-
Όπως ανέφερα και σε άλλο θέμα, σήμερα έκανα την πρώτη μου αληθινή off-road βόλτα με το ποδήλατο. Μέχρι τώρα ήμουν της πόλης, άντε και σε κανα ψευτοχωματόδρομο. Το ανέβαλα μέχρι τώρα με το σαθρό επιχείρημα της ελλιπούς φυσικής κατάστασης αλλά χθες το βράδυ το πήρα απόφαση, φόρτωσα το Giant στο 'πλοίο' και το έφερα στας εξοχάς.
Είμαι σίγουρος πως εσείς οι έμπειροι ξέρετε πολύ καλά τι λέω, έφαγα γύρω στα 2 κιλά μυγάκια, άλλα 5 κιλά σκόνη, τα γυαλιά μου έχουν γίνει σκ@τά από τα προαναφερθέντα αλλά ακόμα είμαι Σε μερικές ανηφόρες διαρκείας τα χρειάστηκα είναι η αλήθεια (η φυσική κατάσταση που λέγαμε) αλλά δεν πειράζει Δεν ήταν μεγάλη, το endomodo κατέγραψε 10 χλμ μόνο αλλά ήταν
Στο προκείμενο τώρα, διάβασα λίγο παραπίσω που μιλούσαμε για την συντήρηση του ποδηλάτου.
Έχω ένα ειδικό -και καλά- σπρέυ για αλυσίδες. Δεδομένου ότι πήγα από χώματα, λάσπες, νερά κλπ πρέπει να την καθαρίσω πρώτα (πχ με WD40) πριν την ψεκάσω; Κάποια άλλη λεπτομέρεια για καθάρισμα/λίπανση που να πρέπει να προσέξω;
Μέχρι τώρα απλά καθάριζα τον σκελετό με ένα πανί, τα στεφάνια ανάλογα της βρωμιάς/τακακόσκονης και έριχνα λίγο λιπαντικό στην αλυσίδα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όπως ανέφερα και σε άλλο θέμα, σήμερα έκανα την πρώτη μου αληθινή off-road βόλτα με το ποδήλατο.Που πα ρε καραμήτρο;
Στο προκείμενο τώρα, διάβασα λίγο παραπίσω που μιλούσαμε για την συντήρηση του ποδηλάτου.
Έχω ένα ειδικό -και καλά- σπρέυ για αλυσίδες. Δεδομένου ότι πήγα από χώματα, λάσπες, νερά κλπ πρέπει να την καθαρίσω πρώτα (πχ με WD40) πριν την ψεκάσω; Κάποια άλλη λεπτομέρεια για καθάρισμα/λίπανση που να πρέπει να προσέξω;
Μέχρι τώρα απλά καθάριζα τον σκελετό με ένα πανί, τα στεφάνια ανάλογα της βρωμιάς/τακακόσκονης και έριχνα λίγο λιπαντικό στην αλυσίδα.
Θα σου πω τι έκανα εγώ, μετά από αρκετές δοκιμές. Πλύσιμο αλυσίδας-γρανάζια με το καθαριστικό που βάζω για τις ζάντες. Δε μένει τίποτα. Μετά περνάω ένα ειδικό γράσο-σπρέι για ποδήλατα. Αλλά επειδή είναι πολύ κολλώδες, σκουπίζω ότι περισεύει. Και μετά σπρέι σιλικόνης(για αδιαβροχοποίηση). Και ξανά σκούπισμα τα περισέματα.
Έχω δοκιμάσει μόνο το σπρέ-γράσσο και το παντελόνι έγινε μοUν . Δοκίμασα το wd-40 αλλά δε λυπαίνει καλά. Δοκίμασα μόνο το σπρέι σιλικόνης. Λίγο καλύτερα από το wd-40, αλλά καμιά σχέση με το γράσσο. Το μόνο καλό με το σιλικόνης, είναι ότι μαζεύει τη λιγότερη σκόνη και χώματα. -
Το ποδηλατο μου ειναι πεντακάθαρο μπροστά στο αμάξι
-
Την περασμένη Κυριακή πήγα με το γιό μου και τους φίλους του για πρώτη φορά στην καθιερωμένη πλέον Κυριακάτικη βόλτα της περιοχής:
http://podilates-px.blogspot.com/2011/0 ... l?spref=fb
Χαλαρή βόλτα διάρκειας 90 λεπτών. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Συμμετέχει πάντα και ο 'Σάιμον', αδέσποτος σκύλος της περιοχής που ακολουθεί όλη τη βόλτα και συχνά βγαίνει με αυταπάρνηση στη μέση του δρόμου και κόβει την κυκλοφορία για να περάσουν τα ποδήλατα. Αρνητική εντύπωση η αντιδραση ελάχιστων οδηγών που τους καθυστερούσαμε. Μια γριά μάλιστα μας έβρισε γιατί 'οι δρόμοι είναι για τα αυτοκίνητα, όχι για τα ποδήλατα'!!
-
Οι δρόμοι είναι για όλους (αρκεί να σέβονται τον ΚΟΚ).
Υ.Γ.: Ερώτηση-παγίδα: Η ποδηλατοπορεία σεβόταν τους φωτεινούς σηματοδότες;
-
Για πείτε ένα κόστος (προσεγγιστικά) για τα λιπαντικά, τα καθαριστικά και τα σπρέυ σιλικόνης που αναφέρετε.
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Το ποδηλατο μου ειναι πεντακάθαρο μπροστά στο αμάξιΕνώ πίσω από το αμάξι φαίνεται βρώμικο?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Υ.Γ.: Ερώτηση-παγίδα: Η ποδηλατοπορεία σεβόταν τους φωτεινούς σηματοδότες;Ναι.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Υ.Γ.: Ερώτηση-παγίδα: Η ποδηλατοπορεία σεβόταν τους φωτεινούς σηματοδότες;
Ναι.
Ρώτησα ορμώμενος από τους Freeday που κάθε Παρασκευατόβραδο καταργούν πλήρως κάθε σήμανση της πόλης. Και για να προλάβω όσους πουν ότι είμαι αντι-ποδηλάτης, τουλάχιστον δύο φορές το μήνα βγαίνω βόλτα με το ποδήλατο στην παραλιακή, τηρώντας, όμως, τη σήμανση και αποφεύγοντας κεντρικούς δρόμους.
-
βγαινεις στις 830 το πρωι? εγω παω απο το πεζοδρομιο
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ρώτησα ορμώμενος από τους Freeday που κάθε Παρασκευατόβραδο καταργούν πλήρως κάθε σήμανση της πόλης. Και για να προλάβω όσους πουν ότι είμαι αντι-ποδηλάτης, τουλάχιστον δύο φορές το μήνα βγαίνω βόλτα με το ποδήλατο στην παραλιακή, τηρώντας, όμως, τη σήμανση και αποφεύγοντας κεντρικούς δρόμους.
Σε οργανωμένες ποδηλατοπορείες ή βόλτες ή critical mass, συνήθως όλοι σταματούν στα κόκκινα αλλά αν η πορεία είναι μεγάλη, κόβουν την κίνηση μέχρι να περάσουν όλοι και να μην διασπαστούν οι ποδηλάτες.
-
Ναι, αλλα η Freeday πορεία ΠΑΝΤΑ κόβει τα φανάρια. Την έχω πετύχει τουλάχιστον τρεις Παρασκευές. Τη μία περίμενα δέκα (10!) λεπτά στο φανάρι. Μια άλλη ευτυχώς ήμουν στο αντίθετο ρεύμα ενώ η πορεία είχε καταλάβει και τις τρεις (3!) λωρίδες της Λεωφόρου Συγγρού (στην αρχή της, πριν φτάσει στο ύψος της Λαγουμιτζή/Καλλιρόης)!!!
-
Την Τρίτη που μας πέρασε, πήγα με ένα group τακτικών ποδηλατοδρόμων, στο βουνό...
Είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα με τον ένα εξ αυτών, σε επαρχιακό δρόμο και τα έβγαλα πέρα άνετα. Οπότε πόσο πιο δύσκολο θα είναι, σκέφτηκα...
Από υψόμετρο 0 φτάσαμε σχεδόν στα 500μ. Στην ακόλουθη περιοχή
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.2 ... 9&t=h&z=16.Ένα τμήμα ανηφόρας το βγάλαμε(πλην ενός) με τα πόδια...
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Ανηφόρες-κατηφόρες διαρκώς, μόλις φτάσαμε σε κάποιο ύψος. Ενώ στο τέλος είχαμε μια διαρκή κατηφόρα σε δρόμο που πηγαίνει μόνο 4χ4. Τα χέρια ήταν μουδιασμένα όταν σταμάτησα. Με το διάλειμμα κάναμε σχεδόν 2:15 λεπτά και 22χλμ. Μούσκεμα έγινα μέχρι σχεδόν τα γόνατα. Όταν γύρισα σπίτι, με κορόιδευαν ότι κατουρήθηκα Με πήρε ο ύπνος στον καναπέ και ξύπνησα την επομένη . Σήμερα που πήγα ξανά τη καθιερωμένη διαδρομή των 20χλμ επαρχιακού, ήμουνα ακόμα πτώμα.Συμπέρασμα. Το ποδήλατο ήταν από τα καλύτερα αντικείμενα που αγόρασα ποτέ. Έφαγα χώμα, σκόνη, εξαντλήθηκα, συγκάηκα στα , αλλά άξιζε και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ευτυχώς που πήρα mountain και όχι trecking που επέμενε ο πωλητής.
Χρειάζομαι επειγόντος παπούτσια και πεταλιέρες. Και θέλω και άλλο ποδήλατο, αν πείσω τη συμβία να φορτωθεί το δικό μου..
-
για εσενα που εχεις αμεση προσβαση σε δασικο δρομο,μονοπατι το mountain ειναι πιο χρησιμο
για καποιον που θα κινηθει 90% πολη το trekking ειναι μονοδρομος
παρε και κανα κρανος καλου κακου -
άσε τα παπούτσια και τα πετάλια που κλειδώνουν για αργότερα. στο ΜΤΒ πολλοί επαγγελματίες έχουν πλατφόρμες για πετάλια. πλατιά σαν αυτά του BMX.
τι ποδήλατο άλλο θέλεις? fs?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
άσε τα παπούτσια και τα πετάλια που κλειδώνουν για αργότερα. στο ΜΤΒ πολλοί επαγγελματίες έχουν πλατφόρμες για πετάλια. πλατιά σαν αυτά του BMX.τι ποδήλατο άλλο θέλεις? fs?
Δεν θέλω ανάρτηση πίσω. Και ξεφεύγουν σε τιμή, και μου είναι και άχρηστη για το 95% των διαδρομών μου.
Πετάλια-παπούτσια θέλω, γιατί γλυστράνε τα πόδια μου -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και θέλω και άλλο ποδήλατο, αν πείσω τη συμβία να φορτωθεί το δικό μου..?
συ είπας... -
scott....
Ή τέλοσπάντων κάποιο ελαφρύτερο του δικού μου. Με καλύτερο πιρούνι κλπ κλπ -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
scott....
Ή τέλοσπάντων κάποιο ελαφρύτερο του δικού μου. Με καλύτερο πιρούνι κλπ κλπτα scott ειναι παρα πολυ καλα ποδηλατα
ποιο μοντελο εχεις και δεν σε εχει ικανοποιησει? -
ideal hillmaster
http://www.idealbikes.net/?section=1734 ... d1494=1836 -
Ποδήλατο Μαζεράτι ,για έχοντες 3.600 ευρά και κόμπλεξ επίδειξης. Και με μία ταχύτητα, για να σου βγαίνει η γλώσσα στην πρώτη ανηφόρα.
http://www.autoblog.com/2011/04/15/maserati-pedals-back-in-time-with-retro-montante-8ctf-bicycle/
Η ζωή...ποδήλατο!