-
καλημερα , επικοινωνησα με το υπουργειο αλλα ακρη δεν εβγαλα..μπαλακι στο τηλεφωνο δλδ.Εχω αδεια β αυτοκινητου κ θελω να βγαλω α' μηχανης.Επειδη ολο και καποιος θα το εχει κανει, γνωριζετε αν πρεπει να κανω απο την αρχη ολη την διαδικασια? γιατι μου φαινεται παραλογο να Ξαναπληρωσω παραβολα να ξαναδωσω σηματα και να ξανακανω μαθηματα σε σχολη..(τα θεωρητικα τουλαχιστον) .Θα μου πειτε πηγαινε ρωτα σε μια σχολη.. αΛΛΑ γιαυτο ακριβως το κανω να γλυτωσω καποια χρηματα απο παραβολα και μαθηματα π εχω ηδη κανει.. Αν εχει καποιος γνωση για το θεμα θα με βοηθουσε
-
καλημερα , επικοινωνησα με το υπουργειο αλλα ακρη δεν εβγαλα..μπαλακι στο τηλεφωνο δλδ.Εχω αδεια β αυτοκινητου κ θελω να βγαλω α' μηχανης.Επειδη ολο και καποιος θα το εχει κανει, γνωριζετε αν πρεπει να κανω απο την αρχη ολη την διαδικασια? γιατι μου φαινεται παραλογο να Ξαναπληρωσω παραβολα να ξαναδωσω σηματα και να ξανακανω μαθηματα σε σχολη..(τα θεωρητικα τουλαχιστον) .Θα μου πειτε πηγαινε ρωτα σε μια σχολη.. αΛΛΑ γιαυτο ακριβως το κανω να γλυτωσω καποια χρηματα απο παραβολα και μαθηματα π εχω ηδη κανει.. Αν εχει καποιος γνωση για το θεμα θα με βοηθουσε
-
-
Τα 'σηματα' μηχανης ειναι διαφορετικα απο του αυτοκινητου και γι αυτο πρεπει να ξαναδωσεις.
-
ναι ε?νομιζα οτι η θεωρια ειναι ακριβως η ιδια..
-
Εγω εδωσα πριν 2 μερες και τα δυο μαζι.Δηλαδη κατηγορια Α και Β.Αφου εσυ θες να δωσεις το Α τωρα πρεπει να περασεις τη μηχανολογια οπου ειναι 10 ερωτησεις πανευκολες!
-
Έχοντας δίπλωμα αυτοκινήτου από το 1997, έδωσα πριν από 1 μήνα για μηχανή (το μικρό με συμπλέκτη).
Έκανα κάποιες ώρες θεωρητικά μαθήματα για τα σήματα της μηχανής που διαφέρουν από αυτά του αυτοκινήτου (είναι 10 απλές ερωτήσεις σε σχέση με την οδήγηση της μηχανής, δεν ξαναδίνεις ότι αφορά τον ΚΟΚ). Επίσης έκανα και ορισμένα πρακτικά μαθήματα, τα οποία είναι υποχρεωτικά για να μπορέσεις να δώσεις.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και προσπάθησε να περάσεις με την 1η φορά, γιατί αν κοπείς στο πρακτικό σκέλος είναι 130€ + ότι παραπάνω μαθήματα κάνεις για να ξαναδώσεις (ΑΟΥΤΣ).. Οπότε αν δεν είσαι 100% σίγουρος με το που τελειώσεις τα υποχρεωτικά μαθήματα, κάνε 2-3 μαθήματα έξτρα και μετά δώσε.
Το όλο σύστημα είναι μια @@ και μισή πάντως. Αφού με έκοψαν την 1η φορά (επειδή πάτησα γραμμή, οκ, δεν παραπονιέμαι γι'αυτό) στη 2η εξέταση (που έδινα τελευταίος και τα είδα όλα) έγιναν τα εξής ωραία:
-Δεν είχαμε κώνους για τα σλάλομ και κάναμε όλοι τα 2 άλλα μέχρι να έρθουν οι κώνοι (μετα από 3 τέταρτα).
-Μερικούς που πατούσαν γραμμή τους έβαζαν να ξανακάνουν 2-3 φορές τις διελεύσεις μέχρι να περάσουν.
-Μία εξεταστής πήγαινε και καθόταν μεσ'τη μέση στο τέλος των γραμμών για να δει 'μην πατήσεις' φοβίζοντας τα παιδιά που πήγαιναν κατά πάνω της και έκανε τελευταία στιγμή στην άκρη μην την πατήσουν (αυτή έκοβε και αβέρτα κόσμο).
-Περιμέναμε περίπου δύο ώρες τον ένα εξεταστή που είχε πάει για ουζάκι για να κάνουμε πορεία (τα άλλα τα κάναμε με 1 μόνο εξεταστή).
-Η πορεία μου ήταν γύρω στα 5 λεπτά, γύρω-γύρω σε 4-5 τετράγωνα (γιατί είχε πια σχεδόν νυχτώσει).Κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και όταν κάποιος υπάλληλος πάει να κάνει τη δουλειά του σωστά (όπως λέει ο νόμος δηλαδή) την ακούει κι όλας...
-
130Ε γιατί έδωσες?
-
τεράστια 'βλακεία' να βγάλεις το μικρό δίπλωμα.
είσαι 30+ χρονών , βγάλε κατευθείαν μεγάλο να τελειώνεις. θα θες μετά νέα τρεξίματα και παράβολο για έκδοση του νέου διπλώματος κλπ. -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Έχοντας δίπλωμα αυτοκινήτου από το 1997, έδωσα πριν από 1 μήνα για μηχανή (το μικρό με συμπλέκτη).Έκανα κάποιες ώρες θεωρητικά μαθήματα για τα σήματα της μηχανής που διαφέρουν από αυτά του αυτοκινήτου (είναι 10 απλές ερωτήσεις σε σχέση με την οδήγηση της μηχανής, δεν ξαναδίνεις ότι αφορά τον ΚΟΚ). Επίσης έκανα και ορισμένα πρακτικά μαθήματα, τα οποία είναι υποχρεωτικά για να μπορέσεις να δώσεις.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και προσπάθησε να περάσεις με την 1η φορά, γιατί αν κοπείς στο πρακτικό σκέλος είναι 130€ + ότι παραπάνω μαθήματα κάνεις για να ξαναδώσεις (ΑΟΥΤΣ).. Οπότε αν δεν είσαι 100% σίγουρος με το που τελειώσεις τα υποχρεωτικά μαθήματα, κάνε 2-3 μαθήματα έξτρα και μετά δώσε.
Το όλο σύστημα είναι μια @@ και μισή πάντως. Αφού με έκοψαν την 1η φορά (επειδή πάτησα γραμμή, οκ, δεν παραπονιέμαι γι'αυτό) στη 2η εξέταση (που έδινα τελευταίος και τα είδα όλα) έγιναν τα εξής ωραία:
-Δεν είχαμε κώνους για τα σλάλομ και κάναμε όλοι τα 2 άλλα μέχρι να έρθουν οι κώνοι (μετα από 3 τέταρτα).
-Μερικούς που πατούσαν γραμμή τους έβαζαν να ξανακάνουν 2-3 φορές τις διελεύσεις μέχρι να περάσουν.
-Μία εξεταστής πήγαινε και καθόταν μεσ'τη μέση στο τέλος των γραμμών για να δει 'μην πατήσεις' φοβίζοντας τα παιδιά που πήγαιναν κατά πάνω της και έκανε τελευταία στιγμή στην άκρη μην την πατήσουν (αυτή έκοβε και αβέρτα κόσμο).
-Περιμέναμε περίπου δύο ώρες τον ένα εξεταστή που είχε πάει για ουζάκι για να κάνουμε πορεία (τα άλλα τα κάναμε με 1 μόνο εξεταστή).
-Η πορεία μου ήταν γύρω στα 5 λεπτά, γύρω-γύρω σε 4-5 τετράγωνα (γιατί είχε πια σχεδόν νυχτώσει).Κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και όταν κάποιος υπάλληλος πάει να κάνει τη δουλειά του σωστά (όπως λέει ο νόμος δηλαδή) την ακούει κι όλας...
Με ενδιαφέρει αυτή η περίπτωση (έχω δίπλωμα απ το 98, οπότε λογικά ίδια πράγματα θα ισχύουν). Ποιό είναι το κόστος για το δίπλωμα; Σκέφτομαι να το πάρω τώρα που υπάρχει άφθονος χρόνος (γ@μώ την κρίση την άτιμη...)
-
Στην περιοχη μου ειναι στα 300€ με τα παραβολα κλπ να τα αναλαμβανει η σχολη
-
Ο χρήστης yerkba έγραψε:
ναι ε?νομιζα οτι η θεωρια ειναι ακριβως η ιδια..Τα σήματα που έχεις δώσει για αμάξι ισχύουν και για μηχανή . ΑΛΛΑ θα πας να δώσεις ένα μικρό βιβλιαράκι που ειναι τα μηχανολογικά της μηχανής (και καλα μηχανολογικά..... ) . Λογικά όο και κάποιο παράβολο θα πληρώσεις και επειτα θα κάνεις τα προβλεπόμενα μαθήματα απο τον νόμο πάνω σε δίκυκλο .
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Έχοντας δίπλωμα αυτοκινήτου από το 1997, έδωσα πριν από 1 μήνα για μηχανή (το μικρό με συμπλέκτη).Έκανα κάποιες ώρες θεωρητικά μαθήματα για τα σήματα της μηχανής που διαφέρουν από αυτά του αυτοκινήτου (είναι 10 απλές ερωτήσεις σε σχέση με την οδήγηση της μηχανής, δεν ξαναδίνεις ότι αφορά τον ΚΟΚ). Επίσης έκανα και ορισμένα πρακτικά μαθήματα, τα οποία είναι υποχρεωτικά για να μπορέσεις να δώσεις.
Σε ποιο νομό έδωσες?
-
@wannabe δεν είμαι σίγουρος ότι με ενδιαφέρει η μεγάλη μοτοσυκλέτα σαν όχημα. Έχω άλλο τρόπο 'ξεκαυλώνειν' με τον άνεμο να χτυπάει τα μούτρα μου λολ Περισσότερο με ενδιέφερε η πρακτικότητα ενός μικρού δικύκλου για μέσα στην πόλη, οπότε δεδομένης και της πρότερης απειρίας μου με δίκυκλα προτίμησα την ενδιάμεση λύση που μου δίνει την δυνατότητα αν αργότερα το θελήσω να το αναβαθμίσω.
@thymios €400 ήταν η αρχική ονομαστική τιμή (με παράβολα μέσα, με ΦΠΑ κ τα πάντα). Βάλε έξτρα 130 της δεύτερης εξέτασης και 80 για επιπλέον μαθήματα λόγω καθυστέρησης να δώσουμε (τελείωσα μαθήματα αρχές Γενάρη και η πίστα δεν ήταν έτοιμη παρά τέλη Φλεβάρη και είχε δημιουργηθεί ήδη ουρά από τον Σεπτέμβρη).
@tractioner Πάτρα
-
Καλησπέρα,
Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου. Πόσο κοστίζουν τα παράβολα για να βγάλω δίπλωμα μηχανής μικρού κυβισμού? Γνωρίζω ότι είναι τα ίδια λεφτά με την μεγάλη αλλά δεν με ενδιαφέρει η μεγάλη.Ευχαρτιστώ εκ των προτέρων!
-
Με δίπλωμα αυτοκινήτου τι μπορείς να οδηγήσεις; Γιατί μάλλον μπορείς τα 4τροχα (γουρούνες) αλλά και κάποια 3τροχα;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με δίπλωμα αυτοκινήτου τι μπορείς να οδηγήσεις; Γιατί μάλλον μπορείς τα 4τροχα (γουρούνες) αλλά και κάποια 3τροχα;;Υπάρχουν κάποιοι κρυπτικοί κανόνες που αφορούν το μετατρόχιο κλπ. και το ορίζουν αυτό. Λχ. υπάρχει χωριστή έκδοση του Piaggio MP3 που οδηγείται με δίπλωμα Β.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τεράστια 'βλακεία' να βγάλεις το μικρό δίπλωμα.
είσαι 30+ χρονών , βγάλε κατευθείαν μεγάλο να τελειώνεις. θα θες μετά νέα τρεξίματα και παράβολο για έκδοση του νέου διπλώματος κλπ.Τι διαφορά έχει το μικρό διπλωμα από το μεγάλο; Σορρυ είμαι εντελώς άσχετος. Δεν είναι μια κατηγορία Α τα διπλωματα για μηχανη;
Aπο διπλωμα αυτοκινητου σε μηχανης,απορια