-
Έχει πιθανότητες, και πολλές μάλιστα.
Αλλά αν μιλάμε για του χρόνου, να κινηθεί ΑΜΕΣΑ, γιατί παίζει κι αυτό μεγάλο ρόλο, ειδικά στα περιζήτητα προγράμματα. -
Ευχαριστώ πολύ
Για το ακαδημαικό έτος 2012-2013 κοιτάει και έχει ξεκινήσει διάβασμα για IELTS,TOEFL (εξαρτάται σε πιο από τα δύο θα πιάσει το σκόρ ) και για GMAT (Αλλά δεν είναι σίγουρος ότι θα πάει για ΜΒΑ).Ποιο πολύ ρώτησα γιατί είχα την εντύπωση ότι στα high-class (Imperial πχ) κοιτούν για 8.5 και πάνω πτυχίο
Γενικά πάντως εξετάζουν την 'βαρύτητα' του ιδρύματος που προέρχεσαι ??? :
Π.χ Μεταξύ ενός αποφοίτου ΕΜΠ (σαν το ανώτερο Τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας) και μίας άλλης πολυτεχνικής σχολής της Ελλάδος τι παίζει
(Χωρίς να θέλω εννοείται να μειώσω την αξία των πτυχίων των άλλων σχολών , και εγώ άλλωστε σε Περιφερειακή Πολυτεχνική σχολή έχω τελειώσει ) -
Γνωρίζω άτομα που πήγαν για engineering MSc στο Imperial με βαθμό μεταξύ 7,5-8, από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.
Για το business school του Imperial δεν ξέρω πολλά, άλλωστε είναι πάρα πολύ καινούριο ακόμα, αλλά υποθέτω πως μπορείς και με χαμηλότερο βαθμό.Το ίδιο ισχύει και για το LSE, ξέρω άτομα που μπήκαν με μέτρια qualifications, αν και σίγουρα έχει σχέση και το πρόγραμμα που στοχεύεις. Υπάρχουν κάποια πιο περιζήτητα και με υψηλά στάνταρ και κάποια λιγότερο. Για το City δεν έχω άποψη, πέρα από το γεγονός ότι για κάποιο λόγο έχει εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων φοιτητών.
-
Και εγώ για το city ξέρω ότι έχει μεγάλο ποσοστό Ελλήνων , πάντως στα rankings σαν city δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλα
Αυτό που είναι αρκετά ψηλά σαν βαθμολογία είναι η Bussiness school του city (Cass) 3η αν δεν κάνω λάθος
ΟK και ευχαριστώ για τις πληροφορίες , δηλαδή μπορεί να κάνει από καλοκαίρι π.χ αίτηση για το 2012 (με την προϋπόθεση να πάρει TOEFL,GMAT) ? -
Την πρώην μου, με βαθμό 8.2 (ΕΜΠ), την δέχτηκε το Cambridge για διδακτορικό. Νομίζω στο TOEFL θέλουν πάνω από 7, αν δε κάνω λάθος. Το καλύτερο θα είναι να μπεις στα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν (μη κοιτάς ranking σχολών, αλλά του πανεπιστημίου γενικά αν σε ενδιαφέρει τοπ πανεπιστήμιο) και εκεί μέσα, αναλόγως τι σε ενδιαφέρει, ψάχνεις να δεις τις προϋποθέσεις εισαγωγής.
Δες εδώ: http://www.guardian.co.uk/education/tab ... ague-table
-
Ευχαριστώ πολυ , βασικά για το ξαδερφάκι μου πρόκειται όχι για εμένα
-
Παρακαλώ, πες στο ξαδερφάκι σου να μη τεμπελιαζει με τη γκόμενα και τη φραπεδούμπα στο χέρι και να κάτσει να ψάξει αυτός
Σοβαρά τώρα, απ'όσο γνωρίζω, κανείς δε θα κάτσει να δει ότι έχει πτύχιο/μάστερ/ντοκτορά από τη τάδε σχολή του τάδε πανεπιστημίου, όλοι κοιτάνε το πανεπιστήμιο. Γι'αυτό και σου είπα να δει τη λίστα των πανεπιστημίων. Ξεχωρίζει αυτά που τον ενδιαφέρουν από τα πρωτοκλασσάτα, μπαίνει στα site και ψάχνει για τις προϋποθέσεις εισαγωγής. Μπορεί να βρει και καθηγητές, για το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει και να επικοινωνήσει μαζί τους.
Καλό ψάξιμο και καλή του τύχη.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Παρακαλώ, πες στο ξαδερφάκι σου να μη τεμπελιαζει με τη γκόμενα και τη φραπεδούμπα στο χέρι και να κάτσει να ψάξει αυτόςΕίναι λίγο τεμπελάκος ο μ@λακας
Εγώ του του είπα πάντως ότι αν κοιτάει για Imperial και τα σχετικά να περιμένει μεγάλο αγγούρι ! -
Μεταπτυχιακό σε μηχανολογία : Σουηδία VS Ολλανδία, έχετε καμιά άποψη;
-
D1FF να πεις στο ξαδερφακι κιολας οτι απο 2012-2013 αυξανονται κατα πολυ τα διδακτρα για Αγγλια οποτε αν τον ενδιαφερει ας προσπαθησει και για το 11/12
-
Η όλη ιστορία με τα δίδακτρα αφορά τα προπτυχιακά προγράμματα, όπου υπάρχει προκαθορισμένη μέγιστη τιμή από το κράτος. (Η οποία σχεδόν τριπλασιάστηκε )
Τα μεταπτυχιακά δεν υπόκεινται σε κρατικό περιορισμό, πράγμα που σημαίνει ότι και τώρα ο καθένας χρεώνει ό,τι θέλει, και μάλιστα πάρα πολλά σε κάποια από αυτά που ήδη ανέφερε ο D1FF.
-
Για βοηθήστε τον έρμο τον πατέρα ρε παλικάρια, τι σχολές σχετικές με ηλεκτρολογία υπάρχουν στα ΑΕΙ?
(Αν δεν σας κάνει κόπο κ γνωρίζετε, κ στα ΑΤΕΙ, περικαλώ) -
ηλεκτρολογία σε τί φάση ηλία?
εγκαταστάσεις?
προς το τεχνικό κομμάτι ή πιο hi level? -
ΕΜΠ θέλει, αλλά ας ξέρουμε κ τι εναλλακτικές υπάρχουν.
Του χρόνου δίνει, έχει χρόνο να το σκεφτεί ακόμα, όσο περισσότερα γνωρίζει τόσο καλύτερα θα είναι, νομίζω. -
Το τμημα Ηλεκτρονικης γνωριζω μονο Ηλια, στο ΑΤΕΙΘ.
http://www.el.teithe.gr/Page.aspx?Type=0&ID=16
αντε με το καλο σε κατι που αγαπαει
-
Ευχαριστώ, αυτό θέλω κ εγώ.
Δεν θέλει ηλεκτρονική λέει, μόνον ηλεκτρολογία. Εννοείται ότι θα του το δείξω, όμως. -
μακρια απο Ηλεκτρολογια!
χωρις συζητηση Ηλεκτρονικη, μεταξυ των 2.
-
Όλα τα πολυτεχνεία της ελλάδας έχουν ηλεκτρολόγους μηχανικούς (αθήνα, πάτρα, θεσνίκη, ξάνθη...)
Αλλά δεν ξεκαθαρίζεις τι ακριβώς εννοείς με το 'ηλεκτρολογία'. ΑΝ πάει σε ηλεκτρολόγους μηχανικούς, του αρέσει δεν του αρέσει θα κάνει και 'ηλεκτρονική' Παίζει να κάνει περισσότερη 'ηλεκτρονική' παρά 'ηλεκτρολογία'.Πιθανώς ένα ΤΕΙ να ταιριάζει περισσότερο
-
να ξεκαθαρισω οτι εννουσα ΑΤΕΙ.
για πολυτεχνειο αλλαζει το θεμα.
-
από ΤΕΙ δεν ξέρω καθόλου τί παίζει, εφόσον πάει σε ΑΕΙ όλες οι πολυτεχνικές των ηλεκτρολόγων (εκτός απ τη δήθεν σχολή για υπολογιστές του απο πάνω ) έχουν κατευθύνσεις είτε για ενέργεια, είτε για υπολογιστές(software) είτε για hardware.
ό,τι πληροφορία εκ των έσω μπορούμε να δώσουμε θα τη δώσουμε όταν χρειαστείς κάτι πιο συγκεκριμένο
Περί Σπουδών