-
Scott ποσο χρονων εισαι?
edit μολις το ειδα παραπανω.. Επειδη ειμαστε ισα, σε περιπτωση που δεν εχεις δικο σου εισοδημα ξεχασε τη, τη lotus και απλα οδηγα οτι βρεθει.. ή αν σου παρεχεται η δυνατοτητα να σου παρουν παρε κατι συγχρονο με χαρακτηρα και να σ αρεσει..
-
το λεει στην αρχη της σελιδας : 22
-
Να έχει ψυχή και συμμετοχικότητα...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Να έχει ψυχή και συμμετοχικότητα...Πάνε μαζί αυτά τα δυο?
-
Συνοδήγησα μια φορά ένα από δαύτα...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Συνοδήγησα μια φορά ένα από δαύτα...Α ! ετσι μάλιστα.
Συμφωνώ. -
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
παιδια ολοι ιδωτικοι υπαλληλοι ειμαστε αρα αυτος ο λογισμος δεν παιζει...ολοι με δοσεις παιρνουμε αμαξια..τωρα οσον αφορα τα μετα δε νομιζω να εχω περισσοτερα εξοδα απο οτι εχω τωρα με το s40...τα ιδια λεφτα ειναι και μαλιστα καιει κ πιο πολυ βενζινη ολως παραδοξως...
για τα τουρμπο γενικα εχω ακουσει για προβληματα αλλα σε ολα τα rewiew δεν αναφερεται πουθενα προβλημα στον κινητηρα.κυριως για τα περιφερειακα ακουω.επισης εχει ιαπωνικα ανταλλακτικα η τα μηχανικα μερη τουλαχιστον και βρισκεις ευκολα οτι θες αυτο το ειδα παλι σε review.τωρα απο κει και περα..πφφφφφφ!!!!!Παιρνουμε με δοσεις κατι το οποιο καινουργιο η εστω σε καλη κατασταση και συγχρονο και αυτο γιατι μειωνονται οι πιθανοτητες να ζητησει κατι μετα.
Οσο για τα προβληματα,ΟΚ συμφωνω οτι το χεις ψαξει και εχεις δει οτι δεν εχει πολλα,αν λεμε αν αυτο αρχισει να σου τα βγαζει τι θα κανεις???Θα περιμενεις να σου τα πληρωσουν αυτοι που σε παραπληροφορησαν???Το αμαξι ειναι λαχειο ειτε καινουργιο ειτε μεταχειρισμενο αλλα οι πιθανοτητες να βγει μαπα ειναι πολλες οσο αυτο μεγαλωνει ηλικιακα και μαλιστα φτανει τα 20 χρονια!!!
Αφου βαρεθηκες το ξενερωτο S40 πασε σε κατι αλλο το οποιο μπορει να σου προσφερει το κατι παραπανω στην οδηγηση,υπαρχουν πολλα μοντελα στην αγορα.Αν μονοδρομος σου ειναι η Ελαν ε τοτε τι να πω παρ την και ο Θεος βοηθος.Οπως ειπε και ο Κυριακος δικα σου τα γενια,δικα σου και τα χτενια.Εμεις απλα λεμε αυτα που πιστευουμε μιας και ζητησες τη γνωμη μας. -
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
..ολοι με δοσεις παιρνουμε αμαξια...Ούτε καν. Αλλά και να ίσχυε, το θεωρώ μεγάλο λάθος εκτός εάν μιλάμε για επαγγελματικά οχήματα ή οχήματα που καλύπτουν απολύτως χρηστικές ανάγκες, και όχι αμάξι βόλτας έτοιμο να αρχίσει να καταπίνει χρήματα.
Τεσπά εδώ viewtopic.php?f=15&t=47389 προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα, οπότε δεν θα επιμείνω άλλο. Με στεναχωρεί πάντως πολύ που βλέπω νέα παιδιά στα 20 τους να θέλουν να δανειστούν για λαμαρίνες για να κάνουν εντύπωση. Είναι λογικό σε αυτή την ηλικία να θες να κάνεις εντύπωση με το αυτοκίνητο σου, αλλά ειδικά αυτήν την εποχή που βλέπουμε τις καταστροφικές συνέπειες των αλόγιστων δανείων που παίρναν και παίρνουν άλλοι στο όνομα μας, με στεναχωρεί να βλέπω τη νέα γενιά να πυροβολάει το πόδι της ωθούμενη σε νέα δάνεια...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Οπως ειπε και ο Κυριακος δικα σου τα γενια,δικα σου και τα χτενια.Εμεις απλα λεμε αυτα που πιστευουμε μιας και ζητησες τη γνωμη μας.Δικά του γένια αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν έχει τα χτένια... νομίζει ότι τα έχει αλλά δεν... Άραγε θα φτάσει ο ενθουσιασμός... αμφιβάλλω.
Ελπίζω να μην δώσεις το Volvo για να πάρεις αυτό. Τουλάχιστον να έχεις ένα αυτοκίνητο για κάθε μέρα που να λειτουργεί. Δεν παίρνεις αυτοκίνητο συλλεκτικού τύπου με δόσεις. Αν βέβαια εσύ το βλέπεις ότι όλοι παίρνουν με δόσεις και όλοι έτσι κλπ τότε να προσθέσεις στη σειρά και το όλοι έχουν αυτοκίνητα που τους έχουν κατασχέσει... Προφανώς σου αρέσει να σκέφτεσαι σαν όλους όποτε σε βολεύει αλλά να σκέφτεσαι εναντίον όλων (πχ επιλογή Elan) όταν δεν σε βολεύει...
Όλοι λένε για αναξιοπιστία, δυσκολία ανταλλακτικών, παλαιότητα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όλους τους τομείς) επιπλέον έξοδα και επιπλέον προβλήματα και μετά λές ε σαν το Volvo θα είναι..... Ε λοιπόν είσαι άξιος της τύχης σου. Ας ελπίσουμε λοιπόν να είναι καλή η τύχη σου γιατί θα την χρειαστείς... -
Σε όλους έκανε κλικ η ELAN όταν κυκλοφόρησε, όλοι την ονειρευτήκαμε, γι αυτό και τόσα post, ξύπνησε αναμνήσεις.
Ήταν όμως απλησίαστη. Όχι μόνο σαν αγορά αλλά και σε κόστος συντήρησης. Δεν ήταν supercar, ήταν νομίζω πολύ φθηνότερη από τις άλλες Lotus, αλλά δεν ήταν και για το λαό (στην Ελλάδα τουλάχιστον).
Σήμερα, σαν αυτοκίνητο 20ετίας, είναι φτηνό σαν αγορά αλλά συνεχίζει να κοστίζει σε συντήρηση. Στα ίδια χρήματα βρίσκεις και Mercedes 20ετίας, με λίγα παραπάνω ίσως βρίσκεις Porsche 20ετίας. Το κόστος συντήρησης όμως συνεχίζει και εδώ να είναι σχεδόν όσο μιας καινούργιας Mercesdes ή Porsche, αν βέβαια θέλεις να συνεχίσεις να το συντηρείς γιατί μπορείς να αλλάζεις μόνο λάδια και όσο πάει. Για αυτό το λόγο τα αυτοκίνητα αυτά δύσκολα πουλιούνται.
Επι πλέον, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προφανώς δεν έχει φτιαχτεί για να αντέχει στο χρόνο (όπως οι Mercesdes ή οι Porsche), με οτι συνεπάγεται αυτό σε αξιοπιστία και σε ασφάλεια. Εγώ θα φοβόμουνα να κινηθώ στο όριο με ένα τόσο παλιό αυτοκίνητο, μήπως κάτι σπάσει, μήπως τα φρένα δεν είναι καλά ζυγισμένα... θα πήγαινα προσεκτικά και μόνο για βόλτα. Αλλά αν δεν μπορείς να πάς γρήγορα, τι τη θέλεις τη Lotus;;
-
Ακόμη και Mercedes να είναι, μέσα στην 20ετία θα βγάλει προβλήματα από φθορές. Πρέπει λοιπόν πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα στην άκρη για την ορθή συντήρηση του αυτοκινήτου. Και εννοείται ότι δεν αγοράζουμε όλοι με δόσεις, ειδικά στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία όπου ανά πάσα στιγμή μπορείς να μείνεις χωρίς δουλειά.
-
να πω στο φιλο παραπανω οτι δε θελω να πουλησω μουρη..ειναι το τελευταιο.θελω αυτο ακριβως που περιγραφω.ενα αμαξι να καυλωνω μαζι του και να γουσταρω το καθε ευρω που σπαταλαω ειτε για βενζινη ειτε για δοση ειτε για σερβις...
δεν το θελω για μουρη..εχουμε στην οικογενεια και jaguar και beetle οποτε δεν ειναι θεμα μουρης.εγω παλι σας ειπα ειχα Ε36 που το διαλυσα και τωρα το βολβο.και τα δυο ωραια αυτοκινητα ενα σπορ ενα πιο κλασσικο κυριλατα και brand.αρα
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΜΟΥΡΗ.αν ηθελα ειπαμε υπαρχουν Ζ3 με 8χιλιαρικα και slk με 8 και 10 χιλιαρικα στα ιδια λεφτα και ειναι και πιο καινουρια.μου αρεσει το lotus γιατι ειναι ξεχωριστο εχει αυτο το γαματο σφηνοειδες σχεδιο και γενικα ειναι κουκλι.
αλλα ειναι οπως λετε αξιζει να χαλας λεφτα συνεχεια για την κ..αυλα σου?και ποσο λειτουργικο ειναι αυτο?
ναι εχετε δικιο σε ολα οσα λετε και γι αυτο κ γω εχω ενδοιασμους.δλδ σκεφτομουν να αγορασω ενα mito η ενα 500αρακι που δε καιει τπτ και ειναι πανεμορφο..η ενα polo και παει λεγοντας.το ξερω πως εχω επιλογες μακραν καλυτερες..εγω θελω να ρωτησω το εξης..το lotus elan ειναι ενα καλο αυτοκινητο εστω και τωρα η οχι?οταν το οδηγας γουσταρεις?παιδια ξερω πως ειναι παλιο και πως το ενα και πως το αλλο..ξερω..σιγουρα δε θα το κρατησω για μια ζωη..με ενδιαφερει ομως να εχω ενα αμαξι που να το γουσταρω,να ειναι ομορφο,να εχει χαρακτηρα και προσωπικοτητα..αυτο ειναι ολο...
δλδ αν δε παρω ελαν τα αυτοκινητα που σκεφτομαι για τωρα ειναι fiat500 alfa romeo mito vw polo και τελος ισως καποιο μεταχειρισμενο bmw..αυτα σκεφτομαι..δλδ ακομα και μιατα δε με τρελαινει..απλα το ελαν με αντυπωσιαζει περισσοτερο απο ολα.. -
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
να πω στο φιλο παραπανω οτι δε θελω να πουλησω μουρη..ειναι το τελευταιο.θελω αυτο ακριβως που περιγραφω.ενα αμαξι να καυλωνω μαζι του και να γουσταρω το καθε ευρω που σπαταλαω ειτε για βενζινη ειτε για δοση ειτε για σερβις...Με ένα αμάξι 20ετίας, τι θα γουστάρεις από αυτό. Εκτός μας exclusivity που προσφέρει, και αυτό σε γνωστες. Αν το δει η μάνα μου, θα νομίζει ότι πρόκειται μχ5 πρώτης γενιάς...
...
δεν το θελω για μουρη..εχουμε στην οικογενεια και jaguar και beetle οποτε δεν ειναι θεμα μουρης.εγω παλι σας ειπα ειχα Ε36 που το διαλυσα και τωρα το βολβο.και τα δυο ωραια αυτοκινητα ενα σπορ ενα πιο κλασσικο κυριλατα και brand.αρα
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΜΟΥΡΗ..-Και πουλάτε στην οικογέβεια τρελή μούρη με το beetle, έτσι;;
-Σπορ η 3.16 . Μην πεις τίποτα, σε κατάλαβα από τη φωνή.
-Το volvo έχει λίγο καλύτερο brand από τη ford που ανήκει. Μιλάμε για τα s40. Αν έλεγες για XC κλπ αλλάζει.
-Μούρη πουλάς με γεμάτη τσέπη. Άσχετα του τι οδηγείς, Εκτός αν θέλεις να νομίζεις ότι πουλάς μούρη, σε όσους δεν σε ξέρουν.δλδ αν δε παρω ελαν τα αυτοκινητα που σκεφτομαι για τωρα ειναι fiat500 alfa romeo mito vw polo και τελος ισως καποιο μεταχειρισμενο bmw..αυτα σκεφτομαι..δλδ ακομα και μιατα δε με τρελαινει..απλα το ελαν με αντυπωσιαζει περισσοτερο απο ολα..
Άρχισες να μιλάς σωστά. Εκτός ίσως από το μτχ bmw.... Πάρε ένα μικρό αμαξάκι. Δες και την πιο ακριβή έκδοση, αν θέλεις να ξεχωρίζει λίγο. Θα έχεις εγγύηση, λιγότερη κατανάλωση, και σύγχρονο αμάξι. Για τα πρώτα χρόνια θα πληρώνεις μόνο το κόστος χρήσης.
-
φιλε μου ναι το βeetle το καινουριο παντα ειναι φοβερα διαχρονικο και πραγματικα ανθρωποι με mercedes bmw jaguar και μεγαλα jeeps το χαζευουν.ειναι πανεμορφο κ οπως σου ειπα παιζει ιστορια.δεν ειναι οτι πουλας μουρη και θα πουν πω πω αμαξαρα αλλα πιστεψε το κανει το κομματι του κ πολυ καλα.βεβαια εσυ εμεινες μονο στο beetle..
οσον αφορα το βολβο,ειναι παντα βολβο.αλλα δε μενοιαζουν αυτα τωρα.στα αλλα που λες πιο κατω εχεις δικιο.τωρα για τη μαμα αν πει πως ειναι μιατα δε με πειραζει.το γεγονος οτι δε ξερουν πολυ γι αυτο το αμαξι ειναι που το κανει και ξεχωριστο
ουτε τα MORGAN ξερουν ολοι αλλα δε στεκεσαι εκει.ακομα και μια elise να εχεις παλι θα ρωτησουν τι ειναι.δεν ειναι αυτοκινητα ευρεως γνωστα γιατι δεν ειναι και εμπορικα.
εγω ειπα..το lotus σαν σχεδιο δε το συγκρινω.μακαρι να ειχα περισσοτερα λεφτα να παρω το καινουριο το Ζ4 η την καινουρια ελαν η κανα φερραρι ρε αδερφε..
οσο για το οτι με λεφτα πουλας μουρη..στα μπουζουκια μονο και στο στριπτιτζαδικο..ετσι και αλλιως πλεον λεφτα με τη μορφη που το λες δεν εχει κανεις.και δε πουλας μουρη με το χρημα σα χρημα δε λες ειμαι πλουσιος η εχω 50ευρα στο πορτοφολι κ βγαζεις τα ματσο εξω να το λιγουρετουν.
μουρη πουλας με το στυλ σου με τν τυπο σου την ευγενεια σου τον αερα σου..ασε τα λεφτα να υποθετουν πως τα εχεις και αν το βλεπουν εμπρακτα κιολας ακομα καλυτερα.
για να μην βγαινουμε εκτος θεματος ομως..ναι η bmw φτιαχνει σπορ αυτοκινητα.το γελιο που ειναιδε καταλαβαινω..δεν ειχα οποιαδηποτε 316 ετσι κ αλλιως και ξερω πως σαν μοτερ δε λεει πολλα.αλλα ειναι ενα καλο αυτοκινητο με σπορ χαρακτηρα.ημαρτον αν δεν ηταν..αλλα και παλι δε με νοιαζει αυτο.ειναι προιστορια.
το μονο που σκεφτομαι για το ελαν ειναι το μετα οπως λενε πολλοι εδω και αυτο ειναι που με κανει να το σκεφτομαι..παντως δειτε ολοι σας αν μπορειτε τα αγγλικα reviews απο pistonheads και τους TIMES. -
Με όλο το σεβασμό στο φίλο μας, δεν έχω την αίσθηση πως η επιλογή του είναι ιδιαίτερα συνειδητή...Καταρχάς διαβάζοντας τα post του έχω παρατηρήσει τη χρήση του ρήματος καυ.....νω σε όλους τους χρόνους και κλίσεις. Κατά την ταπεινή μου άποψη ξεκινάς απο λάθος βάση. Ειδικά όταν διάβασα για δόσεις, εκεί είναι που τρελλάθηκα. Το εν λόγω αμάξι στην πυραμίδα των ανθρωπίνων αναγκών είναι 10 σκαλοπάτια πιο πάνω από αυτό που λέμε πολυτέλεια...Αν ξεκινήσουμε δηλαδή απο τροφή, νερό και μετά πάμε σε ρούχα, διασκέδαση, εκδρομές, κοσμήματα και ανεβούμε ακόμη παραπάνω, το elan της 20ετίας είναι στην κορυφή της πυραμίδας...Λιγότερη πολυτέλεια είναι ένα rolex παρά αυτό! Και εδώ ακριβώς είναι που σφάλεις. Τέτοιες πολυτέλειες δεν απαιτούν απλά 'ζεστό', 'ρευστό' χρήμα, αλλά και αποταμιεύσεις πολλαπλάσιες του ποσού που θα δαπανήσεις. Δεν λέω οτι πρέπει να είναι κανείς κροίσος για να αποκτήσει ένα τέτοιο αμάξι, αλλά για όνομα του θεού όχι και με δόσεις, να δουλεύεις δηλαδή για τη lotus (η οποία στην πορεία θα σου ζητάει άλλα τόσα). Και δεν έχω καταλάβει: θα κρατήσεις το volvo και θα έχεις και τη lotus, ή θα δώσεις το volvo για να αποκτήσεις τη lotus? Γιατί στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια απλή τρέλλα, ενώ στη δεύτερη αγγίζουμε την ψυχοπάθεια. Και τέλος για να μιλήσω με hard numbers: κάντο μόνο αν έχεις διαθέσιμα 3-4 χιλιάρικα ετησίως για κάψιμο, τα οποία δεν θα σε νοιάζουν καθόλου. Το ποσό αυτό μπορεί φυσικά να βγαίνει και λιγότερο, αλλά ποοοοολύ χαλαρά μπορεί να βγεί και αρκετά περισσότερο!!
-
Πολύ μπλα μπλα κι από τηγανίτα τίποτα. Και εξηγούμε.
Άνοιξες φίλε μου ένα θέμα μεταξύ δυο αυτοκινήτων , ότι ήταν να ειπωθεί λοιπόν μεταξύ των δύο ειπώθηκε. Μην τα επαναλαμβάνουμε 1000 φορές. Κάποια πράγματα είναι δεδομένα στην συγκεκριμένη σύγκριση και δεν επιδέχονται και τρομερής ανάλυσης. Από τη μία έχουμε ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο βολτάδικο για άτομα που ήδη έχουν πρώτο άλλα και την τσέπη να το συντηρήσουν κι απο την άλλη ένα πιο καινούργιο αυτοκίνητο που θα σου δώσει τη δυνατότητα να το συντηρήσεις πιο εύκολα να το κρατήσεις περισσότερο και να το ευχαριστηθείς συνάμα.
Οπότε πάνω κάτω το θέμα έχει καλυφθεί. Το πρόβλημα όμως παραμένει αλλά μετατίθεται θα έλεγα. Το πρόβλημα σου φίλε μου είναι ότι δεν ξέρεις τι θέλεις, δεν στο λέω με κακία ίσα ίσα να σε βοηθήσω θέλω, δεν ξέρεις τι θέλεις γιατί σε παραπάνω αναφέρεις πως αν δεν πας στην λότους θα πας είτε σε fiat 500, alfa romeo mito, vw polo κτλ. Αμάξια που ούτε καν συμπεριελήφθησαν στην αρχική σου σύγκριση και που προσφέρουν τελείως διαφορετικά πράγματα από τα υπόλοιπα.
Αυτό που σου προτείνω είναι να βάλεις κάτω τη σκέψη σου και να σκεφτείς πρώτα τι ανάγκες έχεις. Εγώ όταν επέλεξα αμάξι ήθελα κάτι γρήγορο, φθηνό στην συντήρηση του, 5πορτο με χώρους για να φιλοξενώ περισσότερα άτομα και σε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Οπότε οι επιλογές μου ήταν 2-3. Ε εκεί επέλεξα λοιπόν. Εσύ έχεις ως επιλογές ότι αμάξι κυκλοφορεί.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να σκεφτείς τι είναι αυτό που θες από τα αμάξι σου (3πορτο,5πορτο,καταναλωση,επιδοσεις,χωρους) να κάνεις μια λίστα και να δεις τι αντιστοιχεί σε αυτή; Γιατί το θέμα κατά τη γνώμη έχει εξαντληθεί τελείως 2 σελίδες πριν.
Φιλικά -
Όντως μας αποπροσανατόλισες τελείως....
Και επειδή μάλλον δεν καίγεσαι για ανοιχτό αυτοκίνητο καλό είναι να τα αποφύγεις.
Αποφάσισε τα θέλω σου από το αυτοκίνητο που ψάχνεις. Βάλτα με τη σειρά, με ειλικρίνεια όμως και τα ξαναλέμε. -
Είμα και γω 'πορομλκας' να το πάρεις το κορίτσι , γιατί αν πάρεις την ΜΙΤΟ π.χ θα είναι συμβιβασμός και θα ξενερώσεις απίστευτα αν τύχει να οδηγήσεις την lotus και μάλλον θα τύχει γιατί θα το επιδιώξεις .
Με γειά http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1032912/
Το είχε και ο Δημητράκης ο Κόκκοτας
Youtube Video -
αμαξαρα αυτο που βρηκες...απιστευτο!!!αλλα πολυ ακριβο γμτ..
ρε παιδια εχω μια απορια...πως γινεται και ολοι παιρνετε αυροκινητα χωρις δοσεις?ποσο ματσο ειστε?η πως κρατατε 17 και 20 χιλιαδες στην ακρη?μου φαινεται αδιανοητο!τελος παντων γενικα οτι παρω στη ζωη μου απο αμαξι δυστυχως θα ειναι με δοσεις απο οτι φαινεται.
δλδ το αμαξι που λεω τοσο χαλια ειναι που θα θελει τοσα λεφτα πανω του συνεχεια?καμμια αξιοπιστια δλδ? -
επιπλεον σκεφτομαι και το αλλο..αν δε παρω τωρα ενα τετοιο αμαξι..της βολτας που λετε που ειναι νεος ποτε θα παρω?μετα που θα εχω ''σοβαρεψει'' και ''βαρυνει'' κ αν θα εχω και κανα κουτσουβελο?
απλα παντα ηθελα ενα ωραιο βολταδικο αμαξι
αν μπορουσα να παρω τωρα καινουριο και ειχα λεφτα ξερετε τι θα επαιρνα?ενα PEGEUOT RCZ...ΑΠΛΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ..αλλα που τα λεφτα?η ακομα και το καινουριο το 308cc φοβερο αμαξι..
το lotus το παιρνω σε καλα λεφτα σε ενα-εναμιση χρονο θα το εχω ξοφλησει και απο κει κ περα βλεπουμε..αυτο σκεφτομαι.επειδη θελω να αλλαξω αμαξι αλλα δε μπορω ακομα να παρω καινουριο καλυτερο αμαξι οπως προανεφερα θελω στα λεφτα αυτα να παρω κατι να τελειωνω να περασω καλα να ευχαριστηθω και μετα εχει ο θεος..
και ναι το βολβο ειναι ρεστα..απο τη μια μεγαλο οικογενειακο με χωρους και απο την αλλη αυστηρα διθεσιο χωρις χωρους..ενα εχω να πω..πφφφφφφφφφφφφφφ
LOTUS ELAN 1993 H MAZDA MX-5 TOU 06-07?