-
Φουυυυντουυυνιιαααα με λιωμένη ζεστή σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ απο πάνωωωωω....
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Φουυυυντουυυνιιαααα με λιωμένη ζεστή σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ απο πάνωωωωω....Δεν σου ξαναμιλαω
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Φουυυυντουυυνιιαααα με λιωμένη ζεστή σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ απο πάνωωωωω....
Δεν σου ξαναμιλαω
Είσαι offtopic...
-
Προς γνώση:
Ο κάδος του πλυντηρίου σταμάτησε να γυρίζει. Όλα τα άλλα έδειχναν ΟΚ (δούλευαν τα προγράμματα, το μοτέρ, οι αντλίες νερού κλπ).
Τελικά έφταιγαν οι ψύκτρες ('καρβουνάκια') που είχαν καεί και ήθελαν αλλαγή. Κόστος με επίσκεψη/εργασία/ανταλλακτικά: 65€.
Υποθέτω ότι αν ήξερα τι μου γίνεται στα ηλεκτρικά και αγόραζα/τοποθετούσα τα καρβουνάκια μόνος μου, θα είχα ξεμπερδέψει με λιγότερα από 10€. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προς γνώση:
Ο κάδος του πλυντηρίου σταμάτησε να γυρίζει. .... Τελικά έφταιγαν οι ψύκτρες ('καρβουνάκια') που είχαν καεί και ήθελαν αλλαγή. ..
Υποθέτω ότι αν ήξερα τι μου γίνεται στα ηλεκτρικά και αγόραζα/**τοποθετούσα τα καρβουνάκια μόνος μου, ** θα είχα ξεμπερδέψει με λιγότερα από 10€.Προσωπικά δεν μου φαίνεται/ακούγεται για εύκολη δουλειά , εκτός αν επρόκειτο για αυτά:
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Προς γνώση:
Ο κάδος του πλυντηρίου σταμάτησε να γυρίζει. .... Τελικά έφταιγαν οι ψύκτρες ('καρβουνάκια') που είχαν καεί και ήθελαν αλλαγή. ..
Υποθέτω ότι αν ήξερα τι μου γίνεται στα ηλεκτρικά και αγόραζα/**τοποθετούσα τα καρβουνάκια μόνος μου, ** θα είχα ξεμπερδέψει με λιγότερα από 10€.Προσωπικά δεν μου φαίνεται/ακούγεται για εύκολη δουλειά , εκτός αν επρόκειτο για αυτά:
ωραιο πραμα ο ναργιλες
-
Τετοια βαζαμε μεσα στο θυμιατο του παπα οταν πηγαιναμε πιτσιρικαδες στην εκκλησια και βοηθουσαμε στο ιερο,μαλιστα διναμε μαχη για το ποιος θα το αναψη γιατι ειχε πολυ πλακα.
-
Δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθούν, αν ξέρεις τι κάνεις. Σαν ν' αλλάζεις λάμπα αλογόνου ας πούμε.
Μοιάζουν με αυτά:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθούν, αν ξέρεις τι κάνεις. Σαν ν' αλλάζεις λάμπα αλογόνου ας πούμε.Μοιάζουν με αυτά:
Πράγματι δεν είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να βγάλεις τον κινητήρα. Σε ένα Siemens δεκαετίας που είχα, προσπάθησα στην αρχή να τα αλλάξω με τον κινητήρα πάνω στο πλυντήριο, αλλά έφαγα τα χέρια μου. Τον έβγαλα (μερικές μικρές βίδες για το πίσω κάλυμμα του πλυντηρίου, ένα μεγάλο μπουζόνι για το στρόφαλο και τρεις μεγάλες εξάγωνες βίδες που στήριζαν τον κινητήρα στο σασί, βγάζουμε πρώτα τον ιμάντα κίνησης και το φις παροχής ρεύματος του κινητήρα) και η αλλαγή των ψηκτρών αποδείχθηκε εργασία 30 λεπτών, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν η αφαίρεση και κόλληση των παλαιών ακροδεκτών στα νέα καρβουνάκια (με κολλητήρι). Συνολικό κόστος 6 ευρώ.
Βέβαια, το πλυντήριο αποδείχθηκε τελικά ότι ήθελε και αλλαγή στα ρουλεμάν του κινητήρα (θέλει ειδικό εργαλείο ή επίσκεψη σε μηχανουργείο) και στα αμορτισέρ του κάδου. Οπότε τα νέα καρβουνάκια λειτούργησαν για πολύ λίγες πλύσεις, ίσα να μας παραδοθεί ο αντικαταστάτης του (μια λεπτεπίλεπτη αθόρυβη 8κιλη κορεάτισσα LG με LCD οθόνη και γκλιν-γκλον, που έκανε τρομερή αντίθεση με τον άξεστο, φασαριόζο και γεροδεμένο σαν τανκ γερμαναρά ).
-
Ευτυχώς στο δικό μου ήταν ψηλά, ακριβώς κάτω από το καπάκι. Καλύτερα έτσι, σε 10' είχε τελειώσει η υπόθεση.
Ελπίζω πάντως να μην υπάρχουν κι άλλες βλάβες που θα σκάσουν αργότερα. Δεν έχω όρεξη. -
Εσείς που ανοίξατε τα πλυντήριά σας, το αμορτισέρ αλλάζει εύκολα;
Τραντάζει πιο πολύ απ' ότι καινούριο. -
Στο δικό μου ήταν μάλλον μεγάλη ιστορία. Οι βίδες που έπιαναν στον κάδο ήταν σε δυσπρόσιτα σημεία, ενώ αυτές που πιάναν στο σασί είχαν σκουριάσει (το μόνο σημείο του πλυντηρίου που βρήκα σκουριά) και θα ήταν δύσκολο να βγουν. Κατά τ' άλλα, δεν πρέπει να ήταν κάτι περίπλοκο, με την έννοια ότι η δουλειά είναι 'βγάζεις παλιό-βάζεις καινούργιο' χωρίς ρυθμίσεις και τέτοια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εσείς που ανοίξατε τα πλυντήριά σας, το αμορτισέρ αλλάζει εύκολα;
Τραντάζει πιο πολύ απ' ότι καινούριο.Το αμορτισερ / ελατήριο αλλάζει σχετικά εύκολα, αλλά πιο πιθανό είναι το πλυντήριό σου να μην πατάει καλά (βάλε αλφάδι στην επιφάνεια του, ή απλά βαθύ πιάτο με νερό και παρατήρησε τη στάθμη). Επίσης πιάστο από απέναντι γωνίες και δες αν παλαντζάρει. Δες επίσης πριν αλλάξεις αμορτισερ / ελατήριο τις βάσεις στερέωσης του αμορτισερ / ελατηρίου. Τελος, σε κάποια τουλάχιστον πλυντήρια, τα ελατήρια μπορούν να στερεωθούν (από την πάνω μεριά) σε 2-3 θεσεις (ώστε να είναι πιο χαλαρά ή σφικτά). Παίζεις και μαθαίνεις.
-
Νομίζω πως μάλλον εδώ πρέπει να ρωτήσω.
Η τηλεόρασή μου μια LG 37άρα LCD σχεδόν 4 ετών σήμερα απέκτησε μια κάθετη έντονα πράσινη λεπτότατη γραμμή από πάνω ως κάτω (λίγο λιγότερο έντονη προς τα επάνω) που παραμένει και μετά το σβήσε άναψε....
Τι είναι αυτό, που οφείλεται και κυρίως είναι αντιστρέψιμο και επισκευάσιμο; Μπορώ να κάνω κάτι εκτός από το να μιλήσω με την εταιρεία για επισκευή; -
Υπαρχει κ αυτο το θεμα βεβαια.. viewtopic.php?f=13&t=15459&start=675
Η αντιπροσπεια της LG -δεν ξερω αν ειναι η ιδια- για κινητο εντος εγγυησης δεχοταν αποστολη μονο με κουριερ και τα εξοδα δικα μας!!
-
Μου φαίνεται ότι για άλλα είναι το θέμα για hdtv (hardware αλλά εστιασμένο αλλού και σε νεωτερισμό) για άλλα το Τηλεόραση (εστιασμένο στο πρόγραμμα) και για αυτό θεώρησα καταλληλότερο το παρόν θέμα.
-
μετεφερα ψυγειο, κατα τη μεταφορα το ειχα ξαπλα... ποση ωρα χρειαζεται ωστε να κατεβει το φρεον και να το βαλω στην πρηζα?
Υ.Γ. η τοποθετηση σεμεδακιου πανω του ηταν αμεση
-
περυσι που πηρα νεο ψυγειο, οταν μου το εφεραν μου ειπαν γυρω στις 8 ωρες για να κατεβει το φρεον
-
Πλυντήριο ρούχων Siemens Siwamat (made in Germany). Χρειάζεται αλλαγή τα καρβουνάκια του μοτέρ. Πήρα επίσης και θα αλλάξω τα αμορτισέρ του κάδου και όσο ήμουν εκεί έβγαλα και την αντίσταση. Θα την αλλάξω μιας και έχει 13 χρόνια στην πλάτη της και ίσως και τον αισθητήρα (αναλόγως της τιμής).
Ερώτηση: τα ρουλεμάν του μοτέρ (ΙΝΑ) ακούγονται όταν το γυρνώ με το χέρι σωστά. Σκέπτομαι όμως να τα αλλάξω κι αυτά για να γίνει ένα σωστό service. Εργαλεία για αφαίρεση τροχαλίας υπάρχουν. Υπάρχει κάτι ''περίεργο'' να προσέξω για το άνοιγμα;
Τα ρουλεμάν του κάδου φαίνονται να είναι σε άριστη κατάσταση ''ακουστικά'' και στα μπόσικα.
Κόστος ανταλλακτικών από Κομίνη: καρβουνάκια στα 8 ευρώ, αμπορτισέρ 10.5 το ένα. Αύριο πάω για αντίσταση, αισθητήρα και ρουλεμάν.
-
υπαρχουν βιντεο στο youtube για το πως θα αλλαξεις ρουλεμαν
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....