-
Γιάννη σκοπεύεις να την ταξιδέψεις σε όλη την Ελλάδα ή μόνο Θεσσαλονίκη; για εκεί δε ξέρω κ πολλά
-
Σε οποιοδηποτε χωριο τη στειλεις με καλη παρεα και μια καλη μαγειρισσα μαμα θα δει τα τυπικα αυτων των ημερων. Οσον αφορα κατι πιο 'extreme' σιγουρα Κερκυρα που σου ειπαν τα παιδια πρεπει να ειναι νουμερο 1.
-
Ιδεες απο Ελλαδα, γενικα, μου ζητησε, παρτενερ εχει.
Εγω εκτελω χρεη greek lover παυλα informer !Της προτεινα 2-3 νησια. Gracias
-
άμα έχει παρτενέρ τότε εσένα τι σε θέλει να κρατάς το φανάρι; μου τη δίνουν τέτοιες καταστάσεις. να googlarei και να βρει μόνη της.
-
ποιο φαναρι ρε συ πληροφοριες ζητησε η κοπελια
-
ΜΑΡΠΗΣΣΑ -ΠΑΡΟΣ.
Μεγαλη Παρασκευη βραδυ.Κατοικοι του χωριου αναπαριστουν τα Θεια παθη σε διαφορα σημεια του χωριου κατα την περιφορα του επιταφειου.Ξεκινωντας απο την ανασταση του Λαζαρου μεχρι και την ανασταση.
Με πηγαν ανημερωτο και επαθα την πλακα μου.Μου εχει μεινει αλησμονητη εκεινη η περιφορα.
Λυπηθηκα τα τρια παλληκαρια πανω στον σταυρο γιατι το βραδυνο αγιαζι περονιαζε εμας τους ντυμενους ποσο μαλλον αυτους που ηταν με ενα μικρο κομματι υφασμα.
Επισης δεν προκειται να ξεχασω τον Ποντιο Πιλατο με τη στολη του να ανεμιζει στον αερα να φευγει δρομεως για το σπιτι του καβαλα σε ενα παπακι. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μόνο το ακρωτηρι είναι ακόμα κλειστό!
Ακόμα ρε παιδιά αυτό; Πότε υπολογίζουν να το ανοίξουν;
-
Ίσως είναι λίγο δύσκολη η μετάβαση εκεί αλλά εντυπωσιακή είναι η αναπαράσταση της τελετής του ιερού νιπτήρα που γίνεται το πρωί της Μεγ. Πέμπτης στην Πάτμο. Από φίλους που βρέθηκαν εκεί άκουσα πολύ καλά λόγια. Η πομπή, η αναπαράσταση κλπ. Γενικά το νησί προσφέρει έντονα συναισθήματα θρησκευτικής κατάνυξης το Πάσχα με τα μοναστήρια και τις εκκλησίες του.
-
Γινονται πολλα ωραια σε διαφορα μερη αλλα αν εχεις καλη κατασταση στο χωριο, με καλη παρεα και ολα τα σχετικα ποιος το αφηνει το χωριο να κανει τουρισμο ; Ειναι αρκετα μεγαλο διλημμα... (αν και εγω επιλεγω παντα το πρωτο)
-
Νομίζω ότι σε οποιοδήποτε χωριό της επαρχίας αν πάει κανείς μπορεί να περάσει υπέροχα της μέρες του Πάσχα. Ακόμα καλύτερα περνάς φυσικά αν έχεις οτιδήποτε να σε 'δένει' με τον τόπο που πας.
-
Έτσι είναι. Γεννήθηκα σε χωριό, αλλά μένω Αθήνα από 4 ετών. Παρόλα αυτά κάθε Πάσχα επιστρέφω στην πατρώα γη, δεν χάνω το σόι reunion και την χαλαρότητα - οικειότητα του τόπου καταγωγής μου με τίποτα.
Ακόμη και η γυναίκα μου, που δεν θέλει κανένα χωριό ούτε ζωγραφιστό, παραδέχεται δημοσίως ότι το Πάσχα είναι ωραία. -
Το Πάσχα συνήθως θέλουμε παραδοση και φύση. Πριν πολλά χρόνια θυμάμαι σε διάφορα χωριά να έχουν έθιμα όπως την αναπαράσταση της Σταυρωσης (συνήθως σε μέρη με Μοναστήρια), στόλισμα επιταφίου από κατοίκους και επισκέπτες και όχι απο λουλουδοεργολάβο, το 'κάψιμο' του Ιούδα, τα βεγγαλικά στην Ανασταση κλπ.
-
Οταν σταματησουν να εχουν τα χωρια μας παπαδες να δουμε τι θα γινει με τη παραδοση...οχι οτι ειμαστε τιποτα θρησκοι αλλα τις ημερες του Πασχα στο χωριο δημιουργειτε μια ιδιαιτερη ατμοσφαιρα στις Εκκλησιες των χωριων. Στολισμα του επιταφιου οπως λες cosneo απο τα μικρα κοριτσακια του χωριου...
-
Εγώ δεν είμαι καθόλου θρήσκος, αλλά τη μεγαλοβδομάδα συμμετέχω. Είναι πολύ 'βιωματική' γιορτή, από τη νηστεία της εβδομάδας, την Κυριακή των Βαϊων με τα βαγιόκλαδα, το στόλισμα του επιταφίου(ούτε κι εμείς το δίνουμε σε εργολάβο), την πομπή(με το rotation στο κουβάλημα και το ζόρι μη σου σβήσει το κερί) της Μ. Παρασκευής για να φτάσεις στην Ανάσταση και φυσικά τη μέρα του Πάσχα με την τρελή κρασοκατάνυξη και την πόρτα-πόρτα κίνηση στα άλλα σπίτια.
Θυμάμαι πιο παλιά που τρέχαμε όλη τη βδομάδα να μαζεύουμε ξύλα για τον Ιούδα(τώρα το χρέος αυτό το αναλαμβάνει η 'νέα γενια') και το ζόρι που είχαμε να πάνε όλα καλά. Μια χρονιά είχαν έρθει κάτι τύποι από το δίπλα χωριό και μας τον ειχαν ανάψει κρυφά Μεγάλη Παρασκευη :
Άντε δώστου τρέχα να μαζεύεις πάλι ξύλα...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ δεν είμαι καθόλου θρήσκος, αλλά τη μεγαλοβδομάδα συμμετέχω. Είναι πολύ 'βιωματική' γιορτή, από τη νηστεία της εβδομάδας, την Κυριακή των Βαϊων με τα βαγιόκλαδα, το στόλισμα του επιταφίου(ούτε κι εμείς το δίνουμε σε εργολάβο), την πομπή(με το rotation στο κουβάλημα και το ζόρι μη σου σβήσει το κερί) της Μ. Παρασκευής για να φτάσεις στην Ανάσταση και φυσικά τη μέρα του Πάσχα με την τρελή κρασοκατάνυξη και την πόρτα-πόρτα κίνηση στα άλλα σπίτια. -
-
Δεν είναι ακριβώς εκδρομή, την Κυριακή τα ξημερώματα όμως πετάω για Ιρλανδία και συγκεκριμένα για το Cork για επαγγελματικούς λόγους και θα μείνω εκεί για 6 ημέρες. Την Κυριακή θα είμαι free όλη μέρα, καθώς επίσης και δύο ακόμα ημέρες από τις 2 το μεσημέρι και μετά, οπότε αναρωτιόμουν αν κάποιος έχει κάποια πρόταση σχετικά με το τι αξίζει να πάω να δω αυτές τις λίγες ελεύθερες ώρες
Υ.Γ. Μετατροπείς από EUR πρίζες σε UK πρίζες πωλούνται στο αεροδρόμιο;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Υ.Γ. Μετατροπείς από EUR πρίζες σε UK πρίζες πωλούνται στο αεροδρόμιο;Ναι, βέβαια μπορείς να βρεις και σε ελληνικό ηλεκτρολογίο και στα αεροδρόμια.
-
Η επόμενη Τετάρτη θα μας βρει στην πόλη του φωτός για 6 μέρες. Δεκτά όσα tip από γνώστες επιθυμούν να βοηθήσουν να περάσουμε καλύτερα.
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Montmartre
http://en.wikipedia.org/wiki/Basilica_o ... _C%C5%93ur
:love: :love: :love:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pont_des_Arts
Γενικοτερα τριγυρω απο την Île de la Cité
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ