-
Με 100 φθάνεις στον προορισμό σου κατά 99% !!!!!
Επίσης με 100 φθάνεις σχεδόν στον ίδιο χρόνο με τους γρήγορους στο 90% των περιπτώσεων!!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Γειά σας παιδιά!!!!! Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας διότι νομίζω ότι είμαι μάρτυρας ιστορικών ρεκόρ οικονομίας!!!! Λεγοντάς σας τα στοιχεία που έχω ίσως το ακούσει η Νισσάν και προβεί σε δικές της ενέργειες!!!!
Εχω κάνει 12.500 χιλιόμετρα και για τα τελευταία 1.300 χιλιόμετρα που έχω μηδενίσει το τριμ κοντρόλ μου γράφει σταθερά κατανάλωση 5,9 αλλά... δεν είναι όμως αυτό το ιστορικό γεγονός αλλα το παρακάτω ! Πάντα γεμίζω το ρεζερβουάρ βενζίνη αλλά ποτέ δεν είχα δει τον δείκτη να είναι λίγο πάνω από την μέση και ο χιλιομετρητής να δείχνει 524 χιλιόμετρα!!!!!!!
Ναι πάω για τρελλά ρεκόρ, αλλά αυτό θα το μάθετε και θα το μάθω σε κανά μήνα αφού την τετάρτη φεύγω ταξιδάκι στην Αθήνα με το σκουτεράκι μου!!!!!!!
524 χιλιόμετρα και ο δείκτης βενζίνης πάνω από την μέση!!!!!!!!!!!τι να σου πω,μονο μπραβο φιλε.
εγω οσες φορες εχω προσπαθησει να οδηγησω ετσι,ή κλεινουν τα μάτια μου,ή τα λεφτα που γλιτωνω σε καυσιμα τα καταναλωνω σε τσιγαρα απ την βαρεμαρα μου,ή μου ερχεται να βαλω κανα παιχνιδι στο κινητο να παιξω την ωρα που οδηγω,ετσι κι αλλιως με cruise control και 90-100 χιλ/ωρα μονο του παει στην εθνικη οδο.την αλλη φορα βαριομουν τοσο που σκεφτομουν να ξαπλωσω το καθισμα και να βαλω ξυπνητηρι να ξυπνησω μετα απο κανα τεταρτο
-
Γειά σας παιδιά!!!!! Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας διότι νομίζω ότι είμαι μάρτυρας ιστορικών ρεκόρ οικονομίας!!!! Λεγοντάς σας τα στοιχεία που έχω ίσως το ακούσει η Νισσάν και προβεί σε δικές της ενέργειες!!!!
Εχω κάνει 12.500 χιλιόμετρα και για τα τελευταία 1.300 χιλιόμετρα που έχω μηδενίσει το τριμ κοντρόλ μου γράφει σταθερά κατανάλωση 5,9 αλλά... δεν είναι όμως αυτό το ιστορικό γεγονός αλλα το παρακάτω ! Πάντα γεμίζω το ρεζερβουάρ βενζίνη αλλά ποτέ δεν είχα δει τον δείκτη να είναι λίγο πάνω από την μέση και ο χιλιομετρητής να δείχνει 524 χιλιόμετρα!!!!!!!
Ναι πάω για τρελλά ρεκόρ, αλλά αυτό θα το μάθετε και θα το μάθω σε κανά μήνα αφού την τετάρτη φεύγω ταξιδάκι στην Αθήνα με το σκουτεράκι μου!!!!!!!
524 χιλιόμετρα και ο δείκτης βενζίνης πάνω από την μέση!!!!!!!!!!!Εχεις τον κινητηρα με το EURO 5 με τους 117 ιππους?Να σημειωσω εδω οτι οταν πριν 3μιση χρονια ειχα παρει το δικο μου qq μεχρι τα ιδια χιλιομετρα το computer ελεγε 7 με με 7.2 (νορμαλ οδηγηση) μεσα στην πολη αλλα σταδιακα ανεβηκε με τις αλλαγες λαδιων service κλπ και εφτασε μεχρι τη στιγμη που το πουλησα 8.2 computer ακατεβατα (δηλ παραπανω επειδη το computer παντα κλεβει).Δηλαδη το νεο νισσαν μικρα dig-s στα χερια σου θα καιει 3 μικτη(4.2 εχει επισημα).Τι να πω μπραβο σου παντως εαν τα καταφαιρνεις και κανεις τοσο οικονομικη οδηγηση κατι που πολυ το νομιζουν ευκολο αλλα στην πραξη δεν ειναι!
-
Τον Μαιο του 2010 το πήρα , 115 άλογα έχω!!!!!
Πρώτον οδηγώ έτσι διότι έτσι μου αρέσει και μετά για την οικονομία , στα 12000 χιλιόμετρα έχω δώσει χοντρικά 1200 ευρώ θα μπορούσα να δώσω 30% παραπάνω δηλαδή άλλα σχεδόν 350 ευρώ!!!! Γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Δε μου περισσεύουν Τα έδωσα στα παιδιά για την διήμερη εκδρομή που θα πάνε σε κοντινό νησάκι στις 8-4 !!!! Να τα έκανα βενζίνη ;;;;; Αέρα;;;;;;;
Αν ο φίλος πιό πάνω πηγαίνοντας με 100 του έρχεται νύστα.... τι να πω !!!! Εμένα οι αισθήσεις μου είναι στο κόκκινο και τρέμει το φυλλοκάρδι μου όταν με προσπερνούν μερικοί με 200!!!!! Οδηγώ 22 χρόνια και πάντα στην εθνική(Αθήνα -Πύργος) τρέμω!!!! Ειδικά όταν σκέφτομαι τους γρήγορους θείους, θείες και ξαδέλφια που δεν θα ξανακάνουν το ταξίδι για το χωριό!!!
Ηταν γρήγοροι αφού έφτασαν πολύ γρήγορα κοντά στον Δημιουργό μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Επίσης με 100 φθάνεις σχεδόν στον ίδιο χρόνο με τους γρήγορους στο 90% των περιπτώσεων!!!!!
Φυσικά, απλά οι γρήγοροι πετάχτηκαν και μέχρι το Δίο να δούνε τα ψηφιδωτά, ενώ πήρανε και 1 ταψί μιλφέιγ από τη Λάρισα (μιας και μιλαμε για Θεσσαλονίκη Βόλο).
Πρώτον οδηγώ έτσι διότι έτσι μου αρέσει και μετά για την οικονομία , στα 12000 χιλιόμετρα έχω δώσει χοντρικά 1200 ευρώ θα μπορούσα να δώσω 30% παραπάνω δηλαδή άλλα σχεδόν 350 ευρώ!!!! Γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Δε μου περισσεύουν Τα έδωσα στα παιδιά για την διήμερη εκδρομή που θα πάνε σε κοντινό νησάκι στις 8-4 !!!! Να τα έκανα βενζίνη ;;;;; Αέρα;;;;;;;
Καποιοι προτιμουν να τα κάνουν χρόνο.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Επίσης με 100 φθάνεις σχεδόν στον ίδιο χρόνο με τους γρήγορους στο 90% των περιπτώσεων!!!!!
Φυσικά, απλά οι γρήγοροι πετάχτηκαν και μέχρι το Δίο να δούνε τα ψηφιδωτά, ενώ πήρανε και 1 ταψί μιλφέιγ από τη Λάρισα (μιας και μιλαμε για Θεσσαλονίκη Βόλο).
Καποιοι προτιμουν να τα κάνουν χρόνο.
Α.... τότε εντάξει !!!!! Χρόνο και γλυκά!!!!! Γιαυτό τρέχουν !!!!!! Εγώ δεν τρώω γλυκά και χρόνο έχω πολύ!!!!!!!!
-
Να κανουμε και μια διευκρινηση που δεν το ξερουν και πολυ ε...ο costaslio ζει σε νησι με οτι συνεπαγεται στους ρυθμους που εχει η ζωη του σε σχεση με καποιον που μενει σε μεγαλουπολεις ε...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δεν έχω λόγια!
Στα 800 χλμ με τα μισά Εγνατία Οδό και τα άλλα πόλη είμαι στο 8,5.
Αυριο μηδενίζω για Θεσσαλονίκη-Βόλο να δω με cc και εκτός πόλης τι θα βγάλει.Μηδένισε και μη πας πάνω από 100!!!!!!!!!!!!!!!
Ψιτ, φίλος... θέλουμε να φτάσουμε στο Βόλο για τη συνάντηση Κυριακή, όχι Δευτέρα! Μη του λες τέτοια!
Κώστα ... δύσκολα τα 100.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός για τον προορισμό του ταξιδιού δεν άφηναν περιθόρια να δούμε τα αξιοθέατα της διαδρομής.
Εχουμε και λέμε.
Θεσσαλονίκη - Βόλος, Βόλος - Πορταρια (με λεωφορίο να σέρνεται μπροστά), Πορταριά - Βολος και Βόλος - Θεσσαλονίκη ... 503 χιλιόμετρα σύνολο, με μηδενισμό στην αναχώρηση από Θεσσαλονίκη τελική ένδειξη μέσης κατανάλωσης 7,8 λίτρα στην επιστροφή. Φευγοντας γεμάτος από Θεσ/νίκη, φουλάρισμα στο γυρισμό 41 λίτρα (ένδειξη αντλίας). Ταχύτητες στην Εθνική οδό με cc (φυσικά!!!) 120 με 140 χλμ στα περισσότερα χιλιόμετρα.
Πολύ καλά αποτελέσματα. Επιβάτες 3 άντρες ... που τρώνε το φαγητό τους.Συμφωνα και με το GPS που υπήρχε στο αμάξι το ταχύμετρο 'κλέβει' (δείχνει παραπάνω) 6 χιλιόμετρα στα 120 του ταχύμετρου (114 πραγματικά) και 7 χιλιόμετρα στα 140 (133 πραγματικά). Πολλά μου φάνηκαν!
-
Ξέχασα να πω πως ... μα τι εκπληκτικό αυτοκίνητο έφτιαξε η Nissan!!! Tο QQ είναι είναι είναι είναι ... ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
Ταξιδιάρικο και ξεκούραστο αρκεί η παρέα και ο προορισμός να είναι για χαρά και το cruise control για μένα η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την ανακάλυψη του τροχού.YΓ. Στο δρόμο προς Βόλο απαραίτητη η νέα άσφαλτος. Ακουσα τριγμό από την δεξιά άκρη του ταμπλό κοντά στο ηχείο. Δεν τον ξανα άκουσα μετά όμως.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν έχω λόγια!
Στα 800 χλμ με τα μισά Εγνατία Οδό και τα άλλα πόλη είμαι στο 8,5.
Αυριο μηδενίζω για Θεσσαλονίκη-Βόλο να δω με cc και εκτός πόλης τι θα βγάλει.Μηδένισε και μη πας πάνω από 100!!!!!!!!!!!!!!!
Ψιτ, φίλος... θέλουμε να φτάσουμε στο Βόλο για τη συνάντηση Κυριακή, όχι Δευτέρα! Μη του λες τέτοια!
Κώστα ... δύσκολα τα 100.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός για τον προορισμό του ταξιδιού δεν άφηναν περιθόρια να δούμε τα αξιοθέατα της διαδρομής.
Εχουμε και λέμε.
Θεσσαλονίκη - Βόλος, Βόλος - Πορταρια (με λεωφορίο να σέρνεται μπροστά), Πορταριά - Βολος και Βόλος - Θεσσαλονίκη ... 503 χιλιόμετρα σύνολο, με μηδενισμό στην αναχώρηση από Θεσσαλονίκη τελική ένδειξη μέσης κατανάλωσης 7,8 λίτρα στην επιστροφή. Φευγοντας γεμάτος από Θεσ/νίκη, φουλάρισμα στο γυρισμό 41 λίτρα (ένδειξη αντλίας). Ταχύτητες στην Εθνική οδό με cc (φυσικά!!!) 120 με 140 χλμ στα περισσότερα χιλιόμετρα.
Πολύ καλά αποτελέσματα. Επιβάτες 3 άντρες ... που τρώνε το φαγητό τους.Συμφωνα και με το GPS που υπήρχε στο αμάξι το ταχύμετρο 'κλέβει' (δείχνει παραπάνω) 6 χιλιόμετρα στα 120 του ταχύμετρου (114 πραγματικά) και 7 χιλιόμετρα στα 140 (133 πραγματικά). Πολλά μου φάνηκαν!
Στα 140 χλμ πως ηταν απο θορυβο; Ηταν ενοχλητικος ή οχι Κωστα; Ακομη ψαχνω για test drive εδω στην Αθηνα...
-
Με πληροφορούν από το κοντρολ πως το κασκάι με τους inox καθρέφτες του Κώστα ήταν ορατό στο Πήλιο από Ρωσικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, παρέα με το Σινικό Τείχος. Οι αναφορές για προσωρινή τύφλωση του δορυφόρου αυτού από την λάμψη κρίνονται ως ανακριβείς.
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Στα 140 χλμ πως ηταν απο θορυβο; Ηταν ενοχλητικος ή οχι Κωστα; Ακομη ψαχνω για test drive εδω στην Αθηνα...Δυο πράγματα συμβαίνουν. Διαφέρουν κάπως τα 140 με το πόδι στο γκάζι και με το CC.
Με το πόδι στο γκάζι στα 140 δεν είχαμε θόρυβο. Υπάρχει θόρυβος -όχι ενοχλητικός όμως- με το CC όταν προσπαθεί να κρατήσει τα 140 χλμ πχ σε ανηφόρα λόγω επιτάχυνσης ενώ σε ίσιο έδαφος δεν ακούγεται ο κινητήρας.Με πληροφορούν από το κοντρολ πως το κασκάι με τους inox καθρέφτες του Κώστα ήταν ορατό στο Πήλιο από Ρωσικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, παρέα με το Σινικό Τείχος. Οι αναφορές για προσωρινή τύφλωση του δορυφόρου αυτού από την λάμψη κρίνονται ως ανακριβείς.
Λυπάμαι αν προκάλεσα τέτοια αναταραχή αλλά δυστυχώς ιδίως στις ημέρες έντονης ηλιοφάνειας ή όταν είναι πλυμένο δεν μπορώ να κάνω κάτι για να διατηρηθεί η παγκόσμια διαστημική ισορροπία. Να τους απενεργοποιούν!
Επιβαρυντική δε η κατάσταση όταν ο οδηγός του φοράει παπούτσια ... με inox σιρίτι και πίνει φραπέ σε inox ποτήρι! -
Δυο πράγματα συμβαίνουν. Διαφέρουν κάπως τα 140 με το πόδι στο γκάζι και με το CC.
Με το πόδι στο γκάζι στα 140 δεν είχαμε θόρυβο. Υπάρχει θόρυβος -όχι ενοχλητικός όμως- με το CC όταν προσπαθεί να κρατήσει τα 140 χλμ πχ σε ανηφόρα λόγω επιτάχυνσης ενώ σε ίσιο έδαφος δεν ακούγεται ο κινητήρας.Μια χαρα ειναι λοιπον. Πες μου τετοια ωραια να φτιαχνομαι μπας και παω να το κλεισω πιο γρηγορα...
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Δυο πράγματα συμβαίνουν. Διαφέρουν κάπως τα 140 με το πόδι στο γκάζι και με το CC.
Με το πόδι στο γκάζι στα 140 δεν είχαμε θόρυβο. Υπάρχει θόρυβος -όχι ενοχλητικός όμως- με το CC όταν προσπαθεί να κρατήσει τα 140 χλμ πχ σε ανηφόρα λόγω επιτάχυνσης ενώ σε ίσιο έδαφος δεν ακούγεται ο κινητήρας.Μια χαρα ειναι λοιπον. Πες μου τετοια ωραια να φτιαχνομαι μπας και παω να το κλεισω πιο γρηγορα...
Να το οδηγήσεις πρώτα για να έχεις και δική σου εικόνα!
Εκεί που έχω κάποιες σκέψεις είναι ... οι 17άρες τεράστιες και πολύ φαρδιές ρόδες της έκδοσης μου (Acenta) που δίνουν συν στην εμφάνιση του αλλά ... ακούγονται κάπως. Οι 16άρες της πρώτης έκδοσης μάλλον είναι καλύτερη επιλογή.
Εκεί που επιβεβαίωσα την αρχική μου εικόνα είναι ότι πίσω ΔΕΝ κοπανάει καθόλου. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να το οδηγήσεις πρώτα για να έχεις και δική σου εικόνα!
Εκεί που έχω κάποιες σκέψεις είναι ... οι 17άρες τεράστιες και πολύ φαρδιές ρόδες της έκδοσης μου (Acenta) που δίνουν συν στην εμφάνιση του αλλά ... ακούγονται κάπως. Οι 16άρες της πρώτης έκδοσης μάλλον είναι καλύτερη επιλογή.
Εκεί που επιβεβαίωσα την αρχική μου εικόνα είναι ότι πίσω ΔΕΝ κοπανάει καθόλου.Και εγω πιστευω οτι οι 17άρες ειναι μαλλον λιγο... υπερβολικες. Οποτε με βλεπω ή για action plus ή για acenta με 16άρες (αληθεια, γινεται να μου κανουν τετοια χαρη αραγε;) καθως τα gadgeτακια της acenta τα γουσταρω, ειδικα τωρα που εχει βαλει και USB...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ξέχασα να πω πως ... μα τι εκπληκτικό αυτοκίνητο έφτιαξε η Nissan!!! Tο QQ είναι είναι είναι είναι ...
YΓ. Στο δρόμο προς Βόλο απαραίτητη η νέα άσφαλτος. Ακουσα τριγμό από την δεξιά άκρη του ταμπλό κοντά στο ηχείο. Δεν τον ξανα άκουσα μετά όμως.Επειδη ειχα και εγω το QQ αυτος ο θορυβος δεξια στον ηχειο στην γωνια σε μεγαλο ποσοστο παιζει να ειναι εξωτερικος και να οφειλεται στο πλαστικο κομματι που ειναι κατω απο τους υαλοκαθαριστηρες.Συνηθως και αναλογα τον δρομο το μικρο κενο αναμεσα στο παμπριζ και το πλαστικο κανει ενα θορυβο που ακουγεται εσωτερικος...Συνηθωςσ στο σερβις βαζουν ενα λεπτο αυτοκολητο μονωτικο.Ειναι υποθεση 5 λεπτων.Αν στο ξανακανει κοιταξε το μπας και ειναι απο αυτο γιατι το καναν αρκετα qq.
-
Ωραιότατο το QQ στο ταξίδι! Άνετη (αλλά όχι πλαδαρή) ανάρτηση, ήσυχο μοτέρ, πολύ καλή κύλιση.
Ευτυχώς ο οδηγός πήγαινε νορμάλ και όχι με 100...
Ευχαριστούμε Κώστα!
-
Η διάμετρος του τροχού δεν παίζει ρόλο στον ήχο έχω την εντύπωση. Το προφίλ και στις 17αρες είναι αρκετό (60 εναντι 65 της 16αρας) για να μην κοπανάει. Το πλάτος είναι το ίδιο σε 17αρες και 16αρες (215). Ρόλο παίζει πιθανότατα αν το λάστιχο είναι ασφάλτινο, 80-20, κλπ.
Στο ταξίδι μέχρι 140 (και 4200 στρ) τα πράγματα είναι νορμάλ. Κάποιοι αεροδυναμικοί θόρυβοι από τους καθρέφτες υπάρχουν ενίοτε. Από κει και πάνω είναι λιγάκι φασαριόζικο, σε σχέση με αυτοκίνητα που έχουν 6η ταχύτητα. Και ανεβαζει και κατανάλωση αισθητά (από 7,5 --> 9,5 εύκολα) - λογικό βάσει κοντού κιβωτίου, βάρους, και μεγάλης μετωπικής επιφάνειας.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Κάποιοι αεροδυναμικοί θόρυβοι από τους καθρέφτες υπάρχουν ενίοτε.Στα άλλα ίσως! Στο δικό μου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ λόγω ιδιαιτερης κατασκευής!
Ευχαριστούμε Κώστα!
Το χάρηκα πάρα πολύ το ταξίδι μας Αλέξανδρε! Υπέροχοι συνεπιβάτες!
Επειδη ειχα και εγω το QQ αυτος ο θορυβος δεξια στον ηχειο στην γωνια σε μεγαλο ποσοστο παιζει να ειναι εξωτερικος και να οφειλεται στο πλαστικο κομματι που ειναι κατω απο τους υαλοκαθαριστηρες.Συνηθως και αναλογα τον δρομο το μικρο κενο αναμεσα στο παμπριζ και το πλαστικο κανει ενα θορυβο που ακουγεται εσωτερικος...Συνηθωςσ στο σερβις βαζουν ενα λεπτο αυτοκολητο μονωτικο.Ειναι υποθεση 5 λεπτων.Αν στο ξανακανει κοιταξε το μπας και ειναι απο αυτο γιατι το καναν αρκετα qq.
Ο τσιμεντένιος κυματιστός δρόμος προς τον Βόλο βλάπτει συτό το σημείο του ταμπλό. Δεν τον είχα ξανακούσει αυτόν τον τριγμό, ούτε τον ξανα ακουσα σήμερα. Θα το προσέξω πάντως. Ευχαριστώ.
Παρκαρισμένο το QQ πίσω από την Cayenne ... τέτοια ομοιότητα ούτε στα δίδυμα! Από το ανοιχτό μου παραθυρα το ξεχώρησα!!!
Kαι επιτέλους μετά απο τόσους μήνες η ΠΡΩΤΗ φωτογραφία του σε εξωτερικό περιβάλλον!!! (Kotetsi ευχαριστώ!!!)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με πληροφορούν από το κοντρολ πως το κασκάι με τους inox καθρέφτες του Κώστα ήταν ορατό στο Πήλιο από Ρωσικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, παρέα με το Σινικό Τείχος. Οι αναφορές για προσωρινή τύφλωση του δορυφόρου αυτού από την λάμψη κρίνονται ως ανακριβείς.Αν δεν υπήρχε η 'απειλή' της περασμένης Παρασκευής το QQ θα ήταν χειμωνιάτικο και στον καλοκαιρινό ήλιο θα υπήρχε ένα σκουρόχρωμο κάμπριο για να μην ενοχλεί τους δορυφόρους και να μην φαίνεται από ψηλά, αλλά ... 'κακή σκέψη' ήταν και πέρασε. Προτιμώ να με μιλούν!!!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)