Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    τι μελλον εχω εγω;;;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. τι μελλον εχω εγω;;;
    • 1
    • 2
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 12 / 16
    Αντίλογος
    49
    317
    983
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      manosfr last edited by

Ολα οσα διαβασα πραγματικα ηταν πολυ ενδιαφεροντα αλλα υπηρχαν και καποιες ουτοπικα χωρις βαση. πχ δεν μπορεις να ζησεις στην αγγλια με 1100 λιρες. Ζεις ανετοτατα ανετοτατα πραγματικα, βγαινοντας ξοδευοντας, διασκεδαζοντας με ενοικιιο με ρευμα με ολα μεσα. Μενω σε εστια και πληρωνω σχετικα πολλα περι τα 400 λιρες τον μηνα. θελω περιπου εγω σαν φοιτητης αλλες 400 λιρες το μαξιμουν! Oσο για τον ηλιο δοξα τον θεο εδω στο Leeds ειναι μια χαρα ειδικα τον τελευταιο μηνα ειναι χαρα θεου! Παρολα αυτα ανυπομονο να παει 12 ο μηνας να γυρισω για 2 εβδομαδες στο νησι!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        danonito last edited by

Γενικα ο καθενας εχει αλλο στο μυαλο του εννοοντας πως ζει καποιος με πχ 1100 λιρες η και με 2.000. Ειναι οπως στο θεμα με το πως ζει καποιος με 800 στην Αθηνα αλλοι λενε γινεται, αλλοι με τιποτα. Γενικα νομιζω χωρις να εχω εμπειρια απο Αγγλια, οτι και λιγο στερημενος να εισαι, τα 1.100 για φοιτητικη ζωη ειναι καλα γιατι μη ξεχνανε μερικοι οτι και ο διδακτορικος φοιτητικη ζωη κανει. Αλλη φαση απο το να δουλευεις κανονικα!

Μανο, γενικα μια φιλικη συμβουλη επειδη το εχω δει να γινεται.
        Σκεψου σοβαρα το διδακτορικο και μη το κανεις απο απελπισια, γιατι ειναι πολλα χρονια και ειναι δεσμευση (δε το παρατας ευκολα) τα λεφτα ειναι σχετικα λιγα και το κυριοτερο μετα ισως εισαι οντως super-overqualified για να γυρισεις Ελλαδα? (το τελευταιο με επιφυλαξη γιατι παιζει με το κλαδο και για το κλαδο σου δε ξερω τπτ )

• A
          a-viper7 last edited by

Ο χρήστης manosfr έγραψε:
          Ολα οσα διαβασα πραγματικα ηταν πολυ ενδιαφεροντα αλλα υπηρχαν και καποιες ουτοπικα χωρις βαση. πχ δεν μπορεις να ζησεις στην αγγλια με 1100 λιρες. Ζεις ανετοτατα ανετοτατα πραγματικα, βγαινοντας ξοδευοντας, διασκεδαζοντας με ενοικιιο με ρευμα με ολα μεσα. Μενω σε εστια και πληρωνω σχετικα πολλα περι τα 400 λιρες τον μηνα. θελω περιπου εγω σαν φοιτητης αλλες 400 λιρες το μαξιμουν! Oσο για τον ηλιο δοξα τον θεο εδω στο Leeds ειναι μια χαρα ειδικα τον τελευταιο μηνα ειναι χαρα θεου! Παρολα αυτα ανυπομονο να παει 12 ο μηνας να γυρισω για 2 εβδομαδες στο νησι!!!

Εξαρτάται και που μένεις. Για παράδειγμα, έχω παρατηρήσει ότι το Loughborough που μένω εγώ και είναι μια κωμόπολη είναι αρκετά φθηνότερο σε καθημερινά και πάγια έξοδα από τις μεγάλες πόλεις εδώ κοντά (για Λονδίνο δεν το συζητάμε καν).

Με (καθαρά) 1100 λίρες μπορείς να ζήσεις εδώ σχετικά άνετα.

Θα συμφωνήσω ότι ο καιρός είναι μια χαρά, τουλάχιστον στα ανατολικά που μένω εγώ. Απ' όσο θυμάμαι, μετά τα Χριστούγεννα έχει βρέξει το πολύ 1-2 μέρες!

Αν θέλεις τη γνώμη μου κάτσε εκεί που είσαι. Η Ελλάδα (εργασιακά) δεν υπάρχει πλέον...

• M
            manosfr last edited by

Αχ αυτη η ατακα overqualified ποσοι και ποσοι δεν μου εχουν πει οτι την εχουν ακουσει. Το διδακτορικο θα το κανω επειδη γουσταρω το αντικειμενο και επιπλεον ειμαι σχετικα μικρος 24 οποτε ναι μεν θα ειναι μια 3της δεσμευση αλλα θα ειναι σιγουρα τα χρηματα. Καθε μερα καθε μερα ξενερωνω πιο πολυ διαβαζοντας ειδησεις, διαβαζοντας εφημεριδες απο ελλαδα, βλεποντας τι συμβαινει στην χωρα μου σε τι βαθμο τα παντα ειναι διεφθαρμενα, οτι η εκαστοτε νομαρχιες δημοι οργανισμοι δεν εχουν να βαλουν βενζινη στα οχηματα τους και απτην αλλη η ελλαδα ξοδευει 5. εκατ. ευρω την ημερα στις επιχηρησεις για τον πολεμο. Η λεξη αηδια και διαφθορα μου εχουν γινει τρελα. Δεν μπορω να φανταστω πως μπορουμε να εχουμε τοσο μα τοσο ασχημους και αχρηστους με ολη την σημασια της λεξης πολιτικους. Δεν καταλαβαινω πως εσυ και ο αλλος εσυ δινεται την ψηφο σας σε αχρηστους. Με ποια λογικη οτι τους ψηφιζε ο παππους σας? Η με το οτι θα σας διορισουν? Πως αυτα τα αχρηστα πραγματακια που λεγονται βουλευτες πως γινονται βουλευτες με πτυχια μουσικης πως με ελαχιστες γνωσεις και απλα με γλωσσα ροδανι μπορουν και κατευθυνουν τους παντες σαν τα ζωα. Τους εχω σιχαθει και οχι μονο εγω αλλα ενα τεραστιο ποσοστο,

• M
              manosfr last edited by

Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:

Εξαρτάται και που μένεις. Για παράδειγμα, έχω παρατηρήσει ότι το Loughborough που μένω εγώ και είναι μια κωμόπολη είναι αρκετά φθηνότερο σε καθημερινά και πάγια έξοδα από τις μεγάλες πόλεις εδώ κοντά (για Λονδίνο δεν το συζητάμε καν).

Με (καθαρά) 1100 λίρες μπορείς να ζήσεις εδώ σχετικά άνετα.

Θα συμφωνήσω ότι ο καιρός είναι μια χαρά, τουλάχιστον στα ανατολικά που μένω εγώ. Απ' όσο θυμάμαι, μετά τα Χριστούγεννα έχει βρέξει το πολύ 1-2 μέρες!

εχεις δικιο για λονδινο αν και αν ψαξεις λιγακι προς τα εξω οι τιμες ειναι πολυ καλυτερες πχ ο κολητος μου μενει uxbridge τελευταια σταση μετρο σε εστια και δινει 400 λιρες σαν και εμενα. Παρολα αυτα στο λονδινο η ζωη ειναι ακριβοτερη τουλαχιστον στις μετακινησεις και αυτο ειναι που ανεβαζει στα υψη τα παντα, κατα τα αλλα με σωστες επιλογες νομιζω περνας πολυ καλα και οικονομικα! Οσο για τον καιρο καθε μερα και ξυπανω βλεποντας απο το παραθυρο μου μια απιστευτα ομορφα ανοιξιατικη αγγλια το μονο που μου λειπει ειναι οι γονεις και οι θαλασσα!!!
              Αν θέλεις τη γνώμη μου κάτσε εκεί που είσαι. Η Ελλάδα (εργασιακά) δεν υπάρχει πλέον...

• C
                coupeas last edited by

Ο χρήστης manosfr έγραψε:
                Αχ αυτη η ατακα overqualified ποσοι και ποσοι δεν μου εχουν πει οτι την εχουν ακουσει. Το διδακτορικο θα το κανω επειδη γουσταρω το αντικειμενο και επιπλεον ειμαι σχετικα μικρος 24 οποτε ναι μεν θα ειναι μια 3της δεσμευση αλλα θα ειναι σιγουρα τα χρηματα. Καθε μερα καθε μερα ξενερωνω πιο πολυ διαβαζοντας ειδησεις, διαβαζοντας εφημεριδες απο ελλαδα, βλεποντας τι συμβαινει στην χωρα μου σε τι βαθμο τα παντα ειναι διεφθαρμενα, οτι η εκαστοτε νομαρχιες δημοι οργανισμοι δεν εχουν να βαλουν βενζινη στα οχηματα τους και απτην αλλη η ελλαδα ξοδευει 5. εκατ. ευρω την ημερα στις επιχηρησεις για τον πολεμο. Η λεξη αηδια και διαφθορα μου εχουν γινει τρελα. Δεν μπορω να φανταστω πως μπορουμε να εχουμε τοσο μα τοσο ασχημους και αχρηστους με ολη την σημασια της λεξης πολιτικους. Δεν καταλαβαινω πως εσυ και ο αλλος εσυ δινεται την ψηφο σας σε αχρηστους. Με ποια λογικη οτι τους ψηφιζε ο παππους σας? Η με το οτι θα σας διορισουν? Πως αυτα τα αχρηστα πραγματακια που λεγονται βουλευτες πως γινονται βουλευτες με πτυχια μουσικης πως με ελαχιστες γνωσεις και απλα με γλωσσα ροδανι μπορουν και κατευθυνουν τους παντες σαν τα ζωα. Τους εχω σιχαθει και οχι μονο εγω αλλα ενα τεραστιο ποσοστο,

Κανας Νταης θα απαντησει?

• T
                  techadmin admin last edited by

Ποια είναι η ερώτηση?

• S
                    spartan last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

Βασικά εάν κρατούσε ένα τίτλο τύπου 'κρίση, μένω εδώ ή πάω έξω?' θα είχε ένα νόημα, αλλιώς από τη στιγμή που υπάρχει το ΔΝΤοπικό είναι ένα άλλο θέμα κλάψας (ΙΚΕtm)

΄Η αλλιώς, '.........κι ακομα δεν είδαμε τίποτα, τα χειρότερα έρχονται...!'

Bέβαια, απο την άλλη πάλι, ας μας πει και ο ΙΚΕ αν απο πέρυσι (τουλάχιστον) έχουν πέσει έξω όσοι το λένε...Γιατί καλύτερα ή έστω τα ίδια, δεν μου φαίνεται οτι είναι τα πράγματα...

Θες να σου πω αν έχουν πέσει έξω όσοι πέρσι έλεγαν πως θα γυρίσουμε στη δραχμή και πως δεν πρόκειται να πάρουμε επόμενη δόση ή να θέσει συνολικά η ΕΕ πλαίσιο στήριξης?

Η Ελλάδα έφτασε σε σημείο να έχει να πληρώσει μισθούς στο δημόσιο μόνο για τις επόμενες (τότε) μέρες, αν αυτό είναι καλύτερα από σήμερα ας το κρίνει ο καθένας μόνος του.

Γάμησέ τη την επιστροφή στη δραχμή.....Γιατί πιάνεσαι απο αυτό;;; Απο κει και πέρα, τα πράγματα είναι καλύτερα συνολικά....;; Βυθιζόμαστε κάθε μέρα στη φτώχεια και στην ύφεση ή όχι...;; Οι φόροι αυξάνονται διαρκώς ή όχι....;; Η ανεργία καλπάζει ή όχι....;;; Επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα ή όχι...;;;; Θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί σε Δ. και Ι.Τ ή όχι...;; Είναι κάθε χθες και καλύτερο ή οχι.....;;; Ερχονται λοιπόν και χειρότερα ή οχι....;;;
                    Κι αν πέσανε έξω αυτοί που λέγανε για επιστροφή στη δραχμή, πέσανε εξω μεχρι τώρα....Τελείωσε το θέμα δηλαδή...;; Και ποιος είναι αυτός που βάζει το χέρι του στη φωτιά οτι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χειρότερη....;; Ποιος μπορεί να το ξέρει 100%...;; ΚΑΝΕΙΣ..!! Και τί εγινε που δεν πτώχευσε το κράτος...;; Πτωχεύει καθε μέρα ο λαός...! Καθε μέρα και συνεχίζει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ....!!! Και απ΄οτι φαίνεται θα πτωχεύσει... ημιεπίσημα και το κράτος. Θεμα χρόνου είναι....Στο μεταξύ θα ξεπουληθούν τα ΠΑΝΤΑ....Οι ίδιοι οι πολίτες και οι περιουσίες τους, οι υπηρεσίες του κράτους, οι φυσικοί πόροι της χώρας, οι υποδομές της, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....Τους (όποιους) μισθούς και συντάξεις που ευτυχώς συνεχίζει να δίνει στους Δ.Υ μέσω δανεισμού το κράτος χάρη στο Ευλογημένο μνημόνιο, τους παίρνει πίσω ποικιλοτρόπως και τα ξαναδίνει στις 'αγορές'
                    Μεχρι προπερυσι έβγαζα κατα μέσο όρο 22.000, πέρυσι έβγαλα 15.000 και φέτος αν όλα πάνε.... καλά, θα βγάλω 4.000, να ΄χω ν΄αγοράζω κωλόχαρτα. Τον επόμενο χρόνο θα είμαι άνεργος και θα πεινάω εγω και η οικογένειά μου. Στον π@ύτσο μου (και των περισσοτέρων) λοιπόν κι αν 'δεν πτωχευσε το κράτος πέρυσι που φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και δεν πεσαμε.' !!!!

• C
                      coupeas last edited by

Ο χρήστης IKE έγραψε:
                      Ποια είναι η ερώτηση?

Αφου εισαι δηλωμενος Νταης δωσε μια Νταιλιδικη λύση ή απάντηση αν προτιμάς στον νεο!

• T

Τι λύση να του βρώ δηλαδή? Σε ποιο πρόβλημα? Ο 'νέος' περιγράφει πόσο άθλια είναι τα πράγματά (κατά την άποψή του) στην Ελλάδα αλλά και πόσο θα του λείψει το χ και το ψ αν μείνει έξω.

Ας τα ζυγίσει και ας αποφασίσει μόνος του, δεν νομίζω πως δεν γνωρίζει κάτι και θέλει συμβουλές είναι θέμα προσωπικής απόφασης και παράλληλα ευκαιρία για κλαθμό και οδυρμό.

• K
                          konstantinos last edited by

Ο χρήστης IKE έγραψε:
                          Τι λύση να του βρώ δηλαδή? Σε ποιο πρόβλημα? Ο 'νέος' περιγράφει πόσο άθλια είναι τα πράγματά (κατά την άποψή του) στην Ελλάδα αλλά και πόσο θα του λείψει το χ και το ψ αν μείνει έξω.

Ας τα ζυγίσει και ας αποφασίσει μόνος του, δεν νομίζω πως δεν γνωρίζει κάτι και θέλει συμβουλές είναι θέμα προσωπικής απόφασης και παράλληλα ευκαιρία για κλαθμό και οδυρμό.

Για κλαυθμό , στην πλατεία Κλαυθμώνος

(ωχ θα τα ακούσω πάλι)

• C
                            coupeas last edited by

Βρε Νταη πλάκα μας κάνεις τωρα.Για ποια άποψή του μιλάς!!...Εδω ο ανθρωπος σου τα λέει ξεκαθαρα το τι διαβαζει τι κυκλοφορει δημοσια για την κατασταση στη χωρα του και εσυ μιλας για άποψη!!!!
                            Μπας και μας γραφεις μεσα απο την βουλή ή κανενα υπουργείο και μας δουλεύεις!!!!..Συνηθίζεται εδω μέσα...
                            Αντε γειά φίλε.Δε παίζεσαι!!!!

• T

Δηλαδή όσα λέει δεν είναι η άποψή του? Ποιανού άποψη είναι? Ελληνικά ξέρεις?

Κωσταντίνε πολύ γέλιο

• D
                                danonito last edited by

Ενταξει ας συγκρατηθουμε και λιγο σε οτι λεμε. Δηλαδη ειπαμε η Ελλαδα γινεται φτωχοτερη και ο κοσμος το ιδιο, αλλα μην τα παρουσιαζουμε και οτι γιναμε Ουγκαντα. Αυτα τα λενε μονο ατομα που δεν εχουν παει εξω απο τα συνορα. Δηλαδη ουτε για Βουλγαρια δε θελω να ακουω, μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

Ειμαστε σε πολυ καλυτερη μοιρα απο αυτους και θα συνεχισουμε να ειμαστε.

• T

danonito η κατάσταση έχει ως εξής:

Σου λέει κάποιος πχ 'οι έλληνες πεινάνε', του απαντάς 'μα πως πεινάνε, είναι η 5η χώρα στον κόσμο σε παχυσαρκία' και σου απαντάει 'μα εμένα μου έκοψαν το τάδε επίδομα και έχω 200 ευρώ μικρότερο μισθό από το δημόσιο' κ.ο.κ.

Δεν είναι συζήτηση αυτό.

• S
                                    spartan last edited by

danonito είσαι κατοικος εξωτερικού και δεν έχεις εικόνα του τί γίνεται, οπότε μην εκφέρεις άποψη. Εδω δεν έχουν σωστή εικόνα οι 'ιθαγενείς' βέβαια, θα έχεις εσυ....;

EDIT....

Ο χρήστης IKE έγραψε:
                                    danonito η κατάσταση έχει ως εξής:

Σου λέει κάποιος πχ 'οι έλληνες πεινάνε', του απαντάς 'μα πως πεινάνε, είναι η 5η χώρα στον κόσμο σε παχυσαρκία' και σου απαντάει 'μα εμένα μου έκοψαν το τάδε επίδομα και έχω 200 ευρώ μικρότερο μισθό από το δημόσιο' κ.ο.κ.

Δεν είναι συζήτηση αυτό.

Σε δυο γραμμές περιέγραψες την Ελληνική πραγματικότητα ΙΚΕ, άλλωστε η αλήθεια είναι πως αν δεν φτάσουν να πεθαίνουν στους δρόμους απο την πείνα οπως στην Αθήνα κατα την κατοχή, δεν γεννάται θέμα.....

• K

Αν δούμε την τοποθέτηση του δημιουργού του θέματος πιο ρεαλιστικά , αναλογικά με τις σπουδές του πιθανόν κάτι να μπορεί να πετύχει και στον Ελλαδικό χώρο. Ακόμα και με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες , για του χρόνου...ποιος ξέρει.
                                      Αυτό που πιθανόν να πετύχει , θα είναι βέβαια προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα και δεδομένα.
                                      Θα χρειασθεί καμιά γνωριμία , κανένα μέσον , σκληρή δουλειά με χαμηλές αμοιβές και πάει λέγοντας.

@ΙΚΕ , το γέλιο μακραίνει τη ζωή (κάνει καλό και στα ασφαλιστικά ταμεία δηλαδή).

• D
                                        danonito last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:
                                        danonito είσαι κατοικος εξωτερικού και δεν έχεις εικόνα του τί γίνεται, οπότε μην εκφέρεις άποψη. Εδω δεν έχουν σωστή εικόνα οι 'ιθαγενείς' βέβαια, θα έχεις εσυ....;

Ως γνωστον οι κατοικοι του εξωτερικου δεν επισκεπτομαστε ποτε την ημεδαπη, ουτε εχουμε οικογενειες και φιλους πισω για να μας ενημερωσουν για το τι γινεται. Ουτε φυσικα ενημερωση απο τα μεσα. Διακρινω μια εχθρα η μου φαινεται? Ακου μην εκφερεις αποψη.

Οπως τα λεει ο ΙΚΕ ειναι. Πως αυτη η χωρα ειναι φτωχη οταν ακομα ειναι στις ανεπτυγμενες και ψηλα στις λιστες. Δηλαδη πως να το κανουμε τωρα? ναι ειναι χειροτερα απο περισυ αλλα δεν ειναι ΧΑΛΙΑ και ουτε θα γινει (αποτι φενεται)

• S
                                          spartan last edited by

Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
                                          @ΙΚΕ , το γέλιο μακραίνει τη ζωή (κάνει καλό και στα ασφαλιστικά ταμεία δηλαδή).

Εξαρτάται. Αν είσαι εργαζόμενος ναι, αν είσαι συνταξιούχος, οχι....

• K

Πως προσλαμβάνουν οι Έλληνες την κρίση. Δύο αντίρροπες πολιτικές τάσεις στην ελληνική κοινωνία

Tην πρόσληψη της οικονομικής κρίσης και τη σύνδεσή της με ιδεολογικές και πολιτικές πρακτικές ερεύνησε το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Παρακάτω παρουσιάζονται τα κύρια ευρήματα και γίνεται σχολιασμός της έρευνας από τον κ. Σάββα Ρομπόλη ο οποίος είναι Καθηγητής Οικονομικών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε.-ΑΔΕΔΥ. Μας λέει λοιπόν ο κ. Ρομπόλης:
                                            Η έρευνα κατέδειξε ότι η κοινωνία είναι διχασμένη σε δύο επίπεδα –σε επίπεδο γενεών, με κορύφωση το ασφαλιστικό, και σε κοινωνικό και ταξικό επίπεδο– για τα οποία «δεν υπάρχει σαφής και συγκροτημένη εναλλακτική λύση».
                                            Βάσει της έρευνας, εντοπίζονται δύο τάσεις στην πρόσληψη της οικονομικής κρίσης, με διαφορετική πολιτική ταυτότητα, διαφορετική αξιακή, εργασιακή, ιδεολογική ταυτότητα και διαφορετικές κοινωνικές λογικές. Αυτές οι δύο τάσεις ταυτοποιούν διαφορετικά τον αδύναμο κρίκο της ελληνικής κοινωνίας, παραπέμπουν σε διαφορετική αίσθηση της προσωπικής ευαλωτότητας και οδηγούν σε διαφορετικές μορφές πολιτικής συμμετοχής.
                                            Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, η πρώτη από αυτές τις τάσεις προχωρά σε μια συμβιβασμένη και διαπιστωτική προσέγγιση της οικονομικής κρίσης. Ιδεολογικά, κυριαρχεί στο χώρο του Κέντρου, της Δεξιάς και της Άκρα Δεξιάς και θεωρεί πως για τη διαφθορά στην ελληνική κοινωνία ευθύνονται οι πολίτες. Την υποστηρίζουν άτομα με χαμηλή ευαλωτότητα επιβίωσης, που ανήκουν στο εργασιακά λιγότερο ενεργό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού. Αυτοί πριμοδοτούν το συντηρητισμό και τον ατομικισμό και αισθάνονται κοντά σε χώρες που ενσαρκώνουν τη δυτική οικονομική κυριαρχία, δικαιολογούν το σύστημα, είναι υπέρ της υψηλής κοινωνικής κυριαρχίας, έχουν χαμηλό μειονοκεντρισμό, ενώ συμμετέχουν σε κόμματα και συνδικάτα.
                                            **Η δεύτερη τάση αποτελεί μια κριτική και καταγγελτική προσέγγιση της οικονομικής κρίσης. Ιδεολογικά κυριαρχεί στο χώρο της Αριστεράς και της Άκρας Αριστεράς, θεωρεί πως για τη διαφθορά της ελληνικής κοινωνίας ευθύνονται οι πολιτικοί ενώ την υποστηρίζουν **άτομα με υψηλή ευαλωτότητα επιβίωσης, που ανήκουν στο εργασιακά περισσότερο ενεργό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού. Αυτοί πριμοδοτούν την αυθυπέρβαση, αισθάνονται κοντά σε χώρες της νέας παγκοσμιοποίησης, ταυτίζονται με «χώρες της κρίσης», καθώς και βαλκανικές και μεσογειακές χώρες. Τέλος, δεν δικαιολογούν το σύστημα, είναι υπέρ της χαμηλής κοινωνικής κυριαρχίας, και έχουν υψηλό μειονοκεντρισμό –δηλαδή πριμοδοτούν τη μη πλειοψηφία. Όσοι εντάσσονται στην τάση αυτή, δημοσιοποιούν την πολιτική τους έκφραση και εκδηλώνουν κινηματική συμπεριφορά.
                                            http://panosz.wordpress.com/2011/02/07/crisis-inception/

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16