-
Από ότι διάβασα, όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση ηλεκτρονικά δεν θα λάβουν έντυπα, οπότε πρέπει να πας απ' τη ΔΟΥ να σου δώσουν.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Τον Νοέμβριο του 2010 πάντρεύτηκα. Πρέπει να κάνω κοινή δήλωση με τη σύζυγο για το 2010 ή μπορούμε να κάνουμε ξεχωριστές;Θεωρητικά μπορεί να πρέπει να γίνει κοινή. Εγώ πάντως ξεκίνησα κοινή δήλωση για τον πρώτο ολόκληρο χρόνο. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα έτσι ή αλλιώς αλλά πιθανόν να σε συμφέρει οικονομικά η κοινή δήλωση.
Επίσης καλό θα είναι να δηλώσεις το γάμο στο μητρώο και την μεταβολή στο Ε9. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τον Νοέμβριο του 2010 πάντρεύτηκα. Πρέπει να κάνω κοινή δήλωση με τη σύζυγο για το 2010 ή μπορούμε να κάνουμε ξεχωριστές;
Θεωρητικά μπορεί να πρέπει να γίνει κοινή. Εγώ πάντως ξεκίνησα κοινή δήλωση για τον πρώτο ολόκληρο χρόνο. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα έτσι ή αλλιώς αλλά πιθανόν να σε συμφέρει οικονομικά η κοινή δήλωση.
Επίσης καλό θα είναι να δηλώσεις το γάμο στο μητρώο και την μεταβολή στο Ε9.Thanks!
-
Ποιά η λογική του να μην μετράνε για το 'χτίσιμο' του αφορολόγητου οι αποδείξεις από εισιτήρια μεταφορικών μέσων;;;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ποιά η λογική του να μην μετράνε για το 'χτίσιμο' του αφορολόγητου οι αποδείξεις από εισιτήρια μεταφορικών μέσων;;;Η ίδια λογική με αυτή του να μη μετράνε και των ΔΕΚΟ. Η λογική του παραλόγου με άλλα λόγια!
-
Έλεος δηλαδή......
-
Τελικα, εχει καποιος σιγουρη πληροφορηση στο αν μετράνε ή οχι οι αποδειξεις ( για το αφορολογητο) αν το τεκμαρτο είναι μεγαλύτερο απο το πραγματικό εισόδημα?
-
Αυτός που ισχυρίζεται το αντίθετο πρέπει να μας πει από που το συνάγει αυτό, δεν υπάρχει τίποτα που να διαφοροποιεί τεκμαρτό και 'πραγματικό' εισόδημα ως προς τις αποδείξεις. Ρώτα αυτόν που σου το είπε (μιας και είναι και λογιστής) να σου δείξει τη διάταξη του νόμου που το προβλέπει, τί πιο απλό.
Κι εγώ ισχυρίζομαι ότι οι χοντροί πάνω από 100 κιλά δεν θα έχουν δικαίωμα σε αφορολόγητο με αποδείξεις θα με πιστέψεις ή θα μου ζητήσεις να σου δείξω πού το λέει αυτό ο νόμος ;
Μόλις το δω λοιπόν στο νόμο (κι εγώ όσο έχω διαβάσει δεν το έχω δει) θα το πιστέψω, μέχρι τότε δεν βλέπω γιατί πρέπει να αναρωτιόμαστε αν ισχύει το 'φυσιολογικό' και αυτονόητο. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτός που ισχυρίζεται το αντίθετο πρέπει να μας πει από που το συνάγει αυτό, δεν υπάρχει τίποτα που να διαφοροποιεί τεκμαρτό και 'πραγματικό' εισόδημα ως προς τις αποδείξεις. Ρώτα αυτόν που σου το είπε (μιας και είναι και λογιστής) να σου δείξει τη διάταξη του νόμου που το προβλέπει, τί πιο απλό.
Κι εγώ ισχυρίζομαι ότι οι χοντροί πάνω από 100 κιλά δεν θα έχουν δικαίωμα σε αφορολόγητο με αποδείξεις θα με πιστέψεις ή θα μου ζητήσεις να σου δείξω πού το λέει αυτό ο νόμος ;
Μόλις το δω λοιπόν στο νόμο (κι εγώ όσο έχω διαβάσει δεν το έχω δει) θα το πιστέψω, μέχρι τότε δεν βλέπω γιατί πρέπει να αναρωτιόμαστε αν ισχύει το 'φυσιολογικό' και αυτονόητο.Πάνω απο 100 κιλά είσαι εύσωμος, όχι χοντρός!
-
'Tout juste un peu enveloppé' που θα έλεγε κι ο Οβελίξ
Αλλά λυπάμαι εγώ δεν είμαι ο Οβελίξ οπότε οι άνω των 100 κιλών, αν δεν είναι τίποτα πανύψηλοι τύποι ή επαγγελματίες αθλητές (και πάλι ψηλοί φυσικά ), βασικά είναι χοντροί -
Καλά εγώ νομίζω είμαι 99
-
Εννοείται ότι δεν είσαι χοντρός λοιπόν
-
Εχω μια ερωτηση που ισως εδω βρω την απαντηση.
Εχω τις αποδειξεις και εχω χτισει το αφορολογητο των 12000 ευρω.
Υπολογιζω οτι θα εχω φορο περιπου 450 Ευρω και μια προκαταβολη για το 2012 αλλα τοσα.Ποσα Ευρω σε αποδειξεις πρεπει να βαλω για να γλυτωσω το πρωτο 450αρι μιας και για το δευτερο δεν το βλεπω να μπορω να το 'εξαφανισω'και αυτο. -
Χωρίς το ακριβές ποσό φορολογηταίου εισοδήματος δεν μπορεί να σου πεί κανείς κάποιο νούμερο.
Γενικά για να γλυτώσεις 450 ευρώ θέλεις 4.500 ευρώ ´αραπ´ανω από αυτά που έχεις μαζέψει για το αφορολόγητο των 12.000.Όμως το συνολικό ποσό αποδείξεων δεν μπορεί να είναι πάνω από 15.000 ευρώ.
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
@DAP
Επίσης αν είσαι παντρεμένος - παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας σου - πρέπει να ξέρεις ότι οι αποδείξεις (που μπορεί να φτάσουν μέχρι 30.000 ευρώ για το ζευγάρι) επιμερίζονται ανάλογα με το ποσοστό που συμμετέχει στο οικογενειακό εισόδημα κάθε ένας από τους συζύγους. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
@DAP
Επίσης αν είσαι παντρεμένος - παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας σου - πρέπει να ξέρεις ότι οι αποδείξεις (που μπορεί να φτάσουν μέχρι 30.000 ευρώ για το ζευγάρι) επιμερίζονται ανάλογα με το ποσοστό που συμμετέχει στο οικογενειακό εισόδημα κάθε ένας από τους συζύγους.Εγω που δεν ειμαι παντρεμενος κ εχω 30000 ευρω αποδειξεις ,τις δηλωνω ολες κ τι οφελος εχω ?????????
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
@DAP
Επίσης αν είσαι παντρεμένος - παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας σου - πρέπει να ξέρεις ότι οι αποδείξεις (που μπορεί να φτάσουν μέχρι 30.000 ευρώ για το ζευγάρι) επιμερίζονται ανάλογα με το ποσοστό που συμμετέχει στο οικογενειακό εισόδημα κάθε ένας από τους συζύγους.Εγω που δεν ειμαι παντρεμενος κ εχω 30000 ευρω αποδειξεις ,τις δηλωνω ολες κ τι οφελος εχω ?????????
Aν τις δηλώσεις όλες, αν σε καλέσουν στην εφορία θα τους δώσεις αρκετό υλικό για διασταυρώσεις, ενώ ταυτόχορνα αφαιρείς διαθέσιμο εισόδημα για μελλοντικές σου αγορές.
Τέλος θα γεννήσεις και λίγες υποψίες για φοροδιαφυγή και αν σου βρουν και καμμια ταυτόχρονη αυξηση καταθέσεων ή τιποτα άλλο περίεργο θα τον πιεις κιόλας! -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
@DAP
Μέχρι 15.000 λαμβάνονται υπόψη αν είσαι μόνος σου...Το όφελος εξαρτάται από το εισοδημά σου, ενδεχομένως και οι 15.000 να είναι παραπάνω από όσο μπορείς να επωφεληθείς.
Πχ αν έχεις εισόδημα 16.000 € το χρόνο για να πιάσεις το αφορολόγητο χρειάζεσαι 2.400 ευρώ αποδείξεις και καθώς ο φόρος σου είναι 720 ευρώ για να τα 'γλυτώσεις' χρειάζεσαι άλλα 7.200 ευρώ σε αποδείξεις, άρα το μέγιστο που έχει νόημα να προσκομίσεις σε αποδείξεις είναι 9.600 €. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
@DAP
Aν τις δηλώσεις όλες, αν σε καλέσουν στην εφορία θα τους δώσεις αρκετό υλικό για διασταυρώσεις, ενώ ταυτόχορνα αφαιρείς διαθέσιμο εισόδημα για μελλοντικές σου αγορές.
Τέλος θα γεννήσεις και λίγες υποψίες για φοροδιαφυγή και αν σου βρουν και καμμια ταυτόχρονη αυξηση καταθέσεων ή τιποτα άλλο περίεργο θα τον πιεις κιόλας!Ειναι ολα τα εισοδηματα μου απο μισθωτες υπηρεσιες γιατι να εχω προβλημα υπερκαλυπτω τις δαπανες .
SM ,βενζινη ,ρουχα ,ταβερνες ,δανεια ,τοκοι δανειων ,ιατρικα ,ασφαλεια ζωης ,κτλ -
Ευχαριστω πολυ και για τις απαντησεις και για τη γρηγοραδα...Θα πραξω αναλογως.
koutsan σε παραδεχομαι,εισαι αλεπου. Αμαρτησα για το παιδι μου.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος