-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
ισως αποτρεπουν την εισοδο και σε οχηματα κατω των 6 τονων αλλα με ψηλη οροφη -
Χαχα, τι όχημα είναι αυτό..... φορητός πύργος ελέγχου για αεροδρόμια!!
Μου θυμίζει ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες που είδα σε μια παραλία στη Λευκάδα το 2009 που είχε αρχίσει τη ζωή του σαν ημιφορτηγάκι (σαν αγροτικό) αλλά είχε μετατραπεί σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και από πάνω, στην οροφή είχε επίστρωση με τικ και κάγκελα και τραπεζάκι με ομπρέλα, γλάστρες κλπ πλήρες roof garden όπου καθόντουσαν αψηλά κι αγνάντευαν πίνοντας το ποτάκι τους! -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
ΦυσικαΒεβαια στην προκειμενη περιπτωση, η υποδομη που θα αποτρεψει την παραβατικοτητα ειναι ο παραδρομος που πρεπει να υπαρχει διπλα σε καθε αυτοκινητοδρομο, αφου απ'οτι ειπε κ ο φιλος οι μπαρες 3 μερες κρατησαν, ενω ισως αποτρεπουν την εισοδο και σε οχηματα κατω των 6 τονων αλλα με ψηλη οροφη
BTW, δεν νομίζω ότι είναι γραμμένο πουθενά ότι οι εναλλακτικές πρέπει να υπάρχουν δίπλα στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Απλά πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι που είναι δωρεάν.
-
@ **avel ** & **onyx ! **
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
BTW, δεν νομίζω ότι είναι γραμμένο πουθενά ότι οι εναλλακτικές πρέπει να υπάρχουν δίπλα στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Απλά πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι που είναι δωρεάν.Ειχα διαβασει οτι ειναι οδηγια της ΕΕ να υπαρχουν παραδρομοι δωρεαν και οτι υπηρχε σαν ορος στις συμβασεις παραχωρησης των ΕΟ, αλλα δε βρισκω προχειρο λινκ. Οταν βρω θα το κοινοποιησω
-
Οι παράδρομοι είναι για πρόσβαση σε τεχνικές υπηρεσίες και για τοπική χρήση των αγροτών και όχι για εναλλακτική του αυτοκινητόδρομου.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος, αντι να περιορίζεις το ύψος περιορίζεις το πλάτος
http://img534.imageshack.us/img534/4471/247o.jpgUploaded with ImageShack.us
...απο παλαιότερο ταξίδι μου στην Αλβανία -
Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα ανακοίνωσε την Τρίτη η κατασκευάστρια εταιρεία
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231073167
δεν ειμαι κατα της πληρωμης διοδιων γενικως σαν ιδεα (δηλαδη οπου ο δρομος το αξιζει ρε παιδι μου και δεν εννοω κατι ακραιο, τα μινιμουμ στανταρντς για κλειστο αυτοκινητοδρομο), αλλα αυξησεις στον Κορινθου Πατρων;
-
ε βεβαια.μονο αθηνα θεσσαλονικη θα κανουν?οι απο κατω ειναι σε κοντρα με τους απο πανω για το ποιος την εχει πιο μεγαλη(την χρεωση)
-
3.10 πλεον για να διανυεις 100χλμ απο τα οποια τα 50 περιπου πλεον ειναι εργοταξιο και μονοδρομος χωρισμενος με κορινες!
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
ε βεβαια.μονο αθηνα θεσσαλονικη θα κανουν?οι απο κατω ειναι σε κοντρα με τους απο πανω για το ποιος την εχει πιο μεγαλη(την χρεωση)σε αθηνα-θεσ/νικη τουλαχιστον εχουν δρομους... εμεις πατρα-κορινθο εχουμε σκατα με φραουλες
-
τι φραουλες...; ουτε καν
-
pardon παιδιά αλλά η γενικά η Πελοπόνησσος δεν έχει καλούς δρόμους.
-
δε νομιζω οτι θα ξαναπληρωσω στο Κορινθος - Πατρα.
τελευταια φορα, εκανα 2,5ωρες για να κανω την αποσταση.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
pardon παιδιά αλλά η γενικά η Πελοπόνησσος δεν έχει καλούς δρόμους.δεν εχει και διοδια ομως κατα βαση (εκτος απο κορινθος-τριπολη που ειναι καλος δρομος)
και επισης αλλη κινηση εχει η κορινθου-πατρων αλλη πχ η καλαματας - σπαρτης... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
pardon παιδιά αλλά η γενικά η Πελοπόνησσος δεν έχει καλούς δρόμους.
δεν εχει και διοδια ομως κατα βαση (εκτος απο κορινθος-τριπολη που ειναι καλος δρομος)
Ναι Κόρινθος-Τρίπολη είναι πολύ καλός δρόμος(πάω στο χωριό μου από εκεί)αλλά κατά τα λοιπά
Και όντως δεν έχει διόδια σε σχέση με την Αθηνών-Θεσσαλονίκης που τα έφτασαν στα ύψη -
Ακριβαίνουν από τα μεσάνυχτα τα διόδια
Νέες αυξήσεις στους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»
Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα νέες αυξημένες τιμές θα ισχύουν στα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς, τα οποία διαχειρίζεται η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».Τα αυτοκίνητα θα καταβάλλουν στην Πελασγία 2,60 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 2,90 ευρώ, στο Μακρυχώρι 1 ευρώ, στον Πυργετό 2,30 και στη Λεπτοκαρυά 3,10.
Όσον αφορά τα μεσαία φορτηγά, οι τιμές ξεκινούν από 6,40 μέχρι 7,60 και στα μεγάλα φορτηγά από 8,90 μέχρι 10,70 ευρώ
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1 ... ta-diodia/
-
Δηλαδη ευτυχως που ταξιδεψα χθες!!
-
ειναι που το κοστος των διοδιων το πληρωνουν μονο οι χρηστες των δρομων (λεμε τωρα)
οταν μια νταλικα θελει 200 ευρω διοδια δρομολογιο, ποιος θα το πληρωσει το τελικο κοστος; μην μου πειτε ο καταναλωτης, η εταιρεια φυσικα θα μειωσει τα κερδη της
να πανε ολοι απο τον παραδρομο και την παλια εθνικη κι ολα θα ειναι μια ατελειωτη ουρα
-
Το δημοσιευσα και στο 'δεν πληρωνω' αλλα καλυτερα πηγαινει εδω...
http://www.nafpaktia.com/localnews/3625 ... sti-gefyra -
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Το δημοσιευσα και στο 'δεν πληρωνω' αλλα καλυτερα πηγαινει εδω...
http://www.nafpaktia.com/localnews/3625 ... sti-gefyraΒλεπω τα ferry boat να γυρνανε στις παλιες καλες εποχες.
Αυξηση διοδίων (ξανά!)