-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για το αν θα περάσει κάποιος τα 7 σε 64bit ή 32bit σε ένα λάπτοπ πρέπει να ισχύουν κάποιες προυποθέσεις στον επεξεργαστή ή οποιαδήποτε άλλο υποσύστημα?
Πρέπει μονάχα ο επεξεργαστής να υποστηρίζει το ανάλογο instruction set:
http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64Έχω ένα τροφοδοτικό thermaltake toughpower 850w στον υπολογιστή μου με την λειτουργία PFC (Power Factor Corrected)! (σήμερα έμαθα για αυτό το feature). Είναι υποτίθεται καλύτερο από αυτά που δεν το έχουν!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν το σηκώνει κανένα ups (μέχρι) 1400va που έχω! Αντιστοιχων watts τροφοδοτικό δίχως αυτό το σηκώνει άνετα!
Δηλαδή αυτό πρέπει σύμφωνα με όσα πετυχα στο διαδίκτυο να συνεργαστεί μόνο με ups που ακολουθεί τον τύπο psu watts x 1.25;Τα έχεις μπερδέψει λίγο. PFC πλέον έχουν όλα τα τροφοδοτικά (είναι κανονισμός της ΕΕ). Το θέμα είναι αν είναι Active ή Passive. To Passive PFC είναι πιο φτηνό και υλοποιείται με απλά φιλτράκια LC. Αυτά δεν έχουν πρόβλημα με UPS. Τα Active PFC είναι με ενεργά κυκλώματα και είναι πιο αποτελεσματικά,** όμως χρειάζονται τροφοδοσία με κυματομορφή που να είναι κανονικό ημίτονο**, που τα φτηνά UPS δεν βγάζουν. Δεν έχει σχέση με την ισχύ του UPS.
http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3964
με καλο τροφοδοτικο και μια πριζα ασφαλειας , δεν εχεις να φοβασαι τιποτα
Το καλό τροφοδοτικό και το φίλτρο θα σε σώσουν όταν κοπεί εντελώς το ρεύμα;
οχι θα σε σωσουν αν η δεη αποφασισε να σου φερει για ενα δευτερο 100000000000watt αντι για 220 την ωρα που ερθει το ρευμα..
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το καλό τροφοδοτικό και το φίλτρο θα σε σώσουν όταν κοπεί εντελώς το ρεύμα;
γιατι τι θα γινει αμα κοπει εντελως το ρευμα?
οχι θα σε σωσουν αν η δεη αποφασισε να σου φερει για ενα δευτερο 100000000000watt αντι για 220 την ωρα που ερθει το ρευμα..
εγω καλου κακου αν ειμαι σπιτι κλεινω το τροφοδοτικο μεχρι να ξαναρθει το ρευμα
YΓ εγω που εχω active pfc (>0.99 αυτο κι αν δε καταλαβαινω τι σημαινει ) τι κερδιζω?
-
active pfc είναι φίλε μου αυτό το τροφοδοτικό!
Η αλήθεια είναι ότι έχει αντέξει κάτι τρελές διακοπές αυτά τα 2,5-3 χρόνια που το έχω αφού υπήρξαν μέρες που δούλευε 24 ώρες λόγω ...ταινιών και μουσικής που μάζευα με μανία (και μαζεύω αλλά δεν ξέρω τι θα τις κάνω αφού για να τις δω θα χρειαστώ 2 ζωές... )
Απλά δεν μπορώ να βρω λύση με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και είναι κρίμα...έχω ένα vittenheim 1200va και το άλλο κινεζάκι το nilox 1400va που στο τέλος θα καταλήξουν να τροφοδοτούν την 3dtv μου και την παλιά μου προβολική...φίλε cabala10 νομίζω ότι βρήκες την λύση...
απ' όσα διαβασα στο λινκ καλύτερα να το αφήσω πάνω στο 1400va ακόμα και αν δεν το κρατά ανοικτό στις διακοπές ρεύματος παρά να το αφήσω δίχως ups! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
aαπ' όσα διαβασα στο λινκ καλύτερα να το αφήσω πάνω στο 1400va ακόμα και αν δεν το κρατά ανοικτό στις διακοπές ρεύματος παρά να το αφήσω δίχως ups!Καταρχήν καλά κάνεις και το αφήνεις επάνω, τουλάχιστον να σου παρέχει avr.
Κατά δεύτερον, πόσο καιρό το έχεις, γιατί αν είναι πάνω από 2-3 χρόνια μάλλον τα έχουν φτύσει οι μπαταρίες του, οπότε δεν φταίει το τροφοδοτικό που δεν κρατάει...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πες στο περιπου τι ειναι και θα τη βρουμε την ακρηελπιζω μονο να μου πεις οτι ειναι core 2 duo για να να σου πω με βεβαιοτητα ναι
αλλα το βασικο (και μονο) ζητουμενο για 64μπιτο λειτουργικο ειναι ο επεξεργαστης
αν βρουμε τι μοντελο ειναι και μπουμε στο site του κατασκευαστη , μπορουμε να δουμε το instruction set του
πχ δες εδω στο δικο μου http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42915λεει 64 bit στο instruction set, αρα μπορει να τρεξει (οπως και κανει) 64 bit λειτουργικο
ενω αν μπεις σε εναν παλιο pentium πχ τυχαια.. http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27 ... L7PU,SL82X θα δει οτι λεει 32 bit, αρα δε μπορεις (υπαρχουν και pentium που τρεχουν 64)
Intel Centrino Core Duo CPU T2350
-
Τσουκ τότε.
Μένεις στα 32. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
aαπ' όσα διαβασα στο λινκ καλύτερα να το αφήσω πάνω στο 1400va ακόμα και αν δεν το κρατά ανοικτό στις διακοπές ρεύματος παρά να το αφήσω δίχως ups!
Καταρχήν καλά κάνεις και το αφήνεις επάνω, τουλάχιστον να σου παρέχει avr.
Κατά δεύτερον, πόσο καιρό το έχεις, γιατί αν είναι πάνω από 2-3 χρόνια μάλλον τα έχουν φτύσει οι μπαταρίες του, οπότε δεν φταίει το τροφοδοτικό που δεν κρατάει...
βρε του κουτιου είναι...το πήρα 65 ευρω χθες!
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Γιώργο αυτό πως μπορώ να το ξέρω αν δλδ ο επεξεργαστής μου μπορεί αν τρέξει λειτουργικό Χ64?Αν σου πω τι επεξεργαστή έχω ας πουμε? (Το λάπτοπ είναι σπιτι και δεν θυμάμαι τι εχει )
Οντως παιζει ρολο.Θυμαμαι στο μεγαλο pc που δεν ετρεχε χ64,ναι μεν μπορουσες να το βαλεις αλλα δεν ετρεχαν σαν χ64.
-
αν δε το υποστηριζει ο επεξεργαστης δε γινεται καν η εγκατασταση
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Τσουκ τότε.
Μένεις στα 32.F@@k
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σύμφωνα με την υπογραμμισμένη γραμμή δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς για ι5 και 7200rpm σκληρούς.
Ακόμα και το ι3 overkill θα είναι. (τώρα τελευταία πολύ την αναφέρω την εν λόγο λέξη )Ένα απλό dual core ή dual celeron ή athlon dual με 2gb ram θα σε καλύψει μια χαρά για γραφείο και δεν χρειάζεται να δώσεις πάνω από 500€.
Για κάτι ποιό άνετο εργονομικά (επεξεργασία κειμένου = 17άρι μόνιτορ και άνετο πληκτρολόγιο) εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904523
Την 17' δεν το εξετάσαμε, μάλλον περιττό θα είναι. Δεν θα κάνουν επεξεργασία κειμένου κάθε μέρα!
Για ιατρείο πρόκειται.
Συμφωνώ απόλυτα περί overkill! Απλά μετά πρέπει να τους πείσω πως και με 500 € παίρνεις overkill μηχάνημα για αυτούς!!!! Από την λιγοστή εμπειρία που είχα - δεν σε πιστεύουν!!!Βρήκα κάτι:
-
Dell Inspiron 15.6'' N5010 Intel Core i3 380M
Το '-' : ο σκληρός τους είναι στα 5400 -
Dell Studio 15.6'' 1558 Intel Core i5 430M 2.26GHz
749,00 € (σχεδόν στα όρια).Νικία το νούμερο 1. Έχει τον σκληρό 7200, αλλά 3 GB μνήμη αντί 4 ...
Αυτά από το DELL μεριά ..
Αφού δεν θα τρέχει παιχνίδια, πραγματικά δεν ξέρω τι λείπει από αυτό:
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200016177Προσωπικά, προς τα κει κλίνω...
Όντως καλή περίπτωση, αλλά τα 2 GB μνήμης και 'Εξαντλημένο' με έβαλαν σε σκέψεις ...
-
με 2 GB εισαι μια χαρα στα 7 αν δεν κανεις κατι ιδιαιτερα απαιτητικο
για πολυ απλα πραγματα τρεχει ανετα και σε p4 με 1GB ραμ , δεν ειναι τοσο βαρυ λειτουργικο
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
active pfc είναι φίλε μου αυτό το τροφοδοτικό!
Η αλήθεια είναι ότι έχει αντέξει κάτι τρελές διακοπές αυτά τα 2,5-3 χρόνια που το έχω αφού υπήρξαν μέρες που δούλευε 24 ώρες λόγω ...ταινιών και μουσικής που μάζευα με μανία (και μαζεύω αλλά δεν ξέρω τι θα τις κάνω αφού για να τις δω θα χρειαστώ 2 ζωές... )
Απλά δεν μπορώ να βρω λύση με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και είναι κρίμα...έχω ένα vittenheim 1200va και το άλλο κινεζάκι το nilox 1400va που στο τέλος θα καταλήξουν να τροφοδοτούν την 3dtv μου και την παλιά μου προβολική...φίλε cabala10 νομίζω ότι βρήκες την λύση...
απ' όσα διαβασα στο λινκ καλύτερα να το αφήσω πάνω στο 1400va ακόμα και αν δεν το κρατά ανοικτό στις διακοπές ρεύματος παρά να το αφήσω δίχως ups!Το καλό τροφοδοτικό είναι από την εμπειρία μου must σε ΗΥ που θέλουμε να κρατήσει κάποια χρόνια. Στις οικονομικές κατασκευές είναι μαζί με τις κάρτες γραφικών τα πρώτα που πάνε για αντικατάσταση.
Στον δικό μου (που έφτιαξα το καλοκαίρι του 2008) έβαλα το CoolerMaster M620 που με 620 Watt υποστηρίζει μια χαρά τα υποσυστήματα, ενώ για προστασία μια χαρά το σηκώνει το APC BACK UPS RS 1000.
Το τελευταίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο ασταθές ηλεκτρικό δίκτυο του Ληξουρίου Κεφαλονιάς για 1 χρόνο. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Το τελευταίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο ασταθές ηλεκτρικό δίκτυο του Ληξουρίου Κεφαλονιάς για 1 χρόνο.
εχει καψει η γιαγια μου ενα σωρο πραγματα
-
τελικά συνδεσα το 1200va στην 3dtv που την σηκώνει για πλάκα και το πισι με το 1400va! Θα έχει κάνα τέταρτο ρεύμα η τηλεόραση για να προλαβαίνω άνετα να την κλείνω όταν έχουμε θέμα με την ΔΕΗ!
Το πισι βέβαια θα κλείνει αμέσως με την διακοπή αλλά τουλάχιστον θα προστατεύεται τόσο από το καλό τροφοδοτικό όσο και από το ups! -
Το παλιο μου ups εδινε στην τηλεοραση ρευμα για κανα 40λεπτο+ και στο pc κανα 10λεπτο σιγουρα
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
υποσταθμο ειχες? η ειχες βγαλει την nvidia?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το παλιο μου ups εδινε στην τηλεοραση ρευμα για κανα 40λεπτο+ και στο pc κανα 10λεπτο σιγουραSent from my LG-P500 using Tapatalk
Αν είναι έτσι με τα 100-200βατ που θα καίει λογικά η 463dtv που το έβαλα θα βγάζει και μένα τόσο!
Βέβαια εγώ θέλω χρόνο ίσα να την βγάλω από το ρεύμα! -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
υποσταθμο ειχες? η ειχες βγαλει την nvidia?ειχε καλη μπαταριουλα, ελπιζω το παιδι που το πουλησα (που ειναι απο το φορουμ) να μην εχει παραπονο
η amd μου καιει κυριε η nvdia που ειχα μεχρι πριν (8800gt) ηταν υποδειγματικοτατη και σε καταναλωση και σε ζεστη και σε θορυβο και θα τη κρατησω για παντα
ισως η καλυτερη καρτα που ειχα μεχρι σημερα (οχι σε επιδοσεις βεβαια) , για να δουμε τωρα η 6950 που περιμενω απο μερα σε μερα τι εχει να μας πει
btw , αν θελει κανεις 4890 σε καλη τιμη με 10-11 μηνες ακομα εγγυηση πλαισιου , pm
θα βγαλω και αγγελια βεβαια -
4870 1gb ειχα βάλει πριν 2,5 - 3 χρονια...ήταν κορυφή τότε!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]