-
Eγώ νομίζω τα '90ς ήταν άριστη εποχή για την αυτοκίνηση,και εξηγούμαι:
Fiat Cinque/Sei Sporting στα μικρά (άντε βρες τέτοια αυτοκίνητα στη μικρή κατηγορία,τώρα πια),Fiat Punto,106 σε όλες τις εκδόσεις,Saxo vts,Clio 16v και Williams,Mazda MX-5,Νissan 200sx 1.8 και 2.0,Alfa Romeo GTV και 156 (παιδί αυτής της δεκαετίας είναι),η αναγέννηση της BMW με τη θρυλική κατ'εμέ Ε36 και την υπέροχη προηγούμενη 5άρα,το Mazda RX-7, στην τρίτη του γενιά,Fiat Coupe κ.ά που ξεχνώ..
Δηλαδή βλέπουμε ότι η δεκαετία έβγαλε ευχάριστα αυτοκίνητα σε όλα τα βαλάντια,κάτι που δεν ισχύει πλέον -
Τα '00 για την οικογένεια και τα ταξίδια με αυτήν και ένα '80s (με προτειμότερο Deltona, Clio 16V, 205 GTi) για μένα προσωπικά.
-
Νομίζω δύσκολο ερώτημα.. παλαιότερα τα αυτοκίνητα ήταν απλούστερα στην κατασκευή τους και στα μηχανικά τους μέρη και, το κυριότερο, ελαφρύτερα! Έπαιρνες μικρό και ήσουν στα 800 κιλά, όχι στα 1000 που είσαι τώρα!! Παράδειγμα τα Lupo, Arosa, οι βαρύτεροι κουβάδες του πλανήτη! Αποτέλεσμα, και οι μικροί τους κινητήρες ήταν επαρκείς, και καλά στέκονταν στο δρόμο, χωρίς να χρειάζονται αναρτήσεις κούτσουρα. Παράδειγμα, το 106 1.1 που είχα πριν το Κλιό: ήταν υπέρ-άνετο και αρκούντως σβέλτο.
Από την άλλη, τα σημερινά αυτοκίνητα είναι αποδεδειγμένα ασφαλέστερα, με την παθητική έννοια τουλάχιστον. Το να παίρνει ένα μικρό 4 αστέρια στο NCAP είναι σημαντικό γεγονός, ειδικότερα αν συγκριθεί με τα αντίστοιχα παλαιότερα αυτοκίνητα.
Πάντως, για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, ψηφίζω 90s.
-
Ο χρήστης panoss έγραψε:
Από ότι βλεπω παιδια οι περισσοτεροι ειμαστε 30-35+
Αλλιως δεν εξηγητε τετοια αγαπη για την δεκαετια του 80
Και εγω λοιπον μια που ειμαι στο + δαγκωτο 80sεγώ είμαι 26 μόνο, κι όμως ψηφίζω 80's ΣΕ ΟΛΑ!!!! Αυτοκίνητα, μουσική, κινηματογράφο (ξένο εννοείται), στα ΠΑΝΤΑ!
Σπύρος
-
Εχετε αναφερθει σε σχεδον ολα τα αξιολογα αυτοκινητα των τελευταιων 20 ετων. Ομως ξεχνατε το φοβερο... ανυπερβλητο... αξεπεραστο... εξωπραγματικο... ονειρεμενο... υπεργρηγορο... ανεπαναληπτο.......
LANCIA DELTA INTEGRALE Ααααχχχ...! -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Εχετε αναφερθει σε σχεδον ολα τα αξιολογα αυτοκινητα των τελευταιων 20 ετων. Ομως ξεχνατε το φοβερο... ανυπερβλητο... αξεπεραστο... εξωπραγματικο... ονειρεμενο... υπεργρηγορο... ανεπαναληπτο.......
LANCIA DELTA INTEGRALE Ααααχχχ...!Έχει αναφερθεί η Deltona (δις)
-
late '60s-early '70s
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
late '60s-early '70sΜάλλον λόγω DS σ' αρεσει αυτή η εποχή
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και εγω λοιπον μια που ειμαι στο + δαγκωτο 80sεγώ είμαι 26 μόνο, κι όμως ψηφίζω 80's ΣΕ ΟΛΑ!!!! Αυτοκίνητα, μουσική, κινηματογράφο (ξένο εννοείται), στα ΠΑΝΤΑ!
Σπύρος
Δεν υπήρξε χειρότερη δεκαετία...
-
Ikar εγραψε
Έχει αναφερθεί η Deltona (δις)
Συγνωμη απροσεξια μου . Παντως το τελευταιο αυτοκινητο το οποιο απευθυνοταν στον πραγματικο οδηγο ηταν το Fiat Coupe. Δεν θελω να μειωσω τα EVO ή την Alfa Romeo GT αλλα με τοσα ηλεκτρονικα δεν οδηγεις εσυ αλλα η E.C.U . Αλλο torsen και αλλο Super Active Yaw Control...
-
Ikar εγραψεΈχει αναφερθεί η Deltona (δις)
Συγνωμη απροσεξια μου . Παντως το τελευταιο αυτοκινητο το οποιο απευθυνοταν στον πραγματικο οδηγο ηταν το Fiat Coupe. Δεν θελω να μειωσω τα EVO ή την Alfa Romeo GT αλλα με τοσα ηλεκτρονικα δεν οδηγεις εσυ αλλα η E.C.U . Αλλο torsen και αλλο Super Active Yaw Control...
Καλα, οταν οδηγησεις EVO 6 ειμαι σιγουρος οτι θα αναθεωρησεις.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Σπύρος
Άλφα 75
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σπύρος
Άλφα 75
Σπύρος
Η τελευταία πραγματική Άλφα αλλά και η εποχή του πλαστικού...shit...
-
lefos-WRX εγραψε
Καλα, οταν οδηγησεις EVO 6 ειμαι σιγουρος οτι θα αναθεωρησεις
Δεν διαφωνω οτι αυτοκινητα τετοιου ειδους δεν ειναι γρηγορα ή απολαυστικα αλλα το ιδιο ειναι και τα τρενακια στα λουνα-παρκ οπου δεν οδηγεις εσυ. Αυτο ειναι το προβλημα μου. Δεν θελω να αποφασιζει αλλος για μενα. Ποσο μαλλον οταν αυτος ο αλλος ειναι ενα κομματι πυριτιου...
-
Αν νομιζεις οτι το EVO 'παει μονο του' ή κατευθυνεται απο ενα chip, τοτε απλα εισαι λαθος.
-
Δεν αναφερομαι αποκλειστικα στο EVO. Αναφερομαι σε σχεδον ολα τα αυτοκινητα που κατασκευαστηκαν στα τελη των 90's και επειτα και θελουν να χαρακτιριζονται απολυτες μηχανες οδηγησης. Δεν προκειται να ξαναβγουν αυτοκινητα σαν την Integrale, Punto GT, Peugeot 106, Fiat Coupe, Audi 80 Quattro κλπ., αφου οι εταιριες κατασκευης εχουν ''κολλησει'' με τα ηλεκτρονικα. Τετοιου ειδους συστηματα ειναι χρησιμα, εως και απαραιτητα, για οικογενειακα αυτοκινητα αλλα οχι για να ευχαριστιεσαι την οδηγηση.
Υ.Γ Ισως το EVO να ηταν το φως στον οριζοντα αλλα δεν με επεισε. Παρομοιως και για το RX-8.
-
Υ.Γ Ισως το EVO να ηταν το φως στον οριζοντα αλλα δεν με επεισε. Παρομοιως και για το RX-8.
Γιατί όχι το RX-8;
-
Ikar εγραψε
Γιατί όχι το RX-8;
Παρα τον κινητηρα διαμαντι Renesis, το εξαιρετικο σασι, αποτελεσματικοτατη χωροταξια και την πισω κινηση εχει ηλεκτρονικα ελεγχομενη πεταλουδα και DSC( το οποιο μπορει να απενεργοποιηθει). Δεν δεχομαι να παταω γκαζι και αυτο να αποφασιζει ποσο θα ανοιξει η πεταλουδα. Ισως καποιους αλλους αυτα να μην τους πειραζαν τοσο αλλα εμενα με ενοχλουν.
-
Ikar εγραψεΓιατί όχι το RX-8;
Παρα τον κινητηρα διαμαντι Renesis, το εξαιρετικο σασι, αποτελεσματικοτατη χωροταξια και την πισω κινηση εχει ηλεκτρονικα ελεγχομενη πεταλουδα και DSC( το οποιο μπορει να απενεργοποιηθει). Δεν δεχομαι να παταω γκαζι και αυτο να αποφασιζει ποσο θα ανοιξει η πεταλουδα. Ισως καποιους αλλους αυτα να μην τους πειραζαν τοσο αλλα εμενα με ενοχλουν.
Δεν ξέρω αν το έχεις οδηγήσει, αλλά πίστεψέ με δεν καταλαβαίνεις αν είναι ηλεκτρονικό ή όχι το γκάζι. Υπάρχει άλλωστε καινούριο αυτοκίνητο χωρίς ηλεκτρονικό γκάζι;
Το πιο σημανιτκό είναι ότι το DSC βγαίνει εντελώς και αρχίζει το πάρτι
-
Ikar εγραψε
Υπάρχει άλλωστε καινούριο αυτοκίνητο χωρίς ηλεκτρονικό γκάζι;
Αυτο ειναι το θεμα που προσπαθω να θιξω και οχι η κριτικη καποιου συγκεκριμενου αυτοκινητου. Καποτε μπορουσες να διαλεξεις απο μια πληθωρα joy machines ενω τωρα τα ψαχνεις με τα κυαλια.
90's vs 00's