-
delete
-
Kαλα οντως..Απο κεκτημενη ταχυτητα σχολιασα..Απλα μου φαινεται αστειο τη μια να φωναζουμε για τη κατασταση της Αθηνας και δη του κεντρου και παραλληλα να αντιπροτεινουμε..Εκμεταλλευση δημοσιου χωρου για πολυτελεις κατοικιες..
Ενταξει ξερω θα μου πειτε παλι για τα ταμεια του κρατους..
Προσωπικα θεωρω οτι τα ταμεια του κρατους γεμιζουν απο αλλου και οχι απο ακαριαιες κινησεις ξεπουληματος απο οτι εχει απομεινει ειδικα οταν αυτο θα μπορουσε να εχει θετικα αποτελεσματα για ολη τη κοινωνια.Υπαρχει μια παραγωγικη βαση που αυτη τη στιγμη μενει χωρις εισοδημα στην ουσια,και συνεχιζει και αποδυναμωνεται.. -
Οι τρόφιμοι του παρασιτισμού..
....
Μήπως, εξάλλου, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι από εκλογές, σήμερα, υπάρχει περίπτωση να προκύψει μια σταθερότερη και με καλύτερα επεξεργασμένο σχέδιο κυβέρνηση; Μήπως υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα αν αντί για τον κ. Παπακωνσταντίνου πήγαινε στο Οικονομικών ο κ. Μυταράκης, αντί για τον κ. Λοβέρδο επέστρεφε στο Υγείας ο κ. Αβραμόπουλος και αντί για τον κ. Ρέππα επέστρεφε στο Μεταφορών εκείνος ο σεμνός πολιτευτής που ως υπουργός είχε υποχρεώσει τον ΟΣΕ να βάλει τρένα, άδεια, να κόβουν βόλτες στα χωριά του, στη Θράκη; Οχι. Πιστεύω ότι ουδείς θέλει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ διότι δεν θα βγει ενισχυμένο ενώ καίει ένα χαρτί του, η τρόικα διότι εκλογές σημαίνει χαλάρωση, η Ν.Δ. διότι θα υποστεί νέα ήττα.
.....
Οταν, όμως, το κρατικοδίαιτο κατεστημένο και ο κοινωνικός παρασιτισμός άρχισαν να υποψιάζονται ότι τα συμφέροντά τους δεν θα τύχουν ασυλίας, πολύ περισσότερο όταν τα ανήθικα προνόμιά τους παίρνουν σειρά για κατεδάφιση, τότε ανακαλύπτουν τις «βλαβερές συνέπειες» του Μνημονίου.** Ετσι, το πιο οκνηρό και κακομαθημένο κατεστημένο της χώρας έγινε «αντι-μνημονιακό».** Και η Ν.Δ. σύρθηκε και πρόθυμα προσφέρθηκε να το εκφράσει πολιτικά.
....
Γι’ αυτό, σήμερα βγαίνουν στους «δρόμους του αγώνα». Οχι οι εργάτες, όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όχι η φτωχολογιά, ούτε οι πολίτες που ταπεινώνονται από τα άγρια χαράματα στις ουρές του ΙΚΑ ή κάθε πρωί στα αργόσυρτα βαγόνια του ΗΣΑΠ (αυτοί δεν έχουν ισχυρή φωνή…), αλλά εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που ήταν οι μεγάλοι ευνοημένοι του οικονομικού μοντέλου που χρεοκόπησε και απειλεί να χρεοκοπήσει την Ελλάδα, όλοι εκείνοι που ήταν οι προνομιούχοι πελάτες του άδικου και σπάταλου κράτους. Αυτοί σηκώνουν τον μεγάλο θόρυβο – λίγο πριν ηττηθούν.Άρθρο του κ. Κ.Καλίτση,
αναδημοσιεύεται από την Καθημερινή
http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... _8001.html -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Γιατί όχι λοιπόν και 2 ουρανοξύστες στο Ελληνικό, και μπόλικο πράσινο, και ακριβές κατοικίες; Όλα αυτά φέρνουν ΚΑΙ καλύτερη ποιότητα ζωής, και πράσινο, και χρήμα στο κράτος.
Και οπως παντα ευνοουμενος θα ειναι ο λαος
Φιλετακια λοιπον..Δεν είναι τόσο τραγικό να παραχωρήσεις χώρο για ένα συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων με θέα την θάλασσα, αλλα με σαφείς πολεοδομικούς όρους, που θα εξασφαλίζουν άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.
Μιλάμε για κτίσματα άνω των 25 ορόφων, και ήδη υπάρχουν οι σχετικές αρχιτεκτονικές προτάσεις.
Δεν γίνεται λόγος για βίλες λεφτάδων....
Μου αρεσει που χωρις πολυ προσπαθεια και διαφημιση ειμαστε απο μονοι μας ψημενοι για την σαλαμοποιηση ιδιωτικοποιηση, επελαση του χρηματιστικου κεφαλαιου στην πολη μας. Αυτα που λετε ετσι κι αλλιως θα γινουν μην αγχωνεστε, οι αποδοσεις στον κολπο εχουν πεσει και σιγα σιγα μεγαλες εταιρειες real estate θα τσιμπησουν, τοτε βεβαια ξεχαστε το παρκο για τον λαο, οταν μπει το κεφαλαιο μεσα στην πολη (αυτου του ειδους) τοτε πουλαει απο 6-7.000 ντολλαρς το τ.μ.και συχνα τα σχεδια πολης αλλαζουν με εμφαση σε υψηλης εντασης(εκμεταλλευσης) κεφαλαιο δλδ ξενοδοχεια Ντουπαϊ φαση κλπ.
Η Υψηλη δομηση παντως γενικα δεν ειναι τοσο αθωα, συχνα ερχεται σε συγκρουση με τις απαιτησεις του αστικου-κοινωνικου ιστου και στοχευει σε ενα ειδος αρκετα επωδυνης κερδοφοριας.(για την μικρομεσαια ταξη παντα). Υπαρχουν μελετες και κοντρα μελετες παντως. Στην περιπτωση του Ελληνικου θα μπορουσε ανετα να γινει ενα ρυθμιστικο πλαισιο και μια σταδιακη εκμεταλλευση του χωρου, ενα πλανο 15 ετιας με βαθμιαιες επενδυσεις και μια περιορισμενη αλλα χρησιμη κερδοφορια για τους δημοτες. Τεσπα οπως στρωσεις θα κοιμηθεις ελεγε η γιαγια μου. Το θεμα βεβαια ειναι οτι επιτηδες αφηνεται ο χωρος να ρημαξει γιανα το δωσουν για ενα κομματι ψωμι (leasing 49 χρονια σε real estate απο την αραπια, ψηλα κτηρια δεν θα γινουν καζινο-ξενοδοχεια-κατοικιες-γραφεια πολυτελειας) βαζω και στοιχηματακι αμα γουσταρετε.
-
-
Kαι μια διαφορετικη αποψη.. (οχι για ελληνικο ως ανταπαντηση στην καθημερινη της οποιας εχουμε βαρεθει την καθημερινη προπαγανδα και επιτηδες λαθεμενη στοχευση)
Διαβαστε το ολοκληρο για τα ψεμματα και την ''αντιδραση'' Πασοκ αλλα κραταμε και αυτο για τους υπολοιπους.Το καλοκαίρι ο Σαμαράς είχε αναφερθεί στην εκμετάλλευση (βλ. χάρισμα) δημόσιας γης αξίας 50 δισ. από ένα σύνολο 300 δισ. Δηλαδή ο σύντροφος Αντώνης πρότεινε πριν έξι μήνες, ό,τι και ο Ντερούζ πριν τρεις ημέρες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε κάνει ακριβώς την ίδια αποσαφήνιση με τη χθεσινή του Παπακωνσταντίνου: «δεν πουλάμε, αξιοποιούμε». Αυτό που δε διευκρινίζεται επαρκώς είναι αν ο προδότης υπουργός οικονομικών πρέπει να αποκαθηλωθεί γιατί άργησε να αντιγράψει τη συνταγή του Σαμαρά, ή γιατί την αντέγραψε στα κρυφά με σκονάκι της τρόικας. Άβυσσος ο νους του νεοδημοκράτη μπολσεβίκου…
Στο διπλανό διαμέρισμα της Δεξιάς πολυκατοικίας ο «εθνικός ευεργέτης» Γιώργος Καρατζαφέρης ρητορεύει: «ούτε οι καθυστερημένοι κλαυθμοί του ΠΑΣΟΚ, ούτε οι στείροι πανηγυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας θα τιθασεύσουν την αγριότητα των επελαυνόντων ‘τροϊκανών’» και στη συνέχεια σπεύδει πρώτος από όλους να απαντήσει θετικά στο αίτημα Παπανδρέου για συνεννόηση μεταξύ κομμάτων σε επίπεδο κορυφής για την τρίτη κατά σειρά τροποποίηση του Μνημονίου και των πολιτικών του. Η συνέπεια αυτού του νομιμόφρονα και σώφρονα πολιτικού είναι αξιομνημόνευτη… ως ανέκδοτο.
Η ανακοίνωση του Φώτη, για μία ακόμη φορά υποδηλώνει έναν πραγματικό πολιτικό τζέντλεμαν, σε βαθμό που θα έκανε τον Ζάχο Χατζηφωτίου να κοκκινήσει από την ντροπή του: «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί επέτρεψε σε εκπροσώπους των δανειστών να ξεπερνούν τα όρια τους. Είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό για τις ακολουθούμενες πολιτικές της». Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες που θέλουν τη ΔηΑρ να στέλνει οδηγίες καλών τρόπων στα στελέχη της τρόικας. Εννοείται ότι και ο Κουβέλης δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν πώς θα επιβληθούν οι τροποποιήσεις του Μνημονίου στον ελληνικό λαό. Είναι δηλαδή ο τρίτος της «συμμαχίας των προθύμων» μαζί με τον Καρατζαφέρη και την Μπακογιάννη.
Η Ντόρα όμως είναι υπεράνω τέτοιων λεπτομερειών. Μία κουβέντα παραπάνω είπαν τα παιδιά. Η ουσία είναι ότι υπάρχει «ανάγκη συνεννόησης τόσο για την περαιτέρω μείωση των ελλειμμάτων όσο και για την εκποίηση μέρους της δημόσιας περιουσίας το οποίο θα συμφωνηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις για να φέρει έσοδα, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, τείνοντας χείρα βοηθείας στον δύσμοιρο υπουργό οικονομικών για το καλό της πατρίδας πάνω από όλα. Η θυγάτηρ Μητσοτάκη δεν έχει πρόβλημα να πει τα πράγματα με το όνομά τους: «εκποίηση» χωρίς περιστροφές και ρομαντισμούς. Πούλα-πούλα-πούλα (έχουμε κι ένα διαπλεκόμενο σύζυγο να ταϊσουμε τώρα που του έκοψαν τις επενδύσεις των Μεσογειακών Αγώνων, αυτοί οι άθλιοι σοσιαλιστές)!
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μήπως, εξάλλου, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι από εκλογές, σήμερα, υπάρχει περίπτωση να προκύψει μια σταθερότερη και με καλύτερα επεξεργασμένο σχέδιο κυβέρνηση;
(Όχι, μόνο εσύ θα τρολάρεις ρε σουπιά...) -
-
**Πόσο θα είναι το ελληνικό χρέος το 2015 αν πουληθεί περιουσία 50 δις; **
Μετά από ένα χρόνο διαβουλεύσεων, αναλύσεων και μελετών. μετά από τρία μνημόνια και άπειρα μέτρα, μετά από περικοπές, απολύσεις, αυξήσεις στη φορολογία, μεταρρυθμίσεις και άλλα πολλά, οι ειδικοί από το ΔΝΤ την ΕΕ και την ΕΚΤ, επιτέλους, βρήκαν τη λύση για να μειωθεί το ελληνικό χρέος: θα πουληθεί κρατική περιουσία αξίας 50 δις.
Γιατί όμως μόνο 50 δις; Γιατί όχι 70, 80, 100; Τί θα αλλάξει πράγματι στο ελληνικό χρέος αν πουληθεί κρατική περιουσία αξίας 50 δις ευρώ; Πρόκειται για ένα νούμερο που προέκυψε από εξειδικευμένα μαθηματικά μοντέλα και που εγγυάται ότι θα λυθεί το πρόβλημα του κρατικού χρέους;
Σύμφωνα με το ρολόι κρατικού χρέους του XrimaNews.gr το χρέος στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 κυμαίνεται στα 345 δις ευρώ. Αν η Ελλάδα πουλήσει μέχρι το 2015 κρατική περιουσία ύψους 50 δις ευρώ, τότε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς από το ρολόι, στις 12 Φεβρουαρίου 2015 το χρέος θα κυμαίνεται στα … 345 δις ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς είναι σήμερα που η Τρόικα προτείνει να πουληθεί κρατική περιουσία ύψους 50 δις ευρώ.
Σε απλά ελληνικά: Οι άνθρωποι ζητούν να πουλήσουμε ολόκληρη τη χώρα, να στερηθούμε – πουλώντας στους... δανειστές μας – κάθε μέσο και εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ό,τι εισπράξουμε να το δώσουμε πίσω στους δανειστές, αφού τα 50 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στη «μείωση» του χρέους.
Με μια διαφορά: Ότι, όταν η διαδικασία κατάσχεσης της χώρας τελειώσει, θα τους χρωστάμε ακριβώς όσα τους χρωστάμε σήμερα που οι δανειστές και επιτηρητές προαναγγέλλουν ότι θα την κατασχέσουν! Και αρκετά περισσότερα απ' όσα χρωστούσαμε τη μέρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάς έστειλαν δεμένους χειροπόδαρα στα χέρια τους.
Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ακόμη και ο πιο κυνικός μαφιόζος, ο πιο ξεφωνημένος απατεώνας, θα είχε το θράσος να λέει τέτοια πράγματα δημοσίως απευθυνόμενος όχι σε έναν ολόκληρο λαό, αλλά σε έναν κουρελή και ξοφλημένο κακομοίρη που έτυχε να πέσει στα δίχτυα του.
-
Ο κύριος Καλίτσης κάνει ένα λάθος. Το σχέδιο δεν είναι της κυβέρνησης. Είναι των δανειστών μας. Και πως ο Παπακωνσταντίνου έγινε ξαφνικά ικανός όταν δεν έχει καταφέρει τίποτα στο πιο μείζον, τη φοροδιαφυγή. Αλλά όλα τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι τώρα ήταν προπέτασμα καπνού. Τώρα με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, όλων πλην των μνημείων, φτάσαμε στο δια ταύτα. Ο κύριος Δασκαλόπουλος, ο κύριος που πούλησε ό,τι είχε και δεν είχε πριν λίγα χρόνια (την έκανε όταν έπρεπε και μαγκιά του) και πλέον δεν έχει καμία παραγωγική συνεισφορά στη χώρα παρά μόνο να εκπροσωπεί τον ΣΕΒ και να χορηγεί παραστάσεις όπερας στο Μέγαρο, το είπε ξεκάθαρα σήμερα. Προτιμάτε να μας εξαγοράσουν έναντι πινακίου φακής όταν θα μας χρεοκοπήσουν; (Αυτή είναι η ίδια απειλή που επισειόταν και πέρυσι για το μνημόνιο Νο1, η ίδια επισείεται και για το Νο2.....Θα περίμενα μια πιο συνετή στάση από τον εκπρόσωπο των παραγωγικών τάξεων. Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος ότι όταν σε εκβιάσουν και ενδώσεις οι επόμενοι εκβιασμοί θα είναι πολύ πιο βίαιοι και δεν θα μπορείς να κάνεις πίσω. Προφανώς ο ίδιος συμμετέχει φανερά στον εκβιασμό γιατί έχει την ουρά του απέξω....τους υπόλοιπους βιομήχανους και επιχειρηματίες τους ρώτησε;)
Και με τη λεγόμενη εκποίηση ή πώληση της δημόσιας περιουσίας τώρα τί θα κάνουν; Δεν είναι μήπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΛΘ, ο ΟΛΠ, τα νερά σε τιμές ευκαιρίας; Σίγουρα πρέπει τα ξενία επιτέλους να περάσουν σε ιδιώτες, το ίδιο και με το Mont Parnes και μπορούν να γίνουν πολλές ΣΔΙΤ για να πάρει μπροστά η οικονομία. Αλλά άλλο αυτό και άλλο μαζική πώληση κρατικής περιουσίας καίριας σημασίας όπως ο λιγνίτης, η ύδρευση, οι τηλεπικοινωνίες και πολλά άλλα που απλά θα προσπαθήσει να μπαλώσει τα αμπάλωτα...αλλά θα πετύχει κάτι πολύ σημαντικότερο που ήταν ο στόχος εξαρχής. Την υποτίμηση του εγχώριου κεφαλαίου, την εξαγορά του φθηνά από μεγάλους κυρίως ξένους και ελάχιστους ελληνικούς ομίλους ούτως ώστε και αυτοί να αποκτήσουν 'ενδιαφέρον' να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Γιατί επί της ουσίας, δηλαδή σε ταμειακό επίπεδο, το όφελος όπως αναλύεται και λίγο πιο πάνω, είναι μηδαμινό....
Και για κάποιους που συζητούσαν για τη μεταφορά υπουργείων, απλά δεν έχουν συναίσθηση των μεγεθών...αυτά είναι ψίχουλα.... -
**Αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας κατά 3,6% **
Αύξηση 0,4% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και 3,6% σε ετήσια βάση παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.και
Ύφεση άνω του 3% προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος
Για φέτος η ΤτΕ προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας, με μικρότερη ένταση σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος τουλάχιστον κατά 3%, ενώ δεν αποκλείει η μείωση τελικώς να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/02/2011_378311
EΣΕΕ: Πώς θα διαμαρτυρηθούν οι έμποροι το τριήμερο των κινητοποιήσεων
Για τις ενέργειες της κατά το τριήμερο των κινητοποιήσεων του Ελληνικού Εμπορίου, που έχει αποφασισθεί για τις 21 έως 23 Φεβρουαρίου, ενημερώνει το προεδρείο της ΕΣΕΕ τονίζοντας ότι οι 13 Ομοσπονδίες της, οι 272 Εμπορικοί Σύλλογοι μικρών και μεγάλων πόλεων, αλλά κυρίως οι 305.000 αυτοαπασχολούμενοι σε κάθε γωνιά της χώρας καθώς και οι 500.000 απασχολούμενοι στο εμπόριο, θεωρούν την επιβίωση της ΜμΕ ελληνικής εμπορικής επιχείρησης πολύ σοβαρή υπόθεση για να την περιορίσουν σε συνδικαλιστικά, κομματικά και προσωπικά όρια.Οπως υπενθυμίζει η ΕΣΕΕ, εκπροσωπώντας το ελληνικό εμπόριο αποφάσισε να δηλώσει την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων (21, 22 & 23/2/2011) που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.
Την απόφαση αυτή έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 9η Φεβρουαρίου 2011, αφού εισάκουσε τις έντονες διαμαρτυρίες των εμπόρων από όλη την Ελλάδα για τα αδιέξοδα στην αγορά και εκτίμησε τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το «πλαίσιο τιμωρίας», όπως λέει χαρακτηριστικά, του νέου φορολογικού νομοσχέδιου, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων που απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, την αύξηση των λουκέτων των ΜμΕ εμπορικών καταστημάτων, την έλλειψη ρευστότητας και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών.
-
-
ΗΠΑ:Χρεωκοπία και των πόλεων (άλλωστε τα λεφτά 'πρέπει' να πάνε στις τράπεζες,έτσι δεν είναι;)
Αυτό είναι ένα διάγραμμα με την εκρηκτική άνοδο (παραπάνω από διπλασιασμός) του χρέους πόλεων και πολιτειών (municipalities) στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαπενταετία.
Το πώς και το γιατί ανέβηκε τόσο πολύ το χρέος είναι πλέον κατανοητό (ελπίζω), οπότε δε θα το ξαναγράψω. Αυτό που έχει σημασία να δούμε, είναι πως αυτή θα είναι απ' ότι φαίνεται η επόμενη 'φούσκα' που θα σκάσει στις ΗΠΑ, και έχει ύψος περίπου 2.9 τρις $ αυτή τη στιγμή.
[spoiler=...:9h2tf02u]Σε παλαιότερα άρθρα μας έχουμε δει το πως πόλεις και πολιτείες έχουν ήδη προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, πυροσβεστικών τμημάτων, μέχρι και τη άσφαλτο από τους δρόμους έχουν βγάλει σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να γλιτώσουν το αυξημένο κόστος συντήρησης σε σχέση με τον 'απλό' χαλικόδρομο.
Το Μίσιγκαν μάλιστα έφτασε στο σημείο να προσλάβει 'ειδικούς οικονομολόγους' για να προλάβει μια εξαγορά των χρεωκοπημένων δήμων και κοινοτήτων από όσους θα μπορούν να τους αγοράσουν όταν πλέον θα έχουν σηκώσει και επίσημα τα χέρια ψηλά.
Το Κολοράντο Σπρινγκς απέλυσε πυροσβέστες, αστυνομικούς, έκανε 'περικοπές' στις δημόσιες συγκοινωνίες, ξεπούλησε τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, ενώ έθεσε εκτός λειτουργίας και το 1/3 των φαναριών που ρυθμίζουν την κυκλοφορία, ώστε να εξοικονομήσει έτσι ρεύμα.
Αυτά βέβαια είναι μερικά από τα πιο 'ακραία' παραδείγματα ωστόσο είναι γεγονός ότι απλά οι πόλεις και οι πολιτείες των ΗΠΑ είναι σε τεράστιο ποσοστό χρεωκοπημένες. Και αυτό δεν είναι 'Αμερικανικό' φαινόμενο, το ίδιο ισχύει και στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα ήδη ο Φασούλας είχε κηρύξει στάση πληρωμών ως δήμαρχος Πειραιά εναντίον υπαλλήλων του δήμου, αρνούμενος να τους πληρώσει, ενώ η εφαρμογή του 'Καλλικράτη' απλά στερεί από τους δήμους μια σημαντική πηγή εσόδων, εξωθώντας τους να κηρύξουν χρεωοπία, ή να αυξήσουν τους φόρους (που να δούμε ποιοι θα μπορούν να τους πληρώνουν), να ξεπουλήσουν ότι 'ασημικά' έχουν, να κάνουν απολύσεις και μειωσεις μισθών, κτλ, κτλ, κτλ.
Επιστρέφοντας στη περίπτωση των ΗΠΑ, τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια έντονη 'αναζωπήρωση' του θέματος, με τη Meredith Whitney να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς εδώ και καιρό έχει μιλήσει για την επερχόμενη αυτή κρίση, προκαλώντας το θυμό της Wall Street, που σαν κακομαθημένο παιδί απλά δε θέλει να ακούει άσχημα νέα.
Το θετικό για τις πολιτείες στην -αναπόφευκτη- μάχη που θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα να δώσουν εννατίον των τραπεζών είναι πως, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, αν κηρύξουν στάση πληρωμών, δε χάνουν τα 'ασημικά' τους ή οτιδήποτε τέτοιο.[/spoiler:9h2tf02u]
Τρόπο διαφυγής από τα χρέη τους αναζητούν οι πολιτείες των ΗΠΑ
The New York Times
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κινούν παρασκηνιακές διαδικασίες προκειμένου να βρουν ένα τρόπο που θα επιτρέψει στις πολιτείες να κηρύξουν πτώχευση και να διαφύγουν από τα υψηλά επίπεδα χρεών, στα οποία περιλαμβάνονται και οι συντάξεις που έχουν υποσχεθεί στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.
Σε αντίθεση με τις πόλεις, οι αμερικανικές πολιτείες απαγορεύεται να ζητήσουν προστασία σε ομοσπονδιακό πτωχευτικό δικαστήριο. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθειά τους πρέπει πρώτα να υπερβεί αυστηρά συνταγματικά εμπόδια, καθώς οι πολιτείες αντιμετωπίζονται ως κυρίαρχα κράτη. Ωστόσο, ορισμένες πολιτείες είναι τόσο επιβαρυμένες που η μόνη εφικτή διέξοδος ενδέχεται να είναι η πτώχευση. Πέρα από τα βραχυπρόθεσμα κενά στον προϋπολογισμό τους, κάποιες πολιτείες παρουσιάζουν τόσο σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η πτώχευση των συνταξιοδοτικών ταμείων του, που στερούν κεφάλαια από βασικές δημόσιες υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη. Αρκετά μέλη του Κογκρέσου φοβούνται ότι το σενάριο πτώχευσης μιας πολιτείας αποτελεί απλώς ζήτημα χρόνου.
[spoiler=...:9h2tf02u]Το ενδεχόμενο μιας τέτοιας πτώχευσης θα μπορούσε να επιτρέψει σε μία πολιτεία να τροποποιήσει τις δεσμεύσεις που διατηρεί βάσει συμβάσεων προς τους συνταξιούχους, οι οποίοι προστατεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις από συνταγματικές διατάξεις, και να παρέχει μία εναλλακτική λύση σε μια άνευ όρων διάσωση. Ωστόσο, πέρα από τους συνταξιούχους, και οι επενδυτές σε δημοτικά ομόλογα θα δέχονταν ένα ισχυρό πλήγμα, και ενδεχομένως να κατέληγαν στο τέλος της λίστας με τους πιστωτές χωρίς εξασφαλίσεις.
Προς το παρόν, οι ανησυχίες για μία αποσταθεροποίηση της αγοράς δημοτικών ομολόγων με τις λέξεις «χρεοκοπία πολιτείας» δεν φαίνεται να απασχολεί σε σοβαρό βαθμό το Κογκρέσο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο προσχέδιο νομοσχεδίου, ούτε κάποιο μέλος του Κογκρέσου έχει λάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νιουτ Γκίγκριχ, ο οποίος ενδέχεται να αποτελέσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, τόνισε ότι το πέρασμα ενός τέτοιου νομοσχεδίου στο Κογκρέσο θα ήταν δύσκολο όχι μόνο λόγω της πολυπλοκότητας του πτωχευτικού δικαίου, αλλά και εξαιτίας των ανησυχιών ότι ακόμα και μία αναφορά επί του θέματος θα μπορούσε να καταστήσει τα προβλήματα των πολιτειών ακόμα χειρότερα.
Από την άλλη, ακόμα και η συζήτηση για κάτι τόσο δραστικό όσο μία πτώχευση θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητες των κυβερνητών των πολιτειών στις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια πολιτεία που να φαίνεται ότι θα κινήσει διαδικασίες πτώχευσης, και κάποιοι διαφωνούν με το σκεπτικό να τους δοθεί η δυνατότητα να το πράξουν, δεδομένου του πανικού που επικρατεί στη συνήθως ήρεμη αγορά δημοτικών ομολόγων.
Γύρω στα 25 δισ. δολ. αποσύρθηκαν από αμοιβαία κεφάλαια για να επενδυθούν σε δημοτικά ομόλογα τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με το Investment Company Institution. Πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο μιας αθέτησης των υποχρεώσεων πληρωμών των συγκεκριμένων ομολόγων εξαιρετικά απίθανο, ωστόσο είναι επίσης της άποψης ότι όταν οι πολιτικοί αποφασίσουν να ενδιαφερθούν για την αγορά ομολόγων, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν οι εκπλήξεις.[/spoiler:9h2tf02u]
Obama Plans to Rescue States With Debt Burdens
President Obama is proposing to ride to the rescue of states that have borrowed billions of dollars from the federal government to continue paying unemployment benefits during the economic downturn. His plan would give the states a two-year breather before automatic tax increases would hit employers, and before states would have to start paying interest on the loans.
[spoiler=...:9h2tf02u]The proposal, which administration officials said would be included in the 2012 budget that the president is scheduled to unveil next week, was greeted coolly by Republicans on Capitol Hill, who warned that the plan would ultimately force many states to raise their unemployment taxes in the years to come.
But the White House is calculating that the proposal will ultimately appeal to Republicans because it involves a tax moratorium right now for hard-hit states during a still-fragile economic recovery.
Administration officials will make the case that the plan helps the economy and states in the short run, while bringing overdue changes to the unemployment insurance system in the long run. And Republican lawmakers could find themselves under pressure from Republican governors, whose states owe the federal government billions of dollars.
The administration is also betting that employers will back the proposal, especially in states where their taxes would otherwise go up. Michigan, for instance, owes the federal government $3.7 billion it borrowed to pay unemployment benefits. Under current law the state would be forced to pay $117 million in interest to the federal government this fall, and the federal tax on employers would automatically step up each year to repay the debt.
The state’s newly elected Republican governor, Rick Snyder, has been lobbying for relief; his press secretary, Sara Wurfel, said that while they would need to see the details of the plan, they would “very likely welcome the much-needed relief.”
Robert Gibbs, the White House press secretary, said, “We are giving help to some states who have had to borrow and not been able yet to pay back.”
The states are in a tough spot. Many entered the recession with too little money in their unemployment trust funds, and they quickly ran through what little they had as unemployment rose and remained stubbornly high month after month.
With their own trust funds depleted, 30 states borrowed $42 billion from the federal government to continue paying unemployment benefits.
The federal stimulus act gave states a break on the interest for those loans for nearly two years, but that grace period ended Dec. 31. That has left hard-hit states, which have already laid off employees, cut services and raised taxes, facing an estimated $1.3 billion in interest payments to Washington due this fall.
Even more worrisome, to some states, is that current law would effectively raise taxes on employers by about $21 per worker in nearly half the states so they could start paying down their debt, which states worry would put pressure on businesses that have already been reluctant to hire in the downturn.
In his budget, officials said, Mr. Obama will call for deferring interest payments on the debt and postponing the automatic tax increases. Then, in 2014, to bring that money back into federal coffers, the administration proposes to raise the minimum level on which employers pay taxes.
Current law requires states to collect unemployment taxes on at least the first $7,000 of income; that minimum has not been raised in decades.
The president’s proposal would raise that minimum taxable wage base to $15,000. The rate of the federal portion of the unemployment taxes would then be lowered, so the proposal would not raise federal taxes on states that do not owe the federal government money. But it would speed the rate at which states that do owe money repay the federal government, and allow states to collect more unemployment taxes to rebuild their trust funds if they do not lower their tax rates.
It was that prospect — that the higher wage base would lead to higher taxes for states after 2014 — that drew rebukes from Republicans in Congress.
Representative Dave Camp, Republican of Michigan, who is the chairman of the House Ways and Means Committee, dismissed the plan. “We need to reform our unemployment programs, but any plan that relies on more than doubling the tax base and then continuing to raise payroll taxes in perpetuity isn’t going anywhere in the House,” he said in a statement.
But if nothing is done, taxes will go up much sooner: employers in three states are already paying higher federal unemployment taxes because they have been in debt to the federal government longer, and soon nearly half the states could be in their position.
The Center on Budget and Policy Priorities and the National Employment Law Project, two research organizations that are releasing a report on Wednesday calling for something very similar to the administration’s proposal, calculated that delaying the automatic tax increases until 2014 would save employers $5 billion to $7 billion in taxes.
The Obama administration plans to hammer that point. “Our view in response to anyone who wants to do nothing,” said a senior administration official, “is that their plan is about increasing taxes in some of the hardest-hit states involuntarily in 2011 and 2012, as opposed to giving states a choice on how to repay the federal government starting in 2014.”
Republicans in Congress might feel pressure from their counterparts in statehouses around the country: states with Republican governors, including Florida, Indiana, New Jersey, Pennsylvania and Wisconsin, owe the federal government billions of dollars.
And 18 states have already raised their minimum taxable wage base to $15,000 or more, according to the National Association of State Workforce Agencies.
Iris J. Lav, a senior adviser at the Center on Budget and Policy Priorities and a co-author of the report, said that the unemployment system has “a constellation of problems that need to be solved.”
“The near-term problem is the economy is not yet O.K.,” she said. “And both the interest payments and the principal repayments are cutting into employers, and it makes great sense to postpone them. The larger question is how you get states to solvency.”[/spoiler:9h2tf02u]
-
meanwhile, in a galaxy far far away :
World needs $100 trillion more credit, says World Economic Forum
The world's expected economic growth will have to be supported by an extra $100 trillion (£63 trillion) in credit over the next decade, according to the World Economic Forum.
This doubling of existing credit levels could be achieved without increasing the risk of a major crisis, said the report from the WEF ahead of its high-profile annual meeting in Davos.
[spoiler=...:1c5qrex2]But researchers warned that leaders must be wary of new credit 'hotspots', where too much lending takes place, as the world emerges from a financial catastrophe blamed in large part 'to the failure of the financial system to detect and constrain' these areas of unsustainable debt.
'Pockets of credit grew rapidly to excess – and brought the entire financial system to the brink of collapse,' said the report, written in conjunction with consulting firm McKinsey. 'Yet, credit is the lifeblood of the economy, and much more of it will be needed to sustain the recovery and enable the developing world to achieve its growth potential.'
The global credit stock has already doubled in recent years, from $57 trillion to $109 trillion between 2000 and 2009, according to the report.
The WEF said the continued demand for credit could be met 'responsibly, sustainably – and with fewer crises'. However, it cautioned that to achieve this goal, financial institutions, regulators, and policy makers need more robust indicators of unsustainable lending, risk, and credit shortages.[/spoiler:1c5qrex2]
αγαπάμε αξία νομισμάτων
International Monetary Fund director Dominique Strauss-Kahn calls for new world currency
Dominique Strauss-Kahn, managing director of the International Monetary Fund, has called for a new world currency that would challenge the dominance of the dollar and protect against future financial instability.“Global imbalances are back, with issues that worried us before the crisis - large and volatile capital flows, exchange rate pressures, rapidly growing excess reserves - on the front burner once again,” Strauss-Kahn said. “Left unresolved, these problems could even sow the seeds of the next crisis.”
[spoiler=...:1c5qrex2]“When we worry about the deficiencies of the international monetary system, we are mostly worrying about volatility,” he added. There is “a sense that money sometimes flows around the globe in too-volatile a fashion and that countries need a more stable, more predictable external environment in order to prosper”, he said.
He suggested adding emerging market countries' currencies, such as the yuan, to a basket of currencies that the IMF administers could add stability to the global system.
China, which holds much of its $2.85 trillion mountain of reserves in US Treasury bonds, has repeatedly expressed unease about the value of the dollar, while American politicians have complained that Beijing gains an unfair advantage by keeping its own currency cheap.
Strauss-Kahn saw a greater role for the IMF's Special Drawing Rights, which is currently composed of the dollar, sterling, euro and yen, over time but said it will take a great deal of international cooperation to make that work.[/spoiler:1c5qrex2]
Russia To Increase Gold Holdings By 13% In 2011, Will Buy 100 Tonnes Of Gold Each Year
The WSJ reports that The Central Bank of Russia, which seems to have missed Doug Kass' Friday Fast Money appearance, plans to buy 100 metric tons of gold from domestic banks a year in order to replenish the country's gold reserves, Deputy Head of the bank Georgy Luntovsky said Monday, according to the bank's press service. In 2010 Russia's gold reserve increased 23.9% to 790 tons, or 25.4 million Troy ounces. As a reminder China has just over 1,000 tonnes in official holdings. Which means the PBOC will most certainly not be late to get on the bandwagon, although unlike the CBR, will unlikely issue a press release to announce its plans.Gold Game Changer: J.P. Morgan Accepts Bullion as Money
J.P. Morgan Chase & Co. announced on February 7, 2011 that it will accept physical gold as collateral for investors that want to make short-term borrowings of cash or securities.
Presenting gold to satisfy demands for performance bond collateral has been allowed on the London CME in a limited way since October 2009. As of November 22, 2010, the Intercontinental Exchange Inc. (ICE) has accepted gold bullion as collateral on all credit default swaps and energy transactions.
I don't recall the G-20 declaring gold a new currency. Yet JPMorgan Chase and a couple of financial market exchanges have effectively declared that gold is an alternative currency.
In other words, gold is money.
[spoiler=...:1c5qrex2]Abolish Credit Default Swaps on Sovereign Debt
In an earlier post, I wrote that Congress should act immediately to abolish credit default swaps on the United States, because these derivatives will foment distortions in global currencies and gold. Credit defaults swaps on the United States currently settle in euros, but there is talk of creating new contracts calling for settlement in gold. Congress should immediately ban all credit derivatives on the United States, since the opportunities for mischief making outweigh the hedging value.
Most traders in U.S. credit default swaps don't think the U.S. will default as long as we have money printing presses, so they are speculating on price movements in U.S. Treasury bonds due to potential increases in interest rates. If speculators manage to get contracts to settle in gold, speculators on the winning side of a price move will demand collateral paid in gold.
Destruction of the Volcker Bubble Deflator
In 1979/1980 the Hunt brothers tried to corner the silver market. In March 1980, Paul Volcker (who was then Chairman of the Federal Reserve) went to DEFCON 5 and directed banks to cut off funding to precious metals speculators. That directive included billionaires like the Hunt brothers. The Hunts couldn't borrow money against their long silver positions to meet their margin calls. Volcker popped the silver bubble and the Hunt brothers were bankrupted.
Since gold is now accepted collateral, there will always be a way to borrow against one's gold position, so speculators that create leveraged long gold positions can always find a way to fund margin calls. The Volcker bubble deflator is no longer relevant.
Trifecta of Absent Financial Regulation: CDS, Currencies, Commodities
How much mayhem could 'creative' minds generate in the credit default swap markets, the currency markets, and the gold market? Quite a bit, since customized credit default swaps can be embedded in all manner of financial investments, and they can be written to offload unexpected risks on naïve investors.
The Dodd-Frank 'financial reform' bill doesn't address customized over-the-counter credit default swaps, and the bill doesn't do anything at all to reign in speculation in the currency markets or the commodities markets.[/spoiler:1c5qrex2]
Gold Bubble?
Usually in a bubble, investors are holding a bag.Investors have been net sellers of about 100 tonnes in the last 7 months. The IMF has disposed of another few hundred tonnes. Yet gold price is higher by around 10% in the same period.
To put this into context, since December 21st alone, 2.2M ounces have been sold from the ETF, basically a bit more than an entire quarter of production from Barrick gold (the world's largest producer). The normal run rate of global recycling plus mine production is approximately 2.95M ounces per month. So in the same period, assuming GLD was the only source of outflow, total global absorbed gold supply was 5.15M ounces. If outflows continued at the current rate, the GLD ETF (the largest investor depository of gold by far) would have no gold in 18 months.
Supply increased 75% in the short term to see price only fall 4.5%.
Someone else is doing the buying, clearly.
-
Αλήθεια σε αυτη τη δύσκολη στιγμη που δεχόμαστε επιθέσεις απο παντού για ξεπούλημα και ψάχνουνε απεγνωσμένα τρόπους να σωθούμε, γιατι δεν ακούμε τπτ για αποζημιώσεις απο την κυρία Μέρκελ εεεεεεεε συγνώμη ήθελα να πώ απο τη Γερμανία για όσα περάσαμε το 1940? Δεν είναι πολλά τα λεφτά αυτά για να τα αφήσουμε? Λέμε τώρα...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αλήθεια σε αυτη τη δύσκολη στιγμη που δεχόμαστε επιθέσεις απο παντού για ξεπούλημα και ψάχνουνε απεγνωσμένα τρόπους να σωθούμε, γιατι δεν ακούμε τπτ για αποζημιώσεις απο την κυρία Μέρκελ εεεεεεεε συγνώμη ήθελα να πώ απο τη Γερμανία για όσα περάσαμε το 1940? Δεν είναι πολλά τα λεφτά αυτά για να τα αφήσουμε? Λέμε τώρα...Δεν συμψηφίζονται, το είπε και ο Γιωργάκης.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αλήθεια σε αυτη τη δύσκολη στιγμη που δεχόμαστε επιθέσεις απο παντού για ξεπούλημα και ψάχνουνε απεγνωσμένα τρόπους να σωθούμε, γιατι δεν ακούμε τπτ για αποζημιώσεις απο την κυρία Μέρκελ εεεεεεεε συγνώμη ήθελα να πώ απο τη Γερμανία για όσα περάσαμε το 1940? Δεν είναι πολλά τα λεφτά αυτά για να τα αφήσουμε? Λέμε τώρα...Δεν γνωριζω πολλα για την υποθεση του 1940 και δεν ειμαι αρνητικος σε αυτο που λες,αλλα αν ταυτοχρονα η Τουρκια μας ζητουσε αποζημιωση για το 1821 τι θα ελεγες;
Αυτα ειναι αποπροσανατολισμοι και λαϊκισμοί πάνω σε διαφορετικες υποθεσεις.
-
**ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΗΣΙ 10810 Μ2(ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ **
'Εξωτικός παράδεισος! Γελαστήκαμε ότι το δρόμο χάσαμε πάνω από τα σύννεφα και πετάμε πάνω από το Μπαλί. Στη Φωκίδα είμαστε. Δυο μικρονήσια αντικρίζουμε, τα Τριζόνια κι ένα μίλι μακριά του , το λιλιπούτειο σμαραγδονήσι, ξέγνοιαστο λαμπερό πετράδι. Λούζεται στον Κορινθιακό κοντά στο Ακρωτήρι Ψαρομύτα, προκαλώντας θεούς και δαίμονες να το ζυγώσουν να πάρουν νέκταρ, δύναμη από την ασύλληπτη ομορφιά του.' Τα παραπάνω έγραψε το περιοδικό 'Γεωτρόπιο' της εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία'. Σμαραγδονήσι το ονόμασε το Γεωτρόπιο. Σμαραγδονήσι θα το πούμε κι' εμείς. Το νησί βρίσκεται ένα μίλι απέναντι από την Ιτέα, 10' με το βαρκάκι.Έχει έκταση 10.810 m2 και ξεκάθαρους τίτλους. Είναι καταπράσινο, έχει ελιές και θάμνους και οι μόνοι κάτοικοί του αυτή τη στιγμή είναι άγρια πουλιά. Χτίζει πέτρινη οικία έως 500 m2 ή σκυρόδετη έως 400 m2 . Για Τουριστική Ανάπτυξη έως 2000 m2 .
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1Yd9uoaoqKIJ:www.kritsimas.com/gr/property.asp%3FData_ID%3D848+600+νησια+για+πούλημα&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.grΑντε να δούμε και επίσημα τον πωλητή
http://www.rodoskallikratis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1800:--598-&catid=20:2010-09-13-19-22-58&Itemid=15 -
Αυτός που το έγραψε δεν έχει περάσει απο τα τριζόνια ούτε απ'εξω.
Έχει σπίτια, έχει επισκέπτες, έχει μόνιμους κατοίκους και έχει πολλά ιστιοπλοϊκά...edit: Και οι φωτογραφίες είναι άσχετες.
-
Καλά , δεν είναι το φλέγον ζήτημα αυτό , σε μια σελίδα πωλήσεων ακινήτων.
Το αν πωλείται η Ελλάς είναι αυτό που μας καίει.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!