-
Ναι ρε παιδες τι να λεμε τωρα μιλαμε για εναν ανθρωπο εγκλωβισμενο στο διατρητο περιπτερο. Ακομα και οπλισμενος, ηταν ενας εναντι τριων. Και να σκοτωνε τον ενα μονο αν τα εχαναν απο τη συγχηση κ τρεπονταν σε φυγη θα ειχε τυχη, ή εαν δεν αντιστεκοταν καθολου. μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα δηλαδη
-
Προφανώς και ΔΕ δέχονται το όχι σαν απάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι αρχίζεις το πιστολίδι με τον κάθε κακοποιό ΕΝΩ ΔΕΝ το έχεις (το πιστολίδι) μέσα σου; Κατά τη γνώμη μου κάνεις την κότα. Εκτός κι αν είσαι ο Τσαρλς Μπρόνσον ή κρίνεις (άραγε πως) ότι τον/τους 'έχεις'.
-
delete
-
Γιατι δεν παιρνετε ως παραδειγμα την αμερικη οπου η οπλοκατοχη εχει οδηγησει να σκοτωνει ανεξελγκτα ο καθε ψυχακιας οποιον θελει??
Αυτο μας ελειπε τωρα στην Ελλαδα -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Γιατι δεν παιρνετε ως παραδειγμα την αμερικη οπου η οπλοκατοχη εχει οδηγησει να σκοτωνει ανεξελγκτα ο καθε ψυχακιας οποιον θελει??
Αυτο μας ελειπε τωρα στην Ελλαδαδεν μας αρέσει το παράδειγμα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το παραδειγμα ειναι κακο η τα αποτελεσματα του??
-
Ο χρήστης κάποιος έγραψε:
Η απαγορευση της οπλοκατοχης υπαρχει για την αποτροπη ενοπλων κινηματων και επαναστασεων. Οι μπουρδες περι εγκληματικοτητας κλπ ειναι για να γελαει ο κοσμος... -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
να βρεις άλλο παράδειγμα, δεν μας κάνει αυτό.
Κι αν πρόκειται να είναι παρόμοιο, δεν θα μας αρέσει ούτε αυτό. Εμείς θέλουμε παραδείγματα που σώνεται κάποιος, προστατεύεται, με μουσουλμάνους [παλιά ήταν αλβανοί αλλά τώρα αυτοί είναι φίλοι] που πάνε να πηδήξουν τις γυναίκες μας και τους τρώμε κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
κανενας νομος, πουθενα στον κοσμο, δεν εμποδισε κανεναν ψυχακια να παρει ενα οπλο και να καθαρισει οποιον θελει.
στην Ελλαδα δε, οποιος θελει, μπορει να βρει ενα οπλο σε 1 ωρα.
αυτο που δε μπορει να γινει, ειναι να κατεχει καποιος μη ψυχακιας ενα οπλο νομιμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κανενας νομος, πουθενα στον κοσμο, δεν εμποδισε κανεναν ψυχακια να παρει ενα οπλο και να καθαρισει οποιον θελει.
αυτο που δε μπορει να γινει, ειναι να κατεχει καποιος μη ψυχακιας ενα οπλο νομιμα.
Άρα πρέπει να γίνουμε ψυχάκιες!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κανενας νομος, πουθενα στον κοσμο, δεν εμποδισε κανεναν ψυχακια να παρει ενα οπλο και να καθαρισει οποιον θελει.στην Ελλαδα δε, οποιος θελει, μπορει να βρει ενα οπλο σε 1 ωρα.
με την ίδια λογική, οποιοσδήποτε θέλει να κάνει κάτι παράνομο, θα το κάνει. Οπότε;
Καιο ναρκωτικά αν θες να βρεις, σε 1 ώρα έχεις βρει.
Και το παιδί σου να θέλεις να πουλήσεις για όργανα ή να το εκδόσεις, θα το κάνεις.Δεν καταλήγει κάπου αυτό.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θελω να μου πεις σ αυτη τη χωρα (ο θεος να την κανει) αν κατι λειτουργει σωστα και μετα να μου πεις πως φανταζεσαι την φαση με τα οπλα. εγω παντως κατι σε αφγανισταν μου βγαινει αλλα αντι για ταλιμπαν φανταζομαι χοντροκοιλαραδες με μπεμβε -ή μπεμπα οπως τη λενε- και χρυσες καδενες με εξτρα γκατζετακι το σιδερικο. πουλ μουρ και τα μυαλα στο τοιχο.
-
να επαναλαβω την αποψη μου;
το κρατος πρεπει απλα να θετει τους κανονες με βαση τους οποιους οποιος επιθυμει μπορει να κατεχει ενα οπλο. Εαν ο ενδιαφερομενος κριθει καταλληλος, δε βλεπω το λογο να του απαγορευτει.
οι κανονες αυτοι μπορει να ειναι: ψυχολογικα τεστ, γνωματευσεις ιατρων, εκπαιδευση (πολυ βασικο).
φυσικα, ολα τα παραπανω πρεπει να ειναι πολυ αυστηρα.
κανεις δεν επιθυμει να μπορει ο ενδιαφερομενος να αγορασει πχ ενα οπλο με μια απλη επιδειξη της αστυνομικης του ταυτοτητας.
και τωρα θα γραψουν καποιοι οτι το συστημα ειναι διεφθαρμενο, οτι θα πεσουν φακελακια κτλ κτλ... Εγω θα απαντησω οτι το κρατος μπορει εαν θελει να διασφαλισει την ικανοτητα αποκτησης οπλου, οπως πχ διασφαλιζει οτι δε μπορει οποιος θελει να παρει αδεια οδηγησης ενος μικρου αεροσκαφους μπλα μπλα μπλα, και το θεμα θα θαφτει για κανα 6μηνο παλι.
οπως και να εχει το αποτελεσμα παραμενει: Ο καθε ανωμαλος, αρρωστος, εγληματιας ΗΔΗ κατεχει ενα οπλο, ενω οποιος εχει σωας τα φρενας και θελει να ειναι νομιμος ΔΕΝ κατεχει.
-
Να νομιμοποιηθουν οι χειροβμβιδες και τα τανκς, θελω να προστατευσω τον εαυτο μου και την οικογενεια μου
-
Βάζω και εδώ την ερώτηση χατόρι χάντζο ερώτηση τώρα για όπλομανείς νομολάτρεις, καθώς μάλλον είναι πιο αρμόδιο αυτό το θέμα:
Τα σπαθιά, διακοσμητικά και μη, θέλουν άδεια κατοχής ή μεταφοράς? Στο εξωτερικό υπάρχουν διαφορές στον νόμο ανάλογα με την χρoνολογία, τον τόπο ή και τον τρόπο κατασκευής . Στην Ελλάδα τι παίζει? Υπάρχει περίπτωση να πάρω ένα σπαθί που κόβεται ...με την καρδιά ενός μαρουλιού και να με μπαγλαρώσουν ως τρομοκράτη αν με πιάσουν στο αμάξι από το μαγαζί (οκ τραγικά απίθανο) ή στο σπίτι?
-
Μάθετε τι θεωρείται όπλο, σε ποια κατηγορία εντάσσεταικαι και με ποια κριτήρια.
...............
Ολων των τύπων τα μαχαίρια, εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για χρήσεις όπως εκπαιδευτική επαγγελματική ή οικιακή, τέχνη, κυνήγι, ψάρεμα ή προορίζονται για άλλη παρόμοια χρήση.απο εδω http://www.dorkas.com.gr/
Δε νομιζω να εχεις προβλημα λοιπον
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Μάθετε τι θεωρείται όπλο, σε ποια κατηγορία εντάσσεταικαι και με ποια κριτήρια.
...............
Ολων των τύπων τα μαχαίρια, εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για χρήσεις όπως εκπαιδευτική επαγγελματική ή οικιακή, τέχνη, κυνήγι, ψάρεμα ή προορίζονται για άλλη παρόμοια χρήση.απο εδω http://www.dorkas.com.gr/
Δε νομιζω να εχεις προβλημα λοιπον
Ευχαριστώ για το λίνκ αν και εγώ καταλαβαίνω το αντίθετό! Ακριβώς κάτω από το κείμενο που παραθέτεις λέει:
*Περιλαμβάνονται επίσης, όλα τα αντικείμενα όπως σιδερογροθιές, οι αστυνομικές ράβδοι από διάφορα υλικά καθώς επίσης, ράβδοι συνδεδεμένοι με αλυσίδα ή σχοινί (σύνεργα πολεμικών τεχνών), τα σπαθιά οι λόγχες τα στιλέτα, τα τόξα και οι βαλλίστρες. *
-
Τι να σου πω, θεωρησα οτι τα διακοσμητικα σπαθια εντασσονται στην κατηγορια 'τεχνη' απο το αποσπασμα που ποσταρα παραπανω.
Για δες κ αυτο το λινκ http://www.hico.gr/38catalog/includes/g ... hp?lang=gr ειναι καταστημα με τετοια ειδη και απ'οτι λεει στην τελευταια παραγραφο ενημερωνει τους πελατες για τα εγγραφα τα οποια ειναι απαραιτητα για καποιες αγορες.
Ο κολλητος μου παντως εχει αγορασει διακοσμητικα σπαθια απο τις 'παλιες αγορες' Ροδου και Ναξου χωρις κανενα εγγραφο και χωρις να ειναι καν 18 ετων Και στο πλοιο που τα εδωσε για αποθηκευση δεν εδειξαν να θορυβουνται...
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Να νομιμοποιηθουν οι χειροβμβιδες και τα τανκς, θελω να προστατευσω τον εαυτο μου και την οικογενεια μουαμα πηδαμε τη κουβεντα φθανουμε καπου?
-
delete
Ποτε επιτελους θα νομιμοποιηθει η οπλοκατοχη;