-
Καλησπέρα,
Εχει έρθει η ώρα να αλλάξω το αυτοκίνητο μου και έχω καταλήξει σε αυτά τα 3 αυτοκίνητα.
Πριν κανένα μήνα έλεγα να πάρω το fiat 500 1.3 mjt αλλά τελικά έιναι πολύ ακριβό. Με μεταλλικό η εκδοση sport κανει 17000.
Οπότε σκεφτηκα να δω κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτα που να είναι λιγο 'πιο αυτοκίνητο', να είναι όμορφο και οικονομικό.
Κανω 35000χλμ και παραπάνω το χρόνο ,μικτή χρηση.1)Ετσι το mito 1.3 jtdm 95ps κανει 17500 περίπου με το κλειδί στο χέρι, ζαντες, μεταλλικό και κάτι ακόμα extra.
Εχει το θετικό του καλόυ φανταζομαι κινητήρα με ροπή και πολύ χαμηλή κατανάλωση αλλά τιθεται το θέμα της μεταπωλητικής αξίας αφού ειναι diesel και οτι είναι λίγο πιο παλίο απο τα άλλα 2.2)To polo 1.2tsi highline 3d κανει περίπου 16000. Το εχω οδηγήσει και μου έχει αρέσει.
Ο μόνος μου ενδυασμός είναι η κατανάλωση του. Οτι θα καιει περισσότερο το ξέρω. Το θέμα είναι πόσο.
Φοβάμαι μήπως είναι πολυ πιο τσιμπημένη σε σχεση με το mito (αν είναι καμια 6 λιτρα είναι μια χαρά).
Απο την άλλη βέβαια υποθέτω οτι θα εχει καλύτερη μεταπωλητική αξία απο το mito οποτε ισως ισοφαρίζεται η πιο μεγαλή κατανάλωση σε συνδυασμό με την χαμηλότερη τιμή αγοράς.3)a1 1.2 tfsi. Σιγουρα θα χρειαστώ 18000 χιλιαρικα για ένα χωρίς καθόλου extra αλλά έχει το ατού ότι είναι το πιο καινούργιο εκ των τριων και φανταζομαι το πιο ποιοτικό. Στα χαρτιά ένα κλικ πιο οικονομικό απο το πολο και με καλύτερη μεταπωλητική αξία.
Το έχει οδηγήσει κανένας να μου πει εντυπώσεις?
Δεν μου αρέσει οτι δίνεις 18000 και έχει 5ταχυτο κιβώτιο και τον κινητήρα του πόλο με λιγότερα άλογα.Γενικά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας και θα με ενδιέφερε αν μαθαινα κάτι για τις πραγματικές καταναλώσεις τουλάχιστον του πολο και του α1.
Τι θα διαλέγατε στην θέση μου? -
Καλησπέρα,
Εχει έρθει η ώρα να αλλάξω το αυτοκίνητο μου και έχω καταλήξει σε αυτά τα 3 αυτοκίνητα.
Πριν κανένα μήνα έλεγα να πάρω το fiat 500 1.3 mjt αλλά τελικά έιναι πολύ ακριβό. Με μεταλλικό η εκδοση sport κανει 17000.
Οπότε σκεφτηκα να δω κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτα που να είναι λιγο 'πιο αυτοκίνητο', να είναι όμορφο και οικονομικό.
Κανω 35000χλμ και παραπάνω το χρόνο ,μικτή χρηση.1)Ετσι το mito 1.3 jtdm 95ps κανει 17500 περίπου με το κλειδί στο χέρι, ζαντες, μεταλλικό και κάτι ακόμα extra.
Εχει το θετικό του καλόυ φανταζομαι κινητήρα με ροπή και πολύ χαμηλή κατανάλωση αλλά τιθεται το θέμα της μεταπωλητικής αξίας αφού ειναι diesel και οτι είναι λίγο πιο παλίο απο τα άλλα 2.2)To polo 1.2tsi highline 3d κανει περίπου 16000. Το εχω οδηγήσει και μου έχει αρέσει.
Ο μόνος μου ενδυασμός είναι η κατανάλωση του. Οτι θα καιει περισσότερο το ξέρω. Το θέμα είναι πόσο.
Φοβάμαι μήπως είναι πολυ πιο τσιμπημένη σε σχεση με το mito (αν είναι καμια 6 λιτρα είναι μια χαρά).
Απο την άλλη βέβαια υποθέτω οτι θα εχει καλύτερη μεταπωλητική αξία απο το mito οποτε ισως ισοφαρίζεται η πιο μεγαλή κατανάλωση σε συνδυασμό με την χαμηλότερη τιμή αγοράς.3)a1 1.2 tfsi. Σιγουρα θα χρειαστώ 18000 χιλιαρικα για ένα χωρίς καθόλου extra αλλά έχει το ατού ότι είναι το πιο καινούργιο εκ των τριων και φανταζομαι το πιο ποιοτικό. Στα χαρτιά ένα κλικ πιο οικονομικό απο το πολο και με καλύτερη μεταπωλητική αξία.
Δεν μου αρέσει οτι δίνεις 18000 και έχει 5ταχυτο κιβώτιο και τον κινητήρα του πόλο με λιγότερα άλογα.Γενικά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας και θα με ενδιέφερε αν μαθαινα κάτι για τις πραγματικές καταναλώσεις τουλάχιστον του πολο και του α1.
Καλησπέρα,
Δυσκολη επιλογη... Εγω θα μουν μεταξυ μιτο κ Α1 καθαρα λογω αισθητικης...Κ αναμεσα στα 2 μιτο , ετσι κ αλλιως οι οι καλες τιμες μεταπωλησης στα μεταχειρισμενα δεν υπαρχουν πλεον απο την αποψη να παρεις καποια χρηματα λογω ονοματος κλπ , αυτα δυστυχως εχουν τελειωσει...
-
Εγώ θα έλεγα ότι όταν σε μια εξίσωση μπαίνουν τα 35.000 χλμ. από τη μια, και το πετρέλαιο από την άλλη, δεν υπάρχει θέμα διλήμματος ούτε με φουλ υβριδικό. Για απλούν βενζινοκίνητο δεν το συζητάω καν.
Από εκεί και πέρα είναι αν σου αρέσει. Πίριοντ. -
Με 35 000 χλμ το χρόνο το diesel είναι μονόδρομος
-
Fiat 500 TwinAir 900 κυβικα περιπου 85 ή 105 αλογακια. 0€ τελη κυκλοφοριας, χαμηλα ασφαλιστρα, οικονομικο σε καταναλωση. Ειδα διαφημιστικο απο 11.500€.
Αλλιως Ντιζελια δαγκωτο εκτος και αν μενεις Αθηνα ή Θεσ/νικη το οποιο απαγορευεται -
Το fiat punto evo 1.3 mtj είναι στις επιλογές σου?Πρέπει να βγαίνει κοντά στα 16000 και αυτό.Απο αυτά που αναφέρεις μάλλον προς mito .Το 500 με τον 900αρι turbo ξεκινά από 13650http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid=11&carid=102&version=1118 το 11500 μάλλον για τον 1.2 είναι.
-
Προσανατολισου σε diesel..Κοιτα και το grande punto με αυτον τον κινητηρα αλλα και το clio 1.5dci που αξιζει απο καθε αποψη.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δυσκολη επιλογη... Εγω θα μουν μεταξυ μιτο κ Α1 καθαρα λογω αισθητικης...Κ αναμεσα στα 2 μιτο , ετσι κ αλλιως οι οι καλες τιμες μεταπωλησης στα μεταχειρισμενα δεν υπαρχουν πλεον απο την αποψη να παρεις καποια χρηματα λογω ονοματος κλπ , αυτα δυστυχως εχουν τελειωσει...εγω θα ημουν μεταξυ polo και mito για λογους αισθητικης, το a1 δε βλεπεται
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δυσκολη επιλογη... Εγω θα μουν μεταξυ μιτο κ Α1 καθαρα λογω αισθητικης...Κ αναμεσα στα 2 μιτο , ετσι κ αλλιως οι οι καλες τιμες μεταπωλησης στα μεταχειρισμενα δεν υπαρχουν πλεον απο την αποψη να παρεις καποια χρηματα λογω ονοματος κλπ , αυτα δυστυχως εχουν τελειωσει...
εγω θα ημουν μεταξυ polo και mito για λογους αισθητικης, το a1 δε βλεπεται
Βασικα ουτε το Polo Βλεπεται, οποτε Mito
-
Mito κι' από εμένα
-
το πολο μια χαρα βλεπεται, ειναι θεμα γουστου .. το α1 ομως ειναι εκτος γουστων το σφαξαν το κακομοιρο και θα μπορουσε να ηταν ομορφουλι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το πολο μια χαρα βλεπεται, ειναι θεμα γουστου .. το α1 ομως ειναι εκτος γουστων το σφαξαν το κακομοιρο και θα μπορουσε να ηταν ομορφουλιΓια το Α1 θα συμφωνησω απλα δεν βλεπεται. Ειδα και ενα προχθες στο δρομο σε ανθρακι αν δεν απατωμαι, πωπωπω ειναι που ειναι τ ειχε και σε αυτο το χρωμα και ηταν
-
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!
Το punto evo μου αρεσει αλλα εχω την εντυπωση οτι θα αλλαξει του χρονου.
Το clio δεν το ειχα σκεφτει αλλα θα παω να ριξω μια ματια στην αντπροσωπεια. Το α1 μπροστα ειναι ωραιο αλλα το πισω ειναι καπως ασχημο.
Ειμαι πολυ περιεργος να το οδηγησω να δω αν ειναι τοσο καλο οπως λενε στα περιοδικα ή ειναι απλως ενα υπερεκτιμημενο μικρο.
Εχει κανεις polo 1.2tsi ή τον multijet ii με τα 95 αλογα για καταναλωσεις και εντυπωσεις? -
Σαν κάτοχος και βενζινοκίνητου και diesel, παλιότερα (viewtopic.php?f=15&t=46887) είχα γράψει κάποια πράγματα που θα σου πω εν τάχει:
-diesel μόνο με 6άρι!
-με τα χλμ που κάνεις μάλλον δεν έχεις άλλη επιλογή πλην diesel (εκτός αν είσαι σε αθήνα-σαλόνικα)
-για το punto evo δες και: viewtopic.php?f=15&t=46953Για ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε πάλι!
-
mito και από εμένα οικονομικό σε χρήση και πιό ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα υπερμίνι που βγαίνουν πετρέλαιο , αν φτάσεις τα 20κ κοίτα και το mini one d .
-
το μινι ειναι πολυ μικρο σε σχεση με τα υπολοιπα
σε περιοριζει πολυ σε χωρους
-
qsis audi μου αρεσει κ διαφωνεις ??? Εμενα μου φαινεται ψιλοομορφο τλαχιστον σε σχεση με το πολο. Πολυ κοινοτυπο μοιαζει το vw .Μου θυμιζει σκοντα φελιτσια facelift...
-
Μίτο θα έπαιρνα, ειδικά με τα χλμ που κάνεις, αλλιώς grande punto evo, diesel πάλι. Τα χλμ σε τί συνθήκες θα τα κάνεις και με τι ταχύτητες; Πες μου για να σου πω κατανάλωση για το polo tsi μιας και ειμαι κάτοχος.
Mito 1.3 jtdm2 vs polo 1.2tsi, vs audi a1 1.2tfsi