-
Πως φτασαμε να ζηλευουμε την Κουβα δεν το καταλαβα!
-
και να σκεφτείς ότι το αριστερό μέτωπο δεν έκανε κιχ
έχουμε καινούργιο συνάδελφο απ την κούβα, εν καιρώ θα μάθω αρκετά πράγματα από πρώτο χέρι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πως φτασαμε να ζηλευουμε την Κουβα δεν το καταλαβα!Για Κην κουβα απο πολλα που εχω ακουσει μια προσωπικη μαρτυρια γνωστου, μου εχει κανει εντυπωση που αν μη τι αλλο δεν ειναι κατασταση για να ζηλεψουμε
'Ειχε παρει μια σακουλα καραμελες και πηγε σε μια γειτονια και πεσανε τα πιτσιρικια σαν μελισσες για να παρουν τις καραμελες'
Ασχετο μεν, αλλα απο κατι τετοια μικρα βλεπεις μια ειναι η κατασταση στη χωρα...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
και να σκεφτείς ότι το αριστερό μέτωπο δεν έκανε κιχέχουμε καινούργιο συνάδελφο απ την κούβα, εν καιρώ θα μάθω αρκετά πράγματα από πρώτο χέρι
και πως εφτασε στην Ολλανδια , κολυμπώντας ?
-
δεινός κολυμβητής λέμε
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Πως είσαι σίγουρος οτι γούσταραν καπιταλισμό άγριας δύσης και όχι ας πούμε κάποιο σκανδιναβικό μοντέλο.Τους ρώτησε κανείς?
Έχεις τίποτα πρόχειρα στοιχεία να δούμε τους δείκτες ευημερίας στην Ρωσία, γιατί κάτι μου λέει ότι θα μας πέσει το σαγόνι από την ανισότητα και τη φτώχεια(εγω βαριέμαι να ψάξω). Καλά για τα υπόλοιπα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ τα νούμερα σοκάρουν.
Το σύστημα που φαίνεται να λατρεύεις εκτός του ότι είναι ...... και δεν εξυπηρετεί τίποτα πέρα από την ματαιοδοξία , αργά η γρήγορα θα μας τελειώσει αναγκαστικά(όχι και τόσο αργά όπως δείχνουν τα πράγματα).Τι θα γίνει τότε θα αρχίσουν οι αποστολές στην Ανδρομέδα για αναζήτηση πόρων και πελατών ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη ή θα εξαφανίσουμε τον μισό πληθυσμό της γης ?Δεν λατρευω τον καπιταλισμο σε στυλ αγριας δυσης οπως λες . Συμφωνω οτι ενα Σκανδιναβικο μοντελο θα ηταν το ιδανικο, το γιατι αυτο δεν εφαρμοστηκε και πηγαν απο το ενα ακρο στο αλλο ... ειναι αλλου παπά ευαγγέλιο .
Το προβλημα ειναι οτι το συστημα που υπερασπιζεσαι εσυ εχει αποτυχει στην πραξη παντου μα παντου ομως και μονο δυστηχια και φτωχια προκαλεσε. Ειλικρινα σου μιλαω, δεν τραβαω κανενα ζορι , αν υπαρχουν διαπιστωμενα θετικα παραδειγματα σε καποιες χωρες χωρις να τις βυθιζουν στα χρεη ... να τα αποδεχτω και να απαιτησω αν θέλεις και γω σαν πολιτης απο την χωρα μου να εφαρμοσει καποια απο αυτα.Το κάθε σύστημα έχει καλά και κακά, και καλό θα ταν απ' το καθένα να πάρουμε μόνο τα καλά (δυστυχώς, από την πτώση του 'υπαρκτού' ο καπιταλισμός γίνεται ολοένα και χειρότερος, μάλλον ελλείψει αντίπαλου δέους).
Αυτό ακριβως
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Φοβερό ραδιοφωνικό σποτ, μόλις το άκουσα:
'Οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ που κόστισαν εκατομμύρια για να εκπαιδευτούν, μετατάσσονται..'.
Δεν θέλουν τη μετάταξη γιατί θέλουν (να συνεχίσουν) να μας εξυπηρετούν.λεει και αλλες παπαρες αυτη η διαφημιση
το καλυτερο ειναι οτι ο σιδηροδρομος ανηκει στους Ελληνεςκαι ερωτω τωρα εγω, αφου ανηκει σε ολους μας, μπορω να παω να εργαστω για 1 χρονο τουλαχιστον;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η αστεροέσσα είναι άλλη τεράστια κουβέντα που δεν μπορούμε να την προσεγγίσουμε κοινωνικά. Οι άνθρωποι σκέφτονται τελείως διαφορετικά.Tι ειπες οτι κανουν??
-
Νέα αφορμή για την επιστροφή των καταστροφολογικών σεναρίων περί χρεοκοπίας της Ελλάδας στις σελίδες της Wall Street Journal οι ταραχές στην Αίγυπτο. Το σημερινό δημοσίευμα ξεκινά με την επισήμανση πως τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας (credit default swaps) είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με εκείνα της Αιγύπτου, για να καταλήξει στην δήλωση προέδρου μεγάλης τράπεζας για τη χώρα μας: «Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος».
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κάνοντας αναφορά στην χαμένη ελκυστικότητα της Δυτικής Ευρώπης, αναφέρει πως ακόμη και υπό το βάρος τεράστιων διαμαρτυριών που καθιστούν ορατή ακόμη και την αλλαγή καθεστώτος η Αίγυπτος είναι πιο ελκυστική για τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων από ότι η Ελλάδα.
«Οι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι (η Αίγυπτος) είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από την Ελλάδα», αναφέρει η Wall Street Journal.
Κάνοντας αναφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας το άρθρο τονίζει πως η ασφάλιση 10 εκατ. δολαρίων ελληνικού χρέους κοστίζει σήμερα 835.000 δολάρια το χρόνο, ενώ για την Αίγυπτο η ασφάλιση 10 εκατ. δολαρίων χρέους κοστίζει μόνο 440.000 δολάρια. Για την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ το αντίστοιχο κόστος ασφάλισης ανέρχεται σε 120.000 και 106.000 δολάρια αντίστοιχα.
Όπως σχολιάζεται, αν και η διαφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου είναι φαινομενικά περίεργη, είναι λογική. Η κατάσταση στην Αίγυπτο μπορεί να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, αλλά η χώρα βρίσκεται μακριά από τη χρεοκοπία.
«Η Ελλάδα δε είναι μια διαφορετική ιστορία Ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής που μετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας παρουσιάσθηκαν καθησυχαστικοί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι παράγοντες της αγοράς δεν αμφιβάλλουν για το εάν αυτό θα συμβεί αλλά για το πότε θα γίνει», αναφέρεται στο άρθρο.
Μάλιστα η Wall Street Journal επικαλείται αναφορά προέδρου μεγάλης τράπεζας, ο οποίος δήλωσε σχετικά με την Ελλάδα τα εξής: «Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος». (They must be smoking dope if they think they are going to pay back the debt).
Newsroom ΔΟΛ
-
' Wall Street Journal', 'αναφορά προέδρου μεγάλης τράπεζας'.
Όλοι αυτοί είναι νεοφιλελεύθεροι, παίρνεις υπόψιν σου τη γνώμη τους; Δεν είναι 666; -
Για να αλλάξω λίγο το κλίμα.
Ξέρετε πόσο κοστίζει η φοροδιαφυγή ύψους 5.5 εκατ. ευρώ? Μα μόλις 3 χρόνια με αναστολή.
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... oskopoulo/
Η αλήθεια είανι ότι τους πήγε χαρτί από γιατρό ότι δεν είναι καλά στην υγεία του, και φαίνεται τον λυπήθηκαν τον καημένο οι δικαστές.
-
Επειδή καιρό έχουμε να τσιτώσουμε τα blue boys της ομήγυρης...
ΞΥΣΤΕ, αν χρειαστεί, το κεφάλισας και απαντήστε! Πριν από δέκαχρόνια, όταν ηΕλλάδα έµπαινε στη ΟΝΕ, τι καταλάβαινε κανείςόταν γινόταν λόγος για «γερµανικό µοντέλο»;Την Κλόντια Σίφερπου ήταν τότε στα πάνω της.
ΠΡΟ ∆ΕΚΑΕΤΙΑΣ, πρωθυπουργός ήταν ο – γερµανοµαθής – Κώστας Σηµίτης. Και η είσοδός µας στην ευρωζώνη τιµήθηκε µε µια λαµπρή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, αρχές Ιουνίου του 2000. Σήµερα ο Σηµίτης είναι αντικείµενο συκοφάντησης από τη Ν.∆. για το γερµανικής προέλευσης σκάνδαλο µε τα µαύρα ταµεία της εταιρείας Siemens. Και η χώρα βρίσκεται στην καρδιά του σκότους, µε αποτέλεσµα ο πρώην πρωθυπουργός να υβρίζεται από αριστεριστές αφισοκολλητές στη µέση του Κολωνακίου.
ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ο άνθρωπος-κλειδί για το πώς φθάσαµε εδώ, αλλά και για τον εκφυλισµό των ελληνογερµανικών σχέσεων, λέγεται Κώστας Καραµανλής. Επί των ηµερών του δηµιουργήθηκαν ανεπαισθήτως οι προϋποθέσεις ώστε να πάµε από την Κλόντια στην Ανγκελα Μέρκελ. ∆ηλαδή από τη φαντασίωση στο ξενέρωµα. Το τι έγινε µεταξύ 2004 και 2009 είναι πια γνωστό. Το ∆ηµόσιο βούλιαξε από τους διορισµούς. Η Ελλάδα παραδόθηκε στην ακινησία και τη χαύνωση. Κιόταν η µουσική των χαµηλών επιτοκίων σταµάτησε να παίζει στις διεθνείς αγορές, βρεθήκαµεχωρίς καρέκλα.
Εκτοτε ο Καραµανλής σιωπά. Περιµένει, λένε, να τον δικαιώσει η ιστορία και ναδηµιουργήσουν τα γεγονότα συνθήκες επαναφοράς του στην ηγεσία της Ν.∆.
ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ µοντέλο του 2011 δεν είναι για την πασαρέλα. Φόροι, µισθοί και συντάξεις σιδερώνονται ως προϋπόθεση για να εγγυηθεί το χρέοςµας η Γερµανία – µην µπερδεύεστε µε ευρωπαϊκά ταµεία και άλλα τινά – και να βγούµε από τη µαύρη τρύπα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα το δεχθεί για λόγους εθνικού συµφέροντος. Πάλι καλά. Η εναλλακτική ήταν να χρεοκοπήσουµε ξανά όντας ήδη χρεοκοπηµένοι. Φυσικά, οι Γερµανοί θα µπορούσαν να µας είχαν βοηθήσει νωρίτερα. Ωστόσο, εµείς δεν ζητούσαµε λεφτά. Και εκείνοι έχουν µια τάση να κάνουν τα εύκολα δύσκολα, βρίσκοντας τη λύση µέσα από συνολικές προσεγγίσεις. Με απλά λόγια, η ελληνική δηµοσιονοµική τραγωδία ήταν για τους Γερµανούς µια παιδική ασθένεια της ευρωζώνης. Την αντιµετώπισαν µε ασπιρίνες, ώσπου να βρεθεί το εµβόλιο.
ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ: στην περίπτωσή µας το παρελθόν δεν είναι απλώς µια άλλη χώρα. Είναι µια άλλη γυναίκα. Μια ψηλή ξανθιά κουκλάρα, που η φυσιογνωµία και το βλέµµα της να εκπέµπουν µόνο αισιοδοξία για το µέλλον. Το πώς καταλήξαµε από την Κλόντιαστην Ανγκελα είναι η σύντοµη ιστορία µιας χαµένης δεκαετίας για την ελληνική οικονοµία.
-
πες αλεύρι...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επειδή καιρό έχουμε να τσιτώσουμε τα blue boys της ομήγυρης...
Kαι βρηκες ρε αθεοφοβε 'αγιογραφια' των Νεων για το αρχιλαμογιο??Χαθηκε το Καρφι ??ΞΥΣΤΕ, αν χρειαστεί, το κεφάλισας και απαντήστε! Πριν από δέκαχρόνια, όταν ηΕλλάδα έµπαινε στη ΟΝΕ(με τη βοηθεια των swaps της Γκολντμαν Ζακς) , τι καταλάβαινε κανείς όταν γινόταν λόγος για «γερµανικό µοντέλο»;Την Κλόντια Σίφερ που ήταν τότε στα πάνω της και καποιοι πιο λιγοι (κομμουνισται) θυμηθηκαν τον Γερμανοτραφη Ακη.
ΠΡΟ ∆ΕΚΑΕΤΙΑΣ, πρωθυπουργός ήταν ο – γερµανοµαθής – Κώστας Σηµίτης ή Ποντικομαμή, ή Κινεζος ή Ελιάς . Και η είσοδός µας στην ευρωζώνη τιµήθηκε µε µια λαµπρή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, αρχές Ιουνίου του 2000. Σήµερα ο Σηµίτης είναι αντικείµενο συκοφάντησης από τη Ν.∆., και χεσμενος απο το ΠΑΣΟΚ για το γερµανικής προέλευσης σκάνδαλο (με πρωταγωνιστες το Φον Μαντελιους απο το Αννοβερο, και Ακιεν Τσοχατζοπουλερ απο τη Φρανκφουρτη) µε τα µαύρα ταµεία της εταιρείας Siemens και τα μαυρα ταμεια του φον Τσουκ απο το Γκελσενκιρχεν . Και η χώρα βρίσκεται στην καρδιά του σκότους παρα το γεγονος οτι Λεφτα υπαρχουν , µε αποτέλεσµα ο πρώην πρωθυπουργός να υβρίζεται από αριστεριστές αφισοκολλητές στη µέση του Κολωνακίου και να εχει υπερασπιστες το Σπηλιωτοπουλο και τον Αντωναρο !!!!
Για τετοια καταντια μιλαμε .ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ο άνθρωπος-κλειδί για το πώς φθάσαµε εδώ, αλλά και για τον εκφυλισµό των ελληνογερµανικών σχέσεων, λέγεται Κώστας Καραµανλής Αντε ντε μας εσκασες... . Επί των ηµερών του δηµιουργήθηκαν ανεπαισθήτως οι προϋποθέσεις ώστε να πάµε από την Κλόντια στην Ανγκελα Μέρκελ Φυσικα η δεκαετια του 80 το 'θαυμα των Ολυμπιακων Αγωνων' ο λαϊκος καπιταλισμος του Χρηματιστηριου με τους Λαναραδες και τους Μπατατουδηδες, ή οι περιφημες προγραμματικες συμφωνιες δεν επαιξαν απολυτως κανενα ρολο στη πορεια προς το κατηφορο.. ∆ηλαδή από τη φαντασίωση στο ξενέρωµα. Το τι έγινε µεταξύ 2004 και 2009 είναι πια γνωστό. Το ∆ηµόσιο βούλιαξε από τους διορισµούς τοσο που η ΠΑΣΚΕ εξακολουθει να ειναι πρωτη Δυναμη σε ΟΛΟ το Δημοσιο Τομεα. Η Ελλάδα παραδόθηκε στην ακινησία και τη χαύνωση με τη βοηθεια των Δημοσκοπησεων που δημοσιευονταν ΚΑΙ στα Νεα και που εβγαζαν το χοντρο 'καταλληλοτερο'. Κιόταν η µουσική των χαµηλών επιτοκίων το Γεναρη του 2010 σταµάτησε να παίζει στις διεθνείς αγορές, βρεθήκαµε χωρίς καρέκλα αλλα με τραπεζι και μπιστολι και σκισμενα πουκαμισα των κερδοσκοπων..
Εκτοτε ο Καραµανλής σιωπά κλανει ο πεθαμενος??. Περιµένει, λένε, να τον δικαιώσει η ιστορία και να δηµιουργήσουν τα γεγονότα συνθήκες επαναφοράς του στην ηγεσία της Ν.∆. και να τον ξαναγλυψουν οι διαφοροι Ψυχαρηδες και Πρετεντερηδες
ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ µοντέλο του 2011 δεν είναι για την πασαρέλα ειναι για το μπ@υτσο . Φόροι, µισθοί και συντάξεις σιδερώνονται ως προϋπόθεση για να εγγυηθεί το χρέος µας στις γερμανικες και γαλλικες τραπεζες η Γερµανία – µην µπερδεύεστε µε ευρωπαϊκά ταµεία και άλλα τινά – και να βγούµε από τη µαύρη τρύπα ωστε να πεσουμε στο λακκο με τα κωλοδαχτυλα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου η κυβερνηση ποιου?? θα το δεχθεί για λόγους εθνικού συµφέροντος . Πάλι καλά το ΔΝΤ ειναι ευλογια. Η εναλλακτική ήταν να χρεοκοπήσουµε ξανά όντας ήδη χρεοκοπηµένοι παρα το γεγονος οτι Λεφτα υπαρχουν. Φυσικά, οι Γερµανοί θα µπορούσαν να µας είχαν βοηθήσει νωρίτερα Απο το 50 ας πουμε δινοντας μας τις Αποζημιωσεις.. Ωστόσο, εµείς δεν ζητούσαµε λεφτά δεν προλαβαιναμε ειμαστε απασχολημενοι με το να στελνουμε μεταναστες στη Γερμανια. Και εκείνοι έχουν µια τάση να κάνουν τα εύκολα δύσκολα μεχρι και tsi κινητηρες ανακαλυψαν αντι να φτιαξουν τριλιτρους και τετραλιτρους , βρίσκοντας τη λύση µέσα από συνολικές προσεγγίσεις. Με απλά λόγια, η ελληνική δηµοσιονοµική τραγωδία ήταν για τους Γερµανούς µια παιδική ασθένεια της ευρωζώνης. Την αντιµετώπισαν µε ασπιρίνες, ώσπου να βρεθεί το εµβόλιο και το αγαπημενο των Νεων στα τελη του 70 Νερο του Καματερου .
ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ κακιστη ομως η Αληθεια: στην περίπτωσή µας το παρελθόν δεν είναι απλώς µια άλλη χώρα. Είναι µια άλλη γυναίκα. Μια ψηλή ξανθιά κουκλάρα για τη Γκολντμαν Ζακς θα λεει , που η φυσιογνωµία και το βλέµµα της να εκπέµπουν µόνο αισιοδοξία και χρεη για το µέλλον. Το πώς καταλήξαµε από την Κλόντια στην Ανγκελα είναι η σύντοµη ιστορία µιας χαµένης δεκαετίας2000-2010?? για την ελληνική οικονοµία.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
πες αλεύρι...Πιο εύκολο απ' όσο νόμιζα.
Την άλλη φορά θα βάλω απ' το φτηνό κεφαλοτύρι...
ο – γερµανοµαθής – Κώστας Σηµίτης ή Ποντικομαμή, ή Κινεζος ή Ελιάς
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
πες αλεύρι...
Πιο εύκολο απ' όσο νόμιζα.
Καλα εσυ νομιζεις οτι Αμερικανοι σκεφτονται, εδω θα κολλαγες??
Την αλλη φορα να βαλεις καρφι λεμε.
-
αλλού ποντάριζε ο μγιάκωβος
-
η αλήθεια να λέγεται
θα είχε άλλες δουλειές -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αλλού ποντάριζε ο μγιάκωβοςdrifter μη γινεσαι κακος ανθρωπας
Αφησε ρε συ τον Εντη να ζησει το ονειρο του -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αλλού ποντάριζε ο μγιάκωβοςΓια πε
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!