-
Γεια σας παιδια!
Βρισκομαι σε ενα δίλημμα τις τελευταιες μέρες.Εδωσα το αμάξι μου λόγω ανάγκης χρημάτων και ήρθε στα χέρια μου το αμάξι του πατέρα μου, ενα kia cerato 1.6 του 2005 (προσωρινά μέχρι να το τσεκάρω αν μου κάνει). To αμαξι έχει 85000km και δεν εχει κανένα πρόβλημα. Το μονο 'προβλημα' που έχει, είναι οτι το 'τρωει το φαγητό του' (ειδικα εντός πόλεως και λογικό είναι να μου πείτε). Σε ανοιχτες διαδρομές το παλεύει. Το θέμα είναι οτι βλέπω πως το αμάξι παρόλο που είναι μια χαρα, εχει αυξημένα έξοδα (τέλη κυκλοφορίας, βενζίνες,ασφάλεια) πράγμα που με προβληματίζει έντονα μιας και το προηγούμενο αμάξι που είχα, ηταν ενα daihatsu sirion 1.3 το οποιο ουτε έκαιγε και είχε λίγα έξοδα.
Το θέμα τώρα είναι οτι ο πατέρας μου ψάχνει για άλλο όχημα (μεταχειρισμένο πάντα και σε χαμηλα κυβικά).Βλέποντας όμως οτι το kia έχει αυξημένα έξοδα, εκανα μια έρευνα αγορας και βρηκα ενα huyndai accent του 2003 με 120000km στα 2400€ το οποιο ειναι σε πολύ καλή κατάσταση και μου περνάνε σκέψεις να το πάρω και να επιστρεψω του πατέρα μου το kia.
Και τα δυο θεωρω οτι ειναι αξιοπιστα μοντέλα (και η αξιοπιστια ειναι το πρωτο που με νοιαζει),αλλά το kia ξερω ακριβως το ιστορικό του (το οποιο ειναι αψογο), ενω το accent ειναι μεν καλό αλλά δε μπορεις να βαλεις το χερι στη φωτιά.Μου περασαν σκεψεις αν κρατουσα το kia, να του εβαζα αεριο, αλλά επειδη δε κανω πολλά χιλιομετρα, δε ξεω αν αξιζει.
Βέβαια το kia θα το παρω τσαμπα, ενω αν επιλεξω το accent, θα το πληρωσω...
Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας σε αυτο το προβληματισμο.
Σας ευχαριστω για το χρόνο σας.
-
Γεια σας παιδια!
Βρισκομαι σε ενα δίλημμα τις τελευταιες μέρες.Εδωσα το αμάξι μου λόγω ανάγκης χρημάτων και ήρθε στα χέρια μου το αμάξι του πατέρα μου, ενα kia cerato 1.6 του 2005 (προσωρινά μέχρι να το τσεκάρω αν μου κάνει). To αμαξι έχει 85000km και δεν εχει κανένα πρόβλημα. Το μονο 'προβλημα' που έχει, είναι οτι το 'τρωει το φαγητό του' (ειδικα εντός πόλεως και λογικό είναι να μου πείτε). Σε ανοιχτες διαδρομές το παλεύει. Το θέμα είναι οτι βλέπω πως το αμάξι παρόλο που είναι μια χαρα, εχει αυξημένα έξοδα (τέλη κυκλοφορίας, βενζίνες,ασφάλεια) πράγμα που με προβληματίζει έντονα μιας και το προηγούμενο αμάξι που είχα, ηταν ενα daihatsu sirion 1.3 το οποιο ουτε έκαιγε και είχε λίγα έξοδα.
Το θέμα τώρα είναι οτι ο πατέρας μου ψάχνει για άλλο όχημα (μεταχειρισμένο πάντα και σε χαμηλα κυβικά).Βλέποντας όμως οτι το kia έχει αυξημένα έξοδα, εκανα μια έρευνα αγορας και βρηκα ενα huyndai accent του 2003 με 120000km στα 2400€ το οποιο ειναι σε πολύ καλή κατάσταση και μου περνάνε σκέψεις να το πάρω και να επιστρεψω του πατέρα μου το kia.
Και τα δυο θεωρω οτι ειναι αξιοπιστα μοντέλα (και η αξιοπιστια ειναι το πρωτο που με νοιαζει),αλλά το kia ξερω ακριβως το ιστορικό του (το οποιο ειναι αψογο), ενω το accent ειναι μεν καλό αλλά δε μπορεις να βαλεις το χερι στη φωτιά.Μου περασαν σκεψεις αν κρατουσα το kia, να του εβαζα αεριο, αλλά επειδη δε κανω πολλά χιλιομετρα, δε ξεω αν αξιζει.
Βέβαια το kia θα το παρω τσαμπα, ενω αν επιλεξω το accent, θα το πληρωσω...
Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας σε αυτο το προβληματισμο.
Σας ευχαριστω για το χρόνο σας.
-
Tο ένα το ξέρεις, το άλλο μπορεί μέχρι και να το ξαναπληρωσεις. Γιατί λοιπόν να λες 'το cerato μου μέσα', αφού το έχεις ήδη; Άλλωστε πόσο παραπάνω πάγια έξοδα έχει από το accent που ήδη δεν έχεις αποσβέσει στο πολλαπλάσιο αφού το ΚΙΑ δεν θα το πληρωσεις;
(Χιλιόμετρα δεν κανεις, απαιτήσεις δεν έχεις απ'ο,τι φαίνεται πέραν της απλής μετακίνησης οπότε χαλαρά άσε το χρόνο να περάσει και οοοολοι μαζι θα πάρουμε το Tesla μας κάποτε)
-
Βέβαια, πρέπει να συνυπολογιστεί ότι αν ΔΕΝ πάρεις το αμάξι τού πατέρα σου, δε θα μπει σε έξοδα αγοράς αλλού. Από την άλλη, είχες ανάγκη τα χρήματα. Πήρες περισσότερα από 2.400 που κοστίζει το Accent; Τότε γιατί το πούλησες; Κάτι μπάζει στην ιστορία σου. Δε λέω ότι λες ψέματα, αλλά ότι δε μας έχεις ξεκαθαρίσει κάποιες λεπτομέρειες.
ΥΓ. Το αέριο είναι μια χαρά λύση, ρίχνεις το κόστος κίνησης στο μισό. Αν είναι να κρατήσεις το αμάξι, να το βάλεις.
-
Βέβαια, πρέπει να συνυπολογιστεί ότι αν ΔΕΝ πάρεις το αμάξι τού πατέρα σου, δε θα μπει σε έξοδα αγοράς αλλού. Από την άλλη, είχες ανάγκη τα χρήματα. Πήρες περισσότερα από 2.400 που κοστίζει το Accent; Τότε γιατί το πούλησες; Κάτι μπάζει στην ιστορία σου. Δε λέω ότι λες ψέματα, αλλά ότι δε μας έχεις ξεκαθαρίσει κάποιες λεπτομέρειες.
Δε λέω ψέματα, αυτό είναι σίγουρο (διαφορετικά δε θα έμπαινα στη διαδικασία να γράψω στο forum). Το αμάξι που είχα, το έδωσα σε καλή τιμή και μου περίσσεψαν και 2500 από αυτά που έπρεπε να δωσω.
ΥΓ. Το αέριο είναι μια χαρά λύση, ρίχνεις το κόστος κίνησης στο μισό. Αν είναι να κρατήσεις το αμάξι, να το βάλεις.
-
Δες και Daewoo Lacetti..
-
Απ όλα αυτά της γενιάς του, το καλύτερο αμάξι είναι το Cerato που έχεις, 140€ ασφάλιση + 260€ τέλη κυκλοφορίας + 100€ το χρόνο διαφορά στις βενζίνες απ τα 1300αρια, αλλά έχεις ένα 'καθαρό' αμάξι που κάνει σωστά τη δουλειά του, και με χώρους, και ταξιδάκι θα σε πάει. Ένα καλό δωράκι σου κάνει ο πατέρας σου. Να πάρεις ένα άγνωστο μεταχειρισμένο, δίνοντας όλα σου τα χρήματα, επειδή θα γλυτώσεις 150-200€ το χρόνο, δεν το βρίσκω λογικό... πήγαινε κανε ένα 'βιολογικό' καθαρισμό και βάλε και μια φθηνή κινέζικη οθόνη με Android Auto να νιώσεις ανανέωση και θα σαι μια χαρά.
Το υγραέριο πρέπει να δεις αν σηκώνει μετατροπή χωρίς πρόβλημα ο συγκεκριμένος κινητήρας σου, κι αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, αλλιώς θα πάρει χρόνια να το αποσβέσεις και ίσως έχεις και σοβαρά προβλήματα.
-
Ναι φίλε μου, όπως το βλέπω θα το κρατήσω το Kia κι ας τρώει παραπάνω.
Είναι τίμιο αμάξι
Kia cerato ή Huyndai Accent