-
Μπορείς να βάλεις και Michelin Primacy 4 σε αυτή τη διάσταση
-
Όλα τα καινούργια touring ελαστικά οικολογικά είναι στην ουσία...τα turanza t001 τον προκάτοχό του t005 τα είχα κρατήσει γύρω στα 3.5 χρόνια και για περίπου 50.000km κι ήταν αρκετά ασφαλή ως το τέλος της ζωής τους...τα michelin primary 3 που τα είχαν αντικαταστήσει στα 3.5 χρόνια και 50.000km αντίστοιχα οπτικά είχαν λιγότερη φθορά , αλλά γλιστρούσαν ιδίως στο στεγνό...
-
Hankook S1 evo3 225/45/17 στο σλαλομ (dry handling) εχει ασαφεια και ποσο; Ενταξει υποκειμενικο για τον καθενα αλλα θα ηθελα καταθεση εμπειριων απο ιδια χρηση. Κατα τα αλλα το εν λογω ελαστικο απο οτι βλεπω στα υπολοιπα (φρεναρισμα, υδρολισθηση, αντισταση κυλισης κτλ) ειναι καλο εως πολυ καλο.
-
Hankook S1 evo3 225/45/17 στο σλαλομ (dry handling) εχει ασαφεια και ποσο; Ενταξει υποκειμενικο για τον καθενα αλλα θα ηθελα καταθεση εμπειριων απο ιδια χρηση. Κατα τα αλλα το εν λογω ελαστικο απο οτι βλεπω στα υπολοιπα (φρεναρισμα, υδρολισθηση, αντισταση κυλισης κτλ) ειναι καλο εως πολυ καλο.
Αν κατάλαβα καλά. Λες για αντίσταση κύλισης αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι χαμηλής τριβής δηλαδή οικονομίας αφού έχει C. Όσο για το χειρισμό στο στεγνό είναι πολυ καλό. Που διάβασες για ασάφεια;
-
Οχι δεν αναφερομαι στο συντελεστη τριβης. Αλλωστε τα Evo3 οπως και τα PZ4 που ειναι τα εναλλακτικα που σκεφτομαι να φορεσω ειναι σπορ ελαστικα οποτε εχουν υψηλη προσφυση και αντιστοιχα συντελεστη κυλισης και υψηλη καταναλωση βενζινης. Για την ασαφεια το διαβασα στο tyrereviews.
-
Οχι δεν αναφερομαι στο συντελεστη τριβης. Αλλωστε τα Evo3 οπως και τα PZ4 που ειναι τα εναλλακτικα που σκεφτομαι να φορεσω ειναι σπορ ελαστικα οποτε εχουν υψηλη προσφυση και αντιστοιχα συντελεστη κυλισης και υψηλη καταναλωση βενζινης. Για την ασαφεια το διαβασα στο tyrereviews.
Η αίσθηση πληροφόρησης στο στεγνό χειρισμό του evo είναι καλύτερη από ps4 και conti. Αφού το ανέφερες όμως η πρώτη μου επιλογή θα ήταν τα pz4 και όχι η εναλλακτική θεωρώντας τα ως ελαστικά αναφοράς. Απαραιτητη πληροφορία για πιο στοχευμένη επιλογη ειναι ο τυπος της ανάρτησης οι ρυθμίσεις αυτής και το αμαξι.
-
Κοντι ουτε τσαμπα. 1,6 Focus Sport ατμοσφαιρα, αναρτηση μανισια, οδηγηση οχι του σκοτωμου αλλα δεν παω και σαν συνταξιουχος. Στην επομενη αλλαγη των αμορτισερ θα πεταξω απο κατω τα B6 χωρις ομως χαμηλωματα και σκληροτερα ελατηρια.
-
Σε σκληρή χάνεις σε προοδευτικότητα και αντί καλύτερα μπορεί να πάει χειρότερα χάνοντας πρόσφυση υπό προϋποθέσεις πάντα. Άρα πολύ καλά κάνεις και δεν θα πειράξεις ελατήρια. Αυτή που αναφέρεις είναι η μαμά διασταση;
-
Οχι η μαμα ειναι 205/55/16 αλλα η αλλαγη σε 225/45/17 ειναι μεσα στο 3%. Πολυ σωστα τα λες για τα ελατηρια. Παντως απο τα PZ3 που εχω τωρα ικανοποιημενος εχω μεινει.
-
Οχι η μαμα ειναι 205/55/16 αλλα η αλλαγη σε 225/45/17 ειναι μεσα στο 3%. Πολυ σωστα τα λες για τα ελατηρια. Παντως απο τα PZ3 που εχω τωρα ικανοποιημενος εχω μεινει.
Θετικά: Αίσθηση, πρόσφυση, ευστάθεια, τιμόνι.
Αρνητικά: Έως και 1 λίτρο + κατανάλωση, λίγο χάσιμο στο νεύρο, λίγη υδρολισθιση παραπάνω.
-
Συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα σου. Προφανως δεν ξαναγυριζω στη μαμα διασταση και ενας απο τους λογους που πηγα σε 225/45/17 ειναι η μεγαλυτερη γκαμα σπορ ελαστικων που μπορω να φορεσω.
-
Συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα σου. Προφανως δεν ξαναγυριζω στη μαμα διασταση και ενας απο τους λογους που πηγα σε 225/45/17 ειναι η μεγαλυτερη γκαμα σπορ ελαστικων που μπορω να φορεσω.
Ενοειται. Η μαμά διάσταση είναι καλή για κανένα χειμερινό αν χρειαζεται.
-
Επειδη κανω τραμπα χειμερινα με θερινα η χειμερινη μαμα διασταση ειναι 195/65/15.
-
Οδηγος απο το 1983 ( παπακι honda 90cc και απο το 1993 αυτοκινητο οπελ ) εβαζα σχεδον μια μαρκα στα ελαστικα : michelin μεχρι πριν 4 χρονια , που εβαλα κινεζικη μαρκα Sunny χειμερινα .
Πριν πω την γνωμη μου να σας πω , οτι δεν τρεχω πολυ(οποτε δεν τα δουλευω στα ακρα....αλλα ποιος τα δουλευει τα λαστιχα στα ακρα ??? ...ποιος παει με 200 220 ??) , αλλα οδηγω πολλά χιλιομετρα (πανω απο 140 δεν οδηγω πλεον σχεδον ποτέ, ενω 119χμ /ωρα ειναι σχεδον η μονιμη ταχυτητα και λογο οικονομιας αλλα και κουρασης ).
Τα κινεζικα επωνυμα χειμερινα ελαστικα μου Sunny, εδω κια 4 χρονια μου αρεσαν πολυ κια θα ξαναπαρω παλι κινεζικα ( ισως στο παιχνιδι μπαινουν κια τα triangle που απο εναν φιλο μου τα γνωρισα ,αλλα τα θεωρω πολυ ακριβα ...150 με 100 το καθε λαστιχο ...!!???? ) .Τι βλεπω στα κινεζικα sunny : δεν εχουν σημαντικη φθορα ,δεν γλιστρανε στο χιονι μετα απο 4 χρονια και 55.000 χμ δεν με προδωσαν σε φρεναρισμα ,πολυ καλα και στο βρεγμενο. Στην πρωτα χιλιομετρα φοβομουνα μην σκασουν ..τοσο επηρεασμενος αρνητικα ημουνα ,παρολο που ειναι radial με σιδερενια πλαινα . Αρνητικο εχουν τον θορυβο , αλλα και πριν φορουσα τα μισελεν λατιτιουτ , οποτε ειχα παλι θορυβο. Τα κινεζικα δεν ειναι πλεον no name (ή φασον ) , αλλα επωνυμα κινεζικα ( αλλωστε δεν ειναι και πολλες φιρμες εργοστασια αλλα 5 -6 ) .
Η προτιμηση μου σε κινεζικες μαρκες ξεκινησε απο την Hawei κινητα ( τωρα εχω το Ρ40 ) κια συνεχιστηκε με τα αθλητικα παπουτσια li Ning ( πρωτοποροι , βραβευμενοι παγκοσμια για την σχεδιαση τους , ποιοτικα με πολυ δυσκολες ραφες και ακριβα υφασματα ... περιπου στα 90 ευρω και αξιζει οσο αθλητικα εως 150-180 ) . Τοσο πολυ επηρεάστηκα , ωστε αρχισα να διαβαζω κριτικες σε οτιδηποτε ηθελα να αγορασω... ετσι αγορασα περσυ τηλεοραση Hisens 55 στα 800 ευρω ( 4κ ,90 πραγματικα xz κλπ , ενθουσιασμενος αλλα ειναι νωρις ακομα) .Καταλαβαινω απολυτα γιατι οι αμερικανοι-δυτικοευρωπαιοι τραπεζιτες -βιομηχανοι .... παιρνουν οικονομικα -πολιτικα μετρα εναντια στην Κινα ( αποκλεισμος Hawei απο google .... ,5G ....κλπ κλπ ) . Αληθεια ποιος θυμαται τηλεορασεις πανακριβες ευρωπαικες : saba ,metz , grundig κλπ ???).Ποιος εμπιστευοτανε πριν 40 -50 χρονια γιαπωνεζικα αμαξια ? To datsun αλλαξε ονομα σε nissan , μετα απο μια σχεδον μοιραια καθολικη αποτυχια ...και σημερα το πιο γερο, αξιοπιστο, ποιοτικο , με αφθονα -φθηνα ανταλλακτικα , με χωρους , το πιο εμπορικο σε ολον τον πλανητη ειναι το qashqai !!!
Ετσι εν κατακλειδι , θα συνοψισω στο εξης : ολα αλλαζουν και παντα πρεπει να ψαχνεσαι !! μην εμπιστευεσαι κανεναν !! τωρα με το διαδικτυο μπορεις να μαθεις περισσοτερα πραγματα . Εμπα σε λατινοαμερικανικα σαιτ ,ρωσικα ...'ανεξαρτητα' δηλαδη , . ..μεταφρασε ευκολα ...διαβασε ,σκεψου πανω σε αντικειμενικα στοιχεια και οχι προκαταληψεις ,γενικολογες και κλισε !!! ζουμε σε εναν αντιμαχομενο, αλληλοσυγκρουομενο , εκμεταλευτικο ,αδικο κοσμο ,που ολα αλλαζουν. Με δυσκολια βγαζουμε το μεροκαματο προς το ζειν ,μην αφηνεις ουτε να σε κλεψουν ουτε να σε ξεγελασουν !! ζησε οσο πιο καλα μπορεις !!
-
Συμφωνούμε σε ΌΛΑ.
Αλλά βάλε στο ίδιο αμάξι μια τετράδα Michelin και μια SUNNY και πήγαινε από τα 100 να πέσεις στο 0. Η να στρίψεις σε ολισθηρο δρόμο. Το Michelin θα σε κρατήσει περισσότερο από ότι το sunny και το Michelin θα φρενάρει από 100 σε 0 στα 30 μέτρα ας πούμε ενώ το sunny θα φρενάρει στα 50 μέτρα. Η διαφορά είναι μεγάλη και χαοτική, διάφορα υπάρχει. Και στην ποιότητα και στην τιμή. Και όλοι επιλέγουν κινέζικα ελαστικά λόγο κόστους καθαρά. Αν σου έδιναν στα ίδια λεφτά ακριβώς Michelin και Sunny το 100% των οδηγών θα επέλεγαν Michelin.
-
Τα Sunny, που οπως αναφερεις φιλε georgeor, ειναι χειμερινα τα φορας και τους θερινους μηνες και ειδικα εδω στην Ελλαδα με τα 50αρια στην ασφαλτο; Αν ναι εισαι επικινδυνος και βγαλτα προπροπροπροχθες. Θα σκοτωθεις και θα σκοτωσεις συνανθρωπους σου. Γιατι; Google it και θα καταλαβεις. Τα εχουμε αναφερει πολλακις. Αν οχι και κανεις τραμπα με θερινα εισαι σωστος αλλα και παλι κινεζικα δεν θα εβαζα ποτε στο αμαξι μου.
-
Τα χειμερινα ελαστικα τα φοραω αναμεσα σε τελος Οκτωβρη αρχες Νοεμβρη εως Απριλη ...ζω στην δυτικη Μακεδονια ,οπου το χιονι εχει αυτην την διαρκεια . Οσο για τα τεστ δεν τα δινω καμια βαρυτητα αν και τα διαβαζω (.....εχω πολλους φιλους δημοσιογραφους (οχι σε περιοδικα αυτοκινητου αλλα σε παρομοιες συνθηκες ζουν και δουλευουν και αυτοι ) και ξερω απο πρωτο χερι , τι κανουν για να επιβιωσουν ) . Πολυ δυσκολα βρισκεις αρθρα εγκυρα ..ακομα και απο την εποχη του Καβαθα ,η καθε εταιρεια προμοταρε με τεραστια οικονομικα ποσα τα προιοντα της . Αν αγοραζαμε οτι διαβαζουμε απο συγκριτικα τεστ ακομα θα αγοραζαμε τηλεορασεις Σαμπα , κινητα Ερικσον κια τα γιαπωνεζικα αμαξια θα ητανε στον πατο των προτιμησεων μας . Ομως τα κινεζικα επωνυμα δεν τα αγοραζω μονον γιατι εινια φθηνα ..θα μπορουσα να παω σε πιο φθηνες εταιρειες που εχουν οι μεγαλες φιρμες πχ και τα continental και τα mishelin κ.α εχουν φθηνες μαρκες πλεον ( ή θυγατρικες ή εχουν εξαγορασει εταιρειες , ωστε να εχουν πολυ φθηνα ελαστικα στην γκαμα τους ) .Τα κινεζικα ...επωνυμα τα αγοραζω γιατι και τα εχω πλεον εμπιστοσυνη , αλλα και γιατι ειναι σχετικα φθηνα ! ...Το 'σχετικα' φθηνα σε σχεση πλεον με αλλης προελευσης χωρων-θυγατρικες κλπ . Η αποψη μου ειναι οτι εγινε με το made in Germany στον 18ο- 19ο αιωνα ή το made in Japan μετα το 1950 γινεται τωρα με το made in China .Σας γραψα ηδη οτι εμπιστευτηκα σε τρεις κατηγοριες κινεζικα: παπουτσι αθλητικο li ning , κινητο Hawey . και τηλεοραση Hisense και τα πλεον εμπιστευομαι και τις τρεις φιρμες !!(Ειναι ποιοτικα , ομορφα και οχι πλεον φθηνα ...δεν λες παππουτσι 110 ευρω φθηνο ..ουτε τηλεοραση 55' 870ευρω φθηνη ..ουτε κινητο 450-500 ευρω φθηνο !!!! ) . Το ιδιο εγινε με τα ελαστικα Sunny ( .....υπαρχουν χρονιες που ξεπερνω τα 30,000 - 40,000 χμ ανα ετος ....απο αυτα τα μισα ειναι με χειμερινα ελαστικα ( τα αλλαζω αναλογα στα 5ετη ( αν κα ι το τελευταιο το αλλαξα στα 6 χρονια λογο κρισης περισσοτερο παρα φθορας ) ) ....δεν καταλαβα καμια διαφορα ,αν και στον πρωτο χρονο ημουνα πολυ σφιγμενος και προκατειλημμενος . Τα χειμερινα ελαστικα Sunny ,το ξαναγραφω , δεν μου εδειξαν καμμια διαφορα σε παγο,χιονι απο οτι ημουνα συνηθισμεμος ( αν και δεν ειμαι ειδικος , αλλα με την εμπειρια τοσων ετων στο οδηγημα ..40πλεον και δεν μου αρεσει που γερναω ...) ...Αυτα τα 20 μετρα διαφορα στο φρεναρισμα δεν την ειδα ,δεν την ενιωσα ! Βεβαια ξανατονιζω οτι : δεν τρεχω , δεν οδηγω στα ακρα .Ομως εμεινα ευχαριστημενος με βαση αυτο που γνωριζα με μισελεν και με αυτο που ειδα με τα κινεζικα .Αν θελετε το παιρνετε υποψην σας , αν οχι, συνεχιστε να αγοραζετε τους δυο μεγαλους κοντινενταλ και μισελλεν . Και μαλιστα σκεφτομαι να βαλω και καλοκαιρινα λαστιχα κινεζικα ή suuny ή triangle 255 60 18 ..και δεν ειναι καθολου μα καθολου φθηνα !! Και ο κανονας δεν ητανε ποτέ ουτε ειναι : οτι δινεις παιρνεις , αλλα οτι ψαχνεις και δινεις , παιρνεις !!! Τα καλα ειναι παντα ακριβα ή σχετικα ακριβα , αλλα τα 'κακα' αρκετες φορες στα πουλανε ακριβα !! Μου γραφεις : '...Αν σου έδιναν στα ίδια λεφτά ακριβώς Michelin και Sunny το 100% των οδηγών θα επέλεγαν Michelin...' και πολυ σωστα θα εκαναν !! ομως αν θα εδινες στα ιδια ακριβως τεχνικα χαρακτηριστικα δυο προιοντων , ποιο θα αγοραζαν το ακριβοτερο ??δεν νομιζω !! και ερχομαστε στο βασικο ερωτημα : ΕΓΩ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ????? ....και εδω τι εχω πραγματικα αναγκη ,τι μου ειναι πραγματικα χρησιμο . ειναι ολην η ουσια και αυτο δινει κινηση στην ζωη μας .... και το θεμα ειναι τι χειαζομαι να παρω ??τι εχω πραγματικα αναγκη να παρω ???? και για αυτο ,που χρειαζομαι να παρω . τι δινω !!..και εδω στο 'χρειαζομαι' σηκωνει μεγαλη κουβεντα ..οπως ποιο ειναι καλυτερο κια ποιο χειροτερο .Πχ τα τελευταια χρονια εχουν πεισει τα μμε κια οι διαφημιστικες ,οτι το να ξυριζεσαι με ετοιμο αφρο σε μπουκαλι και με 'παραξενα' ξυραφακια πλαστικα ή με ανταλλακτικα 2 -3 -4 λεπιδων οτι ειναι καλυτερα απο την παλια καλη τεχνικη των πατεραδων - παππουδων μας : σαπουνι αφρου - μεταλλικη μηχανη-ανταλλακτικο ξυραφι δυο οψεων . Επεισαν το 90% των καταναλωτων οτι ειναι καλυτερα και οικονομικοτερα !!...κι ομως δεν ειναι ετσι !!!και χειροτερα ειναι και ακριβοτερα !!
Δεν φορω ποτε καλοκαιρι χειμερινα ( καλυτερα ειναι να αγορασεις μεταχειρισμενα καλοκαιρινα σε καλη κατασταση το εκανα στην κριση το καλοκαιρι του 1912 δυο μεταχειρισμενα μπροστινα ... ) γιατι καταστρεφονται ( Εχουν πολυ μαλακη γομα ,και πολυ ευκινητο χαραγμα-τακουνι( ωστε να αντιστεκονται στον παγο) και καταστρεφονται παρα πολυ γρηγορα ...παιρνουν κυριολεκτικα φωτια !!! ) Τα χειμερινα δεν τα φοραμε απο οικονομια , αλλα για ασφαλεια . Καποιοι στην περιοχη τα φορανε και το καλοκαιρι μεσα στην πολη γιατι εχουν πολυ καλο φρεναρισμα .Πραγματι εχουν, μιας και εχουν πολυ μαλακη γομα , αλλα αυτην η ιδιοτητα καταστερεφεται ηδη απο τον πρωτο - δευτερο καλοκαιρινο μηνα . Τα δυο σοβαρα τεχνικα ελαττωματα , που εχουν τα χειμερινα λαστιχα εναντι των καλοκαιρινων ειναι το φρεναρισμα στο βρεγμενο ( πολυ μεγαλη διαφορα ..εως επικινδυνη ) και αρκετη διαφορα στα στροφιλικια τα κρατηματα ( υποστροφη στα μπροστοκινητα λογω της ευκινητης χαραξης - τακουνιου) .Η λυση χειμερινα + καλοκαιρινα ειναι πολυ καλυτερη λυση σε οδηγικη συμπεριφορα -ασφαλεια ,απο οτι στα 4 εποχες !! Το μονον αρνητικο ειναι το οικονομικο , η φασαρια δυο φορες τον χρονο αλλαγη ,η φυλαξη της τετραδας που δεν φοριεται και ισως η αγορα εξτρα ζαντων .
-
Πολυ καλα τα γραφεις georgeor για τα χειμερινα. Εισαι Βορειοελλαδιτης και φαινεται η εμπειρια σου. Τα γραφω αυτα γιατι εχω πεσει κατα καιρους σε ποσταρισματα που αναρωτιουνται μερικοι γιατι να μην κραταω και το καλοκαιρι τα χειμερινα.
Οσον αφορα τα Κινεζικα ελαστικα ισως να εχεις δικιο. Δεν κομιζω γλαυκα εις Αθηνας εαν αναφερθω στην αντιπαλοτητα μεταξυ Κινας και Δυσης η οποια προφανως αγγιζει και το χωρο της αυτοκινησης. Πιο πιθανο ειναι να παρει το ΤσουΛου οι Κουκουβαουνες παρα πχ το tyrereviews να βγαλει καλυτερα τα Sunny απο τα Michelin και τα Continental. Παρολα αυτα εγω τουλαχιστον συνεχιζω να αγοραζω Pirelli.
-
Πολυ καλα τα γραφεις georgeor για τα χειμερινα. Εισαι Βορειοελλαδιτης και φαινεται η εμπειρια σου. Τα γραφω αυτα γιατι εχω πεσει κατα καιρους σε ποσταρισματα που αναρωτιουνται μερικοι γιατι να μην κραταω και το καλοκαιρι τα χειμερινα.
Οσον αφορα τα Κινεζικα ελαστικα ισως να εχεις δικιο. Δεν κομιζω γλαυκα εις Αθηνας εαν αναφερθω στην αντιπαλοτητα μεταξυ Κινας και Δυσης η οποια προφανως αγγιζει και το χωρο της αυτοκινησης. Πιο πιθανο ειναι να παρει το ΤσουΛου οι Κουκουβαουνες παρα πχ το tyrereviews να βγαλει καλυτερα τα Sunny απο τα Michelin και τα Continental. Παρολα αυτα εγω τουλαχιστον συνεχιζω να αγοραζω Pirelli.
Pirelli αγοράζω και εγώ παρότι είναι πλέον κινέζικα.
-
Οντως νομιζω οτι ενα ποσοστο των μετοχων της Pirelli εχει αγοραστει εδω και καμποσα χρονια απο μια κινεζικη εταιρεια (Aeolus;;;) αλλα οχι το πλειοψηφικο πακετο. Δε νομιζω οτι η Pirelli μπορει να θεωρηθει απολυτως ως Κινεζικων συμφεροντων.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]