-
Στην εποχή της κρίσης πολλοί συνάνθρωποί μας στρέφονται αναγκαστικά στη λύση του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Όμως ακούμε τόσα και τόσα (συνήθως τα χειρότερα) για ασυνείδητους εμπόρους μεταχειρισμένων. Γυρισμένα χλμ. τρακαρισμένα, απόκρυψη ελαττωμάτων και ένα σωρό κόλπα... των πονηρών. Επειδή λοιπόν είναι δύσκολες οι καταγγελίες (πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και να έχεις όρεξη να τρέχεις σε δικαστήρια), είναι ασύγκριτα πιο εύκολο να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.
Δηλ. να μαζέψουμε μέσα από το topic θετικές εμπειρίες, συστάσεις κλπ. για συγκεκριμένους εμπόρους μεταχειρισμένων που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Είτε πρόκειται για επίσημα, εξουσιοδοτημένα συγκροτήματα που έχουν και μτχ. από ανταλλαγές είτε ...μαντράδες.
Όποιος λοιπόν έχει κάτι θετικό να πει για συγκεκριμένο μαγαζί, ας το μοιραστεί μαζί μας συγκεκριμένα στοιχεία από συγκεκριμένη αγοραπωλησία που πήγε καλά (όχι του στιλ άκουσα από τον δείνα ότι ο Χ μαντράς είναι τίμιος).
Για να δούμε... -
Στην εποχή της κρίσης πολλοί συνάνθρωποί μας στρέφονται αναγκαστικά στη λύση του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Όμως ακούμε τόσα και τόσα (συνήθως τα χειρότερα) για ασυνείδητους εμπόρους μεταχειρισμένων. Γυρισμένα χλμ. τρακαρισμένα, απόκρυψη ελαττωμάτων και ένα σωρό κόλπα... των πονηρών. Επειδή λοιπόν είναι δύσκολες οι καταγγελίες (πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και να έχεις όρεξη να τρέχεις σε δικαστήρια), είναι ασύγκριτα πιο εύκολο να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.
Δηλ. να μαζέψουμε μέσα από το topic θετικές εμπειρίες, συστάσεις κλπ. για συγκεκριμένους εμπόρους μεταχειρισμένων που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Είτε πρόκειται για επίσημα, εξουσιοδοτημένα συγκροτήματα που έχουν και μτχ. από ανταλλαγές είτε ...μαντράδες.
Όποιος λοιπόν έχει κάτι θετικό να πει για συγκεκριμένο μαγαζί, ας το μοιραστεί μαζί μας συγκεκριμένα στοιχεία από συγκεκριμένη αγοραπωλησία που πήγε καλά (όχι του στιλ άκουσα από τον δείνα ότι ο Χ μαντράς είναι τίμιος).
Για να δούμε... -
Για να δούμε... -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Για να δούμε...Κατ' αρχήν διευκρίνησε για ποιάς χώρας εμπόρους μιλάς,για Γερμανία ή για Μπανανία?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για να δούμε...Κατ' αρχήν διευκρίνησε για ποιάς χώρας εμπόρους μιλάς,για Γερμανία ή για Μπανανία?
Mε κίνδυνο να χσρακτηριστώ ρομαντικός, όλο και κάποιος τίμιος έλληνας θα υπάρχει... Που να θέλει να βγάλει χρήματα Ο.Κ. αλλά χωρίς να παραβεί το μισό ποινικό κώδικα.
-
Πραγματικά φτιάξατε τη μέρα μου με το topic γιατί είμαι στο ψάξιμο για μεταχειρισμένο μετά την ζημιά στο 206 μου. και με αυτά που έχω ακούσει για τους μαντράδες έχει γυαλίσει το μάτι μου. και επειδή δεν προλαβαίνω να πάρω δίπλωμα ανευ διδασκάλου για μηχανικός αυτοκινήτου ελπίζω να προσανατολιστώ κάπως με τη βοήθειά σας όσον αφορά στην αγορά του μεταχειρισμένου. Α και να επικαλεστώ τα Θεία για να μη πιαστώ κορόιδο. Καλή αρχή.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Mε κίνδυνο να χσρακτηριστώ ρομαντικός, όλο και κάποιος τίμιος έλληνας θα υπάρχει... Που να θέλει να βγάλει χρήματα Ο.Κ. αλλά χωρίς να παραβεί το μισό ποινικό κώδικα.
Πλην ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ εξαιρέσεων αν βρεις αμάξι από μαντρά που να μην έχει πειραγμένα τα km εγώ κάτσω να με γ@μήσει όλο το φόρουμ.
Αυτοκίνητα με 300 και 400 000km πωλούνται με 90 000km κι ο ψαγμένος σούπερ ντούπερ μπανανίας βρίζει τον κατασκευαστή γιατί στα 100 000km έβγαλε σασμάν ή μοτέρ.
Ρε δε γινόμαστε άνθρωποι και δε μας φταίνε τελικά ούτε οι Γερμανοί ούτε τα ούφο.Οποιος μιλάει ορθα κοφτά και τίμια τον έφαγε το λόμπι,επιτυχημένος επιχειρηματίας,μηχανικός κοκ είναι αυτός που ΚΟΝΟΜΑΕΙ και γαμεί τον κόσμο,αυτά είναι τα πρότυπα του μπανανία γι αυτό σαπίσατε τον κλάδο μας αληταράδες.....τεσπά αυτοκίνητο από χέρι και με επιφυλαξη.
-
Ο χρήστης Erianna έγραψε:
Πραγματικά φτιάξατε τη μέρα μου με το topic γιατί είμαι στο ψάξιμο για μεταχειρισμένο μετά την ζημιά στο 206 μου. και με αυτά που έχω ακούσει για τους μαντράδες έχει γυαλίσει το μάτι μου. και επειδή δεν προλαβαίνω να πάρω δίπλωμα ανευ διδασκάλου για μηχανικός αυτοκινήτου ελπίζω να προσανατολιστώ κάπως με τη βοήθειά σας όσον αφορά στην αγορά του μεταχειρισμένου. Α και να επικαλεστώ τα Θεία για να μη πιαστώ κορόιδο. Καλή αρχή.Αν θες βοήθεια και είσαι Αθήνα στείλε μου pm.....
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Δεν χρειάζεται να είναι και τόσο ειδικός κάποιος,ρίξε μια ματιά στο car και θα καταλάβεις,Mercedes C 15 ετών 120 000km
Δηλ αυτός που την είχε πήγαινε τα παιδιά σχολείο και πίσω στο γκαραζ.
Κι όλοι οι πωλητές με τόσα km.Και μετά μας ενοχλεί που μας τον πατάει η Μέρκελ.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πραγματικά φτιάξατε τη μέρα μου με το topic γιατί είμαι στο ψάξιμο για μεταχειρισμένο μετά την ζημιά στο 206 μου. και με αυτά που έχω ακούσει για τους μαντράδες έχει γυαλίσει το μάτι μου. και επειδή δεν προλαβαίνω να πάρω δίπλωμα ανευ διδασκάλου για μηχανικός αυτοκινήτου ελπίζω να προσανατολιστώ κάπως με τη βοήθειά σας όσον αφορά στην αγορά του μεταχειρισμένου. Α και να επικαλεστώ τα Θεία για να μη πιαστώ κορόιδο. Καλή αρχή.
Αν θες βοήθεια και είσαι Αθήνα στείλε μου pm.....
Δυστυχώς είμαι επαρχία και δη Λάρισα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα φτάσω και μέχρι το φεγγάρι για να πάρω ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο της προκοπής μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και απαγορευτικοί για καινούριο. Αν η χάρη μου φτάσει μέχρι την Αθήνα θα μου φανούν χρήσιμες οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορέσω να αποκομίσω οπότε και θα σε ειδοποιήσω λίαν συντόμως. Σε ευχαριστώ για τη διάθεσή σου εκ των προτέρων πάντως.
-
Δεν νομίζω ότι όλοι είναι τόσο ρεμπεσκέδες. Εγώ είχα πάρει αμάξι μεταχειρισμένο από μάντρα χωρίς να το πάω κάν μάστορα με 10000χλμ/ετος χρήσης προηγούμενου ιδιοκτήτη. Γενικά εάν υπήρχε ένα τσέκλιστ με όλες τις μλκιες που μπορούσε να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής νομίζω ότι το συμπλήρωνα όλο! Ωστόσο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αφήσει τις αποδείξεις από τα σέρβις που έκανε τα οποία ταιριάζανε με τα πραγματικά, γεγονός που το επιβεβαίωσε και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όταν τον πήρα σε ανύποπτο χρόνο τηλέφωνο, χώρια που το αμάξι ευτυχώς δεν ήταν 'λεμόνι'...
Με βάση αυτήν την εμπειρία και δεδομένου ότι το πήρα από αντιπροσωπεία μεγάλη που απλά αγόραζε τα παλιά ΙΧ για να πάρει καινούργιο θα σου συνιστούσα αρχικά να πας προς τα εκεί. Τώρα βέβαια στην μετά κρίσεως εποχή τα πράγματα αλλάζουν...
-
Η λυση στο μεταχειρισμενο ειναι μια και λεγεται ΙΔΙΩΤΗΣ.. Βλεπεις τον ανθρωπο ,πρεπει να δεχτει να ελεγθει το αμαξι,οδηγας το αμαξι, κοβεις αντιδρασεις στις παρατηρησεις σου και απο την ολη σταση καταλαβαινεις τι παιζει.. Υπαρχει κι εκει το ρισκο να πας ν αγορασεις 3ο χερι και να χει φαει τη φολα απο την προηγουμενη εμπορια ο ιδιωτης στον οποιο απευθυνθηκες αλλα τουλαχιστον περιοριζεις τις πιθανοτητες και ειναι ευκολο να διαπιστωθει αν ειναι πρωτο χερι.. Οικογενειακως εχουμε περασει τη διαδικασια της ευρεσης μεταχειρισμενου 6 φορες ,οτιδηποτε ειδαμε σε μαντρα ηταν αστα να πανε...
-
συμφωνω με τον νονο. αμαξι μεταχειρισμενο μονο απο ιδιωτη η αλλιως με βιβλιο σερβις πραγματικο και οχι οτι να ναι απο no name συνεργειο.. το δικο μου το πηρα 18 χρονων απο μαντρα με 86000 χλμ τα οποια μαλλον ηταν 130.000 αλλα τοτε δεν ηξερα...
-
AUTOMARIN...makryaaaaa ουτε καλημερα μη δεχτειτε, ΔΑΓΚΩΝΕΙ ασχημα.
Εχω αγορασει και ηταν κυριοι και σε συμπεριφορα και τιμιοι στο αμαξι απο (EXECUTIVE LEASE-σφακιανακησ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΡΥΘΡΑΙΑ & COLLECTION CARS κρυονερι)...οτι ειχανε στην αγγελια, απεδειχθη σωστο και απο την α/πεια-σερβις.
Ο σφακιανακης μουπε αμεσως 1 φτερο βαμενο..και το ιδιο στο συνεργειο με τον ελεγχο με το φωτακι.Τα ληζ απο 1 ιδιοκτητη-οχι νοικιαρικα-ειναι καλη περιπτωση διοτι εχουν μεικτη ασφαλεια, **υποχρεωτικα **κανουν σερβισ στα προβλεπομενα και οτι παθει το φτιαχνει η εταιρεια ληζ διοτι με τη ληξη θα ειναι δικο της, και εχουν πληρες αρχειο σερβις. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΤΟ ΛΗΖΙΓΚ οι οροι.
Επισης στα ληζ μπορεις να βρεισ καλες τιμεσ αν το αμαξι ειναι απο επιστροφη διοτι ο εμπορας εχει παρει πολυ μεγαλο μερος απο τα λεφτα του, αν οχι ολα... και το και σε χρεωνει μια διαφορα και κερδος ενω λογιστικα η αξια του αυτοκινητου εχει αποσβεσθει. Πηρα απο ληζ τον απριλιο 2012 SUBARU IMPREZA 1.5 του 2008 με καινουργια λαστιχα, στα 6300+εξοδα (250 ευρω) με 65000 χλμ ενω ιδιωτες και μαντραδες στο καρ τα ζητουσαν απο 9000+. Το πηγα σε 2 ειδικευμενα συνεργεια (ΦΙΛΟΘΕΗ οπου εκανε και ο προηγουμενοσ τα σερβις + 30 ευρω) και ΙΝΚΤΕΚ πειραια (Χρηστος, δωρεαν) και οι 2 μου ειπαν το αμαξι ειναι σαν καινουργιο..το σηκωσαν, το εβαλαν σε εγκεφαλο το οδηγησαν...ειχε ακομη κερια στον κινητηρα (εκει στα 2 μπουρια του μποξερ )....Αν το ελεγξεις, ισως τα ληζ ειναι ευκαιρια.
εγω ψωνιζω ως εξης
Τα χλμ τα πραγματικα τα υπολογιζω μιν 10000 μαξ 20000 το χρονο..μεσο ορο 15000 το χρονο.
Μονο αυτοκινητα με επισημα σερβις και διασταυρωση απο το αρχειο των συνεργειων (χλμ και εργασιεσ).
Ελεγχοσ μεσω ασφαλιστικης μπας και εχει εμπλακει σε σοβαρο τρακαρισμα
Ηλικια μεχρι 3-4 χρονια και μοντελλο που κυκλοφορει....
(ε καλα πηρα και μια ΤΤ του 2004 προπερσι αλλα ηταν ειδικη σπανια εκδοση για ελλαδα 3-4 υπαρχουν, και αποφασισα με το κατω κεφαλι...τα παθη και τα λαθη πληρωνονται) -
Ο zxlover μου χε πει ακριβως το ιδιο καποια στιγμη 'μακρια απο automarin'..
Απ οτι φαινεται επισης η Ωμεγα δε γυριζει χιλιομετρα στα μεταχειρισμενα της! Φιλος εδωσε προ ημερων 2 αυτοκινητα εκει για να παραγγειλει νεο και τα βρηκα στις αγγελιες με τα ιδια ακριβως. Ο ιδιος προ 2ετιας ειχε δωσεi σε αλλη μεγαλη αθηναϊκη αντιπροσωπεια citroen (ειμαι αναμεσα σε 2, και οι 2 γνωστοτατες αλλα δεν ειμαι σιγουρος και δε θελω να κατηγορηθει καποια αδικα, οταν μαθω θα τροποποιησω το ποστ) μια λευκη c4 η οποια στο car.gr φιγουραρε με τοσα ακριβως λιγοτερα χιλιομετρα ωστε η αποσταση απο το μεγαλο service να ειναι ακριβως η ιδια.. Αλλο παραδειγμα.. Υπαρχει σε μεγαλη αντιπροσωπεια της Θεσσαλονικης στη Πυλαια μεταχειρισμενο αμαξι 15ετιας γνωστο επισης σε φιλο το οποιο πωλειται με γυρισμενο οδομετρο κατα 100.000km απο 268kkm σε 168kkm.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η λυση στο μεταχειρισμενο ειναι μια και λεγεται ΙΔΙΩΤΗΣ.. Βλεπεις τον ανθρωπο ,πρεπει να δεχτει να ελεγθει το αμαξι,οδηγας το αμαξι, κοβεις αντιδρασεις στις παρατηρησεις σου και απο την ολη σταση καταλαβαινεις τι παιζει.. Υπαρχει κι εκει το ρισκο να πας ν αγορασεις 3ο χερι και να χει φαει τη φολα απο την προηγουμενη εμπορια ο ιδιωτης στον οποιο απευθυνθηκες αλλα τουλαχιστον περιοριζεις τις πιθανοτητες και ειναι ευκολο να διαπιστωθει αν ειναι πρωτο χερι.. Οικογενειακως εχουμε περασει τη διαδικασια της ευρεσης μεταχειρισμενου 6 φορες ,οτιδηποτε ειδαμε σε μαντρα ηταν αστα να πανε...Σιγουρα ο ιδιωτης ειναι καλυτερη επιλογη για ευρεση σωστου αυτοκινητου.
Το προβλημα ομως ειναι οτι τα θελει τα λεφτα μετρητα οποτε και με την σημερινη οικονομικη κατασταση που επικρατει,ο μαντρας αποτελει την μοναδικη διεξοδο για οποιον δεν εχει τα μετρητα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν χρειάζεται να είναι και τόσο ειδικός κάποιος,ρίξε μια ματιά στο car και θα καταλάβεις,Mercedes C 15 ετών 120 000km
Δηλ αυτός που την είχε πήγαινε τα παιδιά σχολείο και πίσω στο γκαραζ.
Κι όλοι οι πωλητές με τόσα km.Καθόλου περίεργο μη σου φαίνεται.
Αν έχεις το 'μεγάλο' για ταξίδια, μεγάλες βόλτες, οικογενειακές μετακινήσεις, αλλά για τα καθημερινά χρησιμοποιείς κάποιο μικρό, τα 8000 το χρόνο είναι απολύτως φυσιολογικά. -
+1
Το δικο μου, 100% γνησια χιλιομετρα, εχει 157.000km μεσα σε 17 χρονια. Ο πατερας μου εχει κανει 65.000km τα τελευταια 8 ετη. -
Οι εξαιρεσεις υπαρχουν, κ μπορει να ειναι κ εντυπωσιακες: το δικο μου 13500χλμ σε τρια χρονια. Αλλα αντε βρες τες, κ δυσκολα θα τις βρεις σε μαντρα. Το προηγουμενο που ειχαμε αγορασει οικογενειακως, ακομα πιο εντυπωσιακα χαμηλα χλμ/ετος, απλα δεν θυμαμαι νουμερα.
-
3,5 χρόνια ... 10500χιλιόμετρα...
υ.γ. α! και εγώ έχω άριστη εμπειρία από το Στέλιο: http://www.autothomopoulos.gr/
Νέος άνθρωπος, μαζί με την αδελφή του.
Εκεί εντόπισα την κουπεδιά λαχείο...
Έμποροι μεταχειρισμένων