-
Καλησπέρα,
κάτοχος Kia Ceed μοντ 2010 με τον κινητήρα G4FA. Παρατηρώ την εξής συμπεριφορά
Οταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και για 5-10 λεπτά, από τη μηχανή ακούω μόνο την καδένα (λογικό).
Μόλις ζεσταθεί ακούω
Έχω κάνει εως τώρα: Αλλαγή καδένας και τεντωτήρα, επισκευή κεφαλάρι και ρύθμιση βαλβίδων και φυσικά νέα λάδια (5W-40) 2 φορές. Παρόλ' αυτά τώρα τον χειμώνα ο θόρυβος είναι πολύ έντονος
Τον έγγραψα και σε βίντεο. Εχω ηχογραφήσει με το κινητό στα πατάκια συνοδηγού, στους θόλους καθώς
Πατάκι Δεξια https://youtu.be/YW_F-OALgjg
Θόλος αριστερα έξω https://youtu.be/D7PkxYeXClE
Θόλος δεξιά έξω https://youtu.be/p9GKX-5MvlQ
Και τα επόμενα από το καπώ. Το αυτοκίνητο σε όλες τις περιπτώσεις ζεστό.
Συμπτώματα άλλα δεν έχω πέρα από τον θόρυβο. Αν εξαιρέσουμε τον θόρυβο της καδένας, ακούγεται ξεκάθαρα ένα χτύπημα που το εντοπίζω στην πλευρά του γραναζιού του μεταβλητού (CVVT, αριστερή πλευρά του κινητήρα).
Εχει κανείς καμια ιδέα τι μπορει να είναι πρωτού αρχίσω και αλλάζω τα πάντα;
-
Καλησπέρα,
κάτοχος Kia Ceed μοντ 2010 με τον κινητήρα G4FA. Παρατηρώ την εξής συμπεριφορά
Οταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και για 5-10 λεπτά, από τη μηχανή ακούω μόνο την καδένα (λογικό).
Μόλις ζεσταθεί ακούω
Έχω κάνει εως τώρα: Αλλαγή καδένας και τεντωτήρα, επισκευή κεφαλάρι και ρύθμιση βαλβίδων και φυσικά νέα λάδια (5W-40) 2 φορές. Παρόλ' αυτά τώρα τον χειμώνα ο θόρυβος είναι πολύ έντονος
Τον έγγραψα και σε βίντεο. Εχω ηχογραφήσει με το κινητό στα πατάκια συνοδηγού, στους θόλους καθώς
Πατάκι Δεξια https://youtu.be/YW_F-OALgjg
Θόλος αριστερα έξω https://youtu.be/D7PkxYeXClE
Θόλος δεξιά έξω https://youtu.be/p9GKX-5MvlQ
Και τα επόμενα από το καπώ. Το αυτοκίνητο σε όλες τις περιπτώσεις ζεστό.
Συμπτώματα άλλα δεν έχω πέρα από τον θόρυβο. Αν εξαιρέσουμε τον θόρυβο της καδένας, ακούγεται ξεκάθαρα ένα χτύπημα που το εντοπίζω στην πλευρά του γραναζιού του μεταβλητού (CVVT, αριστερή πλευρά του κινητήρα).
Εχει κανείς καμια ιδέα τι μπορει να είναι πρωτού αρχίσω και αλλάζω τα πάντα;
-
Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται πολύ.Αν δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι φταίει κάτι συγκεκριμένο μην αλλάζεις τίποτα.Αν μάλιστα δεν δημιουργεί θέμα μην αλλάζεις κάτι.
-
Ενδιαφέρον θα είχε να ακούσω και την άποψη απο κατόχους Hyundai i30 και Kia Ceed με τα ίδια μοτέρ (είτε 1.6)...
-
Οταν πατας γκαζι συνεχιζει κανονικα ο θορυβος?
-
Οταν πατας γκαζι συνεχιζει κανονικα ο θορυβος?
O θόρυβος μειώνεται όσο αυξάνονται οι στροφές. Από τις 2000 και κάτω ακούγεται. Όταν το αμάξι είναι με φορτίο ο θόρυβος δεν ακούγεται. Μόνο στο ρελαντί και όταν το αφήνω και τσουλάει όσο μειώνονται οι στροφές. Επίσης αυτός ο θόρυβος φαίνεται να ακολουθεί τις στροφές του κινητήρα (όσον αφορά τη συχνότητα)
-
Ανοίχτηκε το μοτερ? Στα πόσα χιλ έγινε η επισκευή και τώρα πόσα εχει; Ο θόρυβος ξεκίνησε μετά την επισκευή;
-
Ανοίχτηκε στα 115k km, λόγω του ίδιου θορύβου που αναφέρω τώρα. Τώρα έχει 120k km και ο θόρυβος δε ξεκίνησε μετά την επισκευή. Το καλοκαίρι ο θόρυβος ήταν λιγο μειωμένος.
Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα μπουζοκαλωδίων;
-
Στο μηχανικό που άνοιξε το μοτερ? Δεν τον εμπιστευσαι; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά για αυτόν τον θόρυβο ανοίξατε το μοτέρ για καδένα εκκεντροφόρου στα 115000χιλ. Τέτοια αστοχια; Είναι πολύ λίγα τα χιλιόμετρα για καδένα.
-
Στο μηχανικό που άνοιξε το μοτερ? Δεν τον εμπιστευσαι; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά για αυτόν τον θόρυβο ανοίξατε το μοτέρ για καδένα εκκεντροφόρου στα 115000χιλ. Τέτοια αστοχια; Είναι πολύ λίγα τα χιλιόμετρα για καδένα.
Ανοίξαμε το μοτέρ για τον θόρυβο. Έγινε επισκευή στην κεφαλή γιατί βρέθηκαν δυο βαλβίδες εκτός προδιαγραφών και αλλάχτηκε η καδένα γιατί φάνηκαν κάποια σημάδια μικρής φθοράς. Ο θόρυβος τότε μειώθηκε αλλά τωρα το χειμώνα που η θερμοκρασία έπεσε άρχισε πάλι να χτυπάει. Στο μεταξύ άλλαξα και τα λάδια και τότε και πρόσφατα.
Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι να ανοιγοκλείνει η κεφαλή. Το έχω πάει σε 3 μηχανικούς (ο ένας εκ των οποίων έκανε και το άνοιγμα της κεφαλής) και μου είπαν ότι γενικά το μοτέρ αυτό κάνει θόρυβο. Απλά πριν καταφύγω στην ύστατη λύση προσπαθώ να δω αν αυτός ο θόρυβος είναι ίσως φυσιολογικός για το μοτέρ. Δε μιλάω ξανά για τον θόρυβο της καδένας, αλλά για αυτό το περιοδικό χτύπημα που κάνει στο υπόβαθρο. Συμπτώματα δε έχω άλλα πέρα του θορύβου. Ούτε καίει λάδια, ούτε σκορτσάρει ούτε φαίνεται να έχω χάσει σε δύναμη.
Προσωπικά δε πιστεύω ότι αυτός ο θόρυβος είναι θόρυβος καδένας ή τεντωτήρα.
-
Τόση αστοχία από τον κατασκευαστη!!!! Βαλβίδες και καδένα 115000χιλ. Το μοτέρ αυτό ακούγεται λίγο παραπάνω και φέρνει και στη καμπίνα θόρυβο μετά τα 130 και έχω να πω ότι δεν είναι καδένα αυτό. Έχεις αεριο;
-
Τόση αστοχία από τον κατασκευαστη!!!! Βαλβίδες και καδένα 115000χιλ. Το μοτέρ αυτό ακούγεται λίγο παραπάνω και φέρνει και στη καμπίνα θόρυβο μετά τα 130 και έχω να πω ότι δεν είναι καδένα αυτό. Έχεις αεριο;
Όχι δεν έχω αέριο. Υποτίθεται όμως ότι η αστοχία αυτή επισκευάστηκε...τι να πω! Το αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο να τονίσω.
-
otokomae wrote:
Όχι δεν έχω αέριο. Υποτίθεται όμως ότι η αστοχία αυτή επισκευάστηκε...τι να πω! Το αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο να τονίσω.
Τσεκαρισμενο ότι είχε αυτά τα χιλιόμετρα μονο;;;;;
-
Ares_ wrote:
otokomae wrote:
Τσεκαρισμενο ότι είχε αυτά τα χιλιόμετρα μονο;;;;;
Ότι μπορείς να τσεκάρεις στην αγορά μεταχειρισμένου. Έλεγξα VIN, βιβλίο σέρβις, έφερα τρίτο μηχανικό να το δει και φαίνεται ότι αν απέχουν τα χιλιόμετρα, είναι λίγο (της τάξης των 20 χιλιάδων προς τα πάνω).
-
Μηπως ακουγεται η αντλια κενου?
-
Θα μπορούσε, που βρίσκεται αυτή περίπου;
-
Ελα ντε , δεν ξερω που ειναι στο δικο σου.
Κατι αλλα βιντεακια στο youtube, τα εχεις δει? Μπορει να βρεις την απαντηση στα σχολια
-
Ελα ντε , δεν ξερω που ειναι στο δικο σου.
Κατι αλλα βιντεακια στο youtube, τα εχεις δει? Μπορει να βρεις την απαντηση στα σχολια
Σε ευχαριστώ για το βίντεο. Το χω δει εδώ και καιρό και απάντηση δε πήρα. Άλλοι λενε ότι ο θορυβος ειναι φυσιολογικός άλλοι πάλι όχι. Δε ξέρω ειλικρινά. Και 3 μάστορες μου είπαν ότι μπορέι ακόμα να είναι και το έμβολο. Σκέφτηκα για μια στιγμή για ανακατασκευή αλλά δε ξέρω αν αξίζει πραγματικά.
-
Αυτο με το εμβολο, το ειδα ως απαντηση σε καποιο σχολιο στο youtube . Εχει κι άλλα βιντεακια για το ιδιο μοτερ. Για κοιτα τα ,μπας και βρεις ακρη
-
Εγώ πάντως που χτύπησα 'g4fa engine' στο YouTube είδα ότι σε γενικές γραμμές ασκουγεται πανομοιότυπα με τους υπόλοιπους κινητήρες ο δικός σου....αν είναι στα πλαίσια που προτείνει ο κατασκευαστής μήπως να δοκιμαζες και κάποιο πιο λεπτόρρευστο λιπαντικό πχ 5-30 τώρα με τα κρύα?
Κροτάλισμα σε Kia Ceed 1.4 G4FA με ζεστή μηχανή