-
δλδ ρε φιλε το τωρινο επεισοδιο γιατι να μην διαβαστει ως, οι τουρκοι βρηκαν την ελλαδα σε πληρη ετοιμοτητα και ολος ο πολιτισμενος κοσμος τους εκραξε και γυρισαν πισω με την ουρα στα σκελια και να διαβαστει ως τους δωσαμε μυστικα το αγαθονησι,το λιβυικο πελαγος και μια πιπα απο την μαρεβα για αυτο εκαναν πισω?
-
δλδ ρε φιλε το τωρινο επεισοδιο γιατι να μην διαβαστει ως, οι τουρκοι βρηκαν την ελλαδα σε πληρη ετοιμοτητα και ολος ο πολιτισμενος κοσμος τους εκραξε και γυρισαν πισω με την ουρα στα σκελια και να διαβαστει ως τους δωσαμε μυστικα το αγαθονησι,το λιβυικο πελαγος και μια πιπα απο την μαρεβα για αυτο εκαναν πισω?
Έλα ντε, κι εγώ αυτό λέω... 'Ελάτε επί του πεδίου' μας είπε ο Ερντογάν. Δηλαδή που ήταν το ναυτικό μας τόσο καιρό; Στο Ιόνιο; Ο Φλώρος είπε (μαξιμαλιστικά όπως θεωρούσα προσωπικά....) 'πρώτα θα τους κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε'. Ε, μάλλον κάποιοι (Τούρκοι, Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι) τον πήραν πιο σοβαρά απ' ότι εγώ γιατί με κάποιο τρόπο (που εμείς δεν ξέρουμε) φάνηκε να εννοεί αυτά που λέει.
Ως προς την κυβέρνηση και την ιεραρχία να ξεκαθαρίσω από την πλευρά μου ότι (φαίνεται να) έκαναν σωστά αυτό για το οποίο πληρώνονται. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Το αν έχουμε δώσει άλλωστε προκαταβολικά το μισό Αιγαίο, θα φανεί στην συνέχεια.
Ως προς τους εξοπλισμούς, κακά τα ψέμματα, δύσκολα δίνεις 3 δις με ελαφρή την καρδιά. Η εποχή των παχιών αγελάδων πέρασε. Ένας λόγος που μπορέσαμε και αναπνεύσαμε λίγο μετά το 15 ήταν και το ότι δεν κάναμε στρατιωτικές δαπάνες. Αλλά φαίνεται ότι πλέον είμαστε οριακά. Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα αυτή την στιγμή αλλά θα υπάρξει σε 2-3 χρόνια. Οπότε (δυστυχώς) πρέπει να μπούμε πάλι στην διαδικασία των παραγγελιών. Αλλά τα λεφτά πρέπει να πιάσουν τόπο. Και να υπάρχει αιτιολογημένη και ορθολογική κατανομή πόρων και όχι να κατευθύνονται ανάλογα με τις πιέσεις που ασκεί το κάθε site. Ο militaire θέλει γάλλους, ο ptisi αμερικάνους, ας αφεθούν οι πλέον αρμόδιοι (στελέχη που πρέπει να αναγνωρίσουμε την δουλειά και τον κόπο που έκαναν στην κρίση αυτή) να αποφασίσουν.
-
Βαριέμαι να διαβάσω σχόλια δημοσιογράφων και καθηγητάδων .
Πάντως η ουσία είναι ότι ο στόλος βρέθηκε εκεί που έπρεπε σε άριστη κατάσταση και μπράβο σε όλους τους . Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες από αυτούς που τους έτσουζε προσωπικά το τι θα συνέβαινε εκεί και όχι από γραφιάδες και πληκτρολογούντες στα διάφορα μμε του πρωκτού, στην ασφάλεια της πρωτεύουσας ...
-
Δεν είπα εγώ το αντίθετο, και σύμφωνα με μαρτυρίες από αυτούς που το έζησαν έτσι έγινε, δεν περίμεναν να βρούν εκεί τον στόλο μας και έκαναν πίσω, αν τώρα είναι και αλήθεια ευτό που λέν για την Μέρκελ ότι είπε στον Τούρκο αυτή τη φορά οι Έλληνες δεν αστειεύονται, υποθέτω ότι η Μέρκελ άκουσε αυτά που της είπε ο Μητσοτάκης, μάζεψε τον γιατί θα ανοίξω την πόρτα στο φρενοκομείο.
Μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν οι μογγόλοι, τη γλώσσα της ισχύος άσχετα αν την έχει ή χώρα ή δεν την έχει αρκετή.
Μάλλον δεν έγινε αντιληπτή η γλώσσα που γράφτηκε το κείμενο που έκραξε ο fiverg
-
Fiverg θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις το κείμενο το οποίο είναι 100% υπέρ της χώρας, το λέει καθαρά σε αρκετά σημεία, αυτό που κάνει και σε μπέρδεψε είναι ότι αναλύει τις προθέσεις των άλλων, τι λένε και τι ζητάνε οι άλλοι από την Ελλάδα και όχι τι έδωσε ή τι προτίθεται να δώσει η Ελλάδα, αυτό δεν αναφέρεται καν.
Η ένοπλες δυνάμεις έκαναν αυτό που ξέρουν και μπορούν και το κάνουν καλά όταν έχουν την εντολή της πολιτικής ηγεσίας, γιατί όσες φορές χάσαμε είναι από τους πολιτικούς και όχι από τους στρατιωτικούς.
https://slpress.gr/ethnika/me-oplo-to-oruc-reis-oi-toyrkoi-ekviasan-gia-diapragmateysi/
-
Λέμε για τους Τούρκους, μιλάμε για τους Γερμανούς, δύο λαοί και δύο χώρες άρπαγες, φονιάδες, με ιστορία γεμάτη θηριωδίες ενάντια στην ανθρωπότητα και στην ανθρώπινη φύση, πριν μήνες η Κάρλα Ντελ Πόντε είχε πει ότι ο Ερντογάν πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν διαφέρει από την Χίτλερ παρά μόνο στις μεθόδους, οι γενοκτονίες που έχουν κάνει είναι ανατριχιαστικές, καταδικαστέες και αποτρόπαιες, ίσως έχουμε ξεχάσει τις φρίκες τους, θα σας θυμίσω ένα απόσπασμα από την ταινία, η δίκη της Νυρεμβέργης, για την Τουρκία υπάρχουν στο νετ αντίστοιχες εικόνες από τον δικό μας διωγμό του 1922, τότε που η Ελλάδα νόμιζε ότι έγινε υπερδύναμη στην Ευρώπη και θέλησε να μπεί στο ρουθούνι των τότε μεγάλων δυνάμεων, το ίδιο λάθος κάνει σήμερα και η Τουρκία και θα την πατήσει και μάλιστα σύντομα, οι Κεμάλ και Ερντογάν δεν διαφέρουν, σφαγείς είναι με - αποστολή - κα εκκαθαρίσουν την Τουρκία από τα ξένα στοιχεία.
καλό είναι να μην ξεχνάμε με ποιούς είμαστε σαν χώρα συνομιλητές.
-
Δεν είναι μόνο πρόσκληση διαπραγμάτευσης είναι και τελεσίγραφο
Ένα άρθρο που θέτει πολύ σοβαρούς προβληματισμούς
https://slpress.gr/ethnika/den-einai-mono-prosklisi-diapragmateysis-einai-kai-telesigrafo/
-
Γερμανική εφημερίδα καλεί την Ελλάδα να “απομακρυνθεί από τις σκληρές της θέσεις για 3.000 νησιά στο Αιγαίο”!
Από
Militaire News
-
30/07/2020 | 15:25
Απίστευτες απόψεις έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται από τη Γερμανία για τα ελληνοτουρκικά και αυτό δεν θα ήταν ίσως πρόβλημα αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε “δώσει τα κλειδιά” για την “επίλυση της κρίσης” στο Βερολίνο!
Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε σχόλιο της αφού εκθειάζει την Μέρκελ για την παρέμβαση της ,μέσω της οποίας υποτίθεται αποφύγαμε τη σύγκρουση με την Τουρκία γράφει:
“Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Αυτό για τον Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει τη μοιρασιά των ενεργειακών πόρων, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη”!
Η Süddeutsche Zeitung δεν είναι …Bild και γι΄ αυτό τα όσα γράφει δεν είναι προφανώς τυχαία.
Καλό θα ΄ναι στην Αθήνα ,η κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της στα ελληνοτουρκικά ,γιατί δεν είναι στραβός ο γυαλός, αλλά εκείνη αρμενίζει αμέριμνη στραβά και επινίνδυνα.
Σημ:. Ο Γερμανός δ/ντής της Bild από το 2004 είναι μέλος του ΔΣ της Τουρκικής Χουριέτ, αυτά για να ξέρουμε από που μας έρχονται, αυτά που γράφει η Süddeutsche Zeitung προέρχονται από άτομα που είναι στο Τουρκικό payroll, κοντά 4.000.000 Τούρκοι είναι στην Γερμανία, και οι περισσότεροι Τούρκοι που ψηφίζουν στην Γερμανία είναι ψηφοφόροι τους SPD, του κόμματος του υπουργού εξωτερικών του Heiko Maas.
-
H είδηση είχε βγεί προχθές, ανέβηκε ξανά σήμερα, εγώ θεωρω΄ότι είναι προβοκάτσια, είναι μέρος του υβριδικού πολέμου της Τουρκίας για τον επηρεασμό της Ελληνικής κοινής γνώμης.
Επιμένουν οι Τούρκοι ότι αγοράζουμε drones made in Turkey!
Από
Militaire News
-
30/07/2020 | 11:56
Από προχθές έχουμε αναδημοσιεύσει ρεπορτάζ της τουρκικής Daily Sabah, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα αγοράζει 50 τουρκικά drones! Αντιμετωπίσαμε το θέμα ως επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Κανείς από την Αθήνα δεν αντέδρασε. Σήμερα στο παιχνίδι μπαίνει και η Χουριέτ , η οποία γράφει το ίδιο!
Dikkat çeken iddia! Yunanistan’dan Türk şirkete 50 İHA siparişi… https://t.co/9J7ouxZAvM pic.twitter.com/jtwLlDL2YG
— Hürriyet.com.tr (@Hurriyet) July 30, 2020
Μήπως κάποιος από το ΥΠΕΘΑ να διαψεύσει τα δημοσιεύματα; Εκτός αν ισχύουν.
-
Βαριέμαι να διαβάσω σχόλια δημοσιογράφων και καθηγητάδων .
Πάντως η ουσία είναι ότι ο στόλος βρέθηκε εκεί που έπρεπε σε άριστη κατάσταση και μπράβο σε όλους τους . Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες από αυτούς που τους έτσουζε προσωπικά το τι θα συνέβαινε εκεί και όχι από γραφιάδες και πληκτρολογούντες στα διάφορα μμε του πρωκτού, στην ασφάλεια της πρωτεύουσας ...
Eπηδη εχω χασει επεισοδια λογω ζεστης ο στολος που βρεθηκε;
-
Εκεί που έπρεπε....
-
Δεν είναι μόνο πρόσκληση διαπραγμάτευσης είναι και τελεσίγραφο
Ένα άρθρο που θέτει πολύ σοβαρούς προβληματισμούς
https://slpress.gr/ethnika/den-einai-mono-prosklisi-diapragmateysis-einai-kai-telesigrafo/
Με την κυπρο πάντως εγώ δεν έχω ιδέα ούτε τι μπορούμε να κάνουμε,ούτε καν ποια θα θέλαμε να είναι η λύση του κυπριακού.
-
Αγαπημένο δεν είναι, αλλά είναι του χώρου και συνήθως συμφωνώ μαζί τους, το ίδιο συμβαίνει και με το slpress, παλιά καραβάνα ο Σ.Λυγερός, δεν έχει πλεόν να αποδείξει τίποτα σε κανέναν και γράφει χωρίς να χαρίζεται όπως τα καταλαβαίνει εκείνος, αν τον παρακολουθεί κανείς για καιρό βλέπει ότι δεν πέφτει έξω, οπότε γιατί να ψάχνω αλλού ?
πάντως το slpress είναι πολύ καλύτερο του militaire
-
fiverg wrote:
Έλεος με τις μ@λ... που γράφουν οι τυχάρπαστοι μέσα στον αντιπολιτευτικό τους οίστρο. Αν το πάρεις τοις μετρητοίς, θα έλεγε κανείς ότι βγήκε το Oruc Reis, έκανε έρευνες, μας βύθισαν 5-6 καράβια και μας πήραν και ένα νησί...
Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά όχι κι έτσι.
fiverg επειδή σε σύγχυσε η πεσιμιστική ανάλυση του militaire,πάρε μια αισιόδοξη για να σε φτιάξω.
https://www.ptisidiastima.com/greece-made-it-in-eastern-med/
Καλά το μιλιτερ μπαίνω και το διαβάζω εδώ και λίγο καιρό. Δεν θυμάμαι να έχω δει ένα καλό άρθρο για τις κινήσεις της ελλάδας τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Μα όλα τα κάνει τόσο λάθος? Τόσο ανίκανοι είναι? Δεν τολμάω να πάω σε πλαιότερα άρθρα πριν τις εκλογές γιατί φοβάμαι τι θα δω...
-
Η κριτική είναι για να κάνει καλύτερους και για να σκεφτούν περισσότερο για τις αποφάσεις τους τους κυβερνητικούς, για γλύψιμο έχουν τα δικά τους ΜΜΕ που ασχολούνται με τα πάρτυ στη Μύκονο και για άλλα θέματα εξ ίσου - τεράστιου - εθνικού ενδιαφέροντος, όταν επί χρόνια δεν δίνουν πχ 55 εκ για ανταλλακτικά να πετάνε τα αεροπλάνα μας με την Τουρκία απέναντι να ζητάει και την Ακρόπολη τι θέλεις να κάνει το Militaire και το κάθε Militaire, να λέει μπράβο παιδιά, καλά το πάτε που μας αφήσατε ξεβράκωτους ?
-
Μωρέ εγώ μαζί σου είμαι. Μου κάνει εντύπωση όμως που είναι τόσο επικίνδυνοι και ανίκανοι αυτοί που μας κυβερνούν και τόσο σωστοί σε ότι λένε στο μιλιτερ.
Στα κανάλια, είναι αλήθεια ότι κάποια τα παρουσιάζουν ότι η ΝΔ τα κάνει όλα καλά, το οποίο είναι εξίσου περίεργο. Υπάρχει όμως αντίλογος σε όλα τα κανάλια δεν είναι πουθενά τόσο άσπρα ή τόσο μαύρα.
-
Μωρέ εγώ μαζί σου είμαι. Μου κάνει εντύπωση όμως που είναι τόσο επικίνδυνοι και ανίκανοι αυτοί που μας κυβερνούν και τόσο σωστοί σε ότι λένε στο μιλιτερ.
Στα κανάλια, είναι αλήθεια ότι κάποια τα παρουσιάζουν ότι η ΝΔ τα κάνει όλα καλά, το οποίο είναι εξίσου περίεργο. Υπάρχει όμως αντίλογος σε όλα τα κανάλια δεν είναι πουθενά τόσο άσπρα ή τόσο μαύρα.
Το ίδιο γίνεται πάντα με τις κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ τις ακολουθούν γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πέρνουν χρήματα, εκτός από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ που έχουν σταθερή γραμμή, το ίδιο γινόταν και επί Σύριζα, ότι έκανε ήταν άριστο, το ίδιο γίνεται και τώρα, όσοι δεν υπακούουν δεν εισπράττουν, απλές Ελληνικές καθημερινές πρακτικές.
Το ότι είναι ανίκανοι, μοναχοφάηδες και κοιτάνε μόνο τα συμφέροντα τους, κομματικά και ατομικά, είναι πλέον ξεκάθαρο και χωρίς μάσκες.
-
**Καταστροφή πολιτισμών, η άλλη όψη του Πορθητή και της κατάκτησης **
Και όπως είπε ο Ρώσος στοχαστής του 19ου αιώνα Νικολάι Ντανιλέφσκι, οι ανθρώπινες κοινωνίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στους δημιουργούς πολιτισμού (που φυσικά περιλαμβάνεται η Ελλάδα) και στους καταστροφείς πολιτισμού, όπου εκεί περιλαμβάνονται τρεις λαοί, οι Ούνοι, οι Μογγόλοι και οι Τούρκοι. Και αυτοί οι λαοί αποτελούν διαχρονικά τους αρνητικούς παράγοντες της ιστορίας. Και αυτή είναι η Τουρκία του Ερντογάν σήμερα.
-
Megane98hp wrote:
Το ίδιο γίνεται πάντα με τις κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ τις ακολουθούν γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πέρνουν χρήματα, εκτός από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ που έχουν σταθερή γραμμή, το ίδιο γινόταν και επί Σύριζα, ότι έκανε ήταν άριστο, το ίδιο γίνεται και τώρα, όσοι δεν υπακούουν δεν εισπράττουν, απλές Ελληνικές καθημερινές πρακτικές.
Το ότι είναι ανίκανοι, μοναχοφάηδες και κοιτάνε μόνο τα συμφέροντα τους, κομματικά και ατομικά, είναι πλέον ξεκάθαρο και χωρίς μάσκες.
Δηλαδή το μιλιτερ είναι αντικειμενικό ή Συριζαικο? Γιατί ΝΔαικό δεν είναι.
-
Γιατί πρέπει να ανήκει σε κάποιο κόμμα ? Αυτό με τις ταμπέλες που πρέπει να κουβαλάει κάποιος είναι παθογένεια.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος