-
Καλημέρα σε όλους.
Ειμαι κατοχος του Opel astra H 2007 1.3 cdti .Το θέμα που αντιμετωπίζω και ευελπιστώ σε λύση είναι το εξής .
Κινούμενος σε αυτοκινητόδρομο για περίπου μισή ώρα με σταθερή ταχύτητα , ξαφνικά ανοίγει η λυχνία που δείχνει βλάβη στο αυτοκίνητο (κίτρινο λαμπακι), και ξεκινά ένας σχετικά δυνατός θορυβος από το καπό που μοιάζει πολύ σαν ανεμιστήρας ( βεντιλατερ ; ) . Όταν ακινητοποιω το αυτοκίνητο έστω για 5 λεπτά Χωρίς να σβησω Τον κινητηρα , οι ανεμιστηρες σταματάνε και σβήνει και η λυχνία βλαβης και όλα καλά. Τι μπορεί να συμβαίνει; γνωρίζει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό;
-
Καλημέρα σε όλους.
Ειμαι κατοχος του Opel astra H 2007 1.3 cdti .Το θέμα που αντιμετωπίζω και ευελπιστώ σε λύση είναι το εξής .
Κινούμενος σε αυτοκινητόδρομο για περίπου μισή ώρα με σταθερή ταχύτητα , ξαφνικά ανοίγει η λυχνία που δείχνει βλάβη στο αυτοκίνητο (κίτρινο λαμπακι), και ξεκινά ένας σχετικά δυνατός θορυβος από το καπό που μοιάζει πολύ σαν ανεμιστήρας ( βεντιλατερ ; ) . Όταν ακινητοποιω το αυτοκίνητο έστω για 5 λεπτά Χωρίς να σβησω Τον κινητηρα , οι ανεμιστηρες σταματάνε και σβήνει και η λυχνία βλαβης και όλα καλά. Τι μπορεί να συμβαίνει; γνωρίζει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό;
-
Καλημέρα σε όλους.
Πήγαινε άμεσα να δεις τον θερμοστάτη στο κύκλωμα ψύξης
-
Σου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο; υπάρχει περίπτωση να υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα δηλαδή;
-
Να επισημάνω ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε σχετικά υψηλες ταχύτητες άνω των 90-100 χλμ μετά από σταθερή πορεία και όχι σε μποτιλιάρισμα κίνηση κλπ .
-
Το συνδεσες με διαγνωστικο να δεις τι βλαβη δειχνει?
-
Καταρχάς πριν χρόνια προσπαθούσα να πείσω τον κουνιάδο μου να αγοράσει ένα astra σαν το δικό σου τελικά πήρε το corsa cdti για 2000 € λιγότερα και αγνόησε το 6τάχυτο σασμάν τα 95 άλογα και το καλλίτερο γενικά αυτοκίνητο, ακόμα του τα ψέλνω !
Εφόσον το κίτρινο λαμπάκι μένει σταθερά αναμμένο έχεις περιθώριο να το ερευνήσεις και να το διορθώσεις , πιστεύω είναι κάτι με θερμοστάτη που λογικά είναι ηλεκτρονικός (και ακριβός) αλλά επειδή με τα πετρέλαια κανείς δεν ξέρει, όταν το βρεις και το φτιάξεις πες και εδώ να ξέρουμε
.
Βεντιλατέρ-Αυτοκινητόδρομος