-
Έχεις υπογράψει χαρτί που αναφέρει τέτοιο πράγμα;
Αν ναι τότε πρώτον είναι εγκληματικό και ενάντια στον νόμο και δεύτερον απορώ που το υπέγραψες!
Βάλε αν θες μια φωτογραφία το συγκεκριμένο κομμάτι του συμβολαίου αν το έχεις ακόμα γιατί πραγματικά μιλάμε για έγκλημα!
Μήπως δεν θυμάσαι ακριβώς τι είχε γίνει; Μήπως έγινε κάποιο λάθος και πάτησαν εκεί;
-
Φίλε κανένα λάθος δεν έγινε όπως στα λέω είναι όλα.
Τι εννοείς αν έχω υπογράψει κάποιο χαρτί?!
Κάτι ειδικό όχι αλλά το λένε ξεκάθαρα οι όροι της εγγύησης στο επίσημο τεύχος που σου δίνουν στην αντιπροσωπεία. Δεν στο κρύβουν!
Πρώτη φορά το ακούς αυτό?! Απορώ...
Δλδ τις υπόλοιπες εγγυήσεις που έχεις ηλεκτρικά τόσα χρόνια , μηχανικά τόσα , βαφή τόσα τα έχεις κάπου υπογράψει?! Γενικοί όροι είναι που τους αποδέχεσαι όταν βάζεις την υπογραφή σου και αγοραζεις το προϊόν τους.
Αν δεν σου αρέσουν οι φεύγεις.
Δλδ εσύ όταν αγοράζεις μια τηλεόραση με συγκεκριμένες καλύψεις εγγύησης αν διαφωνισεις καπου που είναι όντως όρος λες εγώ δεν το υπέγραψα αυτό δεν συμφωνώ καλύψτε με?!
Αμάξι από ελληνική αντιπροσωπεία έχεις αγοράσει; Σε αυτά που υπογράφουμε με τις 15 σελίδες ψιλά γράμματα αναφέρονται όλα αυτά.....
-
Η αντιπροσωπεία ΔΕΝ έχει δικαίωμα να σου κόψει την εγγύηση. Μόνο εάν μπορούν να αποδείξουν πως είτε έβαλες κατώτερης ποιότητας ανταλλακτικό ή έκανε λάθος ο τεχνικός που χρησιμοποίησες.
Εννοείς μόνο εάν ΕΣΥ μπορείς να αποδείξεις ότι έβαλες τα ενδεδειγμένα ανταλλακτικά και έκανε τον ενδεδειγμένο έλεγχο ο έξω μηχανικός.
Σε αυτήν περίπτωση εννοείτε κρατάς εσυ αποδείξεις και πραγματικά αναρωτιέμαι ποσά λεφτά θα γλυτωσει κάποιος σε εξωτερικό συνεργείο αν πάρει απόδειξη.
-
Σε εμένα στην Σουζούκι δεν τεθηκε καν το θέμα γνησιότητας ανταλλακτικων . Είπαν δεν πήγες σε εξουσιοδοτημένο μην μας το φέρνεις καθόλου ουσιαστικά!
Και το πρόβλημα που έγινε το όλο θέμα το παραδέχθηκε ο τοπικός αντιπρόσωπος που τα φόρτωνε στον Σφακιανάκη και στην ασφαλιστική αφορούσε κομμένη ντιζη λεβιέ ταχυτήτων που παραδέχθηκε ότι και σε εμάς να το εφερνες για σέρβις φυσικά και δεν θα εντοπιζαμε τίποτα γιατί ήταν καθαρά αστοχία υλικού ( επαναλαμβανόμενη ομωςωαποωοτι έψαξα) την οποία εγώ την χρεώθηκα κανονικά ως τιμωρία γιατί έκανα ένα σέρβις εκτός δικτύου!
-
Κάτι ειδικό όχι αλλά το λένε ξεκάθαρα οι όροι της εγγύησης στο επίσημο τεύχος που σου δίνουν στην αντιπροσωπεία. Δεν στο κρύβουν!
παντως και ότι υπέγραψες κάτι δεν είναι δεσμευτικό για σένα εάν δεν είναι σύννομο με την ευρωπαϊκή η ελληνική νομοθεσία, μπορείς να πας δικαστικά αν έχεις την διάθεση και τον χρόνο.
-
Τα ξέρω φίλε αλλά αυτά θέλουν δικηγόρο. Εγώ πλήρωσα από την τσέπη μου 155 ευρώ για την αλλαγή της ντιζας. Αν πήγαινα σε δικηγόρο ίσως κερδιζα τα 155 αλλά θα πλήρωνα περισσότερα στον δικηγόρο.
Επίσης όπως έγραψα για πολλοστή φορά έκανα καταγγελία στον συνήγορο του Πολίτη επίσημα με όλες τις αλληλογραφίες και δικαίωσαν την αντιπροσωπεία!
-
Αρκετοί από τους όρους που θα υπογράψει κάποιος ενδέχεται να είναι αυθαίρετοι και καταχρηστικοί. Σε κάθε περίπτωση (υπερ) ισχύει ό,τι ορίζει ο νόμος. Τρανό παράδειγμα το ό,τι έχει φάει αμάσητο ο κόσμος από τις ασφαλιστικές περί παλαιότητας, μεταχειρισμένων ή ιμιτασιόν ανταλλακτικών κλπ. Δεν υφίσταται παλαιότητα, ό όρος είναι καταχρηστικός και έχει εφευρεθεί από τις ασφαλιστικές. Ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι η ασφαλιστική αποζημιώνει για γνήσια και καινούργια ανταλλακτικά (ο λόγος νομίζω προφανής), όποια η ηλικία του οχήματος και τα παλιά ανταλλακτικά ανήκουν στον πελάτη. Πόσοι τα γνωρίζουν αυτά;
Η αποκλειστικότητα της αντιπροσωπείας στην εντός εγγύησης συντήρηση δεν ισχύει εδώ και είκοσι χρόνια. Αρκεί αυτός που κάνει την εργασία να είναι πιστοποιημένος μηχανικός και αυτή να γίνει σύμφωνα με αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής.
Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν ακόμη και την τιμή στην οποία θα πρέπει να διατίθενται τα ανταλλακτικά σε σχέση με την αξία του αγαθού.
Ψάξτε λίγο.
-
Τι λες τώρα,
Την πάτησα και εβαλα κάποτε μεταχειρισμένο ανταλλακτικό φανοποιηας. Δν το ξερά.
Χίλια μπράβο που το είπες.
-
Αρκετοί από τους όρους που θα υπογράψει κάποιος ενδέχεται να είναι αυθαίρετοι και καταχρηστικοί. Σε κάθε περίπτωση (υπερ) ισχύει ό,τι ορίζει ο νόμος. Τρανό παράδειγμα το ό,τι έχει φάει αμάσητο ο κόσμος από τις ασφαλιστικές περί παλαιότητας, μεταχειρισμένων ή ιμιτασιόν ανταλλακτικών κλπ. Δεν υφίσταται παλαιότητα, ό όρος είναι καταχρηστικός και έχει εφευρεθεί από τις ασφαλιστικές. Ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι η ασφαλιστική αποζημιώνει για γνήσια και καινούργια ανταλλακτικά (ο λόγος νομίζω προφανής), όποια η ηλικία του οχήματος και τα παλιά ανταλλακτικά ανήκουν στον πελάτη. Πόσοι τα γνωρίζουν αυτά;
Η αποκλειστικότητα της αντιπροσωπείας στην εντός εγγύησης συντήρηση δεν ισχύει εδώ και είκοσι χρόνια. Αρκεί αυτός που κάνει την εργασία να είναι πιστοποιημένος μηχανικός και αυτή να γίνει σύμφωνα με αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής.
Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν ακόμη και την τιμή στην οποία θα πρέπει να διατίθενται τα ανταλλακτικά σε σχέση με την αξία του αγαθού.
Ψάξτε λίγο.
Μιλας θεωρητικά και σου λέω τι απάντησε ο συνήγορος του πολίτη που φαντάζομαι απαντά δικηγόρος και όχι κάποιος πίσω από ένα πληκτρολόγιο και τι έκανε μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες της χώρας.
Και εγώ τα έχω διαβάσει αυτά τα ηρωικά που λες και τα έλεγα ως επιχείρημα η πράξη όμως έδειξε αλλά.
Επίσης όπως έγραψα για πολλοστή φορά αν για να αποδείξεις το δίκιο σου χρειάζεται δικηγόρος άρα και κόστος πολλές φορές η διαδικασία κοστίζει πιο πολύ από τα λεφτά που πας να γλιτώσεις.
Οπότε αυτά τα ψαχτετα λίγο είναι κλασικές αερολογιες εκτός αν κάποιος είναι δικηγόρος και είναι πρόθυμος χωρίς κόστος να υπερασπιστεί τα μέλη του φόρουμ σε τέτοιες περιπτώσεις!
Αν όχι αφήστε τα . Ο νόμος λέει πολλά άλλα η εφαρμογή του περισσότερα.
-
Εντάξει φίλε η θεωρία είναι θεωρία και η πράξη πράξη.
Αν στους όρους εγγύησης που έχεις υπογράψει αναφέρει ότι η εγγύηση χάνεται αν πας σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία την χάνεις ότι και να επικαλεστεί ς. Και παλιότερα αυτά που λες εσύ έλεγα ότι οι όροι της ΕΕ υπερισχύουν και μπλα μπλα μπλα αλλά όταν το βίωσα είδα αλλά πράγματα.
Τώρα αν αρχίσουμε την θεωρία αν πήγαινα σε δικηγόρους θα τους ξέσκισε και λοιπά αυτοί που τα λένε αυτά καλό να αφήνουν και τα στοιχεία τους από κάτω ώστε όταν τους χρειαστούμε να βάζουν πλάτη φέρνοντας δικηγόρους πληρωμένους γιατί αν είναι για να γλιτώσω 500 ευρώ συνεργείο πληρώσω 600 ευρώ δικηγορικά ε ε μαλλον δεν πολύ συμφέρει...
Είχα μια χαρά ενημερωμένο και σφραγισμένο στην ώρα του βιβλίο σέρβις με μόλις ένα σέρβις εκτός δικτύου σε αδειοδοτημένο φυσικά νόμιμο συνεργείο. Απλά τα αποδεικτικά πήγαν στην ασφαλιστική που είχα περάσει τότε την εγγύηση καθώς ήταν 3 έτη αντιπροσωπεία συν 2 ασφαλιστική και η ασφαλιστική επικαλούμενη τους όρους που μιλούσαν για κάλυψη μόνο εντός τους δίκτου με έκοψε.
Μη επιμένεις έχουν το δικαίωμα αστο.
Και ο συνήγορος του πολίτη μου απάντησε γραπτά μετά από ένα μήνα και δικαίωσε την αντιπροσωπεία!
Ξεκινάμε από το ότι οι Διεθνείς - Ευρωπαϊκοί - Ελληνικοί Νόμοι υπερισχύουν έναντι οποιουδήποτε συμβολαίου. Ελπίζω να μην υπάρχει αντίρρηση σε αυτό. Στην περίπτωση των ασφαλιστικών δεν ισχύει αυτό που ισχύει για τις εργοστασιακές εγγυήσεις, για αυτό και έγινε αυτό που αναφέρεις. Οπότε καλό είναι να ξέρουμε τι εγγύηση έχουμε και ποια είναι τα δικαιώματά μας.
-
Δεν διαφωνούμε το έγραψα ξεκάθαρα ότι μιλούσα για την εγγύηση μέσω ασφαλιστικής. Πάντως οι ίδιοι όροι ίσχυαν και για την εργοστασιακή εγγύηση. Η αντιπροσωπεία μου είπε άτυπα , γιατί δεν υπήρχε πραγματικό θέμα , ότι αν ήμουν στην κανονική εγγύηση θα έκαναν ....τα στραβά μάτια για το αμάρτημα μου , δεν θα έμεναν πίσω από τους όρους που πάλι τους κάλυπταν και θα με καλυπταν χωρίς χρέωση....
Αλλά τώρα που μπήκε στην μέση η ....κακία ασφαλιστική τα έχασα....
-
δεν θα έμεναν πίσω από τους όρους που πάλι τους κάλυπταν και
Σε εκείνη την περίπτωση δεν θα τους κάλυπταν οι όροι, αν αυτοί ήταν παράνομοι. Και δεν θα χρειάζονταν να πάτε στα δικαστήρια, με ένα απλό εξόδικο θα είχε λυθεί το θέμα αν το έπαιζαν βαριά πεπόνια. Δίκιο θα είχαν μόνο αν μπορούσαν να αποδείξουν ότι οι εργασίες έγιναν λανθασμένα ή/και δεν χρησιμοποιήθηκαν γνήσια ανταλλακτικά. Προσωπικά πάντως ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα με κάλυψη εγγύησης.
-
Πρώτη φορά το ακούς αυτό?! Απορώ...
Δλδ τις υπόλοιπες εγγυήσεις που έχεις ηλεκτρικά τόσα χρόνια , μηχανικά τόσα , βαφή τόσα τα έχεις κάπου υπογράψει?! Γενικοί όροι είναι που τους αποδέχεσαι όταν βάζεις την υπογραφή σου και αγοραζεις το προϊόν τους.
Αν δεν σου αρέσουν οι φεύγεις.
Δλδ εσύ όταν αγοράζεις μια τηλεόραση με συγκεκριμένες καλύψεις εγγύησης αν διαφωνισεις καπου που είναι όντως όρος λες εγώ δεν το υπέγραψα αυτό δεν συμφωνώ καλύψτε με?!
Αμάξι από ελληνική αντιπροσωπεία έχεις αγοράσει; Σε αυτά που υπογράφουμε με τις 15 σελίδες ψιλά γράμματα αναφέρονται όλα αυτά.....
Καταρχάς να σου ξεκαθαρίσω πως δεν σου κάνω επίθεση, ειλικρινά ρωτάω γιατί κάτι είναι λάθος σε αυτό που περιγράφεις!
Ναι από ελληνική αντιπροσωπεία αγόρασα το όχημά μου πέρυσι και καλύπτεται από ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ εγγύηση 8 ετών (όχι ασφαλιστική επέκταση), για την οποία μου δόθηκε συμβόλαιο ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ και το υπέγραψα. Έβαλα μάλιστα και μονογραφή σε κάθε σελίδα του! Ford Protect λέγεται η εγγύηση της Ford.
ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα σε αυτό το συμβόλαιο δεν υπάρχει όρος πως αν πας σε μη εξουσιοδοτημένο χάνεις την εγγύησή σου!!! Οπότε ναι πρώτη φορά το ακούω αυτό και φαντάζομαι και οι άλλοι. Απορώ που απορείς!
Για το παράδειγμα με την τηλεόραση (όχι και τόσο παρόμοιο) αν δε με καλύπτουν οι όροι της εγγύησης που προσφέρουν, προφανώς δεν θα αγοράσω καν την τηλεόραση.
Ψιλά μεγάλα γράμματα, τα διαβάζω όλα όταν πρόκειται να βάλω υπογραφή.
Τέλος πάντων, επειδή είσαι σίγουρος ότι το δικό σου έντυπο είχε αυτό τον όρο, γι αυτό σου ζήτησα να το βγάλεις μια φωτογραφία να το δούμε!
Τώρα τι να σου πω, αν η επεκτάσεις μέσω ασφαλιστικής έχουν άλλους όρους δεν το γνωρίζω, αν και εξακολουθεί να μου ακούγεται περίεργο.
Ακόμα ένας λόγος λοιπόν να διαλέξεις μια μάρκα με μεγάλη εργοστασιακή εγγύηση όπως Ford (8), Kia (7), Hyundai (5 - απεριόριστα χμ), Honda (5) κτλ...
-
Τώρα τι να σου πω, αν η επεκτάσεις μέσω ασφαλιστικής έχουν άλλους όρους δεν το γνωρίζω, αν και εξακολουθεί να μου ακούγεται περίεργο.
Ναι, έχουν άλλους όρους γιατι δεν είναι ουσιαστικά εγγύηση, αλλά ασφαλιστικό συμβόλαιο.
-
Πάω πάσο. Δεν είχα ποτέ μου και δεν γνωρίζω.
Δηλαδή αυτοί παρακάμπτουν την ευρωπαϊκή οδηγία ονομάζοντάς το ασφάλιση;
Χαίρομαι που όταν ψαχνόμουν για αγορά μου τόνισε γνωστός να σιγουρευτώ πως η εγγύηση θα είναι εργοστασίου και όχι επέκταση μέσω ασφαλιστικής! Κάτι θα ήξερε!
-
Όπως τα λέει ο Διας. Πρόκειται για ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο που κάνει η ασφαλιστική με την έταιρια για να καλύψει τους κατόχους μετά το πέρας της εργοστασιακής εγγύησης. Εκεί γράφουν ότι συμφωνούν μεταξύ τους με το ανάλογο αντίτιμο. Η ασφαλιστική ψάχνεται πως να μην αποζημιώσει για ευνόητους λόγους.
Και εγώ δεν τα ήξερα μέχρι που τα έμαθα. Πλέον η Σουζούκι δίνει 7 έτη εγγύηση νομίζω 4 εργοστάσιο 3 ασφάλεια.
-
Να τα κ αλλα. 5 έτη η σουζουκαρα πλεον
-
Μιλας θεωρητικά και σου λέω τι απάντησε ο συνήγορος του πολίτη που φαντάζομαι απαντά δικηγόρος και όχι κάποιος πίσω από ένα πληκτρολόγιο και τι έκανε μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες της χώρας.
Και εγώ τα έχω διαβάσει αυτά τα ηρωικά που λες και τα έλεγα ως επιχείρημα η πράξη όμως έδειξε αλλά.
Επίσης όπως έγραψα για πολλοστή φορά αν για να αποδείξεις το δίκιο σου χρειάζεται δικηγόρος άρα και κόστος πολλές φορές η διαδικασία κοστίζει πιο πολύ από τα λεφτά που πας να γλιτώσεις.
Οπότε αυτά τα ψαχτετα λίγο είναι κλασικές αερολογιες εκτός αν κάποιος είναι δικηγόρος και είναι πρόθυμος χωρίς κόστος να υπερασπιστεί τα μέλη του φόρουμ σε τέτοιες περιπτώσεις!
Αν όχι αφήστε τα . Ο νόμος λέει πολλά άλλα η εφαρμογή του περισσότερα.
Θα βάλω στην άκρη τα περί ηρωϊσμών, αερολογιών και πληκτρολογίων και θα σου πω μία φορά και μόνο. Το αν θα το καταλάβεις δικό σου θέμα. Το αν θα θελήσεις να ενημερωθείς υπεύθυνα και να το διασταυρώσεις επίσης δικό σου.
Μπορείς να υπογράψεις τον οποιονδήποτε όρο σε συμβόλαιο και θεωρητικά θα ισχύει. Μέχρι να τον προσβάλλεις. Και ναι, θα χρειαστείς νομική υποστήριξη γι αυτό και ο δικηγόρος σου θα πατήσει πάνω στο νόμο. Ο νόμος υπερισχύει των όποιον όρων έρχονται σε αντίφαση με αυτόν. Στην περίπτωση δε ιμιτασιόν ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας ή προδιαγραφών, ή αποζημίωσης με ποσό που οδηγεί στη χρήση μεταχειρισμένου ανταλλακτικού αμφιβόλου καταστάσεως καταλαβαίνεις κι εσύ ότι είναι ενέργεια που θα θα μειώσει ενδεχομένως τις προδιαγραφές ασφαλείας ενός οχήματος οπότε σαφώς και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Έχω καλέσει κατ' επανάληψη εξειδικευμένους νομικούς και έχω οργανώσει ενημερωτικά σεμινάρια, οπότε να είσαι βέβαιος πως δεν αερολογώ πίσω απ' το πληκτρολόγιο.
Ψάξε τους νόμους.
Το παράδειγμα που έφερα περί αξίας ανταλλακτικών, ας πούμε, αποτελεί προσωπική εμπειρία.
Το 2005 στην SONY Hellas καλύψαμε δωρεάν επισκευή και ανταλλακτικό σε πελάτισσα με μηχάνημα εκτός εγγύησης η οποία μέσω του Ινστιτούτου Καταναλωτή απευθύνθηκε στο Υπ. Εμπορίου και μας έτριψε στη μούρη τον σχετικό νόμο.
Ο νόμος αναφερόταν ρητά στη σχέση αξίας συσκευής και ανταλλακτικού.Θες να επιμείνεις ότι έχεις δίκιο; Δικαίωμα σου.
-
Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το επιχείρημα εδω.
Οτι οι εταιριες μας πασάρουν παρανομους ορους στις εγγυησεις μας;
Ή οτι πρεπει να φτιάχνουμε τα αυτοκίνητά μας στον μπαρμπα Μητσο της γειτονιάς γιατι λέει ωραιες ιστοριες;
Μετα, επιτίθεστε σε εναν ανθρωπο γιατι για 150€ δεν μηνυσε τον Σαρακακη κ την αντιπροσωπεία που του πουλησε το αυτοκίνητο, ενω ο συνηγορος του πωλητη απεφάνθη οτι δεν υπηρχε υπόθεση;
Και επισης και εγω εχω μεινει πολλα χρονια εξωτερικό, το μοντελο ειναι παρόμοιο με Ελλαδα, υπάρχουν καθετες μοναδες που αγοραζεις το αυτοκινητο κ πας και το κανεις service, μονο κατι παλιατζουρες σαν φοιτητές που τα παιρναμε 700£ πηγαιναμε σε μαστορια μπας κ γλυτωσουμε κ 5 λιρες.
Εχει μηνύσει καποιος απο εσας εισαγωγικη ή εταιρια αυτοκινήτων;
Για το diesel gate της VW σε ολο τον κοσμο εχουν αποζημιωθεί, Ελλαδα ποσοι εκαναν μήνυση απο εδω μεσα αναρωτιέμαι. Βλεπω πολλους εδω με VW, συμμετειχε κανεις εστω σε ομαδική αγωγη;
-
Άσχετο αλλά οι αντιπροσωπείες έχουν πολλες φορες του χειρότερους μάστορες της αγορας, εκτός του επικεφαλής που όντως ει αι ταλαντούχος, ενημερωμένος και πηγαίνει στα σεμινάρια του οποίου εργοστασίου για επεξηγήσεις και επιμορφώσεις κτλ.
Το τι μπάζα υπάρχουν στις αντιπροσωπείες, θα παθεις πλακα αν ξέρεις γνωστούς και σου πουν πράγματα.
Πολλές φορές ο επικεφαλής μιας μονάδας αντιπροσωπείας, φεύγει σε κάποια ώριμη ηλικία και παιρνει μαζί του πελάτες και ανοίγει δικό το συνεργείο καθώς βγάζει τα τριπλάσια από όταν ήταν απλά προϊστάμενος συνεργειου αντιπροσωπειας.
Στο λέω dublin για να μην θεοποιείς τις αντιπροσωπείες και δινεις άκυρο σε ανεξαρτητα συνεργεία. Πρέπει να ξέρεις τι ήταν πριν γινει ο μαστρορας της γειτονιάς.
Βέβαια εάν είναι 80 ετών και έχει φύγει από τα 40 του από αντιπροσωπείες ενταξει ειναι εκτός εποχής. Αλλά αν είναι ψηλο-νεος και ταλέντο, ποτέ δεν μένουν και ανοίγουν δικά τους συνεργεία. Αφεντικά του εαυτού τους και πολλά λεφτά παραπάνω.
Ford Focus MK4