-
Η Τουρκία μεγάλη δύναμη στέκεται δίπλα στις μεγάλες χώρες και κάνει τα κουμάντα της και εμείς εδώ στη Ελλάδα έχουμε τους αριστερούς να μας τα έχουν κάνει καρπούζια για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης όλων των μεταναστών (νομίμων ή παρανόμων) στην Ελληνική κοινωνία.
Ούτε που ρωτάνε αν θέλουν οι μετανάστες να μείνουν στην Ελλάδα. Με το ζόρι να μείνουν μόνιμα εδώ. Αυτή η λατρεία και η αγάπη για τους μετανάστες εμένα με ξεπερνά.
Εντάξει είναι φανερό που στοχεύει όλη αυτή η 'αγάπη'...
-
O μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας είναι οι ίδιοι οι Έλληνες, αν υπήρχαν όσκαρ τρικλοποδιάς της χώρας και ολυμπιακό μετάλλιο θα τα πέρναμε κάθε χρόνο.
-
Έτσι ακριβώς.
-
Θυμάμαι κάποιον της ΝΔ που ούρλιαζε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα είχαν μπει μπουλντόζες στο Ελληνικό.
https://www.sofokleousin.gr/georgiadis-tha-mpoun-mpoulntozes-mexri-to-telos-tou-xronou-sto-el
Τώρα ουρλιάζει ότι ο στόχος είναι να μπουν στις αρχές του 2020...
https://www.cnn.gr/news/politiki/story/202517/georgiadis-arxes-toy-2020-oi-mpoylntozes-sto-elliniko
https://www.tovima.gr/2019/12/29/politics/georgiadis-to-2020-tha-mpoun-sto-elliniko-oi-mpoulntozes/
Όταν θα περάσουν οι αρχές του 2020 μετά θα ουρλιάζει ακόμη ή θα παραιτηθεί;
-
Θυμάμαι κάποιον της ΝΔ που ούρλιαζε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα είχαν μπει μπουλντόζες στο Ελληνικό.
https://www.sofokleousin.gr/georgiadis-tha-mpoun-mpoulntozes-mexri-to-telos-tou-xronou-sto-el
Τώρα ουρλιάζει ότι ο στόχος είναι να μπουν στις αρχές του 2020...
https://www.cnn.gr/news/politiki/story/202517/georgiadis-arxes-toy-2020-oi-mpoylntozes-sto-elliniko
https://www.tovima.gr/2019/12/29/politics/georgiadis-to-2020-tha-mpoun-sto-elliniko-oi-mpoulntozes/
Όταν θα περάσουν οι αρχές του 2020 μετά θα ουρλιάζει ακόμη ή θα παραιτηθεί;
Αν δεν γνωρίζουμε τα - πραγματικά - εμπόδια που βγαίνουν κάθε τόσο στην πορεία αυτής της επένδυσης ας κρατάμε μικρό καλάθι, και ας μην παραβλέπουμε,με τις τρικλοποδιές που είχε βάλει σε αυτή την επένδυση η προηγούμενη κυβέρνηση που είχε ανακαλύψει και - αρχαία - κτίσματα του 1950 θεωρώντας την περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Δυστυχώς υπάρχει μια τεράστια γραφειοκρατία πίσω από τις μεγάλες επενδύσεις γιατί εμπλέκονται πολλοί φορείς και διαφορετικά υπουργεία, για το πλέγμα των συναρμοδιοτήτων φορέων και υπουργείων δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε προσωπικά τον μπουμπούκο, την ευθύνη την έχει η δημόσια διοίκηση που δεν είχαμε ποτέ ώστε να αναλάβει το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και τον συντονισμό τους, μπορούμε εύκολα να τον κατηγορήσουμε για την βιασύνη του στις ανακοινώσεις ενώ θα έπρεπε να είχε φροντίσει να έχει ολόκληρη την εικόνα του φάσματος των προβλημάτων και κάνει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα προβλήματα που καθυστερούν τις εργασίες, αυτό είναι το φάουλ του, η βιασύνη να δείξει έργο όταν ακόμα εκκρεμούσαν διαγωνισμοί κυρίως για το Καζίνο, σε μια περίπτωση που είναι συνολικά δύσκολη και χρονοβόρα για να ξεκινήσει,
Πιστεύω ότι αν δεν μπορέσει να το ξεκινήσει αυτός δεν θα μπορέσει κανένας, έχει το στύλ και το πείσμα που απαιτείται άσχετα αν δεν αρέσει, είναι αποτελεσματικός στα θέματα που καταπιάνεται, η προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Ναυτιλίας και η δουλειά που έκανε στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα που είχε αναλάβει για να προλάβει μια χρηματοδότηση της Ε.Ε πριν λήξη ήταν εκ των ουκ άνευ, με δουλειά των υπαλλήλων του υπουργείου και τα ΣΚ, δεν τον υποστηρίζω ούτε τον γνωρίζω, αλλά είναι δουλευταράς και δεν χαρίζεται, το ότι το στύλ δεν είναι εν πολλοίς αρεστό είναι διαφορετική περίπτωση.
Όπως έλεγε και ο Τένγκ Σιαο Πίνγκ δεν έχει σημασία το χρώμα της γάτας αρκεί να πιάνει τα ποντίκια.
-
Εγώ δεν μπορώ να δικαιολογήσω ούτε τον συγκεκριμένο κύριο, ούτε και κανέναν από όλους αυτούς που πουλούσαν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες πριν τις εκλογές για να γίνουν αρεστοί με σκοπό να πάρουν την εξουσία.
Αν το κράτος είναι ένα μπο@ρδέλο να κάτσουν να το φτιάξουν και όχι να αναζητούν διαρκώς δικαιολογίες για να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Και αν το κράτος θέλει καίριες τομές να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Τι περιμένουν;;
Και να μην σέρνονται πίσω από ψηφοφόρους πελατάκια, κόμματα του 5% και ιδεολογίες που θέλουν και παλεύουν για να είναι το κράτος μια ζωή κατεστραμμένο ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης.
-
Εγώ δεν μπορώ να δικαιολογήσω ούτε τον συγκεκριμένο κύριο, ούτε και κανέναν από όλους αυτούς που πουλούσαν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες πριν τις εκλογές για να γίνουν αρεστοί με σκοπό να πάρουν την εξουσία.
Αν το κράτος είναι ένα μπο@ρδέλο να κάτσουν να το φτιάξουν και όχι να αναζητούν διαρκώς δικαιολογίες για να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Και αν το κράτος θέλει καίριες τομές να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Τι περιμένουν;;
Και να μην σέρνονται πίσω από ψηφοφόρους πελατάκια, κόμματα του 5% και ιδεολογίες που θέλουν και παλεύουν για να είναι το κράτος μια ζωή κατεστραμμένο ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης.
Αυτό που λες έχει πίσω του μια ιστορία ακόμα και πρίν την μεταπολίτευση, απλά ο Α.Παπανδρέου το τελείωσε, εκμαύλισε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων που είδαν ότι μπορούν χωρίς κίνδυνο και επιπτώσεις να κάνουν ότι γουστάρουν με το δημόσιο χρήμα, πέρνωντας αψήφιστα ακόμα και τις χειρότερες αποφάσεις, οικονομικά και εθνικά, το ίδιο έκανε και στην κοινωνία, επέτρεψε το ξεχείλωμα της προς όλες τις κατευθύνσεις περνώντας το μήνυμα, κάνε τε ότι θέλετε και αφήστε μας να κάνουμε και εμείς ότι θέλουμε.
Μετά από 39 χρόνια ( 1981 - 2020 ) το πράγμα δεν μαζεύεται πλήν ελαχίστων περιπτώσεων ένθεν και ένθεν, ακόμα μετά από 10 χρόνια μνημονίων και μια εθνική τραγωδία ( Σκόπια ) το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία δεν έχει πάρει κανένα μάθημα.
Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει κάτι στην Ελλάδα που το μεγαλύτερο της πρόβλημα είναι η νοοτροπία που διακατέχει όλο τον πληθυσμό, και όπως είπα ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας είναι οι Έλληνες, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες και παραφυάδες πολιτικών ατόμων και όσων έχουν δημόσιο λόγο ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους και σε ποιό κοινό απευθύνονται, η ουσία όμως είναι ότι είμαστε μια χώρα μπάχαλο, όλοι αναγνωρίζουμε το πρόβλημα γενικότερα αλλά κατ΄ίδίαν κάνουμε μόνο ότι συμφέρει την τσέπη μας.
Εγώ λέω ότι μας χρειάζεται ένας μεγάλος καθρέφτης να φτύνουμε καθημερινά τα μούτρα μας για τα χάλια που έχουμε προκαλέσει στη χώρα, στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές, αν υπάρξουν αρκετές, δυστυχώς γιατί παίζει και αυτό το σενάριο,
-
Αυτό που λες έχει πίσω του μια ιστορία ακόμα και πρίν την μεταπολίτευση, απλά ο Α.Παπανδρέου το τελείωσε, εκμαύλισε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων που είδαν ότι μπορούν χωρίς κίνδυνο και επιπτώσεις να κάνουν ότι γουστάρουν με το δημόσιο χρήμα, πέρνωντας αψήφιστα ακόμα και τις χειρότερες αποφάσεις, οικονομικά και εθνικά, το ίδιο έκανε και στην κοινωνία, επέτρεψε το ξεχείλωμα της προς όλες τις κατευθύνσεις περνώντας το μήνυμα, κάνε τε ότι θέλετε και αφήστε μας να κάνουμε και εμείς ότι θέλουμε.
Μετά από 39 χρόνια ( 1981 - 2020 ) το πράγμα δεν μαζεύεται πλήν ελαχίστων περιπτώσεων ένθεν και ένθεν, ακόμα μετά από 10 χρόνια μνημονίων και μια εθνική τραγωδία ( Σκόπια ) το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία δεν έχει πάρει κανένα μάθημα.
Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει κάτι στην Ελλάδα που το μεγαλύτερο της πρόβλημα είναι η νοοτροπία που διακατέχει όλο τον πληθυσμό, και όπως είπα ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας είναι οι Έλληνες, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες και παραφυάδες πολιτικών ατόμων και όσων έχουν δημόσιο λόγο ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους και σε ποιό κοινό απευθύνονται, η ουσία όμως είναι ότι είμαστε μια χώρα μπάχαλο, όλοι αναγνωρίζουμε το πρόβλημα γενικότερα αλλά κατ΄ίδίαν κάνουμε μόνο ότι συμφέρει την τσέπη μας.
Εγώ λέω ότι μας χρειάζεται ένας μεγάλος καθρέφτης να φτύνουμε καθημερινά τα μούτρα μας για τα χάλια που έχουμε προκαλέσει στη χώρα, στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές, αν υπάρξουν αρκετές, δυστυχώς γιατί παίζει και αυτό το σενάριο,
Έχεις δίκιο. Όσο ζω ελπίζω ότι κάπως μπορεί να φτιάξει αυτή η χώρα και να ζήσουμε μία ποιο καλή, ποιο όμορφη και περισσότερο ασφαλή ζωή, αλλά από ότι φαίνεται μάλλον μάταια ελπίζω.
Και δυστυχώς και οι επόμενες γενιές στο ίδιο περιβάλλον θα ζήσουν ή και σε χειρότερο.
-
Κριμα ρε κατιαγιδα, ευχομαι τα καλυτερα πραγματικα το ευχομαι.
Γενικα εγω κοιτω μονιμως δεικτες λιανικης και ανεργειας....εκει κατ εμε βλεπεις τις ειδησεις, ολα τα αλλα ειναι παπαγαλακια δημοσιογραφικα.
Αρχιζω και ψηλοφοβαμαι παλι για συνεχιση αλλα και ενδυναμωση της οικονομικης κρισης.
-
Και εγώ το ίδιο φοβάμαι. Η 'νέα' κυβέρνηση μέχρι στιγμής δίνει... αλλά δεν βλέπω νέες πηγές εσόδων. Κάτι έλεγαν για ανάπτυξη, επενδύσεις, έργα κλπ... Αλλά από λόγια στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι. Στις πράξεις τα κάνουμε μαντάρα.
-
Κριμα ρε κατιαγιδα, ευχομαι τα καλυτερα πραγματικα το ευχομαι.
Σε ευχαριστώ και ανταποδίδω.
Πάντως προς στιγμήν απασχολούμαι κάπου, ελπίζω προσωρινά μέχρι να βρω κάτι καλύτερο. Θα μπω και σε ένα πρόγραμμα επανένταξης, θα βρω το δρόμο μου. Είμαι αισιόδοξος.
Ευτυχώς που είμαι μόνος μου και δεν έχω οικογένεια, παιδιά, γυναίκα. Δύσκολοι καιροί για τέτοιες υποχρεώσεις.
-
Εγω βλεπω πως με συγκριτικα στοιχεια απο περισυ οι αγορες λιανικης τον Δεκεμβριο επεσαν και η ανεργεια ανεβηκε, κατι δεν παει σωστα.
https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/33415-oaed-1-064-526-oi-anergoi-ton-dekemvrio
Πως να μην ανέβει η ανεργία; Η πολυεθνική που εργαζόμουν έβαλε λουκέτο... Μας ευχαρίστησαν για τη συνεργασία, μας έδωσαν αποζημίωση και γεια σας....
-
Lap wrote:
Εγω βλεπω πως με συγκριτικα στοιχεια απο περισυ οι αγορες λιανικης τον Δεκεμβριο επεσαν και η ανεργεια ανεβηκε, κατι δεν παει σωστα.
https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/33415-oaed-1-064-526-oi-anergoi-ton-dekemvrio
Πως να μην ανέβει η ανεργία; Η πολυεθνική που εργαζόμουν έβαλε λουκέτο... Μας χαιρέτησαν, μας έδωσαν αποζημίωση και γεια σας....
Επέτρεψε μου λίγα λόγια από την εμπειρία μου,
Σίγουρα είμαι μεγαλύτερος από εσένα και λόγω πολύπλευρης επαγγελματικής πορείας με περισσότερες παραστάσεις, και με περισσότερες απολύσεις μιας και είναι αυτό το θέμα μας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους, η απώλεια της εργασίας είναι το δεύτερο πιο δυνατό συναίσθημα απώλειας μετά την απώλεια αγαπημένου προσώπου.
Προσωπικά τις απολύσεις μου τις θεωρούσα πάντα ευχή και όχι κατάρα, πολύ απλά γιατί μου έδινε τη δυνατότητα να αδειάσω το μυαλό μου από τα βαρίδια αυτού που έκανα μέχρι εκείνη τη στιγμή, μου καθάριζε τον ορίζοντα να επανατοποθετήσω τη θέση μου στον επαγγελματικό μου περίγυρο και να προχωρήσω παρακάτω σε κάτι καινούργιο.
Άλλαξα αρκετούς τομείς θεωρώντας ότι όταν γνωρίζεσαι πολύ σε ένα τομέα δημιουργείς συμπάθειες και αντιπάθειες και συχνά πισώπλατα μαχαιρώματα, έτσι λοιπόν σαν μηχανικός, έκανα μηχανικός στις πωλήσεις μηχανημάτων συσκευασίας, εγκαταστάσεις των μηχανημάτων που πουλούσα, μηχανικός στη θάλασσα, σπουδές διακόσμησης και διακοσμητής, υπεύθυνος πωλήσεων σε χυτήριο με χυτά ακριβείας με πελάτες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, πάντα λειτουργώντας με το μυαλό του μηχανικού και του πωλητή, οι βιομηχανικές πωλήσεις με την τσάντα στο χέρι σου δίνουν τόση αυτοπεποίθηση που δεν ξαναφοβάσαι πια για τίποτα στην επαγγελματική σου πορεία.
Όταν με κούρασε να με ελέγχουν και να με τρέχουν το ίδιο ανόητοι ή περισσότερο ανόητοι από εμένα, αποφάσισα να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου και το 1982 με ένα παιδί 2 χρόνων και μόνο 10.000 δρχ. στην τσέπη έκανα δική μου δουλειά, μια εμπορική ΕΠΕ με υλικά συσκευασίας και μια ΕΠΕ κατασκευής μηχανημάτων συσκευασίας.
Θέλω να πω ότι όταν μου έδιναν τα παπούτσια στο χέρι κάθε φορά που αντιδρούσα σε ανοησίες που γινόντουσαν, γυρνούσα σπίτι μου ήρεμος γιατί είχα στο μυαλό μου από καιρό πρίν ότι θα έρθει μια τέτοια στιγμή και ήμουνα προετοιμασμένος για την επόμενη κίνηση, επίσης να πω ότι όταν με απέλυαν από μια εταιρία μαθευόταν σε χρόνο DT και με καλούσαν σε ανταγωνιστικές εταιρίες να εργαστώ, άλλοτε πήγαινα και άλλοτε αρνιόμουνα γιατί όταν είσαι στην ίδια αγορά τα ονόματα και οι συμπεριφορές μαθαίνονται και μπορείς να αποφασίσεις να πάς ή να αρνηθείς κάτι που δεν σου ταιριάζει σαν επαγγελματικό περιβάλλον.
Η απόλυση δεν είναι το τέλος του κόσμου και ανάλογα το άτομο μπορεί να είναι καταστροφή ή άνοιγμα καινούργιων οριζόντων. Μην το βάζεις κάτω, μην σε ταράζει, άνοιξε τα φτερά σου για άλλες παραλίες και νιώσε ελεύθερος, σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες στον τομέα σου και μένουν να τις ανακαλύψεις, κοίτα εμπρός΄γιατί έτσι είναι η ζωή, δεν είναι τίποτα σίγουρο, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που υπάρχει το πρωϊ θα είναι διαφορετικό΄το μεσημέρι ή αύριο.
Καλή τύχη !
-
Όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα, ένας λόγος που παραμένω στο χώρο είναι τα γραπτά συγκεκριμένων μελών. Ανάμεσά τους ο φίλος 21 Quadra. Τα γραπτά του, τουλάχιστον για μένα, είναι σε άλλο επίπεδο.
Σε ευχαριστώ Φίλε. Καλά να είσαι και εσύ και η οικογένειά σου.
-
Όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα, ένας λόγος που παραμένω στο χώρο είναι τα γραπτά συγκεκριμένων μελών. Ανάμεσά τους ο φίλος 21 Quadra. Τα γραπτά του, τουλάχιστον για μένα, είναι σε άλλο επίπεδο.
Σε ευχαριστώ Φίλε. Καλά να είσαι και εσύ και η οικογένειά σου.
Thanks !
-
Ψηφίστηκε λοιπόν η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας που σίγουρα δεν ανήκει στην Δεξιά, ούτε στο κέντρο.
Καλή θητεία ευχόμαστε.
Τώρα περιμένουμε αύριο να υπερψηφιστεί και ο νέος εκλογικός νόμος ώστε στις επόμενες εκλογές να μην έχουμε απλή αναλογική;
-
στις ΜΕΘεπόμενες...
-
Εγω βλεπω πως με συγκριτικα στοιχεια απο περισυ οι αγορες λιανικης τον Δεκεμβριο επεσαν και η ανεργια ανεβηκε, κατι δεν παει σωστα.
-
-
στις ΜΕΘεπόμενες...
Που σημαίνει ότι από αυτή την επιλογή του Μητσοτάκη και την εκλογή της συγκεκριμένης κυρίας, πολλά συμπεράσματα βγαίνουν. Εγώ πάντως επιβεβαίωσα όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου για την ΝΔ.
...
Γνωστό πρόσωπο είναι για την Αριστερά η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – τουλάχιστον για τους παλαιότερους. Ετσι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αιφνιδιάσθηκαν, ούτε έψαχναν να βρουν ποια είναι και «από πού κρατά η σκούφια» της προτεινόμενης από την κυβέρνηση για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλωστε πριν από κάποιες δεκαετίες η Αικ. Σακελλαροπούλου συμμετείχε στον Ρήγα Φεραίο και στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ είναι γνωστό ότι είναι και οπαδός του ΠΑΟΚ!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2