-
καλησπέρα σας έχω ένα corolla e12 του 2004 και εδώ και 6 μήνες κάνει ένα θόρυβο από μπροστά δεξιά όταν πατάω το φρένο μαλακά με λίγα χιλιόμετρα μέχρι 30 χιλιόμετρα ακούγεται ένα τουκ τουκ όσο πατάω το φρένο μέχρι να σταματήσει το αυτοκίνητο εκτός και αν αφήσω το φρένο και μόνο όταν έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα 5 με 10 οταν είναι κρύο τίποτα. τον θόρυβο τον πρώτο άκουσα όταν μου μου είπε ο μηχανικός ότι χρειάζεται αλλαγή ρουλεμαν τροχού δεξιά μπροστά.Από την αλλαγή και μετά το κάνει συνέχεια.Μετα την αλλαγή πήγα στον μηχανικό του λέω για τον θόρυβο και μου λέει μήπως τα τακακια δεν κουμπωσαν καλά βγάζει τα τακακια τα ξαναβαζει και μετά για 10 μέρες κανένας θόρυβος μετα πάλι τα ίδια. Ξαναπάω μου λέει επειδή σφυριζαν τα τακάκια σημείωση τα είχα αλλάξει πριν έξι μήνες μαζί με δισκοπλακες μήπως έχουν καεί και έτσι αλλάζουμε τακακια.για 2 εβδομάδες δεν ακούγεται τίποτα μετά πάλι τα ίδια. ξαναπάω και μου λέει μήπως είναι τα λαμακια πισω από τα τακακια τα βγάζει τα καθαρίζει και τις δαγκάνες τους πυρους και κλασσικά για κάνα 2 εβδομάδες δεν ακούγεται τίποτα μετά πάλι ο θόρυβος. Έτσι σκέφτομαι να πάω και σε έναν άλλο ο οποίος μου λέει ότι φταίνε τα τακάκια που είναι σκληρά είχα τα textar μου τα αλλάζει και μου βάζει brembo για 5 μέρες δεν ακούγεται τίποτα μετά πάλι ο θόρυβος. Τέλος πάω στην Toyota στην Αχαρνών το πάει βόλτα το ακούει και μετά το σηκώνει και μου λέει ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα και ότι λογικά πρέπει να είναι από το ρουλεμαν αφού από τότε κάνει τον θόρυβο δεν θα έχει μπει καλά χωρίς βέβαια σιγουριά και χωρίς να μπορεί να μου εξηγήσει γιατί κάθε φορά που έστω βγάζουμε τα τακακια έστω για λίγο σταματάει τον θόρυβο. όποιος μπορεί ας με βοηθήσει με καμία γνώμη γιατί συνέχεια δίνω χρήματα για αλλαγές χωρίς να μπορεί κανείς να βρει τι είναι.
-
καλησπέρα σας έχω ένα corolla e12 του 2004 και εδώ και 6 μήνες κάνει ένα θόρυβο από μπροστά δεξιά όταν πατάω το φρένο μαλακά με λίγα χιλιόμετρα μέχρι 30 χιλιόμετρα ακούγεται ένα τουκ τουκ όσο πατάω το φρένο μέχρι να σταματήσει το αυτοκίνητο εκτός και αν αφήσω το φρένο και μόνο όταν έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα 5 με 10 οταν είναι κρύο τίποτα. τον θόρυβο τον πρώτο άκουσα όταν μου μου είπε ο μηχανικός ότι χρειάζεται αλλαγή ρουλεμαν τροχού δεξιά μπροστά.Από την αλλαγή και μετά το κάνει συνέχεια.Μετα την αλλαγή πήγα στον μηχανικό του λέω για τον θόρυβο και μου λέει μήπως τα τακακια δεν κουμπωσαν καλά βγάζει τα τακακια τα ξαναβαζει και μετά για 10 μέρες κανένας θόρυβος μετα πάλι τα ίδια. Ξαναπάω μου λέει επειδή σφυριζαν τα τακάκια σημείωση τα είχα αλλάξει πριν έξι μήνες μαζί με δισκοπλακες μήπως έχουν καεί και έτσι αλλάζουμε τακακια.για 2 εβδομάδες δεν ακούγεται τίποτα μετά πάλι τα ίδια. ξαναπάω και μου λέει μήπως είναι τα λαμακια πισω από τα τακακια τα βγάζει τα καθαρίζει και τις δαγκάνες τους πυρους και κλασσικά για κάνα 2 εβδομάδες δεν ακούγεται τίποτα μετά πάλι ο θόρυβος. Έτσι σκέφτομαι να πάω και σε έναν άλλο ο οποίος μου λέει ότι φταίνε τα τακάκια που είναι σκληρά είχα τα textar μου τα αλλάζει και μου βάζει brembo για 5 μέρες δεν ακούγεται τίποτα μετά πάλι ο θόρυβος. Τέλος πάω στην Toyota στην Αχαρνών το πάει βόλτα το ακούει και μετά το σηκώνει και μου λέει ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα και ότι λογικά πρέπει να είναι από το ρουλεμαν αφού από τότε κάνει τον θόρυβο δεν θα έχει μπει καλά χωρίς βέβαια σιγουριά και χωρίς να μπορεί να μου εξηγήσει γιατί κάθε φορά που έστω βγάζουμε τα τακακια έστω για λίγο σταματάει τον θόρυβο. όποιος μπορεί ας με βοηθήσει με καμία γνώμη γιατί συνέχεια δίνω χρήματα για αλλαγές χωρίς να μπορεί κανείς να βρει τι είναι.
-
Οι πυροι μηπως εχουν μποσικο με τον καιρο;
Εμενα μου εκαναν σε χαμηλες ταχυτητες (κινηση πολης) ενα ''τανγκ-τανκγ'' που μου ειχε σπασει τα νευρα.
Με πατεντα ο μηχανικος τους διαπλατυνει ας το πουμε (μαλλον θα επεσαν τιποτα σφυριες) και εκτοτε τελος.
-
Καλησπέρα, εχω το corolla e12 2006 και εδω και έξι μήνες και εγώ τα ίδια συμπτώματα. Μετά από αλλαγή μπροστά δεξιά
ρουλεμάν.Και εγώ ελέγχους και δεν έδειξαν τίποτα, όλα καλά, θα σταματήσει κάποια στιγμή μου λένε όλοι. Αν έχεις βγάλει κάποια άκρη θα με βοηθούσες πολύ.
-
Υπάρχει φρενας που δίνει τη λύση εάν είστε Αθήνα και ενδιαφέρεστε . Οτιδήποτε άλλο είναι να χαμε να λέγαμε.
-
Οκ ευχαριστώ. Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα
-
Οκ ευχαριστώ. Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα
Τι είδους θόρυβος είναι;
-
Όταν αλλάχτηκαν τα τακάκια, μπήκε αντιθορυβική αλοιφή; Αν ναι, μπήκε γενναία ποσότητα ή έγιναν τσιγκουνιές (εξού και η επιστροφή του θορύβου μετά από 5-10 μέρες);
Εγώ βάζω την Textar Ceratec Αντιθορυβική Πάστα Φρένων 75ml -> 3.50€ και είμαι πολύ ευχαριστημένοςΕπίσης, έχει γίνει καμία αλλαγή υγρών φρένων; Αν ναι, ακολουθήθηκαν οι οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με την σωστή σειρά τροχών; Μήπως απλά έχει εγκλωβιστεί αέρας στη συγκεκριμένη γραμμή και θέλει εξαέρωση;
-
Ο θόρυβος είναι σαν τρίξιμο, σαν να χτυπά κάτι μερικές φορές ένα ''τανγκ-τανκγ'' όπως λέει ο φίλος παραπάνω, δύσκολο να το εξηγήσω γραπτά. Αλλά μόνο στο ελαφρύ φρενάρισμα, δηλαδή ίσα που ακουμπάω το πεντάλ, στο δυνατό όλα καλά κανένας θόρυβος ούτε πρόβλημα. Αυτό έγινε μετά από αλλαγή ρουλεμάν τροχού, μπορεί να είναι και σύμπτωση. Έγινε έλεγχος τροχού, δίσκου , τακάκια για σκουπίδια, γρατσουνιές όλα καλά. Έβαλε μια αλοιφή στα τακάκια σταμάτησε για λίγο καιρό αλλά ξανάρχισε. Δεν το κάνει πάντα αλλά τις περισσότερες φορές το κάνει. Τακάκια άλλαξα πριν περίπου 2,5 χρόνια όλα καλά , ρουλεμάν πριν 5-6 μήνες.
-
Δες φυσουνες μπιλιοφορων για διαρροή. Στο λίγο φρένο μπορεί να μαζεύει τα μποσκα και αυτό ακούγεται. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα το άκουγες και στο παρκάρισμα και γενικώς τέρμα στρίψιμο τροχούς εν κινήσει. Και φυσικά ένα έλεγχο πυρους δαγκάνας φρενου αν έμεινε στεγνή εφ όρου ζωής.
-
Οκ ευχαριστώ πολύ, θα τα ελέγξω όλα όταν μπορέσω κάποια στιγμή μήπως και βγει κάποια ακρη.
θόρυβος οταν παταω μαλακα το φρένο.