-
Αφου τα νέα Scoda φοράνε τον FSI και με 1+ ευρώ που κοστίζει η super plus νομίζει οτι θα το διαλέξουν πολλοί να το αγοράσουν;;;;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αφου τα νέα Scoda φοράνε τον FSI και με 1+ ευρώ που κοστίζει η super plus νομίζει οτι θα το διαλέξουν πολλοί να το αγοράσουν;;;;sado ο ΣΧ (ο γνωστός! ) απαντάει σε σχέση με την ποιότητα των 2 αυτοκινήτων!
Ε όπως και να το κάνουμε η δική του γνωμη μετράει,ετσι δεν είναι? -
βασικα SX το τολεδο ειναι μια γενια πισω (πλεον) και για το ε λαντρα δεν νομιζω κανεις να τολμησει να κανει καν την συγκριση.......
προχθες πηγα στην εκθεση της θεσσαλονικης και εκανα μια βολτα στο χωρο των αυτοκινητων..... μπηκα και στο οκταβια........ και ερχομε να συμφωνισω οτι η ποιοτητα εχει ξεφυγει ........ απιστευτο εσωτερικο, καλη θεση οδηγησης και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ επιλογεας ταχυτητων........το μονο που με χαλασε λιγο ηταν η κλασικη γραμματοσειρα στον πινακα οργανων της SCODA......ενα μπραβο απο μενα στη τσεχικη εταιρια για τα θετικα βηματα που κανει...... -
Octavia για τους λόγους που ανέφερα σε προηγούμενο όμοιο thread.
Οctavia----->Πιο φρέσκο στην αγορά...!
(δεν πηγαίνεις και λαική βέβαια...!) -
Και δεν παύει το Octavia να βασίζεται σε μικρομεσαίο δάπεδο, όπως άλλωστε και τo Megane (και άλλα φυσικά 'μικρομεσαία' sedan), οπότε σε χώρους επιβατών σε σχέση με Mondeo, Avensis πχ θα χάνει λόγω μεταξονίου και συνολικού μήκους
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και δεν παύει το Octavia να βασίζεται σε μικρομεσαίο δάπεδο, όπως άλλωστε και τo Megane (και άλλα φυσικά 'μικρομεσαία' sedan), οπότε σε χώρους επιβατών σε σχέση με Mondeo, Avensis πχ θα χάνει λόγω μεταξονίου και συνολικού μήκουςπλεον ειναι αρκετοι για μια μικρη οικογενια........
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αφου τα νέα Scoda φοράνε τον FSI και με 1+ ευρώ που κοστίζει η super plus νομίζει οτι θα το διαλέξουν πολλοί να το αγοράσουν;;;;
sado ο ΣΧ (ο γνωστός! ) απαντάει σε σχέση με την ποιότητα των 2 αυτοκινήτων!
Ε όπως και να το κάνουμε η δική του γνωμη μετράει,ετσι δεν είναι?Σίγουρα..
Αν πάντως μιλάμε μόνο για την ποιότητα πάω πάσο γιατί σίγουρα το Scoda είναι πιο ποιοτικό.
Αλλά σε θέμα κόστους συντήρησης (που νοιάζει τον πολύ τον κόσμο) χάνει κατά κράτος από το Megane.
Αν πάντως είχα να διαλέξω μεταξύ Octavia και Μegane θα έπαιρνα το.... Superb -
Αν πάντως είχα να διαλέξω μεταξύ Octavia και Μegane θα έπαιρνα το.... Superb
Σωστό αεροπλανοφόρο.....
Το είχα δει στην έκθεση που έγινε περυσι στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (ετοιμάζομαι να πάω και φέτος.. ) και πραγματικά ήταν απόλαυση...
Ποιότητα κατασκευής, εξοπλισμός, πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει (1.8Τ), και βέβαια τρομερούς χώρους. Παίζεις ποδόσφαιρο στο πίσω μέρος, μεγάλη άπλα ειδικά για τα ποδια...
-
έμενα να δεις εντύπωση που μου έκανε! Στο Λονδίνο το έχει ένας φίλος μου και όταν πάμε να παίξουμε rugby μπαίνουμε 5 σαν και εμένα μέσα και είμαστε πολύ άνετα!!!
-
Ο χρήστης ThanosM έγραψε:
Αν πάμε έτσι κι αν εσύ πας γρήγορα και βγεις από το δρόμο θα φταιει το hondaki σου επειδή δεν είναι rallye και δεν κρατάει καλά?Όχι βέβαια! Εγώ θα φταίω! Τι εννοείς δηλαδή? Εσύ έφταιγες που έσβησε από τη ζέστη το Clio?
Δηλαδή για πες μου τα chipακια στα άλλα αμάξια αντέχουν πάνω από 60 βαθμούς? Εχουν μήπως και ψύκτρα?
Φυσικά και έχουν! Οποιοδήποτε chipaki προβλέπεται να αναπτύξει θερμοκρασία άνω των 60 βαθμών, (πρέπει να) έχει ψύκτρα. Τώρα, το τι κάνει η Renault είναι άλλο θέμα...
Καλά τότε θα το δώσω να πάρω ένα honda που δεν χαλάει δεν σπάει δεν σβήνει και πάνω απ όλα ΔΕΝ είναι μηχάνημα και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ μα ποτέ να χαλάσει αλλά και ιδιαίτερα σε προσπέραση που αν θα τύχει θα σε ρωτήσει πρώτα.
Χμμμ, δεν είχες ποτέ Γιαπωνέζικο ε?
Φίλε Θάνο (σωστά?) υπάρχει το προσωπικό γούστο του καθενός και υπάρχουν και οι λίστες με τα στατιστικά. Μπορεί να έχουν σβήσει στο δρόμο περισσότερα Honda απ'ότι Renault. Το θέμα είναι οτι η Honda το κατέγραψε, το ερεύνησε και το έλυσε. Δεν είπε στον πελάτη 'Α, ναι, ξέρετε, συμβαίνει αυτό. Σβήστε, περιμένετε 20sec και όλα ΟΚ!'
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, έτσι?Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης πιστεύω.
Φιλικά. -
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Αν πάμε έτσι κι αν εσύ πας γρήγορα και βγεις από το δρόμο θα φταιει το hondaki σου επειδή δεν είναι rallye και δεν κρατάει καλά?
Όχι βέβαια! Εγώ θα φταίω! Τι εννοείς δηλαδή? Εσύ έφταιγες που έσβησε από τη ζέστη το Clio?
Δηλαδή για πες μου τα chipακια στα άλλα αμάξια αντέχουν πάνω από 60 βαθμούς? Εχουν μήπως και ψύκτρα?
Φυσικά και έχουν! Οποιοδήποτε chipaki προβλέπεται να αναπτύξει θερμοκρασία άνω των 60 βαθμών, (πρέπει να) έχει ψύκτρα. Τώρα, το τι κάνει η Renault είναι άλλο θέμα...
Καλά τότε θα το δώσω να πάρω ένα honda που δεν χαλάει δεν σπάει δεν σβήνει και πάνω απ όλα ΔΕΝ είναι μηχάνημα και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ μα ποτέ να χαλάσει αλλά και ιδιαίτερα σε προσπέραση που αν θα τύχει θα σε ρωτήσει πρώτα.
Χμμμ, δεν είχες ποτέ Γιαπωνέζικο ε?
Φίλε Θάνο (σωστά?) υπάρχει το προσωπικό γούστο του καθενός και υπάρχουν και οι λίστες με τα στατιστικά. Μπορεί να έχουν σβήσει στο δρόμο περισσότερα Honda απ'ότι Renault. Το θέμα είναι οτι η Honda το κατέγραψε, το ερεύνησε και το έλυσε. Δεν είπε στον πελάτη 'Α, ναι, ξέρετε, συμβαίνει αυτό. Σβήστε, περιμένετε 20sec και όλα ΟΚ!'
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, έτσι?Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης πιστεύω.
Φιλικά.Ναι δεν τιθεται θέμα αντιπαράθεσης σίγουρα αλλα μερικές φορές νομίζω οτι όλοι μας υπερβάλουμε.Ιαπωνικό δεν είχα δικό μου αλλά έχω αρκετές εμπειρίες από αυτά.
Επίσης αυτό που θα ήθελα να σου πω είναι ότι δεν υπάρχει η τέλεια μηχανή πουθενά και σε κανέναν τομέα.Αν βάλεις ένα chipακι στον φούρνο σίγουρα θα χαλάσει ότι μαρκα κι αν είναι και οτι και αν έχει πάνω.Αν έχεις ανοίξει ποτέ εγκέφαλο θα δεις πως είναι και θα καταλάβεις αν οι ψύκτρες μπορούν να κάνουν δουλεια η όχι σε τέτοιες θερμοκρασίες.
Επίσης μην συγκρίνεις τεχνολογία του 94 του clio με αυτή του jazz.Οσο για την Laguna ποτέ τελικά δεν μας είπες από τι προήλθε το σβήσιμο.
Τελος συμφωνώ ότι οι ιάπωνες ειναι ανώτεροι κατασκευαστικά και ποιο αξιόπιστοι(σε κάποιους τομείς) αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά για εμένα προσωπικά τουλάχιστον, ούτε αλλάζει τη γνώμη που έχω για τα αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης ThanosM έγραψε:
Οσο για την Laguna ποτέ τελικά δεν μας είπες από τι προήλθε το σβήσιμο.Είπα οτι είχα μια κακή εμπειρία με το Laguna. Το αμάξι δεν ήταν δικό μου. Ήταν νοικιασμένο για ένα Σ/Κ από τον αδελφό μου. Όταν έγινε αυτό είμασταν μαζί στο αμάξι και δεν το πιστεύαμε. Νομίζαμε οτι έπαθε σοβαρή ζημιά. Δεν είχαμε την παραμικρή υποψία του τί μπορεί να φταίει. Το μόνο που κάναμε ήταν να βγάλουμε την κάρτα και να ξαναδοκιμάσουμε να βάλουμε μπρός. Και πήρε. Το αμάξι το επέστρεψε ο αδελφός μου και δεν ξέρω τι έγινε.
Το θέμα είναι οτι μόλις είχαμε μπεί στην πόλη από ταξίδι στην εθνική. Γι'αυτό και λέω, τί θα γινόταν αν μας έσβηνε κατά το ταξίδι σε καμμιά προσπέραση? Και φαντάσου, ήταν το πρώτο Laguna στο οποίο μπήκα! Ένα τυχαίο Laguna...
Πάντως έχω να παραδεχτώ οτι από συμπεριφορά ήταν 'κυρία' το άτιμο. Ούτε γκουχ ούτε μουχ. Ό,τι και να το έκανες δεν καταλάβαινε Χριστό. Αμάξωμα - ανάρτηση είχαν τον τέλειο συγχρονισμό.
Τέλος πάντων...
-
Απο τη στιγμη που δοκιμασα το Megane ψηφιζω Octavia με κλειστα τα ματια!
RENAULT MEGAN II SEDAN 1600 ή SCODA OCTAVIA 5 1600 -FSI?????