-
Σας ευχαριστώ! Με κάνατε να αλλαξοπιστήσω πάλι και να είμαι ανάμεσα στα premium contact 2, michelin energy saver και pilot exalto 2. Από αυτά ποιο θα έχει μεγαλύτερη αντοχή πιστεύετε; Mε σειρά αν γίνεται...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Παιδιά, για τα Turanza ER300 μιλάτε κι αν ναι, για τι διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας. Δεν έχω εμπειρία (πιστός στα PremiumContact 1 και 2 ! ), αλλά μου φαίνονται κάπως υπερβολικοί οι χαρακτηρισμοί ...Turanza ER300: Mercedes-Benz w201 (1800cc/109hp/βάρος οχήματος 1160 κιλά), 205/60/R15, 91H
(τα Premium Contact 2 τα φοράει το renault twino gt) -
Ο χρήστης dimitris__27 έγραψε:
Σας ευχαριστώ! Με κάνατε να αλλαξοπιστήσω πάλι και να είμαι ανάμεσα στα premium contact 2, michelin energy saver και pilot exalto 2. Από αυτά ποιο θα έχει μεγαλύτερη αντοχή πιστεύετε; Mε σειρά αν γίνεται...Michelin Energy Saver --> Μεγαλυτερη αντοχη, xειροτερο κρατημα απο τα αλλα δυο
Pilot Exalto 2 --> Μεγαλυτερη αντοχη απο το Premium Contact 2, χειροτερη απο τα Energy, το καλυτερο κρατημα απο τα αλλα δυο
Premium Contact 2 --> Λιγοτερη αντοχη απο τα αλλα δυο ,καλυτερο κρατημα απο τα Energy, χειροτερο απο τα Pilot
Νικητης για μενα το Pilot Exalto 2. Δες ομως αμα εχουν μεινει λαστιχα στη διασταση σου γιατι σε πολλες διαστασεις αντικατασταθηκε απο το Pilot Sport 3.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Παιδιά, για τα Turanza ER300 μιλάτε κι αν ναι, για τι διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας. Δεν έχω εμπειρία (πιστός στα PremiumContact 1 και 2 ! ), αλλά μου φαίνονται κάπως υπερβολικοί οι χαρακτηρισμοί ...τα Turanza ER300 τα είχα παράλληλα σε Mercedes-Benz w201 (109hp/βάρος οχήματος 1160 κιλά), 195/65/R15, H και σε Mercedes-Benz w211 kompressor(163 hp/βάρος οχήματος 1550 κιλά) 215/55/R16 93H
-
Το Γκολφ ήρθε από το εργοστάσιο με τα Τουράνζα, σε διάσταση 205/55/16 και πραγματικά θλίβομαι από την απόδοση των ελαστικών μιας εταιρείας που είχε βγάλει αυτό το εξαίσιο λάστιχο, το Ποτένζα 720!! Τι λάστιχο ήταν αυτό...
Δεν λέω, το Τουράνζα είναι πιο 'ήπιο' λάστιχο, αλλά και απ` αυτό το πρίσμα να το δεις, είναι μάπα! Θυμάμαι την πρώτη φορά που οδήγησα το Γκολφ σε βρεγμένο επαρχιακό δρόμο (στο τέλος του ταξιδιού, δηλαδή ήταν ζεστά) και το αυτοκίνητο σπίνιαρε με τρίτη...
Σε πλήρη αντίθεση, το C4 είχε έρθει από τη μαμά του με Εξάλτο 2 σε 205/50/17!! Καταπληκτικό λάστιχο και με καλή διάρκεια επίσης!
Ερώτηση: Το Εξάλτο 2 στη διάσταση του Γκολφ -- 205/55/16 -- είναι το ίδιο καλό όπως σε μεγαλύτερες διαστάσεις; Δεν διαφέρει και πολύ από τη 17άρα, αλλά όπως και να 'χει, είναι περίπου μία ίντσα περισσότερο λάστιχο.
-
Το Potenza 720 σε τι αυτοκίνητο το είχες Οδηγέ Κλειούς; Σε Xedos 6 πάντως μου άφηνε ανάμειχτα συναισθήματα... ΤΕΛΕΙΟ ζεστό και υπό πίεση, γλυστερό σε νορμάλ οδήγηση.
-
Πού είναι ο HUNTER;;;
-
Dunlop sport 9000.Άψογο.
Σε βρεγμένο ,στεγνό,γρήγορο ζέσταμα.Λόγο συμμετρικού πέλματος σε τραχείς δρόμους ακούγεται λίγο. -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Michelin Energy Saver --> Μεγαλυτερη αντοχη, xειροτερο κρατημα απο τα αλλα δυο
Pilot Exalto 2 --> Μεγαλυτερη αντοχη απο το Premium Contact 2, χειροτερη απο τα Energy, το καλυτερο κρατημα απο τα αλλα δυο
Premium Contact 2 --> Λιγοτερη αντοχη απο τα αλλα δυο ,καλυτερο κρατημα απο τα Energy, χειροτερο απο τα Pilot
Νικητης για μενα το Pilot Exalto 2. Δες ομως αμα εχουν μεινει λαστιχα στη διασταση σου γιατι σε πολλες διαστασεις αντικατασταθηκε απο το Pilot Sport 3.
Άψογος!
Και εγώ προς αυτά κλεινω εξάλλου δεν θέλω να πάω σε bridgenstone γιατί τα έχω βαρεθεί (όλο αυτό βάζουμε στα αυτοκίνητα στην οικογένεια και όχι με τόσο καλά αποτελέσματα θα έλεγα) αλλά λέω να δοκιμάσω και κάτι άλλο. Ελπίζω να μη με απογοητεύσουν σε θέμα ασφάλειας προπαντώς. -
καλησπερα παιδια,χρονια πολλα σε ολους.θελω να βαλω ελαστικα απο αντιπροσωπεια της οπελ,επειδη εχω εκπτωτικα κουπονια,μην πανε χαμενα.θελω να μου πειτε τι να προσεξω οταν παω να κανω αυτη την αγορα.τα ελαστικα που θελω να βαλω θα ειναι ολων των εποχων.
-
Εχω εμπειρια απο Bridgestone Potenza 050 Σε porsche cayman S .Aπλα απαραδεκτα απο τη πρωτη μερα.Γλιστραγαν πολυ.Αλλαχθηκαν me Michelin και το αυτοκινητο αλλαξε παρα πολυ προς το καλλίτερο και σε ποιοτητα κυλισης και σε κρατημα...
Τα Potenza ta φοραει και το Α5.Μολις τα αλλαξω θα δουμε αν υπαρξει διαφορα. -
πραγματι τα PE2 ήεχουβ ακριβυνει σε καποιες διαστασεις υπερβολικα θεωροντας τα σπανια διασταση( 185-60/14 =470€!!!), ή εχουν αντικατασταθει. Κριμα για ενα τοσο καλο λαστιχο!!
-
Καλή χρονία στο 4ΤΦ!!!!! Και ερωτώ λοιπόν, έχει κανείς εμπειρία με τα Fulda carat progresso? Πήγαινα για PremiumContact 2, αλλά ένεκα κρίσης, λέω να ρίξω το μπάτζετ...
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
πραγματι τα PE2 ήεχουβ ακριβυνει σε καποιες διαστασεις υπερβολικα θεωροντας τα σπανια διασταση( 185-60/14 =470€!!!)Ποιος παρανοϊκός τα δίνει σ' αυτή την τιμή;
-
Έλα ντε
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
πραγματι τα PE2 ήεχουβ ακριβυνει σε καποιες διαστασεις υπερβολικα θεωροντας τα σπανια διασταση( 185-60/14 =470€!!!)
Ποιος παρανοϊκός τα δίνει σ' αυτή την τιμή;
Κανονικα στην μιση τιμη περιπου δεν κυμαινονται?
-
Ο χρήστης scoopy έγραψε:
καλησπερα παιδια,χρονια πολλα σε ολους.θελω να βαλω ελαστικα απο αντιπροσωπεια της οπελ,επειδη εχω εκπτωτικα κουπονια,μην πανε χαμενα.θελω να μου πειτε τι να προσεξω οταν παω να κανω αυτη την αγορα.τα ελαστικα που θελω να βαλω θα ειναι ολων των εποχων. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Potenza 720 σε τι αυτοκίνητο το είχες Οδηγέ Κλειούς; Σε Xedos 6 πάντως μου άφηνε ανάμειχτα συναισθήματα... ΤΕΛΕΙΟ ζεστό και υπό πίεση, γλυστερό σε νορμάλ οδήγηση.Ήταν η πρώτη αλλαγή στην.. Κλειώ! Βέβαια, το αμάξι από τη Ρενώ είχε έρθει με κάτι εντελώς απαράδεκτα λάστιχα (τη μάρκα δεν τη θυμάμαι καν) σε γελοία διάσταση.. 165/65/14.. το αμάξι σπίνιαρε για την πλάκα! Οπότε, τα Potenza σε 185/60/14 του έκατσαν πάρα πολύ καλά. Ήταν σίγουρα λάστιχο που ήθελε ζέσταμα, ειδικά μέσα στην πόλη, χειμώνα με βρεγμένο δρόμο, ήθελαν προσοχή. Αλλά όταν ζεσταίνονταν.. γίνονταν άλλο πράμα! Τιμόνι, πρόσφυση, αίσθηση σε άλλο επίπεδο.
Ειδικά όταν έβαλα στο Κλιό και τα Bilstain!! Θυμάμαι το Στούπα - Αθήνα σε 3 ώρες με το Κλιό.. Είμαι σίγουρος, το θυμάται και η γυναίκα μου, όχι με τόσο τρυφερή ανάμνηση!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Καλή χρονία στο 4ΤΦ!!!!! Και ερωτώ λοιπόν, έχει κανείς εμπειρία με τα Fulda carat progresso? Πήγαινα για PremiumContact 2, αλλά ένεκα κρίσης, λέω να ρίξω το μπάτζετ...Έχω εγώ σε 185/60-14 σε Punto. Τα έβαλα πριν ένα χρόνο 210 ευρώ. Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες, αφού σε κάθε αμάξι το λάστιχο κάθεται αλλιώς. Η αίσθησή μου είναι ότι πρόκειται για ένα τίμιο και αρκετά αθόρυβο λάστιχο. Όταν τα είχα πρωτοβάλει θυμάμαι ότι είχα απογοητευτεί, γιατί περίμενα τρομερή βελτίωση στο κράτημα σε σχέση με τα (ελάχιστα φθαρμένα) Michelin Energy 2,5 ετών που αντικατέστησαν, αλλά εις μάτην! Τα καινούργια λάστιχα κρατούσαν ελάχιστα καλύτερα από τα παλιά.
Το παράξενο είναι ότι όσο τα χρησιμοποιώ, τόσο τα συμπαθώ, λες και καλυτερεύουν με το χρόνο. Ίσως απλά να τα συνήθισα... πάντως αυτή τη στιγμή άνετα θα τα ξανάβαζα ως οικονομική επιλογή. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
πραγματι τα PE2 ήεχουβ ακριβυνει σε καποιες διαστασεις υπερβολικα θεωροντας τα σπανια διασταση( 185-60/14 =470€!!!)
Έλα ντε
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Κανονικα στην μιση τιμη περιπου δεν κυμαινονται?
όντως τσίμπησαν πάρα πολύ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]