-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ 'ΒΟΗΘΗΣΑΝ' ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ 'ΓΥΡΕΙ' ΠΡΟΣ MEGANE II (1600-SEDAN) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ 'ΒΟΗΘΗΣΑΝ' ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ 'ΓΥΡΕΙ' ΠΡΟΣ MEGANE II (1600-SEDAN) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ.
-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ.
-
Για κάνε μια e-βόλτα από εδώ...
Και φυσικά οδήγησέ το για να καταλάβεις και μόνος σου ότι είναι το καλύτερο, γιατί αν περιμένεις γνώμες από τον καθένα που δεν το έχει οδηγήσει... θα χαθείς και είναι κρίμα!
Καλή αγορά!
-
ΦΙΛΕ ARTECH ΕΧΕΙΣ RENAULT? EXEI BGEI KALO?
-
jack pot ειναι ..........σε αλλους εβγαλε τα πανδινα σε αλλους ουτε κιχ....... καλοριζικο
-
Ο χρήστης isidorekol έγραψε:
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ 'ΓΥΡΕΙ' ΠΡΟΣ MEGANE II (1600-SEDAN)Καλημέρα!
Εγώ από Renault έχω Clio, έχω όμως οδηγήσει το Megane ΙΙ 1.4 (98 Hp) το πακέτο οδική συμπεριφορά-άνεση είναι για σεμινάριο και φυσικά το value for money από τα καλύτερα.
Μόλις μίλησα με τον ιδιοκτήτη (κολλητός) και μου είπε ότι από προβλήματα αξιοπιστίας του έχει βγάλει ένα γρύλο παραθύρου (Σύνδρομο VW ίσως ) και μια καμμένη λάμπα (!) τίποτα άλλο.
Τα παραπάνω (οδική συμπεριφορά, value for money) ισχύουν και για το clio εδώ όμως στα πέντε χρόνια έχει βγάλει μόνο ένα φωτοκύτταρο εκκίνησης του κινητήρα (ασήμαντης αξίας) και το καημένο δέχεται καθημερινή κακοποίηση και σκίσιμο σε κάθε ευκαιρία!Καλορίζικο!
-
το megane πάρε! πιο ωραίο σε εμφάνιση και το κυριότερο δουλεύει με απλή αμόλυβδη! Ο 1.6 φαίνεται πολύ καλός! Αλλά αυτό το πράγμα με το κουμπί Start Stop να μην είχε θα ήταν το τέλειο.
-
Κι'εγώ Megane ψήφισα.
Ένας φίλος έχει το 1.6 4d και σε γενικές γραμμές είναι καλό. Προσωπικά δεν μου άρεσαν κάποιες φτηνές επιλογές στο εσωτερικό όπως π.χ. τα υφάσματα στις πόρτες και κάποια πλαστικά στο ταμπλό. Επίσης το πάνω μέρος του λεβιέ ήταν βαμμένο απαλό χρυσαφί και... ξέβαψε στην πρώτη βδομάδα. Κατά τα άλλα είναι σβέλτο και άνετο.
Όσο για το σύστημα με την κάρτα και το κουμπί, είχα μια κακή εμπειρία με ένα Laguna, όταν μετά από μια έντονη αριστερή στην πόλη το αμάξι έσβησε! (τελείωσε η κάρτα..? ) Reset και συνέχισα...
Πάντως να ψηφίσω VAG... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
-
Megane II
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
...Όσο για το σύστημα με την κάρτα και το κουμπί, είχα μια κακή εμπειρία με ένα Laguna, όταν μετά από μια έντονη αριστερή στην πόλη το αμάξι έσβησε! (τελείωσε η κάρτα..? ) Reset και συνέχισα...Κάνε σύνδεση με χαμηλό πάγιο!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
...Όσο για το σύστημα με την κάρτα και το κουμπί, είχα μια κακή εμπειρία με ένα Laguna, όταν μετά από μια έντονη αριστερή στην πόλη το αμάξι έσβησε! (τελείωσε η κάρτα..? ) Reset και συνέχισα...
Κάνε σύνδεση με χαμηλό πάγιο!
-
Το οδήγησε κανείς το Skoda;
Πρότασή μου... οδηγησέ τα και τα δύο και αποφάσισε! -
...Όσο για το σύστημα με την κάρτα και το κουμπί, είχα μια κακή εμπειρία με ένα Laguna, όταν μετά από μια έντονη αριστερή στην πόλη το αμάξι έσβησε! (τελείωσε η κάρτα..? ) Reset και συνέχισα...
Κάνε σύνδεση με χαμηλό πάγιο!
φαντάσου να πάς στο περίπτερο και να ζητήσεις μια κάρτα κι όταν σου πεί ο περιπτερας Cosmote, Panafon ή TIM να του πείς renault laguna
-
Όσο για το σύστημα με την κάρτα και το κουμπί, είχα μια κακή εμπειρία με ένα Laguna, όταν μετά από μια έντονη αριστερή στην πόλη το αμάξι έσβησε! (τελείωσε η κάρτα..? ) Reset και συνέχισα...
Δηλαδή πως εσβησε?
Λογω κάρτας ή από κάτι άλλο??
Γιατι εν κινήση και πάνω από 20χλμ και να βγάλεις την κάρτα το αυτοκίνητο δεν σβήνει.
Επίσης για την κάρτα που λέτε κατα τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο σύστημα από όλα.
Εχει ενσωματομένο κλειδάκι επάνω της και με χωρίς μπαταρία ανοίγουν οι θύρες. Και επίσης αν η κάρτα για τον α,β λόγο καταστραφεί σπάσει ή οτιφηποτε άλλο μπορει το αμαξι να πάρει μπροστα μονο με την επαφη έστω και της σπασμένης κάρτας στην υποδοχή....Τώρα πολλά ακούγονται πολλά γίνονται αλλά λίγα να πιστεύετε. -
Ο χρήστης ThanosM έγραψε:
Δηλαδή πως εσβησε?
Λογω κάρτας ή από κάτι άλλο??
Γιατι εν κινήση και πάνω από 20χλμ και να βγάλεις την κάρτα το αυτοκίνητο δεν σβήνει.
Επίσης για την κάρτα που λέτε κατα τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο σύστημα από όλα.
Εχει ενσωματομένο κλειδάκι επάνω της και με χωρίς μπαταρία ανοίγουν οι θύρες. Και επίσης αν η κάρτα για τον α,β λόγο καταστραφεί σπάσει ή οτιφηποτε άλλο μπορει το αμαξι να πάρει μπροστα μονο με την επαφη έστω και της σπασμένης κάρτας στην υποδοχή....Τώρα πολλά ακούγονται πολλά γίνονται αλλά λίγα να πιστεύετε.Δεν βγήκε η κάρτα αλλά φαντάζομαι κάτι με το immobilizer θα έπαιξε. Πάνω στην κάρτα δεν είναι? Και έσβησε ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση. Μόλις έβγαλα και ξαναέβαλα την κάρτα, όλα ρολόι...
Όσο για το αν είναι καλύτερο σύστημα ή όχι, υποκειμενικά πάντα, δεν μου άρεσε. Δεν το βρήκα πιο εξυπηρετικό (το αντίθετο μάλιστα) και πρέπει να κουβαλάς και ένα ματσούκι για μπρελόκ!
-
Τι να σου πω ούτε μηχανικός είμαι ούτε ηλεκτρολόγος....Πάντως ότι έσβησε σε στροφή δεν νομίζω να μετράει....Ειναι σπάνιο αλλά όχι αδύνατο να συμβεί!
Προσωπικά δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά,δεν είμαι ειδικός.Βασικά η δική μου εμπειρία σε τέτοια περίπτωση είναι μία και έχει να κάνει με τον εγκέφαλο.
Το clio που οδηγώ έμεινε Αυγουστο μήνα με 35-38 βαθμούς στον ήλιο για πάνω από έξι ώρες.Οπως καταλαβαίνετε η θερμοκρασία που επικρατούσε μέσα ήταν πολύ μεγαλύτερη.Ετσι στο δρόμο μου έσβησε χωρίς καμιά αιτία!Περνωντας τηλ στη renault κατευθείαν μου είπαν ότι λόγω ζέστης ο εγκέφαλος έχασε προσωρινά το software.Η λύση πανεύκολη...Κλείνεις διακόπτη και περιμένεις 20sec.Από τότε ουδέν πρόβλημα.Τώρα τι να σας πω ούτε immobilazer έχει το clio ούτε κάρτα...μοντέλο 94 είναι -
Ο χρήστης ThanosM έγραψε:
Ειναι σπάνιο αλλά όχι αδύνατο να συμβεί!και
Οπως καταλαβαίνετε η θερμοκρασία που επικρατούσε μέσα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Ετσι στο δρόμο μου έσβησε χωρίς καμιά αιτία! Περνωντας τηλ στη renault κατευθείαν μου είπαν ότι λόγω ζέστης ο εγκέφαλος έχασε προσωρινά το software. Η λύση πανεύκολη... Κλείνεις διακόπτη και περιμένεις 20sec. Από τότε ουδέν πρόβλημα.
Ε αφού έχει ξανασυμβεί και οι τεχνικοί της Renault το γνωρίζουν και έχουν βρει τη ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ στο πρόβλημα, εντάξει τότε! Άμα είναι τόσο απλό δεν χρειάζεται να χολοσκάμε! Για 20 ΜΟΛΙΣ δευτερόλεπτα? Το πολύ πολύ να έκανα (έκανες) καμμιά προσπέραση εκείνη την ώρα και να σκοτωνόμουν. Σιγά το πράγμα!
Μάλιστα!
Είπαμε ρε συ ThanosM, αλλά όχι και έτσι!
-
Ειναι σπάνιο αλλά όχι αδύνατο να συμβεί!
και
Οπως καταλαβαίνετε η θερμοκρασία που επικρατούσε μέσα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Ετσι στο δρόμο μου έσβησε χωρίς καμιά αιτία! Περνωντας τηλ στη renault κατευθείαν μου είπαν ότι λόγω ζέστης ο εγκέφαλος έχασε προσωρινά το software. Η λύση πανεύκολη... Κλείνεις διακόπτη και περιμένεις 20sec. Από τότε ουδέν πρόβλημα.
Ε αφού έχει ξανασυμβεί και οι τεχνικοί της Renault το γνωρίζουν και έχουν βρει τη ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ στο πρόβλημα, εντάξει τότε! Άμα είναι τόσο απλό δεν χρειάζεται να χολοσκάμε! Για 20 ΜΟΛΙΣ δευτερόλεπτα? Το πολύ πολύ να έκανα (έκανες) καμμιά προσπέραση εκείνη την ώρα και να σκοτωνόμουν. Σιγά το πράγμα!
Μάλιστα!
Είπαμε ρε συ ThanosM, αλλά όχι και έτσι!
Καλά τότε θα το δώσω να πάρω ένα honda που δεν χαλάει δεν σπάει δεν σβήνει και πάνω απ όλα ΔΕΝ είναι μηχάνημα και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ μα ποτέ να χαλάσει αλλά και ιδιαίτερα σε προσπέραση που αν θα τύχει θα σε ρωτήσει πρώτα.Καθήστε ρε παιδια.....δηλαδή θα μιλάμε υποθετικά τώρα?Συμφωνώ τίποτα δεν είναι απίθανο και πολλά συμβαίνουν αλλά μην πιανόμαστε τώρα από περιπτώσεις για να αποδείξουμε αυτό που θέλουμε....και για να θάψουμε....Αν πάμε έτσι κι αν εσύ πας γρήγορα και βγεις από το δρόμο θα φταιει το hondaki σου επειδή δεν είναι rallye και δεν κρατάει καλά?Δηλαδή για πες μου τα chipακια στα άλλα αμάξια αντέχουν πάνω από 60 βαθμούς?
Εχουν μήπως και ψύκτρα? -
Kαλησπέρα!
Με όλο το σεβασμό, δεν νομίζω πως τείθεται θέμα σύγκρισεις. Παρα βγήκε καλό το καινούργιο Οκταβια 5 με τον κινητήρα των 115 ίππων... Δεν γνωρίζω τη διαφορά στην τιμή, αλλά στο δρόμο είναι αλλού τα αυτοκίνητα. Τίμια πρόταση το Μεγκαν, αλλά το Οκτάβια είναι άλλη κλάση-κατηγορία σε όλα τα επίπεδα... Στην αρχή το αντιμετωπίζεις επιφυλακτικά, αλλά αμέσως μετά αφού το οδηγήσεις αναθεωρείς. Δεν αναφέρομαι σε χώρους κ.λπ που αφορούν τονοικογενειάρχη αλλά σε ουσταικά θέματα όπως η οδική συμπεριφορά. Ο κινητήρας λειτουργεί καλύτερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση του ομίλου της VAG ενώ πουθενά δεν υπολείπονται τα φρένα και το κιβώτιο..
Ανταγωνιστές του όλα τα μεγάλα 1600αρια. Από το Αβένσις και το Βέκτρα μέχρι το Πριμέρα. Καλύτερο μακράν από Τολέδο καμία σχέση με Ελάντρα.
Δοκιμάστε το. Λέει. Μάρεσε το Φάμπια, αλλά με το Οκτάβια ενθουσιάστηκα. Δεν πρόκειται για ένα άλλο Πασάτ, ή Τολέδο κ.λπ, αλά για ένα εξαιρετικό αυτοκόινητο με προσωπικότητα..Ευχαριστώ για την υπομονή
ΣΧ
RENAULT MEGAN II SEDAN 1600 ή SCODA OCTAVIA 5 1600 -FSI?????