-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα...(νέος στο forum)
Παρακολουθώ συχνά το forum σας αλλά δεν έτυχε μέχρι σήμερα να χρειαστεί να ρωτήσω κάτι...
Μια ερώτηση μόνο : Χρειάζομαι ενα αυτοκίνητο κάπως σύντομα μιας και έδωσα το προηγούμενο που είχα πριν 10 μέρες λόγο κόστους συντήρησης και κατανάλωσης (Λεόν 1.8τ φτιαγμένο με 300+αλογα – ανάρτηση- φρένα – μπλοκε κτλ ).
Εδώ και 10 μέρες λοιπόν έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα και με βάση το value for money κατέληξα σε δυο μοντέλα Hyundai I30 1.4 style και Leon 1.4tsi style θεωρώ ότι και τα δυο είναι πολύ καλά εξοπλισμένα σε πολύ καλές τιμές. Με όλες τις εκπτώσεις που κάνουν και οι δυο εταιρίες οι τιμές μου βγαίνουν 13700 Ι30 και 16500 Λεόν.
Η ερώτηση : Τα παραπάνω αυτοκίνητα θα είναι φτηνότερα το 2011 λόγο μείωσης τελών ταξινόμησης ? Δεν με ενδιαφέρει η απόσυρση μιας και δεν έχω παλιό αυτοκίνητο. Οι εκπτώσεις που δίνουν οι δυο παραπάνω εταιρίες είναι περίπου 2000 η σεατ και 3000 η Hyundai μαζί με δώρα κτλ. Αξίζει να κλείσω ένα από τα δυο μέσα στο 2010 ή να περιμένω να το κλείσω αρχές 2011? Σε κάθε περίπτωση η παραλαβή θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2011.
Φίλε μου, καλώς ήλθες. Το θέμα σου μεταφέρεται στη σωστή θεματική ενότητα 'Κατασκευαστές και μοντέλα'. Επίσης βάλε αν θέλεις (κάνε 'Επεξεργασία' στην αρχική σου δημοσίευση) έναν πιο πληροφοριακό τίτλο του στυλ 'Αγορά αυτοκινήτου: Hyundai i30 vs. Leon 1.4tsi', ώστε να ξέρουν όσοι πάνε να το διαβάσουν περί τίνος πρόκειται. Σε ευχαριστώ [Mod]
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
-
Παρακολουθώ συχνά το forum σας αλλά δεν έτυχε μέχρι σήμερα να χρειαστεί να ρωτήσω κάτι...
Μια ερώτηση μόνο : Χρειάζομαι ενα αυτοκίνητο κάπως σύντομα μιας και έδωσα το προηγούμενο που είχα πριν 10 μέρες λόγο κόστους συντήρησης και κατανάλωσης (Λεόν 1.8τ φτιαγμένο με 300+αλογα – ανάρτηση- φρένα – μπλοκε κτλ ).
Εδώ και 10 μέρες λοιπόν έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα και με βάση το value for money κατέληξα σε δυο μοντέλα Hyundai I30 1.4 style και Leon 1.4tsi style θεωρώ ότι και τα δυο είναι πολύ καλά εξοπλισμένα σε πολύ καλές τιμές. Με όλες τις εκπτώσεις που κάνουν και οι δυο εταιρίες οι τιμές μου βγαίνουν 13700 Ι30 και 16500 Λεόν.
Η ερώτηση : Τα παραπάνω αυτοκίνητα θα είναι φτηνότερα το 2011 λόγο μείωσης τελών ταξινόμησης ? Δεν με ενδιαφέρει η απόσυρση μιας και δεν έχω παλιό αυτοκίνητο. Οι εκπτώσεις που δίνουν οι δυο παραπάνω εταιρίες είναι περίπου 2000 η σεατ και 3000 η Hyundai μαζί με δώρα κτλ. Αξίζει να κλείσω ένα από τα δυο μέσα στο 2010 ή να περιμένω να το κλείσω αρχές 2011? Σε κάθε περίπτωση η παραλαβή θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2011.
Φίλε μου, καλώς ήλθες. Το θέμα σου μεταφέρεται στη σωστή θεματική ενότητα 'Κατασκευαστές και μοντέλα'. Επίσης βάλε αν θέλεις (κάνε 'Επεξεργασία' στην αρχική σου δημοσίευση) έναν πιο πληροφοριακό τίτλο του στυλ 'Αγορά αυτοκινήτου: Hyundai i30 vs. Leon 1.4tsi', ώστε να ξέρουν όσοι πάνε να το διαβάσουν περί τίνος πρόκειται. Σε ευχαριστώ [Mod]
-
-
Το τελος ταξινομισης θα ειναι μειωμενο μονο αν αποσυρθει καποιο αλλο παλιο.Τωρα ποιο απο τα δυο θα αγορασεις,αυτο μονο εσυ θα το κρινεις συμφωνα με τις αναγκες σου.Εχεις να ακουσεις προτασεις εδω...
-
Θα είναι λίγο βλακεία να πληρώσεις 2 φορές τέλη. Αν και οι οικογένεια μου έχει το I30 δεν νομίζω να είναι καλύτερο πουθενά σε σχέση με το Leon. Οπότε Λεον 1,4. Έτσι πληροφοριακά για ποιά έκδοση του Leon λες? Η style είναι αυτή που έχει ανάλογο εξοπλισμό με το i30 και από ότι βλέπω πάει 17 χιλιάρικα.
-
Είπα και ποιο πάνω ότι θέλω να κλείσω ένα από τα δυο άμεσα αλλά θα γίνει εισαγωγή μέσα στο 2011 οπότε μια φορά τέλη θα πληρώσω .
Αν κατάλαβα καλά είτε το κλείσω τώρα είτε μετά από ένα μήνα οι τιμές θα είναι ίδιες δεν θα ωφεληθώ από τα νέα τέλη ταξινόμησης αν δεν κάνω απόσυρση.
Ωραία πάμε τώρα να δούμε αν το Λεόν αξίζει τα 3000€ παραπάνω σε σχέση με το i30. Σίγουρα θα είναι ποιο γρήγορο αλλά με νορμάλ οδήγηση θα είναι τουλάχιστον ίδιο σε κατανάλωση ή θα είναι παραπάνω και πόσο ? Από ότι βλέπω και τα δυο έχουν πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και με το Λεόν στην έκδοση style να μην έχει σπορ ανάρτηση οπότε μάλλον παρομοια θα είναι σε οδική συμπεριφορά. Σε εξοπλισμό είναι ίδια. Σε εξωτερική εμφάνιση είναι και τα δυο άσχημα (χαχα) οπότε πάλι μια από τα ίδια. Στο εσωτερικό πιστεύω ότι είναι παρόμοιας ποιότητας (κρίμα για το Λεόν γιατί το προηγούμενο Λεόν που είχα ήταν πολύ καλύτερο και οπτικά και ποιοτικά). Οπότε τι μένει για να δικαιολογεί τα 3000€ παραπάνω ? Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό είναι οι επιδόσεις, ο θόρυβος κύλισης και ο θόρυβος κινητήρα και η αξιοπιστία σωστά ?
Η κύρια χρήση του αυτοκίνητου θα είναι εντος Αττικής και 2-3 ταξίδια το πολύ κάθε χρόνο.
Αν υπάρχουν φίλοι που έχουν εμπειρία είτε από το ένα είτε από το άλλο ας βοηθήσουν λίγο…
-
Το Leon έχει πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά, ακόμα και με την στάνταρ ανάρτηση. Οδηγικά δεν συγκρίνονται, το Seat είναι σαφώς ανώτερο αυτοκίνητο.
-
Εχοντας δικό μου Ceed 109HP ΄- και έχοντας οδηγήσει (αρκετά) το Octavia 1.4TSi και όχι το Leon, όμως είναι συγκρίσιμο - σε διαβεβαιώνω ότι ο κινητήρας δεν έχει καμία σχέση ούτε η ανάρτηση. To VAG group κερδίζει κατά κράτος. Bεβαίως από την άλλη, το i30 συμφέρει, ιδιαιτερα στην πιο φθηνή έκδοση, ενώ έχει επιδείξει άριστη συμπεριφορά αντοχής. Βενζίνη να υπολογίζεις ένα λίτρο ΛΙΓΟΤΕΡΟ το turbo. Διαλέγεις και παίρνεις....
YΓ Για όποιον παραξενευτεί για τη θέση που παίρνω σε βάρος του 'δικου μου στρατόπεδου' θα απαντήσω με μια λέξη. Πολύ λιγότερα χρήματα, εγγύηση και αξιοπιστία. Σε βάρος -συνειδητά- της οδηγικής ευχαρίστησης. Υγεία νάχουμε...
-
Σαν τιμες συγκρισιμο ειναι το Ι30 1.4 με το leon to 1.2
-
Μεταξύ των δύο θα επέλεγα το IBIZA FR 5πορτο.
Αν όμως δεν υπήρχε το IBIZA FR, τότε το Leon TSi χωρίς όμως να τρελαίνομαι ιδιαίτερα...
Και επειδή δεν θα είχα ιδιαίτερη όρεξη και θα μου έσπαγαν και τα νεύρα στην SEAT (ήδη έχει γίνει 2 φορές με Leon), θα έπαιρνα το i30 που όλα είναι ποιο εύκολα και ευέλικτα και χωρίς ιδιαίτερη κούραση...και απλά θα έκανα την δουλειά μου χωρίς εκπτώσεις στον εξοπλισμό.Αυτά.
-
Τα 3000 ευρώ δικαιολογούνται από τον κινητήρα και όχι μόνο.Του i30 απλός ατμοσφαιρικός ενώ του leon turbo και πολυπλοκότερος στη κατασκευή βάλε και ότι κάτω από τις λαμαρίνες του leon κρύβεται ένα vw σε στήσιμο, αναρτήσεις, σασί,δέσιμο ,κιβώτιο ,τιμόνι και προκύπτει άνετα η διαφορά.Αφού μπορείς, leon 1.4 tsi.Μόνη ένσταση τα 2 χρόνια εγγύηση του seat έναντι 5 του i30
-
Στην τιμή θα πρέπει να ' υπολογίσουμε ' και το κέρδος που προκύπτει από την ύπαρξη καδένας στον κινητήρα του Leon που απλοποιεί τη συντήρηση αφού δε χρειάζεται αλλαγές ιμάντα .
-
Φίλε storm το Ibiza fr δεν έχει τους ελάχιστους χώρους που είναι προ απαιτούμενο για το νέο αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν χωρά εμένα στην θέση του οδηγού (1.90 105 κιλά) και πίσω μου έναν ίδιο με εμένα, ούτε φυσικά χωρά ένα παιδικό καρότσι με διάφορα που χρειάζονται για ένα ολιγοήμερο ταξίδι. Ακόμα και το Λεόν είναι μικρό σε αυτό τον τομέα αλλά ανεκτό με βάση τις ανάγκες μου. Οπότε δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τα παραπάνω για καλύτερες επιδόσεις αν και από την προηγούμενη εμπειρία μου μιας και είχα Λεόν με διπλάσια άλογα από το cupra δεν μπορώ να πω ότι μου φαίνετε κάποιο από τα αυτοκίνητα που συζητάμε γρήγορα. Είχα και είμαι τυχερός που το έζησα 10 χρόνια αυτοκίνητο που κοιταγε στα μάτια σε επίπεδο επιταχύνσεων μερικά σχεδόν supercars.
Φίλε Vieri το 1.2tsi παρότι είναι 2000€ φτηνότερο από τον 1,4tsi έχει και τον μισό εξοπλισμό ακόμα και στην έκδοση elegance (μόλις το τσέκαρα), οπότε δεν είναι και καλό value for money.
Όπως βλέπω οι περισσότεροι φίλοι βλέπουν μια διακριτή υπεροχή του Λεόν σε σχέση με το i30 σε βασικούς τομείς και δεν θα διαφωνήσω. Απλά το i30 μπήκε εξ αρχής στις επιλογές μου γιατί έχει πολύ χαμηλή τιμη για αυτά που σου δίνει ενώ τα κάνει όλα καλά χωρίς να είναι κάπου κορυφαίο. Με λίγα λόγια ένα πραγματικά τίμιο αυτοκίνητο.
Το Λεόν από την άλλη είναι όντως ένα αδελφάκι του golf με χειρότερα πλαστικά αλλά σχεδόν ίδιο σε όλα τα άλλα. Για αυτό και πιστεύω ότι είναι και αυτό στα λεφτά του «ευκαιρία». Εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα αν και έψαξα αρκετά ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο σε λιγότερο από 17000€. Χρειάζεσαι σίγουρα 1500-2000 ακόμα για να βρεις τα ίδια πράγματα. Το μόνο που με προβληματίζει στο Λεόν είναι η αξιοπιστία του μοτέρ. Έχω διαβάσει αρκετά καλά άλλα και αρκετά άσχημα. Οπότε στο θέμα βλαβών είμαι επιφυλακτικός.
Με χαροποίει που διαβάζω ότι στην πράξη το Λεόν θα είναι οικονομικότερο σε καύσιμα από το i30.Ειναι και ο κυριότερος λόγος που πούλησα το προηγούμενο αυτοκίνητο… μέση κατανάλωση 16lt/100 με πολύ ελαφρύ πόδι ! και ας μην μιλήσουμε για βαρύ πόδι… πονεμένη ιστορία. Τέλος πάντων καλά να μαστε και αν βελτιωθούν γενικότερα τα πράγματα στην χώρα μας εδώ θα μαστε πάλι και θα συζητάμε για ποιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα.
Μάλλον για Λεόν με βλέπω πάλι…
-
Το Bravo 120cv Dynamic το κοίταξες;
-
Ο χρήστης dts έγραψε:
Φίλε storm το Ibiza fr δεν έχει τους ελάχιστους χώρους που είναι προ απαιτούμενο για το νέο αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν χωρά εμένα στην θέση του οδηγού (1.90 105 κιλά) και πίσω μου έναν ίδιο με εμένα, ούτε φυσικά χωρά ένα παιδικό καρότσι με διάφορα που χρειάζονται για ένα ολιγοήμερο ταξίδι. Ακόμα και το Λεόν είναι μικρό σε αυτό τον τομέα αλλά ανεκτό με βάση τις ανάγκες μου. Οπότε δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τα παραπάνω για καλύτερες επιδόσεις αν και από την προηγούμενη εμπειρία μου μιας και είχα Λεόν με διπλάσια άλογα από το cupra δεν μπορώ να πω ότι μου φαίνετε κάποιο από τα αυτοκίνητα που συζητάμε γρήγορα. Είχα και είμαι τυχερός που το έζησα 10 χρόνια αυτοκίνητο που κοιταγε στα μάτια σε επίπεδο επιταχύνσεων μερικά σχεδόν supercars. ...Μου επιτρέπεις να έχω αντίθετη άποψη για το Ibiza. Έχω πάει μαζί με άλλα 4 άτομα για το Leon και μπήκαμε όλοι και στο Ibiza. Κανένα πρόβλημα.
Άλλωστε και στο 207 που είναι μικρότερο σε χώρους έχω βάλει μέσα άλλα 3 ενήλικα άτομα με δύο μεγάλες βαλίτσες στο πορτμπαγκάζ. Κανένα πρόβλημα. Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν η δύναμη του αυτοκινήτου μήπως με κρεμάσει κάπου. Ευτυχώς το 207 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Επίσης σημείωσε ότι και εγώ είμαι εύσωμος.
Το IBIZA FR έχει και μεγαλύτερο χώρο πορτμπαγκάζ αλλά και καλύτερους χώρους επιβατών. Οι κόμπακτ διαστάσεις βοηθούν μέσα στη πόλη και για κάποιον που δεν θέλει να ξεχάσει και την σπορ οδήγηση νομίζω ότι είναι πολύ καλή λύση.
Από εκεί και πέρα και το LEON αλλά και το i30 προσφέρουν πολλά, αλλά δεν σου κρύβω ότι ίσως σε 'ξενερώσουν' όταν κάποια στιγμή θα θέλεις να θυμηθείς τις 'επιταχύνσεις' ... και την σπορ αίσθηση.
Τέλος πάντων. Η τελική επιλογή δική σου και καλοτάξιδη να είναι...υ.γ. νομίζω ότι το LEON σου ταιριάζει περισσότερο...
-
Καλησπέρα φίλοι αυτοκινητιστές
Τελικά έκλεισα το Λεόν. Εβδομάδα παραγωγής 4η του 1/2011 παραλαβή μέσα Φεβρουαρίου.
Δεν είχαν τελικά στοκ… ίσως καθυστέρησα λίγο να αποφασίσω.
Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας.
Υ.Γ. Φιλέ storm όταν τελειώσει η εγγύηση του Λεόν (επειδή το μικρόβιο δεν φεύγει) θα μπει κανα προγραμματακι να πάρει 15-20 άλογα και 5-6 κιλά ροπής ακόμα το λιονταράκι. Μέχρι τότε θα έχω ξεχάσει πως ήταν και το προηγούμενο Λεόν μου…. Όποτε θα μου φαίνετε κάπως γρήγορο…
Υ.Γ 2 Ρε παιδιά αυτές τις ζάντες στο Λεόν το καινούριο στην έκδοση style που θα πάρω τελικά ποιος τις σχεδίασε να του στείλω λουλούδια ? Τι να πω ρε σεις … μέσα στην οικονομική κρίση και να κυκλοφορεί τόση πρέζα δεν το περίμενα. Ήταν ο μοναδικός λόγος την τελευταία στιγμή που με χάλασε λίγο. Τέλος πάντων να δούμε ποτέ και αν περισσέψει κανα φράγκο να πάρω άλλες και αυτές θα τις κάνω γλάστρες. Μα να έχουν πενταστερη ζάντα στο 1.2tsi και να βάζουν ρετρό ζάντα του 60 στο 1.4tsi ?
-
Καλορίζικο!
[spoiler:2tb5r5w6]Πάρθηκε απόφαση σε μία σελίδα! [/spoiler:2tb5r5w6]Ποιες ζάντες λες;
Αυτές;
-
Φιλε μου καλοριζικο. Και εγω το ιδιο αμαξι εκλεισα, μονο που παραλαμβανω μετα απο 3 μηνες. Μηπως το πηρες σε ασπρο χρωμα, μου λεγανε στις αντιπροσωπειες για καποιο λευκο με παραδοση μεσα Φλεβαρη..
Ο χρήστης dts έγραψε:
Καλησπέρα φίλοι αυτοκινητιστέςΤελικά έκλεισα το Λεόν. Εβδομάδα παραγωγής 4η του 1/2011 παραλαβή μέσα Φεβρουαρίου.
Δεν είχαν τελικά στοκ… ίσως καθυστέρησα λίγο να αποφασίσω.
Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας.
Υ.Γ. Φιλέ storm όταν τελειώσει η εγγύηση του Λεόν (επειδή το μικρόβιο δεν φεύγει) θα μπει κανα προγραμματακι να πάρει 15-20 άλογα και 5-6 κιλά ροπής ακόμα το λιονταράκι. Μέχρι τότε θα έχω ξεχάσει πως ήταν και το προηγούμενο Λεόν μου…. Όποτε θα μου φαίνετε κάπως γρήγορο…
Υ.Γ 2 Ρε παιδιά αυτές τις ζάντες στο Λεόν το καινούριο στην έκδοση style που θα πάρω τελικά ποιος τις σχεδίασε να του στείλω λουλούδια ? Τι να πω ρε σεις … μέσα στην οικονομική κρίση και να κυκλοφορεί τόση πρέζα δεν το περίμενα. Ήταν ο μοναδικός λόγος την τελευταία στιγμή που με χάλασε λίγο. Τέλος πάντων να δούμε ποτέ και αν περισσέψει κανα φράγκο να πάρω άλλες και αυτές θα τις κάνω γλάστρες. Μα να έχουν πενταστερη ζάντα στο 1.2tsi και να βάζουν ρετρό ζάντα του 60 στο 1.4tsi ?
-
Καλορίζικο,καλοτάξιδο Παράδοση Φεβρουάριο? και ο προηγούμενος φίλος σε 3 μήνες! Οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης τελικά στο vw group συνεχίζονται ακάθεκτοι χρόνια και ζαμάνια!
-
Ο χρήστης dts έγραψε:
Τελικά έκλεισα το Λεόν. ......Και εγω το ιδιο αμαξι εκλεισα, ...
Καλοτάξιδα να είναι...!... Με το καλό να τα παραλάβετε...!...
υ.γ. **dts **ποια είναι η ζάντα που σου χάλασε τη διάθεση;;
Εμένα μου είχε χαλάσει τη διάθεση μία 17άρα, 5ακτινη χοντροκομμένη η οποία μάλλον τώρα δεν κυκλοφορεί...
Αγορα αυτοκινητου: Hyundai i30 1.4 vs. Leon 1.4tsi