-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ο τίτλος λέει ελάχιστο κόστος διαβίωσης, με γνώμονα την τρέχουσα οικονομική κατάσταση(προυπόθεση) και όχι ελάχιστο κόστος καλοπέρασηςΕσύ μπορεί να λες αλλά δεν γίνεται χωρίς καγιέν και τα συναφή
Πάντως και το ελάχιστο κόστος οικογένειας με ένα παιδί, είναι ...αρκετά τρομακτικό για όσους εργένηδες σκέφτονται να κάνουν το βήμα!
Όχι απλά τρομακτικό τρομπακτικόθα έλεγα
Όποιοι σήμερα ρίχνουν σπέρμα για να φτιάξουν οικογένεια είναι ήρωες. Respect από εμένα.
Τώρα αν τα έχουν καλά κάνουν και είναι φυσιολογικό. Μιλάω για ανθρώπους που ζορίζονται αυτούς δλδ που μέχρι πρότινος έλεγαν προχωράμε και έχει ο Θεός -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ειρήνη υμίν!
Δεν με 'διαβάζετε' προσεκτικά και εκτίθεστε .....
Οι κόκκινες παραθέσεις στο νέο μου post για οικογένεια με παιδί, έχουν δημιουργήσει αυξήσεις έναντι των ποσών του αρχικού post για τον εργένη, μεταξύ των οποίων ειδικότερα:
Το ΣΜ απο 160 πήγε στα 300€, ο ρουχισμός απο 45 στα 150€ και τέλος το παιδί έχει επιπλέον έξοδα 150€ τα οποία στο σκεπτικό μου αφορούσαν τις πάνες/γάλα και κάποια πρόσθετα μικροέξοδα.
Και βέβαια, η 'κοπτοραπτική' (μεταφορές εξόδων απο τον ένα 'κωδικό' στον άλλο.... ) ειναι απαραίτητη για όλα τα μέλη σε μιά οικογένεια.
Απο την άλλη τώρα, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε εκτός τα βιολογικά τρόφιμα, πχ το γιατρό που πρέπει να έρχεται και σπίτι γιατί το δικό μας δεν το πάμε στο ΙΚΑ με τα γυφτόπουλα, οπότε και πάλι μόνο για το παιδί, τα 400€ ειναι λίγα !
Βέβαια κακώς όλοι δεν έχουμε 2 αυτοκίνητα, το ένα 2λιτρο και πάντα σε άριστη κατάσταση, δεν πηγαίνουμε 1 εκδρομή το μήνα γιατί η κλεισούρα της πόλης (που μένουμε οι περισσότεροι) ειναι ανυπόφορη, και άλλα πολλά.....Ο τίτλος λέει ελάχιστο κόστος διαβίωσης, με γνώμονα την τρέχουσα οικονομική κατάσταση(προυπόθεση) και όχι ελάχιστο κόστος καλοπέρασης
Προφανώς, δεν 'μαλώνω' κανέναν, αλλά προσπαθώ να εξηγήσω το δικό μου σκεπτικό.Έτσι ναι κατανοητό, και όντως είχα ξεχάσει το 50άρικο του γιατρού κάθε μήνα
επίσης δεν συμεριέλαβα τα αφρόλουτρα, κρέμες, λάδια για μασαζάκι κλπ τα οποία κάποιοι τα θεωρούν υπερβολές ...Τα αναφέρω γιατί χτες με έτσουξαν τα 70 ευρώ που έδωσα για τέτοια ήδη 'παιδιού'
-
Μια καλή βοήθεια στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων μας...
«Νεόπτωχοι» το 20% των Ελλήνων
Σχεδόν έξι φορές μεγαλύτερο το εισόδημα των πλουσιότερων έναντι των φτωχότερων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=231853 -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Αρκετά παραπάνω θα χρειαζόσουν αφού με ενοίκιο λχ 250 συν κοινόχρηστα (~ 50) συν λογαριασμοί ( ~ 90) συν σουπερ μάρκετ ( ~ 240) θα πήγαινες στα 1300 περίπου για ίδιο επίπεδο διαβίωσης. Αν έκοβες δραστικά εξόδους και δεν έβαζες τίποτα στην άκρη ίσως να σου έφτανε το 1000ρικο. Το λέω επειδή έζησα εργένης πριν παντρευτώ και το είδα στην πράξη.Απάντησα στο αρχικό ποστ:
'3/ Δεν υπάρχουν χρέη-δόσεις-ενοίκιο, (για διακοπές-απρόβλεπτες ζημιές δεν συζητάμε!)'
Υπό αυτές τις συνθήκες το 1000άρικο δεν είναι παράλογο...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
σύνολο 400 ευρώ, άντε αν τρώει κατώτερης ποιότητας πράγματα και να παίρνουμε φθηνότερα ρούχα και πάμπερς να πάει στα 300 !!! 150 ευρώ είναι αστείο ποσό ...Εννοείται ότι ως μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι τα νορμάλ προϊόντα και όχι τα βιολογικά με το καπέλο +50%
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ο τίτλος λέει ελάχιστο κόστος διαβίωσης, με γνώμονα την τρέχουσα οικονομική κατάσταση(προυπόθεση) και όχι ελάχιστο κόστος καλοπέρασης
Εσύ μπορεί να λες αλλά δεν γίνεται χωρίς καγιέν και τα συναφή
Πάντως και το ελάχιστο κόστος οικογένειας με ένα παιδί, είναι ...αρκετά τρομακτικό για όσους εργένηδες σκέφτονται να κάνουν το βήμα!
Όχι απλά τρομακτικό τρομπακτικόθα έλεγα
Όποιοι σήμερα ρίχνουν σπέρμα για να φτιάξουν οικογένεια είναι ήρωες. Respect από εμένα.
Τώρα αν τα έχουν καλά κάνουν και είναι φυσιολογικό. Μιλάω για ανθρώπους που ζορίζονται αυτούς δλδ που μέχρι πρότινος έλεγαν προχωράμε και έχει ο Θεόςαντιθετα με τους ελληνες όπου τεκνοποιουν ελαχιστοι και ελαχιστα (μοναδιαια) παιδια, οι αλλοδαποι, τσιγγανοι και μουσουλμανοι τα σπέρνουν σαν κουκια στο κάμπο. Αυτι πως τα καταφερνουν?/
Θα μου πειτε το παιδι μας δεν θα στο μαντρι για βοσκος απο τα 13, αλλα φροντιστηριο για αγγλικα, γερμανικα, ιταλικα. Δεν θα πει στα φαναρια για ' καταρισω παρπριζ' αλλα στο ιντερνετ καφε να παιξει wow. Δεν θα πάει να μαζέωει καπνα και βαμβάκι, αλλά θα πάει για ceasars κ club sandwitch.Γιαυτο σε 100 χρονια οι ελληνες (γραικοι) θα ειμαστε μειονότητα υπο διωγμο.
Εγώ δεν σκέφτομαι μόνον το παιδί, αλλά και τον... μπαμπά του!
Και φυσικά , ούτε σε ιδιωτικά σχολεία θα το στείλω, ούτε θα το πήξω στα φροντιστήρια, αλλά και χωρίς αυτά είναι η ευθύνη τεράστια και τα έξοδα πολλά...
Και το κυριότερο, η ανασφάλεια στην παρούσα φάση στο ζενίθ!
-
τί έγινε έσπασε η καπότα?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχει πολύ μεγάλο εύρος προτεινόμενων τιμών για φαινομενικά ίδιες ανάγκες. Αυτό είναι λογικό καθώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές ανάγκες, συνήθειες, ταμεία και δυνατότητες. Τα βιολογικά υπερτιμολογημένα προϊόντα νομίζω ότι θα πρέπει να θεωρηθούν πέραν της τυπικής οικογένειας που εννοείται στο θέμα.>Και ειδικά τα παπούτσια τους πρέπει να είναι **ανατομικά **και της καλύτερης ποιότηταςΤα ρούχα αν είναι βαμβακερά δεν πειράζει να είναι και από τους Κινέζους ή το τζάμπο...
Κι όμως μάλλον το αντίθετο ισχύει στην πραγματικότητα.
Πλατυποδία και βλαισοποδία συνήθως διορθώνονται από μόνες τους με το μεγάλωμα εκτός από τις σοβαρές περιπτώσεις που έτσι κι αλλιώς το παπούτσι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Τελικά τα παπούτσια στα αλήθεια δεν παίζουν ρόλο... δεν διορθώνουν τίποτα παρά μόνο την ψυχολογία του γονιού (και την τσέπη των παπουτσάδων). Βοηθάει βέβαια να είναι αξιοπρεπούς σχεδίασης και να μην τραυματίζει.
Αντίθετα το βαμβακερό από βαμβακερό διαφέρει πολύ. Σε ποιότητα, απαλότητα και πλέξη. Γιατί μπορεί η πρώτη ύλη να είναι το βαμβάκι αλλά στις φάσεις επεξεργασίας του και μέχρι και την τελική βαφή παίζουν πολλές ουσίες που δεν θέλεις να ακουμπάνε στο παιδί σου.
Όμως βγαίνουμε εκτός θέματος, καλύτερα στο άλλο θέμα για Γονείς κλπ.Απλά είναι και ψυχολογικό το θέμα και η καλή ψυχολογία (για να έχω πιο σίγουρο το κεφαλάκι μου) δυστυχώς κοστίζει
Όσο μπορώ το παιδί θα έχει τα καλύτερα με πρώτη προτεραιότητα αυτό. Ακόμα αν και πρώτη φορά το συζήτησα εδώ το 2009
είμαι με το ε36 και δεν με πειράζει καθόλου ...
-
Μα δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά το παιδί μου(μακρυά από μας), θα μεγαλώσει βάση των δυνατοτήτων μου. Δε θα φοράει αυτό prada και εγώ λαϊκή. Ούτε θα βγαίνω κάθε Πάσχα-Χριστούγεννα για να πάει αυτό διακοπές στη Μύκονο...
Και ξαναλέω, ότι έτσι κανεις κακό στο παιδί σου και όχι καλό. Του δημιουργείς την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ζήσει μια πλούσια ζωή... Και αντί να ζήσει ευτυχισμενο με αυτά που έχει, θα είναι δυστηχισμένο με αυτά που δεν έχει.
Έχω πολλά παραδείγματα και στην πόλη που μεγάλωσα με συμμαθητές, και στο χωριό με φίλους -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μα δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά το παιδί μου(μακρυά από μας), θα μεγαλώσει βάση των δυνατοτήτων μου. Δε θα φοράει αυτό prada και εγώ λαϊκή. Ούτε θα βγαίνω κάθε Πάσχα-Χριστούγεννα για να πάει αυτό διακοπές στη Μύκονο...
Και ξαναλέω, ότι έτσι κανεις κακό στο παιδί σου και όχι καλό. Του δημιουργείς την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ζήσει μια πλούσια ζωή... Και αντί να ζήσει ευτυχισμενο με αυτά που έχει, θα είναι δυστηχισμένο με αυτά που δεν έχει.
Έχω πολλά παραδείγματα και στην πόλη που μεγάλωσα με συμμαθητές, και στο χωριό με φίλους+οο και
-
Τις περισσοτερες φορες ο κοσμος δεν εχει ιδεα τι ειναι πραγματικά καλο για το παιδι του και απλως κανει σπασμωδικες και κυριως πολυεξοδες κινησεις,αναφέρω επιγραμματικα:
Βλαστοκύτταρα,ιδιωτικο μαιευτήριο,ιδιωτικο νηπιαγωγειο,απορρυπαντικο προδερμ αντι πχ για Αρκάδι κ.ο.κ.
Βεβαια η κριση αναγκαστικα εξορθολογίζει τα πραγματα. -
Kάποια πράγματα είναι καλά για το παιδί χωρίς συζήτηση. Πχ τα βιολογικά τρόφιμα. Εμείς είχαμε φάει και λίγο DDT και ολίγη κομμουνιστική ραδιενέργεια, αλλά γενικά είχαμε καλή διατροφή. Σήμερα, λίγο ο Ασωπός, λίγο η υπερχρήση χημικών εντομοκτόνων και λιπασμάτων, αναγκάζουν ειδικά για μικρά παιδιά που είναι πιο ευπαθή να δίνεις το κάτι παραπάνω.
Δεν εχει αποδειχθει να υπαρχει μεγαλυτερη διατροφικη αξια στα βιολογικα.
Φυσικα εαν εισαι βεβαιος οτι ειναι βιολογικα,γλυτωνεις τα φυτοφάρμακα.
Δεν θεωρω οτι εμεις φαγαμε καλυτερα,τοτε αλλωστε υπηρχαν πολλες βιομηχανιες στην Ελλαδα και το περιβαλλον το ειχαν ολοι θεσμένο.Από εκεί και πέρα, το ντύσιμο έχει ΠΟΛΛΕΣ διαβαθμίσεις. Από 5 ευρώ το μπλουζάκι ως 50, από 3 ευρώ το παντελονάκι ως άλλα 50, από 10 ευρώ το φουστανάκι ως τα 100 κλπ. Παπούτσια ανατομικά, σε στοκ βρίσκεις με 20-30 ευρώ αυτά που 'κανονικά' έχουν 50-70. Εκεί μπορείς να κάνεις μεγάλη οικονομία.
Ρουχα απο internet ή στοκατζίδικα,οποιος ψαχνει βρισκει και ποιοτητα και τιμες.
Γάλατα-κρέμες είναι λίγο-πολύ στάνταρ. Βέβαια, εγώ πιτσιρικάς έτρωγα μια γαβάθα εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ με παξιμάδι παπάρα. Στα σκούρα, αν έρθουν τόσο σκούρα, σίγουρα μπορεί να κάνει το ίδιο και το παιδί μου.
Θηλασμός για οικονομια αλλα κυριως για τα οφελη υγειας,τους πρωτους 6 μηνες δεν χρειαζεται αλλη τροφη.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να δηλώσω ότι βλέπω με μεγάλο θαυμασμό τους ΑΛΒΑΝΟΥΣ, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο φέρονται στα παιδιά τους. Σχετικά φτωχοί οι περισσότεροι, εντούτοις τα έχουν καθαρά, φροντισμένα, αφιερώνουν χρόνο σ' αυτά. Όλα τούτα σε αντιδιαστολή με πολλούς ΕΛΛΗΝΕΣ, οι οποίοι ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, εις βάρος φυσικά των τελευταίων.
Δεν ενθουσιαζομαι καθολου με τον τροπο που φερονται στα παιδια τους γιατι πραγματι ειναι σαν Ελληνες του '50,δηλαδη απογοητευονται αν το παιδι ειναι κοριτσι,αν ειναι αγορι το μαθαινουν να ειναι ψευτονταής,αν ειναι αριστεροχειρας τον βαζουν να γραφει 'με το καλο χερι' και γενικως η καθυστερηση παει συννεφο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ενθουσιαζομαι καθολου με τον τροπο που φερονται στα παιδια τους γιατι πραγματι ειναι σαν Ελληνες του '50,δηλαδη απογοητευονται αν το παιδι ειναι κοριτσι,αν ειναι αγορι το μαθαινουν να ειναι ψευτονταής,αν ειναι αριστεροχειρας τον βαζουν να γραφει 'με το καλο χερι' και γενικως η καθυστερηση παει συννεφο.
να μην ξεχασουμε και ποσο κακο ειναι το σεξ πριν το γαμο.
Μπορει να ακουγονται αστεια ολα αυτα, δεν ειναι ομως ειναι πραγματικα λυπηρο να μεγαλωνουν παιδια -ανεξαρτητως εθνικοτητας- υπο καθεστως καταπιεσης στην Ελλαδα του σημερα.
-
Μην ανησυχείς μετά από ένα σημείο η πο@τσα θα πηγαίνει σύννεφο
Αν της λέει ο πατέρας σάλτα και μ@μησου μπορεί να μην το κάνει τόσο συχνά.
Αν τις λέει μη τυχόν ανοίξεις τα πόδια του μετά θ'αρχίσει να π@δι@ται σαν τα σκυλιά
Η καταπίεση φέρνει ξέσπασμα. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
να μην ξεχασουμε και ποσο κακο ειναι το σεξ πριν το γαμο.
Μπορει να ακουγονται αστεια ολα αυτα, δεν ειναι ομως ειναι πραγματικα λυπηρο να μεγαλωνουν παιδια -ανεξαρτητως εθνικοτητας- υπο καθεστως καταπιεσης στην Ελλαδα του σημερα.
Υπερβάλλετε. Οι Αλβανοί που κλείνουν ήδη δεκαετίες στην Ελλάδα και έχουν στείλει τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία, έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στα της ελληνικής κοινωνίας - επιδεικνύουν μοναδική προσαρμοστικότητα θα έλεγα.
Δεν βλέπω σε έναν Αλβανό 'της Αθήνας' ή άλλης ελληνικής μεγαλούπολης αξιόλογες διαφορές σε σχέση με έναν Έλληνα 'επαρχιώτη' στο ζήτημα της τιμής.ΟΜΩΣ, βλέπω αυτό που έγραψα ακριβώς στο παραπάνω μήνυμα: ότι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.
Και στο κάτω-κάτω, σόρρυζ, αλλά αν είναι να επιλέξω με το ζόρι μεταξύ της δεμένης, αλληλοϋποστηρικτικής οικογένειας όπου πέφτει και καμιά μπάτσα περιστασιακά από τη μία και μιας οικογένειας στην οποία τα παιδιά είναι το βαρετό βάρος, που τα στέλνουν ατάιστα και άπλυτα στο σχολείο με 10 ευρώ για ν' αγοράσουν γαριδάκια ή γύρους και να μην πεινάνε το μεσημέρι, που τα ξαμολάνε με ένα κινητό στο αυτί 'για ασφάλεια', που τα αφήνουν σε γιαγιάδες ή Ουκρανές νταντάδες για να σουλατσάρουν χωρίς έγνοιες, θα προτιμήσω το πρώτο.
Γιατί το δεύτερο εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου σε πολύ πιο καταπιεστική και βλαβερή συμπεριφορά, αφού κάθε παιδί χρειάζεται καθοδήγηση από τα 2 ως τα 12 τουλάχιστον. Μετά μπορείς να το αφήσεις να δοκιμάσει τα βήματά του χωρίς την παρουσία σου, αφού θα του έχεις δώσει τις βασικές κατευθύνσεις. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ουκρανές νταντάδες -
Μην σας ανοίγει η όρεξη, γιατί αυτές συνήθως είναι κάτι μπουρούχες χοντρές και γλωσσοκοπάνες γιατί πρώτα έχουν περάσει από το φέις κοντρόλ της συζύγου προκειμένου να εγκριθούν. Αλλού αυτά που ξέρετε.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ουκρανές νταντάδες
Το τοπικό αναφέρεται σε 'Ελάχιστο κόστος διαβίωσης' και όχι 'Ελάχιστο κόστος πηδ@#@τος'
Σύνελθεεεεεεε ...... -
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ελάχιστο ποσό διαβίωσης για "εργένη"/μήνα ... οικογένεια κλπ