-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κάποιοι λένε ότι τα αυτοκίνητα του εξωτερικού είναι φθινότερα. Ναι είναι φθινότερα γιατί είναι σάπια από κάτω (ρίχνουν πολύ αλάτι στους δρόμους). Και να μην είναι την ώρα της αγοράς τους θα σαπίσουν μετά. Το αλάτι την έχει κάνει την ζημιά του. Και μιλάμε για αυτοκίνητα δύο και τριών χρόνων!
Σαπια αυτοκινητα 3 ετων οταν οι εταιριες δινουν 8-30 χρονια εγγυηση για τη σκουρια????
Δε νομιζω....Για Διάβασε καλύτερα τους όρους των εγγυήσεων για διάτρηση (όχι σκουριά) και τα λέμε. Η μεγαλύτερη απάτη είναι. Όσο για το τι κάνει το αλάτι αν ξέρατε και είχατε δει δεν θα λέγατε ποτέ ότι αποκλείεται. Δεν μιλάμε για εκτεταμένες διαβρώσεις αλλά σες σημεία που συχνά ούτε το πλύσιμο δεν καταφέρνει να το απομακρύνει η κατάσταση μετά από τρία χρόνια είναι τραγική και συχνά μη αναστρέψιμη.
Για την αγορά σωστού μεταχειρισμένου χρειάζεται και λίγη τύχη καθώς και υπομονή γιατί δύσκολα ένας ιδιοκτήτης δίνει το άψογο δίχρονο αμάξι του. Αυτό γίνεται συνήθως χωρίς να αποκλείονται οι εξαιρέσεις όταν το αμάξι παρουσιάσει πολλά προβλήματα όπως του φίλου μας με τη Mercedes σε άλλο θέμα που βρίζει την ώρα και τη στιγμή που μπήκε στην αντιπροσωπεία.
-
Δε νομιζω οτι τα γαλβανισμενα αμαξωματα εχουν προβλημα.
Εχεις καποιο παραδειγμα να μας πεις? -
μα κανεις δεν υποστηριζει οτι τα αμαξια δεν σκουριαζουνε ΚΑΘΟΛΟΥ στα 3 χρονια... απλα το θεμα ειναι οτι ακομα και σε αυτες τις συνθηκες, δε πιστευω οτι ενα αμαξι σκουριαζει σε ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ βαθμο μεσα σε 6 χρονια ... οποτε με τις τιμες των 3χρονων ΜΤΧ αυτοκινητων στην ευρωπη, βγαζεις αλλα 3 χρονια ΑΝΕΤΑ... δηλ σου ερχεται μια χαρα οικονομικα...
Προσωπικα επισης πιστευω οτι σχεδον κανεις δε πουλαει το αμαξι κατω της 5ετιας χωρις λογο... (ειτε βλαβες, ειτε θελει κατι μεγαλυτερο, ειτε κερδισε το τζοκερ.) συνηθως ομως οι πιθανοτητες ειναι οτι θελει να το ξεφορτωθει.
-
Μεταχειρισμένο εαν ειναι σε καλή κατάσταση,με λιγα χιλιόμετρα και λογική τιμή,why not;Μπορείς ετσι να παρεις κατι μεγαλύτερο,αρκεί να εισαι σιγουρος για το τι παίρνεις.Εαν δεν τίθεται θέμα χρημάτων,καινούριο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δε νομιζω οτι τα γαλβανισμενα αμαξωματα εχουν προβλημα.
Εχεις καποιο παραδειγμα να μας πεις?Τα γαλβανισμένα αμαξώματα σαφώς έχουν μεγαλύτερη αντοχή γι αυτό εξάλλου πληρώνουμε παραπάνω για να πάρουμε αυτοκίνητα τέτοια. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απρόσβλητα από το αλάτι. Κάθε άλλο μάλιστα.
Μην ξεχνάτε επίσης ότι πολλά από τα μεταχειρισμένα δεν προέρχονται από ιδιώτες αλλά από στόλους εταιριών που τα έδιναν στους υπαλλήλους τους ανάλογα με τη θέση και τις ανάγκες. Λέτε αυτοί να τα έπλυναν από κάτω με πίεση μόλις τελείωναν δρομολόγιο σε δρόμους με αλάτι;
Παραδείγματα έχω πολλά από διάφορες εταιρίες και κλάσεις αυτοκινήτων. Όλα είναι συναδέλφων που διαμένουν στην πρώην Αμερικάνικη Βάση στο Ηράκλειο στην οποία τους έχουν δοθεί σπίτια με χαμηλό ενοίκιο. Είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και παρά τα συχνά πλυσίματα δεν καταφέρνουν να τα κρατούν σε άψογη κατάσταση. -
Το αλάτι εισχωρεί κάτω από τους θόλους και μέσα στα μαρσπιέ με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σαπίζει από μέσα προς τα έξω και να μην φαίνεται εύκολα.
Για ποιο λόγο λέτε οι κάτοικοι βόρειων χωρών να δίνουν τα αυτοκίνητά τους τόσο γρήγορα; -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Το αλάτι εισχωρεί κάτω από τους θόλους και μέσα στα μαρσπιέ με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σαπίζει από μέσα προς τα έξω και να μην φαίνεται εύκολα.
Για ποιο λόγο λέτε οι κάτοικοι βόρειων χωρών να δίνουν τα αυτοκίνητά τους τόσο γρήγορα;Σιγουρα οχι γιαυτο!
Τα δινουν γιατι τους κοστιζει λιγο να αλλαξουν αυτοκινητο! Εσυ αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να αλλαζεις αυτοκινητο καθε 3 χρονια δε θα το εκανες?? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τα δινουν γιατι τους κοστιζει λιγο να αλλαξουν αυτοκινητο!Τους κοστίζει λίγο; Εγώ πάντως σε αγγελίες βλέπω πανάκριβα αυτοκίνητα να τα δίνουν όσο όσο. Και όλα τα δίνουν μάντρες. Απ' ότι έχω ακούσει τους βοηθά το ίδιο το κράτος για την αγορά καινούριου γιατί λόγω των συνθηκών δεν αντέχουν πολύ τα 'παλιά'.
-
Πήγα μια μέρα, πριν 2 περίπου χρόνια, σε μια αντιπροσωπεία και είδα από την πίσω μεριά της ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο. Η μούρη του είχε μπει όλη μέσα και είχε στραβώσει σχεδόν όλο το πλαίσιο (μετωπική σύγκρουση), το ταμπλό ήταν σπασμένο και πάει λέγοντας.
Έπιασα τον ηλεκτρολόγο (τον ξέρω λίγο) και κάναμε την παρακάτω συζήτηση:
Εγώ: αυτό το αυτοκίνητο τι έγινε έτσι; Βγήκε κανείς ζωντανός από εκει μέσα;
Ηλεκτρολόγος: ναι ήταν τυχερή (γυναίκα) και έπαθε μόνο μικροτραυματισμούς
Εγώ: τι μοντέλο είναι;
Ηλεκτρολόγος: 6 μήνες το είχε.
Εγώ: και το έδωσε σε εσάς για ανταλακτικά;
Ηλεκτρολόγος: ναι... θα τό θελες; Θα το φτιάξουν και θα το πουλήσουν.
Εγώ: μα καλά, και πως θα γίνει αυτό το 'πράγμα'; Ποιός θα το πάρει;
Ηλεκτρολόγος: θα το βάλουν στην καλίμπρα και θα γίνει αστέρι. Δεν θα φαίνεται τίποτα!
Εγώ: φαντάζομαι ότι θα το δώσετε κάτω τιμή σαν τρακαρισμένο που είναι.
Ηλεκτρολόγος: τι λές; Θα το δώσουν λίγο παρακάτω από την τιμή του καινούριου.
Εγώ: ναι καλά... ποιος θα το πάρει;
Ηλεκτρολόγος: ξέρεις πόσα τέτοια έχουμε δώσει; Ο κόσμος είναι χαζός...Κι έρχονται μετά κάποιοι και θέλουν το 406 μου (4 χρόνων με 29900 χλμ. που είναι αστέρι) 9 - 10000
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Τα δινουν γιατι τους κοστιζει λιγο να αλλαξουν αυτοκινητο!
Τους κοστίζει λίγο; Εγώ πάντως σε αγγελίες βλέπω πανάκριβα αυτοκίνητα να τα δίνουν όσο όσο. Και όλα τα δίνουν μάντρες. Απ' ότι έχω ακούσει τους βοηθά το ίδιο το κράτος για την αγορά καινούριου γιατί λόγω των συνθηκών δεν αντέχουν πολύ τα 'παλιά'.
ακομη δεν εχεις καταλαβει οτι τα 30000ε για εναν ξενο ειναι λιγα λεφτα? Και επισης με 30000ε παιρνει ΠΟΛΥ καλο αυτοκινητο....
δεν υπαρχει καμια βοηθεια απο το κρατος.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τους κοστίζει λίγο; Εγώ πάντως σε αγγελίες βλέπω πανάκριβα αυτοκίνητα να τα δίνουν όσο όσο. Και όλα τα δίνουν μάντρες. Απ' ότι έχω ακούσει τους βοηθά το ίδιο το κράτος για την αγορά καινούριου γιατί λόγω των συνθηκών δεν αντέχουν πολύ τα 'παλιά'.
ακομη δεν εχεις καταλαβει οτι τα 30000ε για εναν ξενο ειναι λιγα λεφτα? Και επισης με 30000ε παιρνει ΠΟΛΥ καλο αυτοκινητο....
Μου θυμίζεις τον παππού μου (μην με παρεξηγήσεις έτσι; ) που όταν ήταν νέος έλεγε ότι οι Έλληνες που ζούσαν στην Αλβανία, ζούσαν πλουσιοπάροχα.
Εντάξει δεν λέω ότι είναι καλύτερα εδώ αλλά μην τους βγάζουμε κι όλους πλούσιους εκεί έξω. -
Όταν Βλέπεις Toyota ή VW 2 ετών να πωλούνται μόλις 1000 ευρώ φτηνότερα απο το καινούριο τί να πείς Στην Ελλάδα η λέξη depreciation είναι άγνωστη.
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Μου θυμίζεις τον παππού μου (μην με παρεξηγήσεις έτσι; ) που όταν ήταν νέος έλεγε ότι οι Έλληνες που ζούσαν στην Αλβανία, ζούσαν πλουσιοπάροχα.
Εντάξει δεν λέω ότι είναι καλύτερα εδώ αλλά μην τους βγάζουμε κι όλους πλούσιους εκεί έξω.Δε σε παρεξηγω γιατι εισαι και πατριωτης!
Σαφως δεν ειναι ολοι πλουσιοι, αλλα υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι που μπορουν να αλλαζουν αυτοκινητα καθε 2-3 χρονια σε σχεση με τους Ελληνες. Και γιαυτο το λογο το κανουν!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όταν Βλέπεις Toyota ή VW 2 ετών να πωλούνται μόλις 1000 ευρώ φτηνότερα απο το καινούριο τί να πείς Στην Ελλάδα η λέξη depreciation είναι άγνωστη.Εντάξει, αυτό είναι υπερβολικό!!!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όταν Βλέπεις Toyota ή VW 2 ετών να πωλούνται μόλις 1000 ευρώ φτηνότερα απο το καινούριο τί να πείς Στην Ελλάδα η λέξη depreciation είναι άγνωστη.και οχι μονο αυτο, δε σηκωνουν και κουβεντα!!! Εδω ο αλλος προσπαθουσε να πουλησει αυτοκινητο με τα 'προσοντα' που λες, με τη δικαιολογια οτι το επλενε τακτικα με 'ειδικο σαμπουαν'!!!!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δε σε παρεξηγω γιατι εισαι και πατριωτης! -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Δε σε παρεξηγω γιατι εισαι και πατριωτης!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όταν Βλέπεις Toyota ή VW 2 ετών να πωλούνται μόλις 1000 ευρώ φτηνότερα απο το καινούριο τί να πείς Στην Ελλάδα η λέξη depreciation είναι άγνωστη.
και οχι μονο αυτο, δε σηκωνουν και κουβεντα!!! Εδω ο αλλος προσπαθουσε να πουλησει αυτοκινητο με τα 'προσοντα' που λες, με τη δικαιολογια οτι το επλενε τακτικα με 'ειδικο σαμπουαν'!!!!!!!
Εμένα με πιάνει που το πλένω με AVA;
-
τι λες τωρα?
αυτος το επλενε με σαμπουαν 'ειδικο' για το συγκεκριμενο αυτοκινητο! Τουλαχιστον 30ε το μπουκαλι... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι λες τωρα?
αυτος το επλενε με σαμπουαν 'ειδικο' για το συγκεκριμενο αυτοκινητο! Τουλαχιστον 30ε το μπουκαλι...
Ποιά η άποψή σας...?