-
έχεις δίκιο, απλά ο νίκος θα μείνει οπότε άκυρο
Λοιπόν, για να το κλείσουμε, ρώτησα την συντρόφισσα, διαβατήριο
-
Αποψή μου ειναι ότι, όπου και να πάς εκτός Ελληνικών συνόρων, θα πρέπει να έχεις διαβατήριο, για κάθε ενδεχόμενο.
Ειδικότερα για τα Β΄ κατηγορίας κράτη (εμείς βέβαια ίσως πάμε για Γ΄ ... ), δεν θα το διανοούμουν κάν να ξεκινήσω ταξίδι χωρίς διαβατήριο, δεν πάν' να λένε περάστε και με ταυτότητα, .....
Δεν έχω όρεξη να είμαι 'μπλοκαρισμένος¨για εξακρίβωση στοιχείων στο εξωτερικό, γιατί πχ μοιάζω στον Πάσσαρη
Και τα ίδια ισχύουν για τα έγγραφα-δίπλωμα-πράσινες κάρτες- πράσινα άλογα του αυτοκινήτου.
Ου μπλέξεις, πολλώ δε μάλλαν αν είσαι και με ελλειπή έγγραφα! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αποψή μου ειναι ότι, όπου και να πάς εκτός Ελληνικών συνόρων, θα πρέπει να έχεις διαβατήριο, για κάθε ενδεχόμενο.
Ειδικότερα για τα Β΄ κατηγορίας κράτη (εμείς βέβαια ίσως πάμε για Γ΄ ... ), δεν θα το διανοούμουν κάν να ξεκινήσω ταξίδι χωρίς διαβατήριο, δεν πάν' να λένε περάστε και με ταυτότητα, .....
Δεν έχω όρεξη να είμαι 'μπλοκαρισμένος¨για εξακρίβωση στοιχείων στο εξωτερικό, γιατί πχ μοιάζω στον Πάσσαρη
Και τα ίδια ισχύουν για τα έγγραφα-δίπλωμα-πράσινες κάρτες- πράσινα άλογα του αυτοκινήτου.
Ου μπλέξεις, πολλώ δε μάλλαν αν είσαι και με ελλειπή έγγραφα!να το δεχτώ αν μίλαγες για όταν πρωτοεφαρμόστηκε το μέτρο, ή έχεις καμιά ταυτότητα χειρόγραφη σαν την δική μου, αλλά εντός σέγκεν πραγματικά πλέον δεν υπάρχει θέμα, καρατσεκαρισμένο
Δεν βλέπω τον λόγο γιατί μια οικογένεια να πρέπει να πληρώσει 250 € για κάτι άχρηστο, καλύτερα να τα φάει ο μπαμπάς στις πουτάνες στην Τσεχία
-
250 € στοιχίζει να βγάλεις διαβατήριο;
Πάντως για ανανέωση δε θυμάμαι να πλήρωσα κάτι (οπότε, αν πλήρωσα κάτι θα ήταν μικρό) -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
250 € στοιχίζει να βγάλεις διαβατήριο;
Πάντως για ανανέωση δε θυμάμαι να πλήρωσα κάτι (οπότε, αν πλήρωσα κάτι θα ήταν μικρό)Tα τρια ατομα;
-
Για οικογένεια μίλησα σκωτσέζε, συγκεντρώ σουυυυ
να σε δώ σε λίγα χρόνια με το τέκνο τί θα κάνεις
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.........
Tα τρια ατομα;Ναι. Παράβολα + φωτό = περίπου 80€/άτομο. Και επιμένω, δεν πάω πουθενά χωρίς διαβατήριο.
Και αν λήγει, δεν περνάει μέρα χωρίς να έχω καινούριο σε ισχύ.
Μπορεί εγώ να είμαι μα@@@ας, αλλά τσιγάρα στην ψειρού δεν θα σας φέρω -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.........
Tα τρια ατομα;Ναι. Παράβολα + φωτό = περίπου 80€/άτομο. Και επιμένω, δεν πάω πουθενά χωρίς διαβατήριο.
Μπορεί εγώ να είμαι μα@@@ας, αλλά τσιγάρα στην ψειρού δεν θα σας φέρωΣαν απαντηση το εγραψα οτι δηλαδη τα τρια ατομα στοιχίζουν περιπου 250€ .
-
Και εγώ σαν απάντηση (@ drifter ) έγραψα ...
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
....
Μπορεί εγώ να είμαι μα@@@ας, αλλά τσιγάρα στην ψειρού δεν θα σας φέρω -
Παντως εχει δίκαιο ο rx8_drifter οτι στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης τα διαβατήρια ειναι πλέων περιττά αλλά η ατυχία είναι οτι είμαστε αρκετά αποκομμένοι στην άκρη με λίγο περίεργους γείτονες!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.........
Μπορεί εγώ να είμαι μα@@@ας, αλλά τσιγάρα στην ψειρού δεν θα σας φέρωέ αυτό δεν παίζει, σοβαρά τώρα
-
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Ανήκω σε αυτούς που προτιμούν την υπερεξασφάλιση.
Κατά τα άλλα, το διαβατήριο δεν ειναι σε όλες τις χώρες απαραίτητο, αλλά για μένα ειναι! -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για οικογένεια μίλησα σκωτσέζε, συγκεντρώ σουυυυ
να σε δώ σε λίγα χρόνια με το τέκνο τί θα κάνειςΝαι βρε.. κι εμείς οικογένεια ήμασταν (2μελής)
Ειλικρινά μου έμεινε αξέχαστη η όποια χρέωση, αν υπήρξε (πριν 2 χρόνια περίπου αυτά)
Το τέκνο προς το παρόν μετράει ως χειραποσκευή -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κατά τα άλλα, το διαβατήριο δεν ειναι σε όλες τις χώρες απαραίτητο, αλλά για μένα ειναι!Κάνω συχνά το Αγγλία - Ελλάδα και τούμπαλιν, στην Ελλάδα όλα οκ, είτε ταυτότητα είτε διαβατήριο. Στην Αγγλία αρκετές φορές μου ζαλίζουνε τα @@, την κοιτάνε, την ξανακοιτάνε, με ρωτάνε που λέει Ελληνική Δημοκρατία, πότε λήγει , μου πετάνε με ύφος 'αν θέλω σε αφήνω να περάσεις με αυτή την μπλε κάρτα', κτλ. Αν και είμαι λίγο 'Γαλάτης' σαν χαρακτήρας, πήγα και έβγαλα διαβατήριο, για να μη χάνω την ώρα μου στα αεροδρόμια και στα τελωνεία.
-
η άδεια οδήγησης δεν?
εγώ είμαι υπερήφανος κάτοχος της καινούριας που είναι σαν πιστωτική. -
Και το καινούριο δίπλωμα έχω δείξει στην Αγγλία, πιστωτική κάρτα, τα πάντα όλα και τα κοάλα τίποτα. Αν πέσεις σε στραβόξυλο, σου σπάνε τα @@.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Κατά τα άλλα, το διαβατήριο δεν ειναι σε όλες τις χώρες απαραίτητο, αλλά για μένα ειναι!Κάνω συχνά το Αγγλία - Ελλάδα και τούμπαλιν, στην Ελλάδα όλα οκ, είτε ταυτότητα είτε διαβατήριο. Στην Αγγλία αρκετές φορές μου ζαλίζουνε τα @@, την κοιτάνε, την ξανακοιτάνε, με ρωτάνε που λέει Ελληνική Δημοκρατία, πότε λήγει , μου πετάνε με ύφος 'αν θέλω σε αφήνω να περάσεις με αυτή την μπλε κάρτα', κτλ. Αν και είμαι λίγο 'Γαλάτης' σαν χαρακτήρας, πήγα και έβγαλα διαβατήριο, για να μη χάνω την ώρα μου στα αεροδρόμια και στα τελωνεία.
Επί 3 χρόνια πήγαινε-έλα Αθήνα-Λονδίνο σχεδόν κάθε εβδομάδα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την καινούργια ταυτότητα.
Οπως και σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ καθώς και της Ελβετίας. -
Θυμάμαι κάποιος εδω μέσα πρέπει να ειχε γράψει μια ιστορία που το σταμάτησαν στα σύνορα της ελβετιας επειδή η ταυτότητα του ηταν χειρόγραφη κ θέλανε να το τσεκάρουν στο προξενείο οτι είναι κανονική!
(που να ξερουν τη μπανανιά είμαστε εδώ )!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επί 3 χρόνια πήγαινε-έλα Αθήνα-Λονδίνο σχεδόν κάθε εβδομάδα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την καινούργια ταυτότητα.
Οπως και σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ καθώς και της Ελβετίας.Δυστυχώς έχω την καινούρια ταυτότητα, αλλά τα στοιχεία είναι γραμμένα με το χέρι, την είχα βγάλει από τις πρώτες φουρνιές. Τι να κάνω, μπλέκω με
-
Ξεπαρθενιάστικα.
Όχι αυτές τις μέρες δεν ήμουν χαλκιδική και δεν έγραφα απο ντροπή, αλλά σκόπια!
Μου φαίνεται πρέπει να σας κάνω οδηγό για αρχάριους.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες