Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Μειονότητες-Ανθρώπινα Δικαιώματα Μειονοτήτων
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Μειονότητες-Ανθρώπινα Δικαιώματα Μειονοτήτων
    • 1
    • 2
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 17
    • 18
    • 7 / 18
    Αντίλογος
    42
    349
    249
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      spartan last edited by

Κωνσταντίνε και συ είσαι

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        dstou last edited by

από kon5 » 17/11/10 16:49

Από τον ισλαμικό κόσμο πρέπει να φύγει η έννοια του μάρτυρα. Είναι τραγικό να ζώνεται κάποιος με εκρηκτικά και να παίρνει μαζί τους ψυχές αθώων ανθρώπων. Όπως επίσης πρέπει και να αποκατασταθεί η θέση της γυναίκας.

Για απάντησε στην ερώτηση που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα μιας που είναι και νομικός.

Ερώτηση
        Για τους μουσουλμάνους εισαγωγής θα ισχύουν οι νόμοι της σαρίας που ισχύουν για τους έλληνες ομοθρήσκους τους, ή θα έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά και εδώ?
        Όποιος ξέρει ας απαντήσει.

• R
          rx8_drifter last edited by

όντως βγαίνουμε ΟΤ

• F
            fog last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

Αν ο νόμος λέει πως δεν πρέπει στο διαμέρισμα νάχω πάνω από 2 σκυλιά, θα πρέπει να το σεβαστώ στην πολυκατοικία που μένω ή να αγωνιστώ να αλλάξω το νόμο, αν τον θεωρώ άδικο (προς τα πάνω ή προς τα κάτω, είναι άσχετο)Αν όμως όλοι οι ένοικοι στην πολυκατοικία είναι βάζελοι, δεν βλέπω γιατί να πάψω να είμαι γάβρος.

Το παραδειγμα που επέλεξες δεν στέκει και νομίζω το ξέρεις πολύ καλά....

1. Για αρχή, κατι που ανέφερα και παραπάνω, εξετάζεται το κατα πόσο βρίσκεσαι νόμιμα στην πολυκατοικία. Αν πληρώνεις το ενοίκιο σου π.χ. (ή κατέλαβες ενα διαμερίσμα ας πουμε που βρήκες άδειο ή ακόμα ίσως και γεμάτο.... ), αν πληρώνεις τα κοινόχρηστά σου κλπ...

Αυτό μεταφράζεται στον αν κάποιος είναι παράνομα ή νόμιμα στη χώρα, όχι στο τι πιστεύει και ποιά τα δικαιώματά του σαν άνθρωπος ή στο αν έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Τα οποία πληροφοριακά ΔΕΝ αλλάζουν είτε είναι νόμιμος είτε παράνομος. Ούτε καν αν είναι εγκληματίας. Υπάρχουν αρκετοί νομικοί εδώ να στο βεβαιώσουν.

1. ΑΝ υποθέσουμε ολα αυτά ΟΚ, πάμε παρακάτω. Υποθέτουμε οτι γνωρίζεις οτι στην πολυκατοικία κατοικούν βάζελοι κυρίως και παρόλα αυτά επιμένεις να εγκατασταθείς στο διαμερισμα γιατί σου αρέσει και θέλεις και σε εξυπηρετεί, και, και..... Σαφώς και δεν θα παψεις να είσαι γάβρος, αλλα θα πρέπει να έχεις υπ΄οψιν σου οτι θα πρέπει να σεβαστείς τις συνήθειες των βάζελων που βρήκες εκεί...Δεν θα πρέπει να βάζεις στη διαπασών τον υμνο του γάβρου, δεν θα πρέπει να βρίζεις τον Παναθηναικό (ενωπιόν τους τουλάχιστον), δεν θα πρέπει να έχεις την απαίτηση οι βάζελοι να γίνουν οι γάβροι ή να παρατήσουν γενικά τις ομάδες κλπ.

Αυτού του είδους ο ...διακανονισμός δεν μοιάζει και τόσο 'νόμιμος'. Κάτι σαν ο νόμος του όχλου μου ακούγεται και ναι, υπάρχουν αρκετοί νομικοί εδώ να σου πουν ότι δεν πάει έτσι το θέμα απέναντι στο νόμο. Μπορεί να υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας που θα πρέπει να σεβαστούν και οι μεν και οι δε αλλά από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να ακούει τον ύμνο του.

1. Αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας τον οποίον διάβασες και αποδέχτηκες πριν νοικιάσεις, λέει πως απαγορεύονται τα πανώ του Ολυμπιακού, ενω του Παναθηναικού τα έχεις ήδη δει παντού αναρτημένα, θα το σεβαστείς εφόσον το γνωρίζες όταν μετακόμιζες. Οχι, ΔΕΝ θα αγωνιστείς εκ των υστέρων να τον αλλάξεις...!! Ασχετα αν είναι δίκαιος ο κανονισμός ή όχι!! Αν παλι λέει οτι επιτρέπονται όλα τα πανώ, σαφώς θα πρεπει να αναρτήσεις και το δικό σου εφόσον το θες....

Για το αντίστοιχο λοιπόν εδώ (και πάλι νομικοί υπάρχουν που ξέρουν καλύτερα ) ο κανονισμός της πολυκατοικίας (νόμος του κράτους) λέει ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και είναι ελεύθερος να εξασκεί τη θρησκεία του. Μα ακόμη και έτσι (θα ήμουν υποχρεωμένη να αναγκαστώ τους 'βρωμιάρηδες' αλλά) θα έκανα προσπάθεια να τον αλλάξω αν τον θεωρούσα άδικο.
            Για το συγκεκριμένο λοιπόν θέμα υπάρχει νόμος που το ξεκαθαρίζει και δυστυχώς για σένα λέει ότι θα ανεχτείς τον 'ύμνο' του γάβρου. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν πρέπει καν να κάνεις κάτι να το αλλάξεις αυτό γιατί ήδη ισχύει.

Προφανώς αν αυτά που έλεγα 'ήξερα' ότι ΔΕΝ ισχύουν δε θα τα έλεγα.

• K
              kon5 last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:

από kon5 » 17/11/10 16:49

Από τον ισλαμικό κόσμο πρέπει να φύγει η έννοια του μάρτυρα. Είναι τραγικό να ζώνεται κάποιος με εκρηκτικά και να παίρνει μαζί τους ψυχές αθώων ανθρώπων. Όπως επίσης πρέπει και να αποκατασταθεί η θέση της γυναίκας.

Για απάντησε στην ερώτηση που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα μιας που είναι και νομικός.

Ερώτηση
              Για τους μουσουλμάνους εισαγωγής θα ισχύουν οι νόμοι της σαρίας που ισχύουν για τους έλληνες ομοθρήσκους τους, ή θα έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά και εδώ?
              Όποιος ξέρει ας απαντήσει.

Δεν ασχολούμαι με αυτά τα θέματα φίλε μου.

• D
                dstou last edited by

Κι όμως ασχολήσε θίγοντας το θέμα της θέσης της γυναίκας στον μουσουλαμανικό σύστημα αξιών.

• D
                  dimitrianakis last edited by

Γραικυλοι υπηρχαν και θα υπαρχουν.
                  Ο μουσουλμανος οποιο χερι δεν μπορει να το δαγκωσει, το φιλαει.
                  Ελληνας και μουσουλμανος δεν γινεται.

• D
                    dstou last edited by

Τι λες άνθρωπέ μου?

• K
                      kon5 last edited by

Νομικά δεν ασχολούμαι αυτό εννοώ.

Δεν χρειάζονται ωστόσο νομικές γνώσεις για να δεις σε τί τραγική θέση βρίσκεται η γυναίκα σε αυτά τα κράτη. Λιθοβολισμός, απαγχονισμός, βιασμοί, απαγόρευση εξόδου κλπ άλλα τραγικά.

• D
                        dimik last edited by

Ο χρήστης fog έγραψε:

Αυτό είναι το επίπεδο (σημασία) της όλης αυζήτησης....δεν μιλάμε για κάτι ουσιαστικό αλλά δεν θα κοιτάξω να κάνω τους κατοίκους της χώρας βάζελους γιατί είμαι γάβρος και προσβάλομαι...θα ζήσω με την ιδέα....το ίδιο θέλω και γι αυτούς που επιλέγουν να ζήσουν στην χώρα μου...να ανεχτούν όπως και να τους ανεχτούν

Περί νόμων και λοιπόν συμφωνώ...αρκεί να μην είσαι η μειοψηφία που τους θεωρείς άδικους...περί αυτού δεν είναι η δημοκρατία;

Στο πρώτο σκέλος μάλλον κάπου 'χαθήκαμε'. Το θέμα σου είναι να μην προσπαθήσουν να σε 'κάνουν' μουσουλμάνο, να μην κάνουν παρανομίες, να μην θέλουν να έχουν τους χώρους που 'χρειάζονται' για τα 'θρησκευτικά τους καθήκοντα' ή να μας αφήσουν 'ήσυχους' και να πάνε στη Μέκκα;

Περί δημοκρατίας ...διαφωνώ.
                        Άλλο τι πρέπει να τηρείς, άλλο τι θεωρείς δίκαιο και άλλο αν η πλειοψηφία 'ξέρει' πάντα το σωστό.
                        Εκτός αν νομίζεις πως όλα όσα θεωρούμε σήμερα 'σωστά και νόμιμα' ήταν πάντα άποψη και στόχος της πλειοψηφίας.
                        Ή ότι 'αύριο' αυτά τα ίδια θα τα ασπάζεται η πλειοψηφία απαραίτητα.

Το θέμα είναι να μην προσηλυτίζουν, να μην κάνουν παρανομίες και να ζουν την ζωή τους ήσυχα κι ωραία όπως κι εγώ με τους θρησκευτικούς τους χώρους και όλα τα κομφόρ...και να κάνουμε και παρέα και οτιδήποτε. Νορμάλ πράγματα...αλλά σε σωστά πλαίσια. Από την στιγμή που θα τα έχουν όλα διαφωνώ κάθετα στον να ζητήσουν π.χ να φύγει ο σταυρός από την σημαία ή να μην κυκλοφορούν γυναίκες με μινι στις γειτονιές τους γιατί προσβάλονται.

Η πλοιοψηφία δεν ξέρει σχεδόν ποτέ το σωστό, όμως αποφασίζει...και δεν μπορεί κανείς να αντιταχθεί ενεργά στις αποφάσεις της αν θέλει να υποστηρίζει την δημοκρατία.
                        Δηλαδή αν σε 100 χρόνια οι μουσουλμάνοι είναι πλειοψηφία και αποφασίουν να εφαρμόζεται η σαρία στην Ελλάδα θα γίνει...πολύ απλό. Σε όποιον αρέσει όμως...οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε σε άλλη χωρά...εξίσου απλό.

Δεν είναι όλα πολύ απλά;

• Q
                          qsisvts last edited by

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:

σε ρωτάω ανθρωπέ μου το πρόβλημα σου είανι η χρηματοδότηση? αν ναι σου εγγυώμαι ότι οι μουσουλμάνοι, θα μπορούσαν να κάνουν τέμενος 3 φορες μεγαλύτερο απ τον καθεδρικό της αθήνας χωρίς να βάλεις σέντς απ την τσέπη σου.
                          Η τζέντα με χαρά θα χρηματοδοτίσει το έργο
                          Θα είχες πρόβλημα να έχει κατηχητικό, που να διδάσκει αραβική μουσική, αραβικούς χωρούς?

ΑΝ όχι, δεν βλέπω λόγο να κουβεντιάζουμε.

Αλλού είναι το προβλημά σου

τοτε θα ηταν ιδιωτικος χωρος

καλυτερα να ειναι δημοσιος ωστε να μπορει το κρατος να ελεγχει τι παιζει

απο αυτη και μονο την αποψη καλυτερα να το πληρωσουμε απο τη τσεπη μας

• ?
                            A Former User last edited by

Μα για αυτο δεν ηθελαν να το χρηματοδοτησει η Σαουδικη Αραβια.Για να μην εχουν δικαιωματα.
                            Στο Βοτανικο δνε θα γινει το γηπεδο του Παο;Τοσο μεγαλη εκταση υπαρχει εκει;

• F
                              fog last edited by

Ο χρήστης dimik έγραψε:

Αυτό είναι το επίπεδο (σημασία) της όλης αυζήτησης....δεν μιλάμε για κάτι ουσιαστικό αλλά δεν θα κοιτάξω να κάνω τους κατοίκους της χώρας βάζελους γιατί είμαι γάβρος και προσβάλομαι...θα ζήσω με την ιδέα....το ίδιο θέλω και γι αυτούς που επιλέγουν να ζήσουν στην χώρα μου...να ανεχτούν όπως και να τους ανεχτούν

Περί νόμων και λοιπόν συμφωνώ...αρκεί να μην είσαι η μειοψηφία που τους θεωρείς άδικους...περί αυτού δεν είναι η δημοκρατία;

Στο πρώτο σκέλος μάλλον κάπου 'χαθήκαμε'. Το θέμα σου είναι να μην προσπαθήσουν να σε 'κάνουν' μουσουλμάνο, να μην κάνουν παρανομίες, να μην θέλουν να έχουν τους χώρους που 'χρειάζονται' για τα 'θρησκευτικά τους καθήκοντα' ή να μας αφήσουν 'ήσυχους' και να πάνε στη Μέκκα;

Περί δημοκρατίας ...διαφωνώ.
                              Άλλο τι πρέπει να τηρείς, άλλο τι θεωρείς δίκαιο και άλλο αν η πλειοψηφία 'ξέρει' πάντα το σωστό.
                              Εκτός αν νομίζεις πως όλα όσα θεωρούμε σήμερα 'σωστά και νόμιμα' ήταν πάντα άποψη και στόχος της πλειοψηφίας.
                              Ή ότι 'αύριο' αυτά τα ίδια θα τα ασπάζεται η πλειοψηφία απαραίτητα.

Το θέμα είναι να μην προσηλυτίζουν, να μην κάνουν παρανομίες και να ζουν την ζωή τους ήσυχα κι ωραία όπως κι εγώ με τους θρησκευτικούς τους χώρους και όλα τα κομφόρ...και να κάνουμε και παρέα και οτιδήποτε. Νορμάλ πράγματα...αλλά σε σωστά πλαίσια. Από την στιγμή που θα τα έχουν όλα διαφωνώ κάθετα στον να ζητήσουν π.χ να φύγει ο σταυρός από την σημαία ή να μην κυκλοφορούν γυναίκες με μινι στις γειτονιές τους γιατί προσβάλονται.

Γι αυτό 'χαθήκαμε'. Το αρχικό θέμα συζήτησης ήταν αν οποιοσδήποτε που η 'ομάδα' που ανήκει δεν αποτελεί πλειοψηφία σε ένα τόπο, έχει δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει, και να κρατάει τη γλώσσα του ή τις συνήθειές του. Όχι αν μπορεί να μου 'επιβληθεί' ή να με 'αναγκάσει' να ζω σύμφωνα με τα δικά του μέτρα ή να κάνει παρανομίες. Νομίζω αυτό είναι αυτονόητο.

Η πλοιοψηφία δεν ξέρει σχεδόν ποτέ το σωστό, όμως αποφασίζει...και δεν μπορεί κανείς να αντιταχθεί ενεργά στις αποφάσεις της αν θέλει να υποστηρίζει την δημοκρατία.
                              Δηλαδή αν σε 100 χρόνια οι μουσουλμάνοι είναι πλειοψηφία και αποφασίουν να εφαρμόζεται η σαρία στην Ελλάδα θα γίνει...πολύ απλό. Σε όποιον αρέσει όμως...οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε σε άλλη χωρά...εξίσου απλό.

Δεν είναι όλα πολύ απλά;

Διαφωνώ.
                              Προφανώς αν κάτι είναι νόμος είμαι υποχρεωμένη να τον ακολουθώ.
                              Αλλά επειδή πάνω από πλειοψηφίες και μειοψηφίες όλοι είμαστε άνθρωποι, γι αυτό υπάρχουν κάποιοι νόμοι που εξασφαλίζουν ότι ακόμη και αν είσαι μειοψηφία θα μπορείς να διατηρήσεις την ταυτότητά σου. Οι νόμοι δεν γίνονται για να βολευτούν οι πλειοψηφίες ή οι δυνατοί (άσχετα αν έτσι τους έχουμε 'μάθει') μα για να εξασφαλίζουν τους αδύνατους και αυτούς που δεν έχουν τα νούμερα με το μέρος τους.
                              Αυτό που περιγράφεις εσύ είναι 'ο νόμος της ζούγκλας'. Και φυσικά όταν θα είμαι μειοψηφία (είμαι σε πολλά και εσύ επίσης) θα έχω την ίδια απαίτηση με αυτό που αναγνωρίζω στους άλλους σα δικαίωμα σήμερα.

Στο μυαλό μου αυτό είναι πολύ απλό. Όχι να την κάνω από ένα τόπο που έχω ζήσει όλη μου τη ζωή γιατί είναι περισσότεροι αυτοί που θέλουν να τρώνε πιλάφι μετά θάνατο από αυτούς που πίνουν το 'αίμα' και να τρώνε 'σώμα' του θεού τους.
                              Και τα δύο τα βρίσκω το ίδιο ανούσια εξάλλου.

• S
                                spartan last edited by

Ο χρήστης fog έγραψε:

Αν ο νόμος λέει πως δεν πρέπει στο διαμέρισμα νάχω πάνω από 2 σκυλιά, θα πρέπει να το σεβαστώ στην πολυκατοικία που μένω ή να αγωνιστώ να αλλάξω το νόμο, αν τον θεωρώ άδικο (προς τα πάνω ή προς τα κάτω, είναι άσχετο)Αν όμως όλοι οι ένοικοι στην πολυκατοικία είναι βάζελοι, δεν βλέπω γιατί να πάψω να είμαι γάβρος.

Το παραδειγμα που επέλεξες δεν στέκει και νομίζω το ξέρεις πολύ καλά....

1. Για αρχή, κατι που ανέφερα και παραπάνω, εξετάζεται το κατα πόσο βρίσκεσαι νόμιμα στην πολυκατοικία. Αν πληρώνεις το ενοίκιο σου π.χ. (ή κατέλαβες ενα διαμερίσμα ας πουμε που βρήκες άδειο ή ακόμα ίσως και γεμάτο.... ), αν πληρώνεις τα κοινόχρηστά σου κλπ...

Αυτό μεταφράζεται στον αν κάποιος είναι παράνομα ή νόμιμα στη χώρα, όχι στο τι πιστεύει και ποιά τα δικαιώματά του σαν άνθρωπος ή στο αν έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Τα οποία πληροφοριακά ΔΕΝ αλλάζουν είτε είναι νόμιμος είτε παράνομος. Ούτε καν αν είναι εγκληματίας. Υπάρχουν αρκετοί νομικοί εδώ να στο βεβαιώσουν.

Δεν χρειάζεται νομικός να μου πει, πως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει, αν βρεθώ στην πολυκατοικία σου παρανομα, είναι να βρεθώ εκτός αυτής. Το πρώτο δικαίωμα που ΔΕΝ έχω, είναι να βρίσκομαι εκει. Απο κει και περα, αρχίζουν τα δικαιώματα που έχω. Απλό κι ας θελεις να το κανεις να φάινεται πολύπλοκο.

1. ΑΝ υποθέσουμε ολα αυτά ΟΚ, πάμε παρακάτω. Υποθέτουμε οτι γνωρίζεις οτι στην πολυκατοικία κατοικούν βάζελοι κυρίως και παρόλα αυτά επιμένεις να εγκατασταθείς στο διαμερισμα γιατί σου αρέσει και θέλεις και σε εξυπηρετεί, και, και..... Σαφώς και δεν θα παψεις να είσαι γάβρος, αλλα θα πρέπει να έχεις υπ΄οψιν σου οτι θα πρέπει να σεβαστείς τις συνήθειες των βάζελων που βρήκες εκεί...Δεν θα πρέπει να βάζεις στη διαπασών τον υμνο του γάβρου, δεν θα πρέπει να βρίζεις τον Παναθηναικό (ενωπιόν τους τουλάχιστον), δεν θα πρέπει να έχεις την απαίτηση οι βάζελοι να γίνουν οι γάβροι ή να παρατήσουν γενικά τις ομάδες κλπ.

Αυτού του είδους ο ...διακανονισμός δεν μοιάζει και τόσο 'νόμιμος'. Κάτι σαν ο νόμος του όχλου μου ακούγεται και ναι, υπάρχουν αρκετοί νομικοί εδώ να σου πουν ότι δεν πάει έτσι το θέμα απέναντι στο νόμο. Μπορεί να υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας που θα πρέπει να σεβαστούν και οι μεν και οι δε αλλά από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να ακούει τον ύμνο του.

'Οχλο' τον χαρακτηρίζεις υποτιμητικά ΕΣΥ, γιατί ετσι σε συμφέρει και ακούγεται και κάπως, ενω το γλυκύτατο, αδικημενούλι, καταφρομηνένο 'μειονοτητα', το κρατάς για τον 'εαυτό' σου. Ηδη είσαι άδικη.....Ο νόμος είναι νόμος και στο παράδειγμα παραπάνω παραμενει....Τί να μου πουν οι νομικοί...;; (μηπως καλείς τον Koutsan...?? Ζήτα του στα ίσα ). Οτι υπάρχουν νομοι του 'όχλου' (όσοι δε μας αρέσουν δηλαδή) και νόμοι 'καλοί', 'αγωνιστικοί' της μειονοτητούλας...?? Και βέβαια μπορέι ο καθένας να ακούει τον υμνο του ( πάντως οχι στη διαπασών και εκτος κοινής ησυχίας), αλλωστε το μόνο που θελω να καταδείξω στο παραδειγμα παραπάνω, είναι ο σεβασμός εκατέρωθεν.>>3) Αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας τον οποίον διάβασες και αποδέχτηκες πριν νοικιάσεις, λέει πως απαγορεύονται τα πανώ του Ολυμπιακού, ενω του Παναθηναικού τα έχεις ήδη δει παντού αναρτημένα, θα το σεβαστείς εφόσον το γνωρίζες όταν μετακόμιζες. Οχι, ΔΕΝ θα αγωνιστείς εκ των υστέρων να τον αλλάξεις...!! Ασχετα αν είναι δίκαιος ο κανονισμός ή όχι!! Αν παλι λέει οτι επιτρέπονται όλα τα πανώ, σαφώς θα πρεπει να αναρτήσεις και το δικό σου εφόσον το θες....

Για το αντίστοιχο λοιπόν εδώ (και πάλι νομικοί υπάρχουν που ξέρουν καλύτερα ) ο κανονισμός της πολυκατοικίας (νόμος του κράτους) λέει ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και είναι ελεύθερος να εξασκεί τη θρησκεία του. Δεν διαφωνώ κάπου....Καθε παρατήρηση-παραλληλισμός που έκανα στο ποστ μου, δεν σημαίνει απαραίτητα διαφωνία μαζί σου. Μα ακόμη και έτσι (θα ήμουν υποχρεωμένη να αναγκαστώ τους 'βρωμιάρηδες' αλλά) θα έκανα προσπάθεια να τον αλλάξω αν τον θεωρούσα άδικο. Πολύ ωραία...Φαντάζομαι και οι αλλοι το αντίθετο. Οι συγκρούσεις λοιπόν (καποιες φορές και ακραίες) αναμενόμενες....Κι όλα αυτά επειδή, ΕΣΥ ο γάβρος, βρίσκεις τους νόμους που είχαν ηδη θεσπίσει οι βάζελοι στην πολυκατοικίας ΤΟΥΣ, άδικους....
                                Για το συγκεκριμένο λοιπόν θέμα υπάρχει νόμος που το ξεκαθαρίζει και δυστυχώς για σένα λέει ότι θα ανεχτείς τον 'ύμνο' του γάβρου. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν πρέπει καν να κάνεις κάτι να το αλλάξεις αυτό γιατί ήδη ισχύει. Το δυστυχώς για μένα απο πού ακριβώς προκύπτει....;; Μάλλον δυστυχώς για εσένα, που για μένα δεν είναι 'δυστυχώς'... Οπως σου είπα και πριν, τους παραλληλισμούς δεν τους έκανα γιατί διαφωνώ σε όλα. Στην τελική, αν το πάμε προσωπικά, το 'δυστυχώς' είναι για τους άθεους και τους πολέμιους των θρησκειών, που θα πρέπει να ανεχτούν την εξάπλωση ακόμη μιας θρησκείας (ύμνους, προσευχές, λατρευτικούς χώρους κλπ).

• D
                                  dstou last edited by

Στο Βοτανικο δνε θα γινει το γηπεδο του Παο;Τοσο μεγαλη εκταση υπαρχει εκει;

Είναι στο Βοτανικό, δίπλα από το μελλοντικό γήπεδο.Εκεί υπήρχε ένα στρατόπεδο του ΠΝ το οποίο και θα μεταστεγαστεί. Σε αυτή την έκταση θα ανεγερθεί το τζαμί με 100% δημόσια χρηματοδότηση για ευνόητους λόγους.

• E
                                    efthymis last edited by

Οχι οτι εχει καποια σημασια, αλλα τωρα που το σκεφτομαι, τι συμβαινει στις περιπτωσεις οπου οι μουσουλμανοι ειναι πλειοψηφια?? χμμ μαλλον οχι οτι καλυτερο να εισαι 'διαφεροτικος' σε αυτα τα κρατη..

Καλα κανουμε εμεις κ σεβομαστε ολων τα δικαιωματα, αλλα οπως εγραψα κ στην αρχη ο ελεγχος ειναι απαραιτητος για να μην εχουμε 'παρατραγουδα'

• F
                                      fog last edited by

@**Spartan **
                                      Δεν το κάνω quote γιατί θα χαθούμε εντελώς.

Επιγραμματικά:

Οι παρανομίες είναι παρανομίες και είναι υποχρεώση και καθήκον του κράτους να τις φροντίσει ή να τις λύσει.
                                      Το ότι κάποιος είναι όμως παράνομος δεν χάνει τα βασικά δικαιώματά του σαν άνθρωπος. Ακόμη και καταδικασμένοι εγκληματίες στη φυλακή μπορούν να πιστεύουν στο θεό τους.

Για τις πλειοψηφίες δεν ισχύουν διαφορετικοί νόμοι από ότι για τις μειοψηφίες. Τελεία.

Το 'δυστυχώς' αναφέρθηκε με τέτοιο τρόπο, γιατί σε καμμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι πρέπει να ανεχτώ ή να μην προσπαθήσω να αλλάξω κάτι που θεωρώ άδικο. Αν θα τα καταφέρω είναι άλλο θέμα.

Προσωπικά με τις θρησκείες δεν τα πάω καλά.
                                      Όπως εγώ όμως βρίσκομαι σε άλλη 'σφαίρα' όταν παρακολουθώ τη συναυλία του συγκροτήματος που μου αρέσει, μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος τη βρίσκει με βουντού, σταυρούς και πιλάφια. Και μπορώ επίσης να καταλάβω ότι όπως εγώ δεν πάω στη συναυλία για να σπάσω ή να πουλήσω ναρκωτικά, μπορεί να υπάρχει και χριστιανός που δεν θέλει να ξαφρίσει το παγκάρι ή μουσουλμάνος που δεν θέλει να ανατιναχτεί ή καθολικός που δεν ανήκει στη μαφία.

• B
                                        beams last edited by

Έχει πολύ πλάκα αυτή συζήτηση τελικά. Ρε παιδιά, να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο πέρα από τα σχολικά και να επεξεργαζόμαστε και καμιά άλλη άποψη πέραν αυτών που λίγο πολύ μας πότισαν όλους στα σχολεία και στην κοινωνία.

Μια δυο παρατηρήσεις μόνο, σχετικά με κάποια πράγματα τα οποία αναφέρθηκαν και βγάζουν μάτια.

1. ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
                                          Να πουλέψουν οι μουσουλμάνοι; Μαζί σας.
                                          Πριν φύγουν όμως, να τους πούμε και ένα ευχαριστώ, διότι πολλοί ομόθρησκοί τους έσωσαν σχεδόν το σύνολο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, έτσι ώστε κάποιοι τηλεβιβλιοπώλες να μπορούν να βγάζουν καλό μεροκάματο σήμερα , ξεχνώντας να πουν στο κοπάδι που τους στηρίζει και ψηφίζει Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό ή νιώθει συγγενής και συνεχιστής των αρχαίων κλασσικών, το ξεθεμέλιωμα δια της βίας οποιουδήποτε πράγματος θύμιζε αρχαία Ελλάδα από τους τότε 'πολιτισμένους' λειτουργούς της επικρατούσης.

2. ΠΕΡΙ ΙΣΛΑΜ
                                          Το Ισλάμ, την περίοδο που στην πολιτισμένη ευρώπη σκότωναν μαύρες γάτες και έκαιγαν κόσμο με την κατηγορία ότι ήταν μάγοι , ήταν έτη φωτός μπροστά στις επιστήμες και κυρίως στα μαθηματικά και στην αστρονομία. Ο δε πάπας, μόλις πέρυσι προέτρεπε κάποιους φτωχούς αφρικανούς οι χώρες των οποίων μαστίζονται από AIDS, να συνεχίσουν να πηδιούνται χωρίς προφυλακτικό γιατί έτσι λένε τα ιερά του βιβλία
                                          Όντως η περίοδος του μεσαίωνα και της ιεράς εξέτασης, είναι τόσο μα τόσο μακρυά.

3. ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΗΣ, ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ, ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

Ρωτήστε κάποιον ο οποίος συμμετείχε στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας,αν νιώθει συνεχιστής των αρχαίων ελλήνων και αν πηγαίνει εκκλησία . Οι πιθανότητες να απαντήσει και στα δύο ναι, είναι τεράστιες. Το έχω κάνει και τα ποσοστά ήταν συντριπτικά υπέρ του ναι.
                                        Μετά, ρωτήστε τον να σας πει τι ψάλλεται στις εκκλησίες της επικρατούσης την κυριακή της ορθοδοξίας. Μιλάμε για μέρα ορόσημο στο εορτολόγιο της επικρατούσης.
                                        Φυσικά και δεν θα ξέρουν να απαντήσουν, ή ίσως απλώς θα αναμασήσουν τις παπαριές των ιερών τους βιβλίων χωρίς να καταλαβαίνουν γρι.
                                        Γιατί αν ήξεραν ή καταλάβαιναν τι σκατά γράφεται εκεί μέσα που το ψάλλουν μαζί με τους κηφήνες τύπου άνθιμου, θα πάθαιναν παράκρουση και διχασμό προσωπικότητας

• H
                                          hellenic-tifosi last edited by

Προσωπικά, επειδή μιλάμε για το σήμερα, ελάχιστα με ενδιαφέρει το τι έκανε το Ισλάμ και οι παπάδες πριν 1.000 χρόνια. Ασφαλώς και σέβομαι το παρελθόν των Αράβων και αποστρέφομαι το παρελθόν των Χριστιανοταλιμπάν.

ΣΗΜΕΡΑ όμως ο Άνθιμος απλά χαρίζει γέλιο και τίποτα περισσότερο, ενώ το Ισλάμ ενίοτε γίνεται εξαιρετικά βίαιο. Αυτό ακριβώς θέλει προσοχή....

• R
                                            rx8_drifter last edited by

@ΒΕΑΜΣ
                                            Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: cpp, efthymis, Hellenic tifosi, kinq1, limited_one, lokatzis, mjr, nass, paisios, rocsta, stubos, Yahoo [Bot] και 12 επισκέπτες

Κάποιος αναφέρθηκε σε προσηλυτισμό:
                                            Η κατήχηση που γίνεται στα σχολεία, τί ακριβώς είναι

@ τιφόσι: ο άνθιμος που χαρίζει γέλιο αν δεν απατώμαι μέχρι πρότινος έβγαζε κυβερνήσεις εκει πάνου

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 17
                                            • 18