-
Θα έλεγα ότι οι αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων αποτελούν προσωπικά δεδομένα (όχι ευαίσθητα φυσικά)...Αυτό νομίζω ότι προκύπτει 'αρνητικά' από διάφορες αποφάσεις της αρχής η οποία δεν έχει αρνηθεί αυτό το χαρακτηρισμό στους αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων όταν έχει γίνει σχετική επίκληση από κάποιον αιτούντα. Πχ στην απόφαση 22/2005 :
...Με την από 13-5-2004 καταγγελία του αρχιφύλακα Χ.Σ. (αρ. πρωτ. …) γνωστοποιήθηκε στην Αρχή ότι στο έγγραφο της κλήσης σε απολογία για πειθαρχικό παράπτωμα της συναδέλφου του Δ.Ζ. περιλαμβάνονται το όνομα, το επώνυμο και ο βαθμός του καθώς και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. Ο καταγγέλλων ζητά τη συνδρομή της Αρχής ισχυριζόμενος ότι τα δεδομένα αυτά κακώς αναγράφονται στο εν λόγω έγγραφο, επειδή δεν ενδιαφέρουν την υπόθεση....
Στην απόφαση της η αρχή δεν αμφισβήτησε το χαρακτήρα αυτών των στοιχείων - το αντίθετο το επιβεβαίωσε χωρίς να τα εξειδικεύσει βέβαια ένα προς ένα - αλλά πάτησε αλλού :
*...Στην υπό κρίση περίπτωση, η αναφορά των προσωπικών δεδομένων του καταγγέλλοντος στην κλήση σε απολογία της Δ.Ζ. ήταν απαραίτητη για την περιγραφή των πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθέτησαν το παράπτωμα που αναφερόταν στην κλήση... *
Σε άλλη περίπτωση 10/2006 έχουμε :
*- Από τα προσκομισθέντα έγγραφα προέκυψε ότι στην κρινόμενη περίπτωση το όνομα του αιτούντος ενεπλάκη αδίκως σε δικογραφία τροχαίου ατυχήματος λόγω της ομοιότητας του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του με αυτόν του υπαιτίου του τροχαίου...
....Η δικογραφία περιείχε προσωπικά δεδομένα τρίτων για τους οποίους δεν υπήρχε καν κατηγορία αλλά ήταν απλώς αντικείμενο προς εξέταση, αφού ήταν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που οι αριθμοί κυκλοφορίας τους ομοίαζαν με του υπαιτίου του τροχαίου.
3. Τα παραπάνω στοιχεία είναι αναμφιβόλως προσωπικά δεδομένα πλην όμως ο φάκελος της δικογραφίας, ασχέτως αν τηρείται από δικαστική αρχή ή, όπως εν προκειμένω, από προανακριτική αρχή, δεν αποτελεί αρχείο....*Το δεύτερο θέμα είναι κατά πόσο η δημοσίευση στο internet μιας φωτογραφίας οχήματος με τον αριθμό κυκλοφορίας του αποτελεί επεξεργασία κατά την έννοια του νόμου. Πάλι νομίζω ότι η απάντηση πρέπει να είναι κατα βάση θετική - δηλ. ναι αποτελεί επεξεργασία - αν και καλό θα ήταν να έχουμε ακριβή περιστατικά.
Παραθέτω για το δεύτερο ζήτημα απόσπασμα από την απόφαση της Αρχής 17/2008 που αφορούσε την εφημερίδα Πρώτο Θέμα για την γνωστή υπόθεση Ζ.... :*....9. Επειδή, καταρχάς, η εν λόγω εκδοτική εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν θεμελιώνεται αρμοδιότητα της Αρχής για τη συζήτηση της κρινόμενης υπόθεσης. Και τούτο, διότι, πρώτον, η δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών δεν συνιστά επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κατά το άρθρο 2 στοιχείο (δ΄) του Ν. 2472/1997. Και, δεύτερον, διότι δεν τηρεί αρχείο διαρθρωμένο, κατά το άρθρο 2 στοιχείο (ε΄) του Ν. 2472/1997, καθόσον «εν προκειμένω δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα πέντε από σύνολο 46 φωτογραφιών, που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Αστυνομίας και ήδη αποτελούν περιεχόμενο του φακέλου της δικογραφίας της εκκρεμούς δίκης. Η αποσπασματική δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών (…) δεν αποτελεί αρχείο με την έννοια του Ν. 2472/ 1997, καθόσον δεν είναι διαρθρωμένο σύνολο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ούτε είναι προσιτό με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια, ούτε βεβαίως περιλαμβάνει οποιαδήποτε, ούτε καν στοιχειώδη ομαδοποίηση προσωπικών δεδομένων»...
- Επειδή, ωστόσο, οι προαναφερόμενοι ισχυρισμοί της εν λόγω εκδοτικής εταιρείας είναι αβάσιμοι...
...Περαιτέρω, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι οι δημοσιεύσεις των φωτογραφιών αυτών, αφενός, στο επίμαχο φύλλο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και, αφετέρου, στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας αυτής συνιστούν ιδιαίτερες και διακριτές μορφές επεξεργασίας («καταχώριση» και «διάδοση») των ευαίσθητων αυτών δεδομένων των εν λόγω υποκειμένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 2 στοιχείο (δ΄) του Ν. 2472/1997....
...12. Επειδή, εξάλλου, και όσον αφορά στην επεξεργασία («διάδοση») των ευαίσθητων αυτών δεδομένων, μέσω της δημοσίευσής τους στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας αυτής, πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως έχει ήδη κρίνει το ΔΕΚ
«η έννοια της επεξεργασίας τέτοιων δεδομένων του άρθρου 3, παράγραφος 1, της οδηγίας 95/46 περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 2, στοιχείο β´, της οδηγίας αυτής, κάθε εργασία ή σειρά εργασιών που πραγματοποιούνται με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων διαδικασιών και εφαρμόζονται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Η τελευταία αυτή διάταξη αναφέρει διάφορα παραδείγματα τέτοιων εργασιών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ανακοίνωση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης δεδομένων. Εντεύθεν έπεται ότι η εργασία που συνίσταται στην αναγραφή, σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί τέτοια επεξεργασία. Απομένει να καθοριστεί αν η επεξεργασία αυτή είναι αυτοματοποιημένη, εν όλω ή εν μέρει. Συναφώς, πρέπει να τονιστεί ότι η αναγραφή στοιχείων σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου προϋποθέτει, σύμφωνα με τις εφαρμοζόμενες σήμερα τεχνικές και μηχανογραφικές διαδικασίες, την εκτέλεση μιας εργασίας τοποθετήσεως της σελίδας αυτής σε ένα διακομιστή του Διαδικτύου (server), καθώς και τις αναγκαίες εργασίες για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σελίδα αυτή τα πρόσωπα που συνδέονται με το Διαδίκτυο. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται, τουλάχιστον εν μέρει, κατά τρόπο αυτοματοποιημένο».Συνεπώς, καταλήγει το ΔΕΚ, «η εργασία, που συνίσταται στην αναφορά, επί ιστοσελίδας του Διαδικτύου, σε διάφορα πρόσωπα και στον προσδιορισμό τους είτε με το όνομά τους είτε με άλλα μέσα, για παράδειγμα με τον αριθμό τηλεφώνου τους ή με στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους και τις ασχολίες τους κατά τον ελεύθερο χρόνο, συνιστά αυτοματοποιημένη, εν όλω ή εν μέρει, επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κατά την έννοια του άρθρου 3, παράγραφος 1, της οδηγίας 95/46»
(Βλ. ΔΕΚ, Απόφαση της 06/11/2003, Υπόθεση C-101/01, Lindqvist, Σκέψεις αρ. 25-27).* -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο νόμος 2472/1997 λέει:
*α) 'Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα', κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων. Δεν λογίζονται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα στατιστικής φύσεως συγκεντρωτικά στοιχεία, από τα οποία δεν μπορούν πλέον να προσδιορισθούν τα υποκείμενα των δεδομένων.
*αλλά η πληροφορία (αριθμός κυκλοφορίας) ΔΕΝ αναφέρεται στο φυσικό πρόσωπο αλλά στο αυτοκίνητο του φυσικού προσώπου. Ο αριθμός κυκλοφορίας δεν 'πάει πακέτο' με τον ιδιοκτήτη-φυσικό πρόσωπο αλλά με το αυτοκίνητο (και το ακολουθεί αν αλλάξει ο ιδιοκτήτης).
H πληροφορια ειναι ο αριθμος της Πινακιδας ο οποιος συνδιαζεται με το ονομα του ιδιοκτητη(υποκειμενο)! Εαν αλαξει ο ιδιοκτητης η πινακιδα παραμενει ιδια αλλα αλλαζει η αδεια κυκλοφοριας με νεα στοιχεια του επομενου ιδιοκτητη(υποκειμενο).
Να σου δώσω ένα παράδειγμα: επιτρέπεται κάποιος να δημοσιεύσει μια φωτογραφία από ένα δρόμο, στον οποίο φαίνεται το όνομα του δρόμου (μια πινακίδα του δήμου) και οι αριθμοί των σπιτιών, δηλαδή πλήρεις διευθύνσεις ? Σύμφωνα με το σκεπτικό σου όχι, διότι η διεύθυνση μπορεί να οδηγήσει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.
Δεν ειναι δικο μου σκεπτικο αγαπητε nass αλλα του Νομου.
Επίσης ο νόμος λέει:
*δ) 'Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα' ('επεξεργασία'), κάθε εργασία ή σειρά εργασιών που πραγματοποιείται, από το Δημόσιο ή από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου ή ένωση προσώπων ή φυσικό πρόσωπο με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων και εφαρμόζονται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διατήρηση ή αποθήκευση, η τροποποίηση, η εξαγωγή, η χρήση, η διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, η δέσμευση (κλείδωμα), η διαγραφή, η καταστροφή. *
Η δημοσίευση μιας φωτογραφίας στο Internet τι από τα παραπάνω είναι ?
Θα μου επιτρέψεις να μην πείθομαι αν δεν δω κάποια ερμηνεία εγκυρότερη από το τη γνώμη του καθενός μας. Κάποιος δικηγόρος ?
Καταρχην φενεται οτι ειναι συλλογη εφοσον καποιος την εχει διχως να γνωριζει το υποκειμενο....μετα η διαθεση σε δικτυα η σε καθε ειδους δημοσιευσεις προς τριτους οπως ειναι εδω μεσα θελεις κιαλλα? ας βγει οντως ενα δικηγορος....να το λυσουμε πλεον το ζητημα.
παραθετω και μερικα σαιτ για να δουμε πανω κατω τι πεζει...διχως να κανω spam αλλα ειναι κιαυτα πηγες για το εν λογω θεμα διαπιστωσεις για τις πινακιδες πλεον και μαλιστα εναντιον τις μεγαλυτερης εταιρειας Google:
http://www.knowhow.gr/?p=2564
http://www.i-live.gr/google-street-view-greek/
http://e-pcmag.gr/news/58813 -
Για το Street View υπάρχει θέμα ταύτισης αυτοκινήτου και οδηγού και όχι θέμα δημοσιοποίησης της πινακίδας.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για το Street View υπάρχει θέμα ταύτισης αυτοκινήτου και οδηγού και όχι θέμα δημοσιοποίησης της πινακίδας.H Αρχή υπογραμμίζει ότι “οι φωτογραφίες, στις οποίες εντοπίζονται ευδιάκριτα πρόσωπα ή και πινακίδες αυτοκινήτων, θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και τα εν λόγω σημεία θα καλύπτονται με θόλωση. Μόνο κατόπιν θόλωσης θα προσφερθεί η υπηρεσία στο κοινό μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, τα υποκείμενα των δεδομένων και τρίτοι διατηρούν το δικαίωμα αντίρρησης εάν εντοπίσουν εικόνα μη επαρκώς θολωμένη ή εάν δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της εικόνας της οικίας τους”.
Αρα συνοψιζοντας για ποια ταυτιση μιλαμε εφοσον το λει ξεκαθαρα παντου για την θολωση των προσωπων και των Πινακιδων κυκλοφοριας ?????
Αποτι καταλαβαινω υπαρχει αγνοια στο θεμα καλο ενας δικηγορος να μιλαγε αν μπορει η καποιος νομικος συμβουλος του 4τροχοι για να λυθει και να ξερει κανεις τι γινεται στο συγκεκριμενο θεμα τις αναρτησεις φωτογραφιων αυτοκινητων παρα την θεληση η εν αγνοια του καθε υποκειμενου!
Μια παρατηρηση η φωτογραφια ακομα ειναι αναρτημενη ενω σας παρακαλεσε ο ιδιοκτητης να την βγαλεται αν διαβασεται ολο το tread του 24 ωρες Ελλαδα και ειδικα παρακαλεσε τον ADMIN οποτε νομιζω εδω θαπρεπε να επεμβεται εσεις που υποτιθεται διατηρειται την ταξη στο χωρο που εμας μας φιλοξενει και τον διατηρειται για το γενικο καλο ως προς την ενημερωση μας να την βγαλεται μετα την εγγραφη αιτηση του ιδιοκτητη και οχι 'ΑΝ ΘΕΛΕΙ' Ο χ που την αναρτησε προς ευγενεια των αλλων χρηστων που απαντησε ο αγαπητος moderator nass !
-
Στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε.Η πινακίδα καθαυτή δεν είναι. Ο τροπος που χρησιμοποιείται ειναι ο μεμπτος.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε.Η πινακίδα καθαυτή δεν είναι. Ο τροπος που χρησιμοποιείται ειναι ο μεμπτος.Αρα αγαπητε μου παντα οταν αναρταμε μια φωτογραφια αυτοκινητου θα πρεπει να θολωνουμε τα στοιχεια τις πινακιδος για να μην επεξεργαζονται τα προσωπικα δεδομενα που κρυβονται πισω απο την ιδια την πινακιδα εν αγνοια του υποκειμενου του εκαστοτε αυτοκινητου, και να παρουσιαζουμε απλα το αυτοκινητο.
-
Εχετε κολλήσει και προσπαθείτε να βγάλετε άκρη με βάση τον νόμο.
Για μένα αυτό είναι άχρηστο διότι και ΝΟΜΙΜΟ να είναι , ΔΕΝ είναι ΗΘΙΚΟ.Εχω το δικαίωμα με το αμάξι μου να βρίσκομαι όπου θέλω χωρίς να το γνωρίζουν χιλιάδες χρήστες του internet.
Φαντάζεστε να είμαι παντρεμένος και να πάω με την γκόμενα σε ξενοδοχείο και να σηκωθεί φώτο με το αμάξι μου κάτω από το ξενοδοχείο και να το δούνε γνωστοί; -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Για μένα αυτό είναι άχρηστο διότι και ΝΟΜΙΜΟ να είναι , ΔΕΝ είναι ΗΘΙΚΟ.Εχω το δικαίωμα με το αμάξι μου να βρίσκομαι όπου θέλω χωρίς να το γνωρίζουν χιλιάδες χρήστες του internet.
Φαντάζεστε να είμαι παντρεμένος και να πάω με την γκόμενα σε ξενοδοχείο και να σηκωθεί φώτο με το αμάξι μου κάτω από το ξενοδοχείο και να το δούνε γνωστοί;Πώς φαίνεται ότι δεν είσαι της Βουλγαρακείου Σχολής
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Φαντάζεστε να είμαι παντρεμένος και να πάω με την γκόμενα σε ξενοδοχείο και να σηκωθεί φώτο με το αμάξι μου κάτω από το ξενοδοχείο και να το δούνε γνωστοί;Αν όμως είσαι ένα 'ζώο' που έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από το ξενοδοχείο; Αυτή είναι καλύτερη 'τιμωρία' και από το να σε γράψει η τροχαία
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Φαντάζεστε να είμαι παντρεμένος και να πάω με την γκόμενα σε ξενοδοχείο και να σηκωθεί φώτο με το αμάξι μου κάτω από το ξενοδοχείο και να το δούνε γνωστοί;+1
Ο ελληνικός νόμος είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο...
Δεν γουστάρω ρε φίλε να φωτογραφίζεις το αμάξι μου με τις πινακίδες μου σε σημεία ή ώρες που μπορεί να μη θέλω να φαίνεται ότι κυκλοφορώ και εσύ να μένεις κρυμένος πίσω από ένα νικνέημ. Ναι θα μου πεις ότι κυκλοφορώντας δέχεσαι εξ' ορισμού να σε βλέπει οποιοσδήποτε, όμως η φωτογραφία που αναρτάται σε δημόσια ιστοσελίδα βλέπεται από πολύ περισσότερο κόσμο και επίπλεον μένει για χρόνια ειδικά τώρα που φόρουμ είναι ανοικτό.
Και συνεχίζοντας από την προηγούμενη παράγραφο όταν μπήκα το 06 στο φόρουμ και έγραφα το φόρουμ ήταν κλειστό στα μη μέλη ενώ σε κάποια φάση διαπίστωσα ως εκ θαύματος ότι ήταν ανοικτό σε όλους! Αυτό εγώ εγώ το θεωρώ τουλάχιστον ύπουλο γιατί ενώ ξεκινάς να γράφεις γνωρίζοντας ότι αυτά που γράφεις αρχικά θα τα διαβάσουν αποκλειστικά και μόνο γκαζοφονιάδες βλέπεις να σε ρωτάνε άσχετοι με το χώρο άνθρωποι 'μήπως είσαι ο τράβελμαν?' από μια αναζήτηση που κάνανε για ένα μη αυτοκινητιστικό θέμα...
-
Ο χρήστης old man έγραψε:
Στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε.Η πινακίδα καθαυτή δεν είναι. Ο τροπος που χρησιμοποιείται ειναι ο μεμπτος.
Αρα αγαπητε μου παντα οταν αναρταμε μια φωτογραφια αυτοκινητου θα πρεπει να θολωνουμε τα στοιχεια τις πινακιδος για να μην επεξεργαζονται τα προσωπικα δεδομενα που κρυβονται πισω απο την ιδια την πινακιδα εν αγνοια του υποκειμενου του εκαστοτε αυτοκινητου, και να παρουσιαζουμε απλα το αυτοκινητο.
Μα και η θόλωση , επεξεργασία δεν είναι;
-
Ο χρήστης lio έγραψε:
Αρα αγαπητε μου παντα οταν αναρταμε μια φωτογραφια αυτοκινητου θα πρεπει να θολωνουμε τα στοιχεια τις πινακιδος για να μην επεξεργαζονται τα προσωπικα δεδομενα που κρυβονται πισω απο την ιδια την πινακιδα εν αγνοια του υποκειμενου του εκαστοτε αυτοκινητου, και να παρουσιαζουμε απλα το αυτοκινητο.
H θολωση ειναι επεξεργασια της φωτο και οχι των προσωπικων δεδομενων .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτό δεν το καταλαβαίνω... Στη φωτογραφία δεν απεικονίζονται προσωπικά δεδομένα; Άρα δεν είναι επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;
-
Καλά όλα αυτά... και εγώ δε θέλω να ξέρει ο οποιοσδήποτε οτι την τάδε ώρα ήμουν στο δείνα ξενοδοχείο και γ...κομένιζα.
Ο λόγος όμως που ξεκίνησε η κουβέντα είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση imo. Μιλαμε για έναν αγώνα, με αριθμούς συμμετοχής και τα... πάντα όλα, όπου έτσι και αλλιώς ήταν εύκολο για τον καθένα να μάθει ποιου είναι αυτό το αυτοκίνητο και τι έκανε εκεί. Είναι σα να λέμε οτι όλες οι φωτό από αγώνες αυτοκινήτου θα πρέπει να έχουν σβησμένες τις πινακίδες, για λόγους προσωπικών δεδομένων. Hunter ακούς? -
Ο χρήστης lio έγραψε:
Αυτό δεν το καταλαβαίνω... Στη φωτογραφία δεν απεικονίζονται προσωπικά δεδομένα; Άρα δεν είναι επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;
-
Να το πουμε διαφορετικά?
Το ονοματεπώνυμο ειναι προσωπικό δεδομένο? Χμ..... το δίνεις όπου θες, δεν περιέχει κάτι σοβαρό (πχ ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ) , αν το έχει 3ος ψάχνοντας FB ή κατάλογο μπορεί να βρει που μένεις όμοια με την πινακίδα.Βέββαα το δεις αναρτημενο στην εφημερίδα /blog ή αλλο οπτικό μέσο να αναφέρεται σε συνδιασμό με κάποιο γεγονός , τότε αμέσως θεωρείς οτι ειναι προσωπικό Δεδομένο και θα πρέπει να παραλειφθεί ή να γραφτουν μόνο τα αρχικά όπως και γίνεται συνήθως.
-
Έγω παντως όταν ήθελα να μάθω τον ιδιοκτήτη ενος παρατημένο Mazda RX-8 πήρα τον αριθμό του και τον είπα στην εφορία και έμαθα πως ανήκει σε μια γριά. Δεν νομίζω πως είναι προσωπικό δεδομένο γιατί αν ήταν δεν θα τις αναρτούσαμε μπρος και πίσω στο αμάξι!!!
-
Ούτε εγώ πιστεύω ότι οι πινακίδες είναι προσωπικό δεδομένο. Το έχουμε παρακάνει στην ελλάδα με αυτό το θέμα. Ίσα-ίσα η έννοια των πινακίδων είναι να μπορείς να βρεις τον κάτοχο του αυτοκινήτου.
Το θέμα της απαλοιφής των πινακίδων από φωτογραφίες είναι για να μην μπορεί κάποιος να συνδέσει το όχημα με συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να σβήνουμε στις φωτογραφίες που βάζουμε στο facebook κάθε πρόσωπο που δεν μας έχει δώσει ρητή έγκριση για ανάρτηση στο διαδίκτυο.
Το πού θα θέσουμε τελικά τα όρια ως κοινωνία είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. -
Σίγουρα δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Γι' αυτό άλλωστε είναι υποχροτικό βάσει νόμου να βρίσκονται μπροστά και πίσω στο αυτοκίνητο
-
Πολλες φορες εχω διαβασει αρθρα που λενε οτι ειναι παρανομες αυτες οι κλησεις αλλα ταυτοχρονα εχω ακουσει πολλες φορες οτι στελνουν τετοιες κλησεις οποτε δεν ξερω τι ισχυει και τι οχι και γι αυτο ειπα φημη...
Πινακίδες κυκλοφορίας: είναι προσωπικό δεδομένο ?