-
Ποια εταιρία βγάζει του πληρέστερους και πιο αξιόπιστους ελληνικούς χάρτες για iGO Primo;
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Ποια εταιρία βγάζει του πληρέστερους και πιο αξιόπιστους ελληνικούς χάρτες για iGO Primo;Κάποιες φορές εξαρτάται απο την περιοχή, αλλά γενικά πιστεύω κυριαρχεί η Navteq.
-
Εγώ είμαι ευχαριστημένος από Teleatlas.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τελικά το αγόρασα το TomTom Greece, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις δεν ήταν καθόλου καλές.Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απλό, ακόμα πιο απλό από το Navigon, αλλά ο τρόπος απεικόνισης των χαρτών είναι πολύ πίσω σε σχέση με τον κύριο ανταγωνιστή του. Αν σου αρέσουν τα εντυπωσιακά γραφικά, this is most definitely NOT it. Εντελώς απλοϊκά, σαν παιχνίδι από το 80, με άμεση όμως απόκριση και χωρίς καθυστέρηση στις στροφές.
Μένει να δω στην πράξη αν είναι πιο κατατοπιστικό εκεί που μετράει (π.χ. να βγεις στον σωστό δρόμο σε ένα κυκλικό/περίπλοκο κόμβο), αλλά με τις πρώτες εντυπώσεις το navigon κερδίζει. Πάντως, μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αποφυγής χωματόδρομων, κάτι που το Navigon δεν έχει. Επίσης, με εντυπωσίασε που έχει πλήρως χαρτογραφημένους τους Βούνους, μέχρι τον τελευταίο χωματόδρομο. Το κατά πόσο βέβαια αυτό μεταφράζεται ως καλύτερη εμπειρία πλοήγησης είναι άλλο ανέκδοτο.
Να σημειωθεί ότι αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα με την εφαρμογή. Όποτε έπρεπε να κάνει επαναυπολογισμό διαδρομής το πρόγραμμα κολλούσε. Απεγκατέστησα την εφαρμογή και την ξανακατέβασα, αλλά μετά δεν έβρισκε GPS. Χρειάστηκαν 3-4 προσπάθειες μέχρι να δουλέψει σωστά και ακόμα δεν είμαι 100% σίγουρος ότι έχει λυθεί το θέμα, θα πρέπει να το δοκιμάσω σε ταξίδι, οπότε θα ξέρουμε το ΣΚ. Απαράδεκτο πάντως από μια εφαρμογή που θεωρείται κορυφαία του είδους και αγοράστηκε από το iTunes store.
Αν μου ξανακάνει το παραμικρό, θα ζητήσω refund από την apple. Και αυτό με μεγάλη απροθυμία, γιατί είχα μεγάλες προσδοκίες από ένα τόσο σημαντικό παίχτη στον χώρο της πλοήγησης.
στο ειχα πει...
-
Εγώ εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ MioMap. Έχω την εφαρμογή MioMap2008 με χάρτη 2009.12. Πολύ καλό σήμα και πάρα πολύ γρήγορη ανταπόκριση σε σχέση με Dest8. Τα είχα δίπλα-δίπλα και το MLS έχανε αρκετά μέτρα, ικανά να σε κάνουν να χάσεις στροφές (σε στενά στην Αθήνα ειδικά) και μαζί και την υπομονή σου..! Πριν από λίγο καιρό χρησιμοποίησα και το MioMoov ενός φίλου. Δεν με ικανοποίησε. Ήταν κάπως αργό και δύσκολο στον χειρισμό του και μας έβγαζε διαδρομές μέσα από περίεργους δρόμους.
-
Βάλε igo sygic να δεις το φως σου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν είναι κακό το Navigon, ούτε έχει περισσότερα λάθη από άλλα λογισμικά στους χάρτες, απλά έχει διαφορετικά λάθη.Anyway, αυτή τη στιγμή, για να έχεις όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το TomTom, πρέπει να σκάσεις €140 και χωρίς την δυνατότητα να σχεδιάσεις διαδρομή από εδώ μέχρι την Γερμανία για παράδειγμα.
...Εγώ δηλώνω ικανοποιημένος με το ginius, το πήρα την μέρα που έφυγα για Ιταλία-Γαλλία λίγο πριν το Πάσχα, στην αρχή το δούλευα παράλληλε με dest7, μόλις το συνήθησα (και κυρίως αφού γύρισα πίσω), σκέτο ginius.
Παίζει ικανοποιητικότατα και σε παλαιά συσκευή όπως qtek9000 ! και κάνει δρομολογήσεις από χώρα σε χώρα.
Ναι, από γραφικά δεν λέει - ούτε σε σύγκριση με το dest7 - αλλά οι φωνητικές του οδηγίες είναι καλύτερες και το θεωρώ good value for money. -
-
εγώ πάντως με navigon και ελλάδα και ευρωπη και usa μια χαρα ήμουν και ειμαι...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
ZorroGPS Pro Greece ΔΩΡΕΑΝhttp://itunes.apple.com/gr/app/zorrogps ... 61261?mt=8
Για iPhone users!
Για τα πανηγύρια είναι η εφαρμογή. Τρέχει την πρώτη φορά που το ανοίγεις και από την δεύτερη και μετά σε πετάει στο springboard. Epic fail.
-
Σωστά και επίσης είναι αρκετά δύσχρηστη όσο πρόλαβα να τη δουλέψω.
Πλέον είναι στα €29.99 πάλι. -
ΧΛ γιατί λες ότι δεν μπορείς να σχεδιάσεις διαδρομή με το ΤΟΜ ΤΟΜ ;
Εγώ το έχω κάνει, εκτός κι αν λέμε για διαφορετικό πράγμα.
Τώρα τελευταίο μου κάνει κάτι νεράκια ο άτιμος όμως και τυχαίνει αραιά και πού να ξεχνάει να μιλάει , όπως επίσης έχει ένα θεματάκι με τις αποστάσεις για στροφή. Σχεδόν ποτέ τα μέτρα που λέει για στροφή δεν ισοδυναμούν με τα πραγματικά μέτρα. fail...
Τέλος τις προάλλες μου έκανε ένα θεόκουλο: μου λέει 'στο τέλος του δρόμου στρίψτε αριστερά' και μπροστά μου ανοιγόταν δρόμος 4 λωρίδων Αφού το καλοσκέφτηκα συμπέρανα τελικά ότι απλά άλλαζε όνομα ο δρόμος... F A I L εάν δεν ήξερα πάνω κάτω πού ήθελα να πάω, θα το είχα μετατρέψει σε τασάκι.-
-
Δεν είπα τέτοιο πράγμα.
Έγραψα ότι το πρόγραμμα κολλάει στο δικό μου iPhone 3Gs. Μπορεί να το κάνει αμέσως, ή σε 10 λεπτά, αλλά as sure as eggs are eggs και πριν αλέκτορ λαλήσει 3 (πριν προλάβω να φτάσω στον προορισμό μου) το πρόγραμμα βγάζει το μήνυμα 'εγγραφή οδηγιών διαδρομής' και παγώνει με μια μπάρα προόδου που μένει στο 0%. Αν πατήσω το home η εφαρμογή κρασάρει και στην πρώτη προσπάθεια να την ξαναανοίξω απλά με πετάει στο home screen. Στην επόμενη προσπάθεια η εφαρμογή ανοίγει, αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξανακολλήσει.
Από ότι βλέπω και στο Navimania, μάλλον είμαι ο μόνος 'τυχερός' που αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα, αλλά όπως και να έχει το πράγμα δεν μπορώ να αγνοήσω το πρόβλημα. Στο δικό μου τηλέφωνο η εφαρμογή είναι unusable.
Να σημειωθεί ότι μέχρι και restore έκανα, αλλά μάταια.
-
Α δε μιλάμε για κανονικό μηχανάκι GPS ;;
Εγώ σε τέτοιο αναφερόμουν
-
Αν δεν το κάνετε από χόμπυ, γιατί ταλαιπωρείστε με προγράμματα που είναι προβληματικά, είτε επειδή έχουν κακή 'μηχανή', είτε γιατί έχουν κακή ελληνική υποστήριξη και χάρτες;
Για PDA/PNA IGO ή (για σχετικά ισχυρότερα μηχανάκια) IGO Primo ή Navigon ή Ginius/Miomap (με αυτή τη σειρά).
Για Android Navigon ή IGO.
Για Iphone Navigon (δεν ξέρω τι σόι ελληνική υποστήριξη έχει το Sygic Aura).Eίναι καλύτερο να ξοδέψετε χρόνο για να βρείτε τις καλύτερες ρυθμίσεις και τα κόλπα κάθε προγράμματος, παρά να ασχολείτε με φόλες που πασάρουν τα πολυκαταστήματα/σούπερ μάρκετ ή με ατελή (για την Ελλάδα) προγράμματα. Ειδικά τα IGO/IGO Primo σηκώνουν πολλή παραμετροποίηση, ώστε να είναι όσο πολύπλοκα ή απλά στη χρήση και με πολλές ή λίγες πληροφορίες θέλουμε.
-
Επειδή στην ενότητα Τεχνικά Θέματα δε βρήκα κάτι για Car GPS Tracker, έχετε τίποτα στα υπόψιν; Που μπορώ να μάθω γι'αυτά τα ψιψιψίνια;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Επειδή στην ενότητα Τεχνικά Θέματα δε βρήκα κάτι για Car GPS Tracker, έχετε τίποτα στα υπόψιν; Που μπορώ να μάθω γι'αυτά τα ψιψιψίνια;Είχα πάρει με 300 euro ένα τέτοιο σύστημα από μια εταιρία στο Περιστέρι (δεν θυμάμαι το όνομα της) το οποίο λειτουργούσε με κάρτα SIM και όταν έστελνα μήνυμα μου επέστρεφε συντεταγμένες για το που είναι ή όταν το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο και ξαφνικά μετακινιόταν (geofencing) μου έστελνε μήνυμα.
Τις συντεταγμένες στη συνέχεια τις έβαζα στο Destinator ή στο Google Earth και έβλεπα που είναι το αυτοκίνητο.
Επίσης είχε και δυνατότητα σύνδεσης με διάφορα μέρη του αυτοκινήτου ώστε να μπορώ να σβήνω κινητήρα με SMS κτλ.
Όλα καλά και άγια αλλά η καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας ήταν μεγάλη. «έκλεψα» το αυτοκίνητο μου στο Π.Φάληρο… και το μήνυμα ότι μετακινήθηκε το έλαβα όταν βγήκα παραλιακή. στη συνέχεια το επόμενο SMS μου έλεγε πως το car ήταν στην παραλιακή αλλά εγώ εκείνη την ώρα ήμουν στο ΣΕΦ (και δεν έτρεχα κιόλας)
Έτσι τους το έδωσα πίσω και πήρα πίσω τα χρήματα μου αφού η συμφωνία μας ήταν να το δοκιμάσω πρώτα.
Μετά βρήκα πήρα από το e-bay αυτό (1 τεμάχιο):
http://cgi.ebay.com/Lot-32-Smallest-Rea ... 5640e01973
και αυτό μια από τα ίδια συν ότι η μπαταρία του δεν κρατούσε πάνω από 24h και έτσι το πούλησα.
ένα παλικάρι απο τι porsche club μου έιπε γι'αυτους εδώ: http://www.navigateltd.gr
αλλα προσωπικα δεν με ενδιαφέρει μιας και το αμάξι μου πέρνει μπροστά μονο από εμένα..
-
Σ'ευχαριστώ πολύ. Με αυτό καταλαβαίνω πως τα φθηνά (
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Σ'ευχαριστώ πολύ. Με αυτό καταλαβαίνω πως τα φθηνά ( -
@manosk
Σου αρέσει το miomap;
Εγώ όσες φορές το δοκίμασα μου φαινόταν σαν παιχνίδι προσχολικής ηλικίας. Δεν ασχολήθηκα ποτέ ιδιαίτερα γιατί δεν έβρισκα κάποιο λόγο να το κάνω.
Μου κάνει εντύπωση όμως που δεν αναφέρεις το sygic mobile 10, το οποίο βρίσκω πολύ αξιόλογο πρόγραμμα.
Το πηρα αποφαση...GPS