-
Με ευρώ πλέων δεν ειναι πρόβλημα Scotch! Που παλιά που ήθελε να κανεις 3-4 νομίσματα να έρθεις Γερμανία-Ελλάδα και άιντε να βγάλεις άκρη με το καθένα!
-
Πιστωτική FTW και σύντομα για τις εντός Γαλλίας μετακινήσεις θα διαθέτουμεν και télépéage
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πιστωτική FTW και σύντομα για τις εντός Γαλλίας μετακινήσεις θα διαθέτουμεν και télépéageμε αυτό τι παίζει ρε μιράγκε?
Το είχα ψάξει, αλλά δεν είναι όπως στην ελλάδα που το έχεις τσαμπέ και έχεις και εκπτώσεις, πληρώνεις συνδρομή και συμφέρει μόνο για πολλές διελεύσειςαν έχω κάνει πατάτα πες μου γιατί με ενδιαφέρει
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πιστωτική FTW και σύντομα για τις εντός Γαλλίας μετακινήσεις θα διαθέτουμεν και télépéageείναι ακόμη οι Γάλλοι τόσο πίσω σε σχέση με τους Γερμανούς?
πληρώνουν διόδια? -
Ναι γιατί πληρώνουν πιο φτηνά καύσιμα Πετρο σε σχέση με τους Γερμανούς. Επίσης έχουν την πολυτέλεια να κυκλοφορούν σε άψογους ποιοτικά αυτοκινητόδρομους.
Ντίφτη υπάρχουν πακέτα με τα όποια πληρώνεις μόνο για τον μήνα που κάνεις διέλευση. Το κόστος είναι 2 ευρώ αλλά υπάρχει και μια εταιρεία που το δίνει τελείως τζάμπα. Είμαι στο ψάξιμο . Είναι μεγάλο κέρδος σε χρόνο και πιστεύω και σε χρήμα αφού γλιτώνεις τα σταμάτα ξεκίνα και τα περιμένε στις ουρές -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ναι γιατί πληρώνουν πιο φτηνά καύσιμα Πετρο σε σχέση με τους Γερμανούς. Επίσης έχουν την πολυτέλεια να κυκλοφορούν σε άψογους ποιοτικά αυτοκινητόδρομους.άψογοι είναι γιατί υπάρχει όριο τα 130 χαω
Νομίζω Θανάση η τιμή βενζίνης είναι εφάμιλη σε Γαλλία-Γερμανία. 5 λεπτά διαφορά νομίζω είχαν...
Και στο Βέλγιο που αγόραζα, πάλι εφάμιλη τιμή είχαν.
Τώρα, όσον αφορά την ποιότητα αυτοκινητοδρόμων, πάλι στη Γερμανία, αν εξαιρέσω τους τσιμεντένιους δρόμους σε ορισμένες περιοχές ( που έμειναν από το 1930), μια χαρά φαίνεται το δίκτυο... -
δώσε update asap μόλις καταλήξεις κάπου, είχα ψάξει μόνο την SNCF που με ενδιαφέρει άλλωστε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δώσε update asap μόλις καταλήξεις κάπου, είχα ψάξει μόνο την SNCF που με ενδιαφέρει άλλωστεSANEF
Δεν έχει σημασία η εταιρεία το κοιτάω το ζήτημα ψάχνω για το δωρέαν σε όλα
Υ.Γ. Πέτρε η σύγκριση Γαλλικού αυτοκινητόδρομου με Γερμανικό πονάει και μάλιστα πολύ στο θέμα ποιότητας δρόμου και ασφαλτοτάπητα. Το όριο είναι μια παράμετρος που δεν είναι σημαντική και όσο περνάνε τα χρόνια όλο και λιγότεροι δρόμοι είναι χωρίς όρια άσε που λόγω κυκλοφοριακού φόρτου δεν μπορείς να τρέξεις όσο θές ουκ ολίγες φορές. Αντίθετα ένας οργανωμένος αυτοκινητόδρομος με παροχή υπηρεσίων και συνεχή συντήρηση είναι μάλλον πιο σημαντικό τουλάχιστον για μένα.
edit
Εδώ είμαστε
http://www.alis-sa.com/fr/offres/libertConfort.php -
Ποιοτικά δεν συγκρίνεται το δίκτυο γερμανίας-γαλλίας, αλλά για να είμαστε δίκαιοι ούτε ο φόρτος του αλλά ούτε και η έκταση του συγκρίνεται με τους γαλλικούς θανάση
-
Βρε δίκαιοι είμαστε και οι παράμετροι είναι γνωστοί απλά είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις και την πίτα ολόκληρη και στον σκύλο χορτάτο. Ειδικά προς τον Νότο της Γερμανίας με τα χιόνια και τους πάγους έχει σημεία που είναι χειρότερα και από ελληνική επαρχιακή οδό
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν υπάρχει βινιέτα στην ιταλία, υπάρχει χιλιομετροχρέωση.
Μπαίνεις, βγάζεις ¨εισιτήριο' και στην έξοδο πληρώνεις ανάλογως των χιλιομέτρων που διένυσεςΣωστό, και να συμπληρώσω ότι ειναι περίπου 6€/100χλμ
Ως προς τον τρόπο πληρωμής: Μετρητά ή πιστωτική. Εγώ προτιμώ το δεύτερο. Ούτε να ψάχνεις για χρήματα, ούτε να γεμίζεις κέρματα, ούτε να περιμένεις στην ουρά.
Επειδή δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά, συνιστώ να έχετε μετρητά και όχι κάρτα.
Μάλιστα θα έλεγα να μην πηγαίνετε ούτε και στα ταμεία-κιόσκια των διοδίων, που ειναι με μετρητά που βάζεις στο μηχάνημα και πληρώνεις παίρνοντας ρέστα.
Μου έτυχε να χαλάσει το μηχάνημα ('έφτυνε ' κάθε είδους χαρτονόμισμα που έβαζα) στην Ιταλία πριν την Αncona επιστρέφοντας Ελλάδα. Ευτυχώς, μιλώντας τη γλώσσα, κατέβηκα απο το αμάξι, μίλησα με τον χειριστή της κάμερας που παρακολουθούσε τα διόδια μέσω του μικροφωνο-μεγάφωνου που έχει δίπλα απο το σημείο που βάζεις τα χρήματα , μου έβγαλε απόδειξη χρεωστική πληρωμής στην οποία φαινόταν και η πινακίδα του οχήματος-προφανώς ελληνική-, μου άνοιξε τη μπάρα να περάσω και έκλεισε μετά απο μένα τη διέλευση απο το κιόσκι για να επισκευάσουν μετά το μηχάνημα.
Πάρκαρα λίγα μέτρα πιο κάτω, πλήρωσα χωρίς καμμία επιβάρυνση τα 18 € που όφειλα σε διπλανό 'ταμείο μετρητών στο χέρι' στον υπάλληλο και μου έκοψε νέα εξωφλητική την οποία κράτησα και θα φυλάξω για καιρό!
Μην βρεθούμε και οφειλέτες στο Ιταλικό Δημόσιο .....Πάντως, μην ανησυχείτε. Τέτοια απόδειξη πληρώνεις και σε μεγάλα βενζινάδικα, με το σήμα ' Punto Blu'.
Eιναι κάτι σαν τον τρόπο που πληρώνουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ στο ΠΡΟΠΟ της γειτονιάς!!!! -
προφανώς και βολεύει η κάρτα κι όχι τα μετρητά, κερδίζεις απίστευτο χρόνο σε περιόδους αιχμής
-
Δεν πειράζει, μετρητά, ένας λιγότερος με κάρτα
-
Θέλω να νοικιάσω αυτοκίνητο στη Γερμανία τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο βολευόμαστε με κάποιο αυτοκίνητο από συγγενή. Φέτος όμως έχω κανονίσει πρωτοχρονιά Ελβετία, και δεν θέλω να έχω το 'άγχος', του να κάνω κάποια ζημιά.
Εκτός από τις κλασικές εταιρίες(hertz,europcar etc) γνωρίζουμε καμιά άλλη;; Επίσης ξέρει κανείς πως γίνεται να χρεώνουν extra τα χειμερινά ελάστικά;;; Αφού εκείνο το διάστημα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείς με θερινά ελαστικά;
Αν και τα χριστούγεννα είναι σε κανένα μήνα, θέλω να το κλείσω από τώρα. -
εχω δοκιμασει avis, budget στη Γερμανια με καλα αποτελεσματα, παιζει και η sixt (ή καπως έτσι ), αλλα αν γκογκλαρεις θα βρεις και πολλες μικρες.
Λογικα τα χειμερινα θα τα εχουν στανταρ τετοια εποχή, αλλιως τα τσεκαρεις στη φορμα 'παραγγελίας' -
Αυτές τις ξέρω και έχουν πάνω κάτω ίδιες τιμές. Τις χρησιμοποιούμε και εμείς το καλοκαίρι για τους πελάτες του ξενοδοχείου. Αλλά υπάρχουν και τοπικές εταιρίες που δεν πληρώνουν τα δεκαχίλιαρα στο αεροδρόμιο για άμεση πρόσβση του τουρίστα. Και επειδή γνωρίζω αρκετούς ξεναγούς, μου έχουν πει ελληνικές εταιρίες με τιμές -30% στο ίδιο αυτοκίνητο. Όποιος έχει έρθει καλοκαίρι από Γερμανία, θα έχει δει τους πωλητές των εταιριών αυτών με καρτέλες στα χέρια που γράφουν'rent a car'. Πελάτες που έρχονται χρόνια τους εξυπηρετώ πλέον με αυτές. Ψάχνω λοιπόν κάτι αντίστοιχο ΚΑΙ δοκιμασμένο από κάποιον. To googling δεν είναι και ο πιο σίγουρος τρόπος ελέγχου της ποιότητας τοπικών εταιριών. Ψάχνω κάτι στη Φρανκφούρτη.
Όποιος γνωρίζει help.. -
Δε ξερω σιγουρα αλλα πιστεύω δύσκολα να βρεις αντίστοιχη περίπτωση στη Γερμανια κ απο ελάχιστη εμπειρία θυμάμαι την αβις σαν πιο φθηνή!
Αν θες πάντως 21 δεκ που θα ανεβώ FRA μπορώ να ρωτήσω και να σε πω σίγουρα (ξερω λογικά θα ειναι πολυ αργά)
-
Εγώ θα είμαι από τις 16... . Αλλά θα το νοικιάσω από τις 23(μια εβδομάδα μετά). Και θα το επιστρέψω στις 4 Ιανουαρίου.
Το ξερω ότι μάλλον δε θα βρω κάτι αντίστοιχο... Απλά οι εταιρίες αυτές λόγο λειτουργικών εξόδων, είναι ακριβές. Μου έχουν πει τι ενοίκιο δίνουν στο 'Μακεδονία' και έμεινα μ@λ@κας.
-
Koίτα στο
www.autoeurope.de και επέλεξε παραλαβή από μαγαζί στην πόλη για να δείς πόση είναι η διαφορά και αν υπάρχει. Έχει όλες τις μεγάλες αλλά με καλύτερες τιμές.
Ρίξε μια ματία και στο kayak.de πολλές φορές βγάζει τιμές που δεν τις έχουν στα site τους. Τα χειμερινά είναι στάνταρ παντού τέτοια εποχή στην Γερμανία -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εγώ θα είμαι από τις 16... . Αλλά θα το νοικιάσω από τις 23(μια εβδομάδα μετά). Και θα το επιστρέψω στις 4 Ιανουαρίου.Το ξερω ότι μάλλον δε θα βρω κάτι αντίστοιχο... Απλά οι εταιρίες αυτές λόγο λειτουργικών εξόδων, είναι ακριβές. Μου έχουν πει τι ενοίκιο δίνουν στο 'Μακεδονία' και έμεινα μ@λ@κας.
θα ρωτήσω τον φαδερ μου που μένει εκει κ εχει άπλετο ελεύθερο χρόνο (συνταξιούχος λέμε) να δει τη παίζει κ αν προλάβω θα σου πω αν είναι τη παίζει με εταιρίες και τιμές κλπ!
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες