-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Να δω πότε θα σταματήσει το χάλι με το παραεμπόριο......Γιατί με το εμπόριο πότε θα σταματήσει το χάλι;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Να δω πότε θα σταματήσει το χάλι με το παραεμπόριο......
Γιατί με το εμπόριο πότε θα σταματήσει το χάλι;
-
Tης πουτ@νας γίνεται παντού... χαοτικό σύστημα στην πράξη. Να δούμε τί άκρη θα βγει...
-
το κέντρο ξανακυλάει στην παρακμή και την απαξίωση.
δαγκώνομαι τώρα που το λέω, αλλά ο Αβρά ήταν ο καλύτερος δήμαρχος των τελευταίων 30 χρόνων. εκ του αποτελέσματος κρίνοντας. -
Ποιος και πώς τους επέτρεψε να μετατρέψουν σε παζάρι την Πανεπιστημίου, είναι κάτι που ακόμα δεν μάθαμε.
Δεν είναι πανεπιστημιακό άσυλο τα προπύλαια του πανεπιστημίου εδώ και δεκαετίες?
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Να δω πότε θα σταματήσει το χάλι με το παραεμπόριο......αν πιστευεις οτι κανει κακο στο κρατος μπορεις να μη ψωνιζεις.
αν σταματησεις να ψωνιζεις τους κατεστρεψες
βεβαια θα θελα να μου εξηγησεις τι διαφορα εχει το να ψωνιζεις απο αυτους με το να ψωνιζεις απο το ebay -
Από : http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=197206&cid=4
' Ανθρωπιστική κρίση προ των πυλών της Αθήνας
' Την πρωτεύουσα επιλέγουν σήμερα για να προσφέρουν το έργο τους ανθρωπιστικές οργανώσεις από τη Νορβηγία και την Ολλανδία, οι οποίες μέχρι σήμερα επέλεγαν ως χώρες δράσης την Ουγκάντα ή το Τατζικιστάν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Γιατρών του Κόσμου.
Μόνο που αυτή τη φορά δεν αντιμετωπίζουν τα θύματα κάποιου πολέμου για ανεξαρτησία ή κάποιας εθνοτικής διαμάχης ή κάποιας φυλετικής γενοκτονίας αλλά τις επιπτώσεις από την ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών σε συνδυασμό με τη δραματική αύξηση του αριθμού των οικονομικών μεταναστών.
Τα στοιχεία είναι συντριπτικά: με 100.000 ανθρώπους να διαθέτουν κάποιου τύπου προσωρινό νομιμοποιητικό έγγραφο, με 50.000 αιτούντες άσυλο, με 250.000 περίπου ανθρώπους χωρίς επίσημα χαρτιά και το 80% αυτών να είναι συγκεντρωμένο στην Αθήνα και την περιφέρεια της πρωτεύουσας, είναι εύλογο το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά μέλη της οργάνωσης.
Σύμφωνα με τον γιατρό της οργάνωσης, Γιάννη Μουζαλά, «μόνο τον Οκτώβριο στο πολύ-ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου προσήλθαν 11.000 άνθρωποι κι από αυτούς δεν ήταν όλοι αλλοδαποί».
Παρόμοια εικόνα έδωσε και η διευθύντρια της Οργάνωσης, Ευγενία Θάνου, σύμφωνα με την οποία «τον τελευταίο καιρό, έρχονται όλο και περισσότεροι Έλληνες. Συνταξιούχοι με πολύ χαμηλές συντάξεις, που δεν μπορούν να πληρώσουν το 25% της συμμετοχής στα φάρμακα, Ρομά, που πλέον τους ζητείται να πληρώσουν στα νοσοκομεία, άνθρωποι που δεν έχουν ένσημα, δεν έχουν ταμείο Πρόνοιας και συνεπώς δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ».
Όπως υπογραμμίζουν με έμφαση, μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης, είναι ξεκάθαρη μια τάση ενοποίησης των συμπεριφορών και πρακτικών των αποκλεισμένων Ελλήνων και αλλοδαπών και γι’ αυτό προειδοποιούν: «εάν δεν ληφθούν μέτρα, θα αυξήσει δραματικά το φαινόμενο».
Το δυσάρεστο είναι, όμως, ότι παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα καλπάζει με ανησυχητικούς ρυθμούς και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις για συνάντηση, δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση ούτε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ούτε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ούτε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη, παρά μόνο από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Τι προτείνουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος
Πρώτο μέλημα του κράτους, σύμφωνα με τους «Γιατρούς του Κόσμου», θα πρέπει να είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας μιας και το κόστος ενός προβλήματος υγείας είναι 24 φορές μικρότερο, όταν αντιμετωπισθεί σε αρχική φάση, παρά όταν γίνει οξύ ή χρόνιο.
Γι’ αυτό και, μεταξύ άλλων, προτείνουν να δημιουργηθεί δίκτυο μεταξύ των ιατρείων των δήμων και των πολυ-ιατρείων με ενιαία κατεύθυνση και συναντίληψη με «κέρδος» την περίθαλψη 100.000 αποκλεισμένων το χρόνο.
Όσο για τους πόρους, αυτοί θα μπορούσαν να βρεθούν από τα 10 εκατ. ευρώ που μπορεί να λαμβάνει η Ελλάδα για κάθε χρόνο έως το τέλος του 2013, από τα επείγοντα μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. '
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
αν πιστευεις οτι κανει κακο στο κρατος μπορεις να μη ψωνιζεις.
βεβαια θα θελα να μου εξηγησεις τι διαφορα εχει το να ψωνιζεις απο αυτους με το να ψωνιζεις απο το ebayΠλάκα κάνεις; Δηλαδή οι επιλογές σου είναι δύο; Οι αλλοδαποί με το εμπόρευμα χύμα στο δρόμο και το e-bay? Πότε γεννήθηκες; Πριν καναδυό χρόνια και δε ξέρεις ότι υπάρχουν μαγαζιά στους δρόμους; Και μη ξεχνάς πως αν ψωνίσεις online (και από το ebay πολλές φορές), παίρνεις απόδειξη. Μη πούμε πάλι τα περί ΑΕΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) ασφάλειες, κτλ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ποιος και πώς τους επέτρεψε να μετατρέψουν σε παζάρι την Πανεπιστημίου, είναι κάτι που ακόμα δεν μάθαμε.
Δεν είναι πανεπιστημιακό άσυλο τα προπύλαια του πανεπιστημίου εδώ και δεκαετίες?
Το πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου (παρντόν, Ελ. Βενιζέλου ) και της κάθετης Ρ. Φεραίου δεν νομίζω. Αν ήταν έτσι, θα απαγορευόταν η παραμονή ή διέλευση αστυνομικών από εκεί, κάτι που δεν ισχύει.
βεβαια θα θελα να μου εξηγησεις τι διαφορα εχει το να ψωνιζεις απο αυτους με το να ψωνιζεις απο το ebayΕίναι διαφορετικό. Το κατάστημα που πληρώνει ενοίκιο, απασχολεί πωλητές κλπ προσφέρει κάτι που δεν έχεις στο κάθε ebay, δηλαδή άμεση πρόσβαση στα εμπορεύματα, δυνατότητα δοκιμής και ελέγχου, εύκολη επιστροφή/αντικατάσταση κλπ. Το παρεμπόριο προσφέρει περίπου τα ίδια, χωρίς όμως φορολόγηση, λειτουργικό κόστος, κόστος ασφαλιστικής κάλυψης, άρα δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό.
Αν θες να δεις τα πράγματα ορθά, φαντάσου μια κατάσταση κατά την οποία κάθε ηλεκτρονική αγοραπωλησία επιβαρυνόταν με φόρο, έπρεπε να πληρώνει ειδική εισφορά στο internet ο κάτοχος ηλεκτρονικού καταστήματος κλπ. Εφόσον κάποιοι παράνομα διεύφευγαν από αυτές τις υποχρεώσεις, τότε θα φουντάριζαν τα ebay, amazon, eshop, ακριβώς λόγω 'ηλεκτρονικού παρεμπορίου'.
-
εχουμε φθασει στο σημειο να θεωρουμε απιθανη ή ανεπιθυμητη την εφαρμογη των νόμων
-
Το πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου (παρντόν, Ελ. Βενιζέλου ) και της κάθετης Ρ. Φεραίου δεν νομίζω. Αν ήταν έτσι, θα απαγορευόταν η παραμονή ή διέλευση αστυνομικών από εκεί, κάτι που δεν ισχύει.
Oι μικροπωλητές κάθονται στο πεζούλι και στο γρασίδι, άρα είναι εντός του ασύλου. Τώρα για την πραμάτεια τους ισχύει άλλος νόμος, αυτός που απαγορεύει την κατάσχεση χωρίς την παρουσία του μικροπωλητή και φυσικά να είναι γνωστά τα στοιχεία ταυτότητάς του. Έτσι η πραμάτεια πάει στο πεζοδρόμιο, για να την βλέπουν και πιο εύκολα οι περαστικοί.
Εδώ θα μπορούσε ίσως να γίνει κάτι π.χ. με παρακώλυση κυκλοφορίας και τα τοιαύτα, αλλά και τότε θα υπάρξει άμεση απάντηση των μικροπωλητών, το πανέρι απλώς θα μετακομίσει στο πεζούλι με την πρασιά, άρα θα είναι εντός του πανεπιστημιακού ασύλου.
Στην ελλάδα είμαστε, έχουμε νόμους για όλες τις περιπτώσεις. -
'Ολα λειτουργούν ρολόι στην Ελλάδα, το άσυλο μας μάρανε...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
βεβαια θα θελα να μου εξηγησεις τι διαφορα εχει το να ψωνιζεις απο αυτους με το να ψωνιζεις απο το ebayΠλάκα κάνεις; Δηλαδή οι επιλογές σου είναι δύο; Οι αλλοδαποί με το εμπόρευμα χύμα στο δρόμο και το e-bay? Πότε γεννήθηκες; Πριν καναδυό χρόνια και δε ξέρεις ότι υπάρχουν μαγαζιά στους δρόμους; Και μη ξεχνάς πως αν ψωνίσεις online (και από το ebay πολλές φορές), παίρνεις απόδειξη. Μη πούμε πάλι τα περί ΑΕΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) ασφάλειες, κτλ.
αλλο ρωτησα εγω,αλλο απαντας,αδυνατεις να καταλαβεις μαλλον.
και αν σε ενοχλουν αυτοι δεν ψωνιζεις.απο σενα ζουνε.
-
Ναι αλλά ψωνίζοντας από αυτούς συντηρείς ένα σύστημα παραοικονομίας που δεν αποδίδει ΤΙΠΟΤΑ στη χώρα. Το ebay όπως δίνει δυνατότητα σε εμένα να πάρω από το εξωτερικό, άλλο τόσο δίνει δυνατότητα σε εμένα να ΠΟΥΛΗΣΩ και να φέρω συνάλλαγμα εδώ.
-
αλλο ρωτησα εγω,αλλο απαντας,αδυνατεις να καταλαβεις μαλλον.
και αν σε ενοχλουν αυτοι δεν ψωνιζεις.απο σενα ζουνε.
Σίγουρα δεν ψωνίζω, όπως σίγουρο είναι ότι μου χαλάνε την αισθητική να βλέπω στο δρόμο πανέρια κατάχαμα. Βγες μια φορά από το μετρό του Αιγάλεω στον εσταυρωμένο και πες μου..
-
τους εχω δει
και το ebay παραεμποριο ειναι
απο τη στιγμη που δεν κοβονται αποδειξεις και δεν παει φπα υπερ του δημοσιου ειναι το ιδιο πραγμα -
τους εχω δει
απο τη στιγμη που δεν κοβονται αποδειξεις και δεν παει φπα υπερ του δημοσιου ειναι το ιδιο πραγμαΣτο ebay δε ψωνίζεις μόνο από ιδιώτες αλλά και από εταιρίες/καταστήματα, οπότε η απόδειξη (ή τιμολόγιο) έρχεται κανονικότατα. Όπως επίσης ισχύει και αυτό που είπε και ο φίλος πιο πάνω, αγοράζω από ebay, αλλά έχω τη δυνατότητα να πουλήσω κιόλας. Πηγαινοέρχεται το συνάλλαγμα.
-
τους εχω δει
απο τη στιγμη που δεν κοβονται αποδειξεις και δεν παει φπα υπερ του δημοσιου ειναι το ιδιο πραγμα -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
τους εχω δει
απο τη στιγμη που δεν κοβονται αποδειξεις και δεν παει φπα υπερ του δημοσιου ειναι το ιδιο πραγμαΣτο ebay δε ψωνίζεις μόνο από ιδιώτες αλλά και από εταιρίες/καταστήματα, οπότε η απόδειξη (ή τιμολόγιο) έρχεται κανονικότατα.
Ε, βέβαια..! Ειδικά τα προιόντα που έρχονται απο Αμερική, όλοι σκίζονται να τα δηλώσουν, ωστε να περάσουν απο τελωνείο και να μπουνε οι δασμοί..!! Ενας κάποτε καταφερε να περάσει κατι ως gift, αλλα απο τις τυψεις το μετάνιωσε και πηγε και το δηλωσε....Βεβαια αυτός ηταν συνταξιούχος (πρωην Δ.Υ), γαλουχημένος να μη φοροδιαφεύγει, φοροαποφεύγει κλπ....
Οσο για το παραεμπόριο, ενα ψαξιμο στο google θα εμφανίσει αρκετά αποτελέσματα γι΄αυτό (με πρωτο-πρωτο την ερωτηση των βουλευτών του Πασοκ στη Βουλή, πριν 2 χρόνια) και τις παρενεργειες που έχει στην Ελληνική οικονομία. Απο τότε και μέχρι τώρα βέβαια που ηρθαν στην εξουσία οι Πρασινοι, εχουν αλλαξει πολλά. Ισως βέβαια στείλουν καμμιά περαίωση και στους πλανόδιους και ξεμπερδέψουν ποτέ δε ξέρεις...!
-
ευτυχώς που ανακοινώθηκε από το υπουργείο (για χιλιοστή φορά) ότι θα καταπολεμηθεί το παρεμπόριο...
μέχρι τώρα δεν το αντιμετώπιζαν για να μην στρέψουν τους λαθρομετανάστες στην παραβατικότητα...σαν να λέμε δηλ. μπήκε κάποιος με τσαμπουκά στο σπίτι σου και προτιμάς να του δίνεις κάθε μήνα, τον μισθό σου γιατί φοβάσαι μην σε σπάσει στο ξύλο.
τα είπαμε ξανά και ξανά...το κάθε κατάστημα πληρώνει ενοίκιο, το οποίο φορολογείται από το κράτος ως εισόδημα του ιδιοκτήτη, πληρώνει ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΦΠΑ, ΦΜΥ, έκτακτες εισφορές, πρόστιμα, περαιώσεις, ανακαινίσεις κλπ κλπ δημιουργώντας θέσεις εργασίας και λειτουργώντας ως φοροεισπράκτορας του κράτους. τα όποια κέρδη των εμπόρων ξαναφορολογούνται στην κατανάλωση του εισοδήματός τους που κάνουν.
το θέμα της φοροδιαφυγής είναι αποκλειστικά θέμα του κράτους και των κυβερνώντων...αν έκλειναν δια παντός κάθε κατάστημα που θα πιανόταν να φοροδιαφεύγει, το τοπίο θα ξεκαθάριζε σε μια νύχτα.όλοι οι υπόλοιποι κατ' επίφαση 'μικροπωληταί' και ιδίως οι αλλοδαποί όχι μόνο δεν αποδίδουν απολύτως τίποτα...αλλά επιβαρύνουν τις λειψές υποδομές (υγείας, μεταφορών, παιδείας κά) και τα υψηλά κέρδη τους φεύγουν παράνομα από τη χώρα.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;