-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
10k ευρω μου εδωσαν ως αξια ιντεραμερικαν και ατλαντικη και για τοσο το ασφαλισα
Στην αχα γιατι 8κ ευρω;Aν θέλεις να δεις που ειναι live..... πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία για ανταλλαγή και δες που στο παίρνουν. Είναι 50% τα μεταχειρισμένα διετίας στο 90% των περιπτώσεων
Πόσο το πουλάνε είναι το σωστό. Το πόσο στο αγοράζουν εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και δεν έχει σχέση με την αγοραία αξία του οχήματος.
-
Κάποια πληροφορία για την ΕΛΠΑ ασφαλιστική; Το σχόλιο του ασφαλιστή από τον οποίον πήρα προσφορές ήταν: ''Καλή είναι. Εντάξει δεν αποζημιώνει σε 1 μέρα όπως η ΜΙΝΕΤΤΑ αλλά σε μια βδομάδα ας πούμε και είναι εκτός φιλικού''
Βγαίνει λίγο φθηνότερα από Anytime με πιο πλήρε πακέτο όπως Νομική Προστασία και Οδική βοήθεια. Όποια πληροφορία δεκτή!
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Κάποια πληροφορία για την ΕΛΠΑ ασφαλιστική; Το σχόλιο του ασφαλιστή από τον οποίον πήρα προσφορές ήταν: ''Καλή είναι. Εντάξει δεν αποζημιώνει σε 1 μέρα όπως η ΜΙΝΕΤΤΑ αλλά σε μια βδομάδα ας πούμε και είναι εκτός φιλικού''Βγαίνει λίγο φθηνότερα από Anytime με πιο πλήρε πακέτο όπως Νομική Προστασία και Οδική βοήθεια. Όποια πληροφορία δεκτή!
H ΕΛΠΑ δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία αλλά πρακτορείο.
Πουλάνε προγράμματα άλλων εταιρειών δηλαδή. -
Τον είδα τον σύνδεσμο απλά δεν κατάλαβα πως γίνεται. Υπόψιν οι τιμές που μου είπαν για 3 αυτοκίνητα είναι στα 190 ευρώ/αυτοκίνητο με τις καλύψεις που αναφέρει εκεί.
Ο πράκτορας πάντως με διαβεβαίωσε πως το συμβόλαιο θα λέει πάνω ΕΛΠΑ ασφαλιστική. Τί να πω.
Ο παραπάνω σύνδεσμος φαίνεται παλιός (2006). Μήπως έχει αλλάξει κάτι στα δεδομένα..
-
Οταν θα εχεις νεωτερα, ενημερωσε μας.
ενδιαφερον ακουγεται
-
To καθεστώς των φθηνών ασφαλιστήριων και μετά σκάσιμο έχει οδηγήσει στην κάτωθι κατάσταση. Το Δημόσιο θα αναλάβει αργά ή γρήγορα και κάποια νέα μετρα για 1δισ. θα πέσουν στο κεφάλι κάποιων. Άλλη μια τρύπα του Δημοσίου
Την προσφυγή σε δανεισμό και τον καθορισμό πλαφόν στις αποζημιώσεις που καταβάλλει στους κατόχους αυτοκινήτων για λογαριασμό των ασφαλισμένων σε εταιρείες, των οποίων ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας, προτείνει η διοίκηση του Επικουρικού, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί το έλλειμμα του φορέα που έχει ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
Η προσφυγή στον δανεισμό για ποσό 150 εκατ. ευρώ περίπου θεωρείται άμεσης προτεραιότητας και θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστεί από ελληνικές και ξένες τράπεζες με τη μορφή κοινοπρακτικού δανείου. Σημειώνεται ότι η πρώτη διερευνητική προσπάθεια με ξένες τράπεζες προσέκρουσε στην απαίτηση που πρόβαλαν για την παροχή εγγύησης από την πλευρά του Δημοσίου, δυνατότητα που είναι απαγορευτική στο πλαίσιο των όρων αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλει το Μνημόνιο.
Σε ό,τι αφορά τον καθορισμό πλαφόν στο ύψος των αποζημιώσεων, η διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου προτείνει ως ανώτατο όριο τα 100.000 ευρώ. Η πρόταση είναι συμβατή με τη γενικότερη φιλοσοφία και πρακτική των Εγγυητικών Μηχανισμών και στοιχειοθετείται και από τα στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν ότι ένα σημαντικό μέρος του ελλείμματος προέρχεται από ζημιές άνω των 100.000.
Τα τελευταία απολογιστικά στοιχεία μετά και το μπαράζ ανακλήσεων επτά εταιρειών, την τελευταία διετία (EOS, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ, General Union, General Trust, Σκούρτης και Commercial Value) ανεβάζουν τις εκκρεμείς ζημίες που έχει αναλάβει το Επικουρικό στις 144.499 περιπτώσεις, το κόστος των οποίων έχει υπολογιστεί στα 697 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, το κόστος ενός πολύ μικρού πλήθους εκκρεμών ζημιών, που αριθμεί μόλις 1.558 περιπτώσεις, ανέρχεται στα 360,6 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το μισό του κόστους τους. Πρόκειται κυρίως για ζημίες με βαριές σωματικές βλάβες, τα θύματα των οποίων εγείρουν υψηλές αποζημιώσεις.
-
παιδια καλησπερα, θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με τις ασφαλειες. Επειδη ειχα ενα θεματακι με τον ασφαλιστη μου περσυ κ λογω μλκιας του μου πληρωνει αυτος τις ασφαλειες για ενα συγκεκριμενο ποσο, θελω να ξερω το εξης.
Εχω κανει μεικτη ασφαλιση με 400ευρω απαλλαγη, με 5500ευρω αποζημειωση ολικης, επασφαλιστρο κατω των 23 ετων, κ ολες τις καλυψεις που περιεχει μια ασφαλεια, και το ποσο που μου ειπε για αυτο το 6μηνο ειναι 420ευρω!!!!
Ειναι δυνατον? τον μαιο πληρωσα 302ευρω για τις ιδιες καλυψεις! Μηπως υπερτιμολογει για να 'τελειωσει' πιο γρηγορα το 'χρεος' του?
-
Πάρε ενα τηλ εσυ στην ασφαλιστική εταιρεία και ρώτα για τις καλύψεις που έχεις τι θα κοστίσει
-
ευχαριστω! θα παρω αυριο το πρωι κ θα μαθω!
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Ειναι δυνατον? τον μαιο πληρωσα 302ευρω για τις ιδιες καλυψεις! Μηπως υπερτιμολογει για να 'τελειωσει' πιο γρηγορα το 'χρεος' του?To Solvency II πλησιάζει και οι περισσότερες ασφαλιστικές προσπαθούν να «μαζευτούν» για να μην αναγκαστούν να κλείσουν.
Μπορεί και να ισχύει αυτή η (πολύ μεγάλη βέβαια) διαφορά από πέρσι, ανάλογα με την εταιρεία πάντα. -
Είχα ένα μικροατύχημα: με χτύπησε από πίσω ένα Golf VI TSI, με αποτέλεσμα να μου προκαλέσει μικροεκδορές στο χρώμα του προφυλακτήρα. Οι αισθητήρες παρκαρίσματος λειτουργούν κανονικά, η πίσω πόρτα κλείνει χωρίς πρόβλημα και δεν φαίνεται ορατή παραμόρφωση στον προφυλακτήρα. Δεν έχω κοιτάξει τις βάσεις από κάτω, αλλά υποθέτω θα είναι ΟΚ.
Δυστυχώς, το Golf είναι με leasing, ασφαλισμένο στην Euro Insurances (ποιά?) που δεν είναι στο φιλικό διακανονισμό (ωχ-ωχ). Αστυνομία δεν κάλεσα, ήρθε μόνο η φροντίδα ατυχήματος της δικής μου ασφαλιστικής και έβγαλε φωτο τα οχήματα (αυτός είχε αρκετές ζημιές μπροστά, που τις απέδωσε σε παλαιότερο τρακάρισμα), τα διπλώματα και τις άδειες κυκλοφορίας και των δύο. BTW, ο τύπος μου εκμυστηρεύτηκε ότι του έχουν 'ανάψει κάτι κόκκινα στο ταμπλό εδώ και κάτι μέρες' ενώ εκείνη τη στιγμή ανακάλυψε τεράστια βίδα καρφωμένη στο πίσω αριστερό λάστιχο που 'έκανε έναν περιέργο θόρυβο'.
Έχει μπλέξει κανείς με την ανωτέρω ασφαλιστική, να μου πει αν αξίζει να ασχοληθώ να αποζημιωθώ; Αν είναι να μου πούνε 'βάψε τον προφυλακτήρα' και να πάρω τα χρήματά μου μετα από κανένα 6μηνο, να μου λείπει... Ακόμα χειρότερα, να ακούσω τίποτα 'δεν σε αποζημιώνουμε, τράβα δικαστικά' και να τα πάρω στο κρανίο, γιατί δεν θα με συμφέρει.
Αλήθεια, πώς καλυπτόμαστε από τέτοιες συμπεριφορές; Η αλήθεια είναι ότι για μικροζημιές 150-300 ευρώ, δε συμφέρει να πληρώνεις δικηγόρους, ακόμα και αν αποζημιωθείς πλήρως στο τέλος.
-
γιαυτό αξίζει η νομική βοήθεια.
πάντως οι περισσότερες ασφαλιστικές το έχουν γυρίσει στο βάψτο κλπ και φέρε τιμολόγια, απο τα οποία σου τραβάνε έκπτωση ή σου βγάζουν το Χριστό. χάλια η κατάσταση. -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Είχα ένα μικροατύχημα:.........
Αν είναι να μου πούνε 'βάψε τον προφυλακτήρα' και να πάρω τα χρήματά μου μετα από κανένα 6μηνο, να μου λείπει... .3 μικροατυχήματα των 100-250€ που είχαμε στην οικογένεια τα τελευταία 10 χρόνια, σε όλα έγινε αυτό που γράφεις, με τη διαφορά ότι, τα χρήματα τα πήραμε σε 1 έως και 25 ημέρες μετά την υποβολή των τιμολογίων, σε 3 διαφορετικές 'μικρές' ασφαλιστικές. Καλή τύχη!
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Είχα ένα μικροατύχημα: με χτύπησε από πίσω ένα Golf VI TSI, με αποτέλεσμα να μου προκαλέσει μικροεκδορές στο χρώμα του προφυλακτήρα. Οι αισθητήρες παρκαρίσματος λειτουργούν κανονικά, η πίσω πόρτα κλείνει χωρίς πρόβλημα και δεν φαίνεται ορατή παραμόρφωση στον προφυλακτήρα. Δεν έχω κοιτάξει τις βάσεις από κάτω, αλλά υποθέτω θα είναι ΟΚ.Δυστυχώς, το Golf είναι με leasing, ασφαλισμένο στην Euro Insurances (ποιά?) που δεν είναι στο φιλικό διακανονισμό (ωχ-ωχ). Αστυνομία δεν κάλεσα, ήρθε μόνο η φροντίδα ατυχήματος της δικής μου ασφαλιστικής και έβγαλε φωτο τα οχήματα (αυτός είχε αρκετές ζημιές μπροστά, που τις απέδωσε σε παλαιότερο τρακάρισμα), τα διπλώματα και τις άδειες κυκλοφορίας και των δύο. BTW, ο τύπος μου εκμυστηρεύτηκε ότι του έχουν 'ανάψει κάτι κόκκινα στο ταμπλό εδώ και κάτι μέρες' ενώ εκείνη τη στιγμή ανακάλυψε τεράστια βίδα καρφωμένη στο πίσω αριστερό λάστιχο που 'έκανε έναν περιέργο θόρυβο'.
Έχει μπλέξει κανείς με την ανωτέρω ασφαλιστική, να μου πει αν αξίζει να ασχοληθώ να αποζημιωθώ; Αν είναι να μου πούνε 'βάψε τον προφυλακτήρα' και να πάρω τα χρήματά μου μετα από κανένα 6μηνο, να μου λείπει... Ακόμα χειρότερα, να ακούσω τίποτα 'δεν σε αποζημιώνουμε, τράβα δικαστικά' και να τα πάρω στο κρανίο, γιατί δεν θα με συμφέρει.
Αλήθεια, πώς καλυπτόμαστε από τέτοιες συμπεριφορές; Η αλήθεια είναι ότι για μικροζημιές 150-300 ευρώ, δε συμφέρει να πληρώνεις δικηγόρους, ακόμα και αν αποζημιωθείς πλήρως στο τέλος.
Ερώτηση 1η: Γιατί δεν κάλεσες την τροχαία; Έχεις ήδη ένα σημαντικό χαρτί λιγότερο στην 'φαρέτρα' σου.
Ερώτηση 2η: Έχεις κάποιο χαρτί με την υπογραφή του άλλου οδηγού το οποίο αναφέρει ότι σε χτύπησε από πίσω; Στη δήλωση προς τη δική σου ασφαλιστική νομίζω ότι ο άλλος οδηγός δεν υπογράφει, σωστά; -
- Η τροχαία συνήθως αργεί κι εγώ βιαζόμουν. Βασίστηκα στο ότι μου είπε στην αρχή ότι έχει φιλικό και θα μας συμπλήρωνε το έντυπο η φροντίδα ατυχήματος, που θα υπογράφαμε και οι δύο. Μετά, αφού πήρε κάποια τηλέφωνα, μου είπε ότι δεν είναι στο φιλικό ούτε έχει φροντίδα ατυχήματος. Ούτως ή άλλως, ούτε η τροχαία μπορεί να πιστοποιήσει κάτι, παρά μόνο να ανταλλάξει τα στοιχεία μας, κάτι που έκανε και με το παραπάνω (συν φωτό αυτοκινήτων, αδειών και διπλωμάτων) η δική μου φροντίδα ατυχήματος. Καταθέσεις νομίζω δεν παίρνουν πλέον. Το ότι πράγματι εμπλακήκαμε σε τροχαίο, δεν μπορεί να το πιστοποιήσει κανένας άλλος παρά μόνο μάρτυρες. Η μ%*^%ία μου είναι που δεν κράτησα καμμιά πινακίδα από τα πίσω αυτοκίνητα, που είδαν τι έγινε.
- Υποθέτω ότι θα κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του. Δεν έχει να χάσει τίποτα, με leasing είναι το αυτοκίνητο. Ούτε επασφάλιστρο δεν θα πλήρωσει. Τώρα, αν δεν το κάνει, την πάτησα!
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
- Η τροχαία συνήθως αργεί κι εγώ βιαζόμουν. Βασίστηκα στο ότι μου είπε στην αρχή ότι έχει φιλικό και θα μας συμπλήρωνε το έντυπο η φροντίδα ατυχήματος, που θα υπογράφαμε και οι δύο. Μετά, αφού πήρε κάποια τηλέφωνα, μου είπε ότι δεν είναι στο φιλικό ούτε έχει φροντίδα ατυχήματος. Ούτως ή άλλως, ούτε η τροχαία μπορεί να πιστοποιήσει κάτι, παρά μόνο να ανταλλάξει τα στοιχεία μας, κάτι που έκανε και με το παραπάνω (συν φωτό αυτοκινήτων, αδειών και διπλωμάτων) η δική μου φροντίδα ατυχήματος. Καταθέσεις νομίζω δεν παίρνουν πλέον. Το ότι πράγματι εμπλακήκαμε σε τροχαίο, δεν μπορεί να το πιστοποιήσει κανένας άλλος παρά μόνο μάρτυρες. Η μ%*^%ία μου είναι που δεν κράτησα καμμιά πινακίδα από τα πίσω αυτοκίνητα, που είδαν τι έγινε.
- Υποθέτω ότι θα κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του. Δεν έχει να χάσει τίποτα, με leasing είναι το αυτοκίνητο. Ούτε επασφάλιστρο δεν θα πλήρωσει. Τώρα, αν δεν το κάνει, την πάτησα!
Το 2005 με τράκαρε κάποιος και δε σταμάτησε. Κάλεσα φροντίδα, τροχαία, κτλ. Όταν άρχισα να ψάχνω το πως θα πάρω τα λεφτά μου αφού δεν είχα μάρτυρες, το 1ο πράγμα που μου είπε ο δικηγόρος ήταν να υποβάλλω μήνυση για εγκατάλειψη κι ότι μετράει στο αστικό δικαστήριο. Στην υποβολή της μήνυσης έπαιξε ρόλο το ότι είχα καλέσει την τροχαία. Ναι μεν η τροχαία δεν μπορούσε να πιστοποιήσει ότι τράκαρα με άλλο αυτοκίνητο (πόσο μάλλον με ποιο), όμως, φαίνεται ότι έχει κάποια αξία το να την φωνάξεις για καταγραφή του συμβάντος.
Γενικά, χωρίς πρόθεση να γίνω ερειστικός, όσες φορές έχω τρακάρει έχω περιμένει την τροχαία μέχρι να έρθει. Στο παραπάνω σκηνικό την περίμενα δύο ώρες και τρία τέταρτα (αν θυμάμαι καλά). Το ότι εσύ έκρινες ότι η δουλειά που είχες ήταν σοβαρότερη από το να περιμένεις την τροχαία θέλω να πιστεύω ότι σημαίνει πως ήταν σοβαρότερη κι από τα 150-300ευρώ της ζημιάς.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το 2005 με τράκαρε κάποιος και δε σταμάτησε. Κάλεσα φροντίδα, τροχαία, κτλ. Όταν άρχισα να ψάχνω το πως θα πάρω τα λεφτά μου αφού δεν είχα μάρτυρες, το 1ο πράγμα που μου είπε ο δικηγόρος ήταν να υποβάλλω μήνυση για εγκατάλειψη κι ότι μετράει στο αστικό δικαστήριο. Στην υποβολή της μήνυσης έπαιξε ρόλο το ότι είχα καλέσει την τροχαία. Ναι μεν η τροχαία δεν μπορούσε να πιστοποιήσει ότι τράκαρα με άλλο αυτοκίνητο (πόσο μάλλον με ποιο), όμως, φαίνεται ότι έχει κάποια αξία το να την φωνάξεις για καταγραφή του συμβάντος.
Αναφέρεσαι σε μήνυση για εγκατάλειψη τροχαίου. Και βέβαια μετράει ότι κάλεσες τροχαία: 'Ναι κύριοι, εδώ έγινε, να τα συντρίμμια από αυτοκίνητο το δικό μου, να και του άλλου - όπως βλέπετε την έκανε και δεν είναι εδώ'. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από μια αστική διαφορά. Η τροχαία δεν βοηθάει εδώ, παρά μόνο ως πιστοποίηση ότι, κατά κάποιο τρόπο, πράγματι συνέβη το ατύχημα και δεν προσπαθείς να σου επισκευάσει τζάμπα τον προφυλακτήρα ο άλλος. Μου είχε τύχει κάτι σχετικό παλαιότερα, που δέχθηκα τη διαβεβαίωση του άλλου ότι θα με αποζημιώσει προσωπικά γιατί το αυτοκίνητο ήταν του πατέρα του και δεν κάλεσα την αστυνομία. Όταν κάποια στιγμή αναγκάστηκα να τον πιέσω γιατί δεν μου έδινε τα λεφτά, μου απάντησε 'κοίτα, θα στα δώσω αλλά μη με πρήζεις, γιατί θα πω ότι δε σε τράκαρα εγώ και ψάξε βρες ποιος το έκανε'. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχω φωτό, υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορω να τα έχω αλλιώς (όνομα ιδιοκτήτη και οδηγού, αρ. άδειας οδήγησης, ασφαλιστική, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) και η μαρτυρία του οδηγού της οδικής. Δε νομίζω να πει ότι δεν με ξέρει και, επίσης, οι ζημιές στα αυτοκίνητα ταιριάζουν με την εκδοχή μου.
Γενικά, χωρίς πρόθεση να γίνω ερειστικός, όσες φορές έχω τρακάρει έχω περιμένει την τροχαία μέχρι να έρθει. Στο παραπάνω σκηνικό την περίμενα δύο ώρες και τρία τέταρτα (αν θυμάμαι καλά). Το ότι εσύ έκρινες ότι η δουλειά που είχες ήταν σοβαρότερη από το να περιμένεις την τροχαία θέλω να πιστεύω ότι σημαίνει πως ήταν σοβαρότερη κι από τα 150-300ευρώ της ζημιάς.
Κάπως έτσι... Έπρεπε να πάρω το παιδί από το σχολείο. Αν αργήσεις πολύ, το σχολείο μπορεί να καλέσει μέχρι και αστυνομία και άντε να ξεμπλέξεις. Συνεκτίμησα τη ζημιά, τη συμπεριφορά του άλλου, τα στοιχεία που μου έδωσε και την ενδεχόμενη υποστήριξη από τη μαρτυρία του οδηγού της οδικής και δεν κάλεσα τροχαία. Αν ήταν σοβαρότερη ζημιά, σίγουρα θα την καλούσα και θα περίμενα.
-
Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα 420/εξάμηνο για μικτή στην Ιντερσαλόνικα είναι too much και με προοπτική να αυξηθούν κ άλλο.
Κοιτάω πλέον για χωρίς μικτή αλλά με όλα μέσα και έχω 2 υπόψιν μου : την Anytime και την Ατλαντική Ενωση. Εχουμε απόψεις για αυτές ;
Στην Anytime σε ένα πρόχειρο που έκανα μου έβγαλε 326 ευρώ (1.8, 13Κ αξία, 2009 μοντ.) και 492 για μικτή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα 420/εξάμηνο για μικτή στην Ιντερσαλόνικα είναι too much και με προοπτική να αυξηθούν κ άλλο.Κοιτάω πλέον για χωρίς μικτή αλλά με όλα μέσα και έχω 2 υπόψιν μου : την Anytime και την Ατλαντική Ενωση. Εχουμε απόψεις για αυτές ;
Στην Anytime σε ένα πρόχειρο που έκανα μου έβγαλε 326 ευρώ (1.8, 13Κ αξία, 2009 μοντ.) και 492 για μικτή.
υδρογειος 337 το εξαμηνο 1,8 κυβισμος, 15,5 αξια, 2004 μοντελο, περιλαμβάνει ολες τις καλύψεις εκτος απο ιδιες ζημιες
-
Εγώ πληρώνω 986€ το χρόνο μεικτή στην Anytime-Interamerican με απαλλαγή 1000€ και όλες τις καλύψεις, για BMW 120i ασφαλιζόμενης αξίας 21Κ € και διεύθυνση Ιωαννίνων.
Θα έλεγα για 200€ διαφορά, να μείνεις στην μεικτή.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ