-
Θα ήθελα τη γνώμη σας (εντυπώσεις από ιδία χρήση ή από φίλους) που έχουν τοποθετήσει εκ των υστέρων φιμέ τζάμια (επικάλυψη με ειδικό φίλμ). Υπάρχουν εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλιά με αρκετή ανταπόκριση νομίζω. Η δική μου εντύπωση από αυτοκίνητο γνωστού είναι ότι το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακά δροσερό το καλοκαίρι ενώ και η ορατότητα δεν μειώνεται σημαντικά. Θα ήθελα την γνώμη σας πριν προχωρήσω στην τοποθέτηση.
-
Θα ήθελα τη γνώμη σας (εντυπώσεις από ιδία χρήση ή από φίλους) που έχουν τοποθετήσει εκ των υστέρων φιμέ τζάμια (επικάλυψη με ειδικό φίλμ). Υπάρχουν εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλιά με αρκετή ανταπόκριση νομίζω. Η δική μου εντύπωση από αυτοκίνητο γνωστού είναι ότι το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακά δροσερό το καλοκαίρι ενώ και η ορατότητα δεν μειώνεται σημαντικά. Θα ήθελα την γνώμη σας πριν προχωρήσω στην τοποθέτηση.
-
-
Καλως ηρθες στο Forum!!
Εχω τοποθετηση στο αυτοκινητο (GolfII) μου μεμβρανες Llumar, Γκρι γυρω γυρω, ανοιχτο γκρι μπροστα (η μονη δυνατοτητα, για να μην μειωθει η ορατοτητα). Μπορεις να τις δεις: http://www.kindiroglou.gr/pages/gr-products_cars.html
Βοηθανε ακετα το καλοκαιρι με την ζεστη, δουλευει πιο αποτελεμσατικα ο κλιματισμος και εμφανισιακα ειναι ωραιες. Κοστισανε πριν 3 χρονια 60.000δρχ. και εχουνε 6 χρονια εγγυηση. Εγω τις συνιστω.....αλλα μην περιμενεις οτι το αυτοκινητο σου θα γινει ψυγειο ξαφνικα!!
-
Πρόσεξε μόνο γιατί μπορεί να θεωρηθούν παράνομα και να σε γράφουν συνέχεια! Ρίξε μιά ματιά και στο TFRC, είχε γίνει μια συζήτηση για το θέμα παλιότερα.
http://www.tfrc.gr/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=837 -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Πρόσεξε μόνο γιατί μπορεί να θεωρηθούν παράνομα και να σε γράφουν συνέχεια! Ρίξε μιά ματιά και στο TFRC, είχε γίνει μια συζήτηση για το θέμα παλιότερα.
http://www.tfrc.gr/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=837Ενδιαφέρον Catalyst!! Εμένα ποτέ δεν με έχουνε σταματήσει ή γράψει οι μπάτσοι.....και ΚΤΕΟ πέρασα κανονικά, αλλά έχω βάλει Aluminium Light και μπροστά κάτι πολύ ανοιχτό, το πιό ανοιχτό και ούτε που φαίνεται, οτι έχει μεβράνη. Δεν είναι ομως τόσο φυμέ ώστε να μην φαίνονται οι επιβάτες!!
-
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τις απαντήσεις. Έριξα μια ματιά και στο tfrc αλλά μάλλον συμπέρασμα δεν υπάρχει για το αν είναι παράνομες ή όχι.
-
Rixe kai mia matia sto forum tou power
Isws se voithisei. H proswpikh moy apopsh einai oti kanoyn doyleia. Akoma kai ston hlio toy katameshmeroy na to afhseis h thermokrasia poy anaptysete mesa sthn kampina einai entypwsiaka xamhloterh apo to synithismeno. Kalo tha htan na apofygeis omws thn memvranh sto parmpriz giati einai fatsa karta sta paidia me thn stolh...
egw exw valei ston giannikelh ston geraka. stoixhsan 75000drx kai exoyn eggyhsh ef oroy zwhs. [/url] -
Ps: To aytokinhto einai ford mondeo kai den exw valei sto parmpriz.
-
Ο χρήστης Asenna έγραψε:
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τις απαντήσεις. Έριξα μια ματιά και στο tfrc αλλά μάλλον συμπέρασμα δεν υπάρχει για το αν είναι παράνομες ή όχι.Mallon den diabases prosektika...
-
Ο χρήστης Zorzinio έγραψε:
Rixe kai mia matia sto forum tou powerIsws se voithisei. H proswpikh moy apopsh einai oti kanoyn doyleia. Akoma kai ston hlio toy katameshmeroy na to afhseis h thermokrasia poy anaptysete mesa sthn kampina einai entypwsiaka xamhloterh apo to synithismeno. Kalo tha htan na apofygeis omws thn memvranh sto parmpriz giati einai fatsa karta sta paidia me thn stolh...
egw exw valei ston giannikelh ston geraka. stoixhsan 75000drx kai exoyn eggyhsh ef oroy zwhs. [/url]Γεια χαρά
Απ' ότι κατάλαβα πρέπει να μένεις Μεσσογεια Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφόριες για τις μεμβράνες που έχεις τοποθετήσει.
Επίσης που ακριβώς στον Γέρακα βρίσκεται ο εν λόγω επαγγελματίας όπου τοποθέτησες τις μεμβράνες ? -
Mesogeia den menw alla tespa. Gia ton giannikelh ematha mesw tis connoly (synergazontai) ki apo enan gnwsto moy pwlhth sthn chrysler. pane ta cherokee ekei. H dieythinsi einai ethnikis antistasews 78, gerakas. thl: 010 6047 200
-
meco : >Mallon den diabases prosektika...
Μήπως θα μπορούσες να ήσουν πιο σαφής ;
-
Ο χρήστης Asenna έγραψε:
Μήπως θα μπορούσες να ήσουν πιο σαφής ;
Apo to forum tou tfrc, post apo ton xrhsth Kacey
ΚΟΚ αρθρο 81 παραγραφος 8:
'Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού.'
Μολισ διαβασα ολον τον ΚΟΚ απο την αρχη μεχρι το τελος (118 σελιδες),και αυτο ειναι το μοναδικο σημειο που αναφερεται στο θεμα ορατοτητας,φυμε κλπ.Ουτε υπαρχει πουθενα αυτο το περιφημο 'πρεπει να φαινεται ο οδηγος απο εξω' και κατι αλλα τετοια.Κατα συνεπεια στα πλαινα παραθυρα βαζετε οτι 8ελετε,γιατι ο ΚΟΚ αναφερεται ΜΟΝΟ στον ανεμοθωρακα.Την επομενη φορα που 8α σας σταματησουν για φυμε, αναφερετε ευγενικοτατα το αρθρο 81,παραγραφος 8 του ΚΟΚ,για να φαινεται οτι ξερετε και τι σας γινετε επι του θεματος.Και αμα πανε να σας γραψουν,πειτε τους οτι 8α τους κανετε μυνηση για παραβαση κα8ηκοντος,γιατι στο κατω κατω δικιο εχετε.Elpizw na se boh8hsa....
-
meco, ΚΟΚ άρθρο 81 παράγραφος 7 (η αμέσως προηγούμενη):
*'Tα διαφανή μέρη των αυτoκινήτων oxημάτων και των ρυμoυλκoύμενων, τα oπoία απoτελoύν τμήμα τoυ αμαξώματoς αυτών, περιλαμβανoμένoυ και τoυ ανεμoθώρακα ως και oπoιoυδήπoτε εσωτερικoύ xωρίσματoς, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπoν ώστε αφενός μεν σε περίπτωση θραύσης τoυς o κίνδυνoς τραυματισμoύ πρoσώπων να μειώνεται στo ελάxιστo, αφετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνοντες αυτού. Eιδικότερα, τα διαφανή μέρη τoυ ανεμoθώρακα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέτoια ύλη ώστε:
α) H διαφάνεια τoυ ανεμoθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάρoδo τoυ xρόνoυ.
β) Nα μην παραμoρφώνoυν τις εικόνες των αντικειμένων πoυ φαίνoνται δια μέσoυ τoυ ανεμoθώρακα.
γ) Σε περίπτωση θραύσης τoυς, o oδηγός να έxει ικανή καθαρή θέα της oδoύ.'*
Αρα πράγματι υπάρχει ασάφεια, διότι το 'να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνοντες αυτού' επιδέχεται πολλές ερμηνείες.
-
Ο Ελληνικός ΚΟΚ επιτρέπει τη τοποθέτηση μεμβρανών γιατί είναι πολύ ασαφής ως προς το πως καθορίζεται το ' να φαίνεται ο οδηγός'.
Στον Ιταλικό ΚΟΚ (αλλά και στον Ελβετικό) καθορίζεται ποσοστό απορόφησης της Ορατής Ηλιακής Ακτινοβολίας. Στην Ιταλία αυτό πρέπει να είναι μικρότερο από 15% (Οι Ιταλοί είχαν προβλήματα με τη Μαφία και της Ερυθρές Ταξιαρχίες) για αυτό το λογό θα δείτε ελάχιστα αυτοκίνητα στη γείτονα χώρα με φυμέ τζάμια (και αν συμβεί αυτό τότε είναι κυβερνητικά αυτοκίνητα auto blu οπως λένε οι Ιταλοί).
Πάντως η τοποθέτηση οποιασδήποτε μεμβράνης μειώνει την ποσότητα ορατής ακτινοβολίας οπότε η οδήγηση το βράδυ επιβαρύνεται. H Audi λύνει το πρόβλημα αυτό (στο Α8) με τη τοποθέτηση είδικών επιστρώσεων που αυξάνουν την αποροφητικότητα του κρυστάλλου σε UVA και UVB πάντα στα όρια των πιο αυστηρών κανονισμών.
Τώρα αν οι μεμβράνες αυτές αξασφαλίζουν διαπερατότητα στο ορατό μεγαλύτερη του 99% τότε ok αλλά σε διαφορετική περίπτωση ίσως να δημιουργούνται προβλήματα σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας...
-
Τελικά φίλε meco προκύπτει ασάφεια. Δηλαδή όσον αφορά στο παρμπρίζ η τοποθέτηση επιτρέπεται αλλά μάλλον έγκειται στον εγκέφαλο του τροχαίου αν περιορίζει την ορατότητά ΣΟΥ (αλλά και προς τα μέσα). Εσύ μπορεί να βλέπεις αλλά αν αυτός νομίσει το αντίθετο τον ήπιες. Αυτό λύνεται ορίζοντας το ποσοστό απορόφησης της Ορατής Ακτινοβολίας από τον ΚΟΚ οπότε δεν θα επιλέξει κανείς ένα προιόν που έχει μεγαλύτεο από το επιτρεπόμενο. Επειδή με ενδιαφέρει περισσότερο η διατήρηση κανονικών θερμοκρασιών εντός του αυτοκινήτου παρά η εξωτερική εμφάνιση, είναι πιθανό ότι αν δεν τοποθετήσει κανείς στο παρμπρίζ πιθανόν να έχει μικρή αποτελεσματικότητα. (;;)
-
Mallon pws exete dikio. Bgainei pantws to symperasma oti mporoume na baloume membranes sta ypoloipa tzamia alla oxi sto parmpriz.
Exw parathrhsei pantws, oti orismena aytokinhta, agorazontai me membranes mono sto pisw tzami kai tis pisw portes. Pamrmpriz kai mprostines portes, einai xwris membranes (ta tzamia). Endeiktika, anaferw merika: Lexus IS200 sport, Hyundai Santa Fe, Mitsu Pajero, BMW X5. Profanws sthn Ellada na epitrepete mono sta sygkekrimena krystalla h topo8ethsh membranwn.
Φιμέ τζάμια