-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
λέω να βγάλω πιστωτική κάρτα, κυρίως για υπερανάληψη άντε και καμιά αγορά. είμαι συνεπής στη πληρωμή των δόσεών μου.eurobank και alpha που κοιτάω έχω ψιλοχαθεί μεταξύ visa, mastercard, american express και προνομίων που δίνουν. όλες πάνω κάτω το ίδιο επιτόκιο, συνδρομή δωρεάν για πάντα κλπ κλπ
τι να επιλέξω ?
Υπερανάληψη ειναι αλλο πραγμα και αφορα συνηθως τραπεζικους λογαριασμους μισθοδοσιας.
Η πιστωτικη καρτα ειναι αυτο που λεει το ονομα της,πιστωση για ενα περιορισμενο χρονικο διαστημα.
Εγω εχω την american express της Alpha (οχι την bonus) που εχει αρκετα προνομια και την παιρνουν σε πολλα μαγαζια (αλλα οχι τοσα οσα παιρνουν visa),νομιζω και η visa της Εθνικης εχει καποια καλα προνομια.
Γενικα προτιμησε καποια που δινει κατι πισω συνεχεια (οχι δηλαδη για περιορισμενο χρονικο διαστημα),πχ η express μου δινει περιπου 2% πισω σε μορφη επιταγης. -
Αυτό ακριβώς, επέλεξε να προμηθευτείς με μια πιστωτική κάρτα η οποία θα σου αποφέρει κάποιου είδους επιστροφή όπως η κάρτα Βonus της Alpha ή οποιασδήποτε αντίστοιχη κάρτα άλλης τράπεζας που θα σου αποφέρει περιορισμό του κόστους είτε σε λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας είτε σε αεροπορικά εισητήρια κ.α.
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ρε παλικάρια μια ερώτηση.
Εχω παρατηρήσει τον τελευταίο μήνα ότι η ελάχιστη καταβολή στις κάρτες μου έχει ανέβει άρδην προς τα πάνω.
Παίζει τίποτα γενικότερα;Ρώτησες στο κέντρο κάρτας της τράπεζας σου αν σου άλλαξαν το ποσοστό της ελάχιστης καταβολής; Δύσκολο να έχει γίνει αυτό αλλά τα πάντα μπορούμε να περιμένουμε. Ωστόσο, το ποσό το οποίο θα κληθείς να πληρώσεις ως ελάχιστη καταβολή υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού ποσού των αγορών σου τη στιγμή που εκδίδεται ο λογαριασμός. Αν εσύ δηλαδή έχεις δηλώσει ως ελάχιστη καταβολή το 10% και ο λογαριασμός σου εκδοθεί στα € 1.000, αν το διάστημα που μεσολαβεί έως και την πληρωμή εσύ καταθέσεις € 500 στην πιστωτική σου, η πάγια εντολή (αν υφίσταται τέτοια ώστε να πληρώνεται αυτόματα η πιστωτική σου) θα 'τραβήξει' επιπλέον € 100 και όχι € 50 ή καθόλου. Μήπως κάτι τέτοιο έχει γίνει με την περίπτωσή σου;
-
Πιστωτική για ανάληψη ή υπερανάληψη είναι το μέγιστο λάθος. Τα λεφτά που παίρνεις μέσω πιστωτικής τοκίζονται από τη στιγμή που τα πήρες και όχι από τη στιγμή που πληρώσεις το λογαριασμό. Έτσι ακόμα κι αν πληρώνεις όλο το ποσό στην ώρα σου θα έχεις πληρώσει τόκους για το ρευστό.
Να ξεκαθαρίσεις τί κάρτα παίρνεις, πιστωτική ή χρεωστική σου σερβίρουν διάφορα. Σε γενικές γραμμές αν δεν έχεις ειδικό λόγο πάρε μόνο μία (μην σε φορτώσουν με 2-3 και ψάχνεσαι).
Θέλεις πιστωτική (αγοράζεις σήμερα και πληρώνεις σε 1-1,5 μήνα χωρίς τόκους), που να γίνεται δεκτή παντού οπότε Visa ή Master μάλλον πλεονεκτούν. Προτιμάς κάποια με δωρεάν συνδρομή για πάντα (χωρίς όριο πχ δωρεάν αν ξοδέψεις πάνω από τόσα το χρόνο) και αν δίνει και κάτι ακόμα καλύτερα (μίλια, πόντους, κουπόνια, ρευστό κλπ).
Η χρεωστική χρεώνει μόνο αν έχεις τα λεφτά στο λογαριασμό σου που τα δεσμεύει άμεσα. Αν δεν έχεις δεν αγοράζεις. Πλεονεκτεί λοιπόν σε κάποιες περιπτώσεις αγοράς στο διαδίκτυο όπου δεν χρεώνεσαι επιπλέον για χρήση κάρτας και στο ότι δεν μπορούν να σε χρεώσουν (κλέψουν) πιο πολλά από όσα έχεις στον συνδεμένο λογαριασμό (που φροντίζεις να καλύπτει αυτά που θες αλλά να μην έχει περίσσεια). -
'ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ'
Ρεπορτάζ : Έφη Καραγεώργου
(από το Έθνος)
«Μπλοκάρουν» τις πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες, αν ο καταναλωτής καθυστερήσει -έστω και μία μέρα- να πληρώσει τη δόση του, ενώ βάζουν «χέρι» και στους καταθετικούς λογαριασμούς για να εισπράξουν τα χρωστούμενα, με...
απόφαση δικαστηρίου.Το σκηνικό στις πιστωτικές κάρτες έχει αλλάξει άρδην, αφού στο «κόκκινο» βρίσκονται 1,2 εκατομμύρια κάρτες, δηλαδή το 20% στο σύνολο των πιστωτικών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Δηλαδή η 1 στις 5 κάρτες δεν πληρώνεται και αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες ψάχνουν 1,8 δισ. ευρώ από «κόκκινες» οφειλές (στα 9 δισ. ευρώ τα συνολικά υπόλοιπα). Η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόζεται από το σύνολο των τραπεζών με διαφοροποιήσεις. Το ποσοστό των καρτών που βγαίνει κάθε μήνα εκτός συστήματος -έστω και για λίγα 24ωρα- είναι πολύ υψηλός και φτάνει ακόμα και το 50%. Αλλες τράπεζες «μπλοκάρουν» την κάρτα μόλις λήξει ο λογαριασμός πληρωμής και την ενεργοποιούν εκ νέου μόλις πληρωθεί. Αλλες απενεργοποιούν την κάρτα αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει 2 συνεχόμενες δόσεις (και πάλι η κάρτα ενεργοποιείται μόλις πληρωθεί). Αν τώρα κάποιος καθυστερήσει επί τρεις μήνες την πληρωμή της κάρτας του, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής από το Πρωτοδικείο. Αν το δικαστήριο εκδώσει απόφαση ότι ο Χ οφείλει ποσό, για παράδειγμα 2.000 ευρώ στην τράπεζα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει το ελεύθερο αν ο οφειλέτης διατηρεί λογαριασμό κατάθεσης να εισπράξει το ποσό οφειλής. «Χέρι» στον λογαριασμό δεν μπορεί να βάλει η τράπεζα στην περίπτωση που είναι λογαριασμός μισθοδοσίας ή σύνταξης. Οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι πρόκειται για «μέτρο προστασίας» των καταναλωτών, αφού τους προφυλάσσουν από νέα διόγκωση της μη εξυπηρετούμενης οφειλής τους. Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, θεωρούν ότι το «μέτρο είναι εξαιρετικά σκληρό και άδικο». Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι οι τράπεζες χρεώνουν «πέναλτι» της τάξης του 8% με 9% στην περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση πιστωτικού ορίου. Δηλαδή αν κάποιος ξεπεράσει κατά 500 ευρώ το πιστωτικό του όριο, πέρα από τον τόκο που αναλογεί στο ποσό θα πληρώσει και πέναλτι ύψους 40 με 45 ευρώ. Το πέναλτι υπήρχε και στο παρελθόν, μόνο που δεν ξεπερνούσε το 1% με 1,5%. Στα 9 δισ. ευρώ (από 10 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009) είναι σήμερα τα συνολικά υπόλοιπα από πιστωτικές κάρτες και οι καθυστερήσεις στο σύνολο της αγοράς διαμορφώνονται στο 20% με ανοδική τάση. Οι κόκκινες οφειλές έχουν φτάσει στα 1,8 δισ. ευρώ. Για το 2011 τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών θα μειωθούν στα 8 δισ. ευρώ και «βλέπουν» περιορισμό των επισφαλειών από το 2ο εξάμηνο του 2011. Μετά από 3μηνη καθυστέρηση πληρωμής Εξώδικα και διαταγές πληρωμής Στην τραπεζική αγορά είναι κοινό μυστικό πως από την αρχή του έτους οι δικαστικοί επιμελητές δεν προλαβαίνουν να επιδίδουν εξώδικα σε κατόχους καρτών, επειδή έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τις δόσεις τους επί 3 μήνες. Συγκεκριμένα, με τα εξώδικα οι τράπεζες ζητάνε από τους πελάτες τους: Να εξοφλήσουν το συνολικό ύψος της οφειλής, πλέον τόκων και εξόδων μέσα σε διάστημα 5 ημερών από την επίδοση του δικόγραφου. Να επιστρέψουν την πιστωτική τους κάρτα. Σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθεί δικαστικά η είσπραξη της οφειλής με τον νόμιμο τόκο και θα ενεργηθεί εναντίον σας κάθε νόμιμο μέσο. Και ακολουθούν τα τηλέφωνα της τράπεζας. «Τα εξώδικα», λένε χαρακτηριστικά τα τραπεζικά στελέχη, «αποτελούν ένα μέσο πίεσης για να προσέλθει ο οφειλέτης σε διακανονισμό και συνεχίζουν: Το 80% των οφειλετών συμφωνεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, το χρέος παύει να ανατοκίζεται και ρυθμίζεται η εξόφλησή του με μηνιαίες δόσεις που είναι ύψους π.χ. 250 ευρώ για οφειλή 10.000 ευρώ». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2011 είναι «παγωμένοι» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ενώ δεν προχωρούν κατασχέσεις για οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ. Μέχρι να πληρωθούν Απενεργοποιήσεις καρτών Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των πιστωτικών καρτών και οι τράπεζες υιοθέτησαν το μέτρο της απενεργοποίησης της κάρτας. Η κάρτα «μπλοκάρεται» ακόμα και αν καθυστερήσει η πληρωμή της μία μέρα, καθώς το on line σύστημα της κάθε τράπεζας «βλέπει» τις εντολές που έχει από τη διοίκηση και τις εκτελεί αυτόματα. Ετσι μόλις πληρωθεί η ελάχιστη καταβολή, η κάρτα ενεργοποιείται και πάλι. Ρυθμίσεις Πουλάνε το χρέος σε εισπρακτικές εταιρείες Οι τράπεζες διαγράφουν τα καθυστερούμενα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών σε διάστημα από 100 μέρες μέχρι και 3 χρόνια. Δηλαδή διαγράφουν την οφειλή από τα βιβλία τους, τη «γράφουν» ως ζημία και πουλάνε το χρέος σε εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες αρχίζουν το «στενό μαρκάρισμα» του οφειλέτη, για να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι οι καταναλωτές που, αν και ενήμεροι στις οφειλές τους, προχωρούν σε ρύθμιση με την τράπεζα, προκειμένου να πληρώνουν χαμηλότερη μηνιαία δόση. Επίσης, οι τράπεζες βρίσκονται σε αναμονή, καθώς είναι σε εξέλιξη το νέο πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών. Περιμένουν, λοιπόν, να δουν πόσοι θα κάνουν χρήση των ρυθμίσεων του νόμου. Ωστόσο τα τραπεζικά στελέχη διευκρινίζουν πως αν ο οφειλέτης έχει περιουσία (εξαιρείται η κύρια κατοικία), είναι υποχρεωμένος να εκποιήσει τυχόν ακίνητα, οικόπεδα κ.λπ. για να εξοφλήσει το χρέος του σε βάθος 20ετίας. Οι ενήμερες Ταυτόχρονα «τρέχουν» τα προγράμματα ρυθμίσεων που έχουν σε ισχύ οι τράπεζες και τα οποία, όπως λένε τα τραπεζικά στελέχη, «πάνε πολύ καλά». Εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει πάει σε ρύθμιση ή μεταφορά το 25% των ενήμερων πιστωτικών καρτών. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αριθμός των πιστωτικών καρτών (σε απόλυτα νούμερα) θα μειωθεί κατά 10% με 15%, δηλαδή από τα 6 εκατ. πιστωτικές που είναι ενεργές θα μείνουν τα 5 εκατ. κάρτες. Μάλιστα, όπως λέει επικεφαλής καταναλωτικής πίστης μεγάλης τράπεζας, οι νέες κάρτες που θα εκδοθούν το 2011 θα είναι πολύ λιγότερες από εκείνες που θα βγουν εκτός κυκλοφορίας. -
Επιτέλους ο κόσμος να καταλάβει ότι η πιστωτική πρέπει να χρησιμοποιείται για λόγους ευκολίας και ασφάλειας και όχι για δανεισμό.
-
Η Γενική δίνει 5,5% για προθεσμιακη. Μου φαίνεται μεγάλο το ποσοστο. Υπάρχει κίνδυνος για καμια φόλα;;
-
Όχι δεν υπάρχει κάποια φόλα....Άλλωστε δεν είναι 5.5% από τη στιγή που στο δίνει μόνο για το μισό ποσό της κατάθεσης για 3 μήνες και στο άλλο μισό σε αναγκάζει να τα κλείσεις για 12 μήνες με 4.5% (εφόσον λες αυτό http://www.geniki.gr/index.asp?catid=3&artid=1063)...Άρα δεν είναι 5.5%...Δες το σαν 5, άλλωστε για 9μηνο (πάλι για πάνω από 100 χιλιάρικα) δίνει 4,6% http://www.geniki.gr/index.asp?catid=2& ... 080&menu=1
Απλά η ΓΤΕ είναι ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί στην αγορά : έχω ορκιστεί να μην ξαναπάω ούτε δεκάρα ακόμα κι αν μοιράζουν δωρεάν λεφτά...Την τελευταία φορά μπήκα σε ένα κατάστημα της Γενικής και ζήτησα μία επιταγή 50 χιλιάρικα από το λογαριασμό μου και η διευθύντρια δεν μου τα έδινε γιατί λέει δεν είχα βιβλιάριο!!!!...Το τι έγινε ΔΕΝ περιγράφεται...Όταν στο τέλος της είπα εν ολίγοις ότι θα καταθέσω επι τόπου έγκληση για υπεξαίρεση χρημάτων + τραπεζικό μεσολαβητή και ο ταμίας κοίταζε το φάκελό μου και είδε ότι είμαι δικηγόρος, όσο ΟΥΡΛΙΑΖΑ στο τσόκαρο που παρίστανε τη διευθύντρια, το ζήτημα λύθηκε. Η δε γραφειοκρατία και το ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟ επίπεδο των υπαλλήλων της συναγωνίζεται και τους χειρότερους τομείς του Δημοσίου...
Επιτόκια γύρω στο 5% βρίσκεις και αλλού πχ FBB και Proton και αν έχεις μεγάλα ποσά και παραπάνω...
-
τελικά λέω να μη βγάλω πιστωτική
-
Καμαρώστε τα επιτόκια καταθέσεων της Alpha Bank στη Βουλγαρία.
http://www.alphabank.bg/_private/IR_Bul ... 092010.pdf -
έχεις το αντίστοιχο pdf για Ελλάδα?
-
Μεγαλύτερα από αυτά πάντως δε θα σου δώσει:
http://www.alphabank.gr/files/personalb ... 102010.pdf
Που σημαίνει ότι για 3 ή 6 μήνες είναι χαμηλότερα από τα παραπάνω.
-
Προσωπικα εκανα αιτηση μεσω ιντερνετ στην Αλφα... για πιστωτικη καρτα... εδω και 2-3 μηνες, δεν μου απαντησε καθολου!!! φυσικα ειχα πει οτι δεν επιτρεπω να δουν τον τειρεσια... λετε αυτο να ειχα σημασια στην αντιμετωπιση... Εχω μια πιστωτικη στην Ελλαδα και μια στο εξωτερικο... τις εξοφλω την ημερομηνια που λεει ο λογαριασμος.. Την αιτηση την εκανα σαν τεστ.... ας πουμε αν δινουν η με ποιους ορους....τελος παντων.... για αυτο και ο ορος για τον τειρεσια.... Το αποτελεσμα δεν με εξεπληξε... αν και εχω λογαριασμο στην Αλφα.....
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
εγώ τελευταίως άκουσα πως η Μαρφιν κύπρου δίνει 14% για προθεσμιακο ετήσιο... ...
σιγά μη σου φτιάχνουν και πίτες κιόλας :lol:
Αραβικές, γεμισμένες με σεφταλιές και κόλιανδρο!....
Λοιπόν, ΚΑΜΜΙΑ απο τις 'μεγάλες' τράπεζες, δεν δίνει πανω απο 4% για τρίμηνο-τετράμηνο-εξάμηνο-χρόνο.
Η Κύπρου συγκεκριμένα (αν υποθέσουμε οτι ανήκει στις μεγάλες) για τις προθεσμιακές καταθέσεις, δίνει απο τα μεγαλύτερα επιτόκια, ήτοι 4,15% σε τρίμηνη, 4% σε εξάμηνη και 3,8% σε ετήσια και αυτά για ποσά > 100.000€.
Η Aspis Bank ειναι η μόνη που δίνει περίπου 4,5 μέχρι 5% για αντίστοιχες προθεσμιακές καταθέσεις και κάποιες ακόμα μικρότερες τράπεζες και απο αυτήν (πχ Attica Bank), δίνουν περίπου τα ίδια επιτόκια και μέχρι +0,3% παραπάνω, πάντα για πολύ μεγάλες καταθέσεις.
Αλλά απο πέρσυ τέτοια εποχή, που ενώ ειχα τα χρήματά μου στην Aspis έφαγα την ντουφεκιά της ασφαλιστικής ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (σε 3 αυτοκίνητα), όπου φύγει-φύγει, σαν λαγός....
Εdit: Προσοχή σε κάτι διαφημίσεις 8-10% επιτόκιο. Δινουν πχ: 1% τον πρώτο μήνα 2% τον δεύτερο κοκ και μόνο στον τελευταίο μήνα δίνουν το 8 ή το 10%, με αποτέλεσμα ο ΜΟ να ειναι στο χρόνο 4% περίπου max! .. ..καλημέρα.
είχα ξεχάσει το ποστ. Τελικά όντως τοκίστηκε από φίλη σε ετήσια προθεσμιακή κατάθεση-ομόλογο της Μαρφίν Κύπρου που ενδεχομένως να έχει απόδοση 15%. Από προσωπική εμπειρία, είναι λίγο επίφοβο το ομόλογο... -
Ειναι πολυ απλα τα πραγματα,μεγαλο επιτοκιο=αυξημενος κινδυνος
Αν καποιος με τις τρεχουσες συνθηκες σας δινει 5% και ανω, δεν ειναι καλο σημαδι για την ρευστοτητα της τραπεζας -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εγώ τελευταίως άκουσα πως η Μαρφιν κύπρου δίνει 14% για προθεσμιακο ετήσιο... ...
σιγά μη σου φτιάχνουν και πίτες κιόλας :lol:
Αραβικές, γεμισμένες με σεφταλιές και κόλιανδρο!....
Λοιπόν, ΚΑΜΜΙΑ απο τις 'μεγάλες' τράπεζες, δεν δίνει πανω απο 4% για τρίμηνο-τετράμηνο-εξάμηνο-χρόνο.
Η Κύπρου συγκεκριμένα (αν υποθέσουμε οτι ανήκει στις μεγάλες) για τις προθεσμιακές καταθέσεις, δίνει απο τα μεγαλύτερα επιτόκια, ήτοι 4,15% σε τρίμηνη, 4% σε εξάμηνη και 3,8% σε ετήσια και αυτά για ποσά > 100.000€.
Η Aspis Bank ειναι η μόνη που δίνει περίπου 4,5 μέχρι 5% για αντίστοιχες προθεσμιακές καταθέσεις και κάποιες ακόμα μικρότερες τράπεζες και απο αυτήν (πχ Attica Bank), δίνουν περίπου τα ίδια επιτόκια και μέχρι +0,3% παραπάνω, πάντα για πολύ μεγάλες καταθέσεις.
Αλλά απο πέρσυ τέτοια εποχή, που ενώ ειχα τα χρήματά μου στην Aspis έφαγα την ντουφεκιά της ασφαλιστικής ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (σε 3 αυτοκίνητα), όπου φύγει-φύγει, σαν λαγός....
Εdit: Προσοχή σε κάτι διαφημίσεις 8-10% επιτόκιο. Δινουν πχ: 1% τον πρώτο μήνα 2% τον δεύτερο κοκ και μόνο στον τελευταίο μήνα δίνουν το 8 ή το 10%, με αποτέλεσμα ο ΜΟ να ειναι στο χρόνο 4% περίπου max! .. ..καλημέρα.
είχα ξεχάσει το ποστ. Τελικά όντως τοκίστηκε από φίλη σε ετήσια προθεσμιακή κατάθεση-ομόλογο της Μαρφίν Κύπρου που ενδεχομένως να έχει απόδοση 15%. Από προσωπική εμπειρία, είναι λίγο επίφοβο το ομόλογο...Τα γραφώμενα δεν αποτελούν τραπεζικό προίον. Δεν υπάρχει κανένα ομόλογο με 15% απόδοση. Ή εσύ ή η φίλη σου κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά. Πεσ της να σου πει το isin..... Σε ένα χρόνο έκθεση στις τράπεζες κατάθεση παίζει κοντά στο 5% και σε ομόλογο λήξης ενος έτους με εκδότες ελληνικές τράπεζες 8-9%.
Μια μέρα στον πανικό ομόλογα ελληνικών τραπεζών με λήξη 1 χρόνο έφτασαν να έχουν yield 10 - 12% -
Εκανα καποια αγορα με Visa Electron αξιας 72€ στις 13/10/2010 και το ποσο αυτο ακομα φαινεται δεσμευμενο παρόλο που η πληρωμη εγινε στις 15/10.
Να ανησυχω?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εκανα καποια αγορα με Visa Electron αξιας 72€ στις 13/10/2010 και το ποσο αυτο ακομα φαινεται δεσμευμενο παρόλο που η πληρωμη εγινε στις 15/10.Να ανησυχω?
Όχι. Η συναλλαγή θα εμφανιστεί στο λογαριασμό σου αύριο ή μεθαύριο.
-
Και γιατι σε καποια αλλη αγορα που πραγματοποιηθηκε στις 19/10 (6 μερες μετα) το υπολοιπο αποδεσμευτηκε αμεσως?
-
Εχμ, μήπως εννοείς 19/09 (και αντίστοιχα 13 & 15/09) ; η 19/10 είναι στο μέλλον...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εχμ, μήπως εννοείς 19/09 (και αντίστοιχα 13 & 15/09) ; η 19/10 είναι στο μέλλον...Το ξερω! αυτο ειναι το περιεργο.
Συγκεκριμενα:
Δεσμευτηκαν 60€ για αγορα που εγινε στις 15/10 και** θα** πληρωθει στις 19/10, τα οποια ηδη αποδεσμευτηκαν και αφαιρεθηκαν απο το διαθεσιμο υπολοιπο.
Δεσμευτηκαν 72€ για αγορα που εγινε στις 13/10 και πληρωθηκε στις 15/10. Αλλα ακομα φαινονται δεσμευμενα, παρ'ολο που σαν αγορα προηγειται της πρωτης.
Υπαρχει περιπτωση λαθους? πχ διπλοχρεωσης?
Το ποσο αφαιρειται οταν ο επιχηρειματιας ζητησει την πληρωμη σε €?
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα