-
Εγώ τους λέω αλλά αυτοί με γράφουν...
Από τους 6 δυ υπαλλήλους που ναι στην παρέα μου, οι 2 έχουν διοριστεί με βύσμα.
Αυτοί, ίσως να μπορούσαν να κάνουν κάτι. Δεν τους το 'χω ζητήσει, ούτε θα τους το ζητήσω, υποτίθεται δεν ξέρω ότι είναι βύσματα. Ή μάλλον το ξέρω αλλά ποτέ δεν το συζητάμε.
Και για ποιο λόγο να πω ψέμματα; Θα κερδίσω κάτι; το χω ξαναπεί, ότι οι φίλοι μου είναι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. -
Η αλήθεια πάντως είναι ότι όταν είσαι σε τόσο προνομιακή θέση, πολύ περισσότερο τώρα που υπάρχει τέτοια κρίση, πρέπει να είσαι και λίγο κρυφομαμή...
-
Ο φίλος μου ο Στεφανάκης
Youtube Video -
Χτες σας έβαλα Καρυωτάκη μπας και πέσετε λίγο και σταματήσετε αυτή τη συζήτηση για υπαλληλίκια. Αν συνεχίστε, σας προειδοποιώ πως θα σας βάλω Σοπενχάουερ (επιδημίες αυτοκτονιών στην Ευρώπη εξ' αιτίας του) και μάλιστα απ' τα βαριά του.
-
Σε αυτή τη φάση είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρισκατάρατο ΙΤ και οι προσδοκίες μου για εξέλιξη δεν μου επιτρέπουν να ψαχτώ στο Δημόσιο. Ωστόσο, αν σκάλωνε η εξέλιξη, βρισκόμουν με παιδιά κλπ. δεν θα έλεγα όχι για κάτι με τα ίδια ή και παραπάνω χρήματα. Μ λιγότερα δε θα πήγαινα, εκτός και αν είχα σοβαρό βάρος (ασθένεια, δάνεια τρελά, οικογενειακά θέματα κλπ.).
Από την περίοδο που μαθαίναμε πράγματα στο Πανεπιστήμιο περί ΔΤ προέβλεπα ότι κάποια στιγμή σύντομα θα χαλούσε η κατάσταση του εργαζόμενου εκεί (μισθολογικά εννοείται, συνθήκες δεν νομίζω να άλλαξαν), οπότε το απώθησα έντονα για τα πρώτα μου βήματα . Δεν περίμενα ωστόσο ότι θα γινόταν τόσο απότομα.
Επειδή βλέπω καθημερινά ΔΤ πολλών ειδών, λόγω εργασίας, υπάρχει και ΔΤ με ταχύτητες εξαιρετικές και συμπεριφορές απίστευτες (εφάμιλλες με ΙΤ, ου μην και καλύτερες), υπάρχει και ΔΤ καρβουνιάρης και βρωμιάρης. Δεν έχω καταλήξει στο τις πταίει για την θετική εξέλιξη.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
.....Επειδή βλέπω καθημερινά ΔΤ πολλών ειδών, λόγω εργασίας, υπάρχει και ΔΤ με ταχύτητες εξαιρετικές και συμπεριφορές απίστευτες (εφάμιλλες με ΙΤ, ου μην και καλύτερες), υπάρχει και ΔΤ καρβουνιάρης και βρωμιάρης. Δεν έχω καταλήξει στο τις πταίει για την θετική εξέλιξη.Απαπα μην τα λες αυτά, θα αφρίζουν μερικοί που δεν έχεις μάθει τι σημαίνει ΔΤ μέχρι τώρα...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Μια και είμαι της άποψης ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι (δεν περιλαμβάνω Γιατρούς, Δασκάλους-Καθηγητές, Στρατιώτικούς-Σκουπιδιάρηδες) θα πρέπει να αμοίβονται με τόσα ώστε όταν μαθαίνει κάποιος ότι είναι ΔΥ να τους κοιτάει συγκαταβατικά και να λεει: 'Τρεις και εξήντα αλλά τουλάχιστον μήνας μπάινει μήνας βγαίνει έχεις μια κάποια ασφάλεια'. (Κάτι σαν τις ταινίες με το Χόρν που το να γίνεις ΔΥ ήταν το τελευταίο καταφύγιο για να μην πεινάσεις) καταλαβαίνετε ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ σαν αυτό του Μεταξά στους Ιταλούς.
Γιατι τοση κακια??? Αληθεια γιατι θελεις να τους λυπασαι??? Δε σας καταλαβαινω ρε γμτ και κριμα που το μεγαλυτερο μερος της κοινωνιας μας διακατεχεται απο το συνδρομο του 'να βγαλει το ματι του αλλου'.
Αληθεια οι γιατροι- δασκαλοι γιατι ειναι σε αλλη κατηγορια?? Μηπως προσφερουν κατι στην κοινωνια??? γιατροι διεφθαρμενοι, δασκαλοι το ιδιο ή αδιαφοροι, απο την εμπειρια μου τουλαχιστον.
Ελεος πια με τις αγκυλωσεις!!
Ποια κακία; Ποιες αγκυλώσεις;
Καμία αγκύλωση.
Καμία κακία.Είναι η ωμή πραγματικότητα.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην τράστια αγκύλωση του ΔΤ που έχει να ταίσει τόσους ΔΥ και στην κακία αυτού του κράτους που έχουμε βάλει όλοι οι μη ΔΥ συνέταιρο για να καταφέρει αυτό να πληρώνει τη μάζα των ανίκανων που διοικούν και εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα.
Πες μου ποιοι από αυτούς που εργάζονται ως ΔΥ:- μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ΙΤ.
- μπορούν να αντέξουν την πίεση και το άγχος
- μπορούν να εργαστούν με στόχους που αν δεν πιάσουν μπορεί την επόμενη ημέρα να μην εχουν δουλειά και να περιμένουν ένα μπόνους μήπως και ξελασπώσουν.
Γιατί θα πρέπει ενας ΔΥ με 10ετή προϋπηρεσία (σκ@τ@ προϋπηρεσία δλδ, βασικά δεν έχει πλέον νύχια από το ξύσιμο και του έχει απονεμηθεί η χρυσή τσουγκράνα) να αμοίβεται καλύτερα από ένα αντίστοιχου επιπέδου ΙΥ που αύριο μπορεί να μην έχει δουλειά;
Αρα λοιπόν η εξασφάλιση μόνιμης εργασίας και πρέπει να έχει και την τιμή της: ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ανάλογους της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Ως ΙΥ (σχετικά καλά αμοιβόμενος) μέχρις στιγμής έχω συναίτερο το ΕΔ κατά 37+% (αυτές είναι οι κρατήσειςυπέρ του δημοσίου) στον τζίρο (Αμοιβή + εισφορές) για να μην έχω σχολεία, δρόμους, υγεία και όλα αυτά γιατί πρέπει να παίρνει ένας ΔΥ με αντίστοιχη προυπηρεσία περίπου όσα παίρνω εγώ και αυτός δεν αγχώνεται κιόλας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό τρώω και μια ποινή 5 ετών στην εργασιακή μου εξέλιξη (κάτι σαν φυλακή ας πούμε) γιατί το κ@λοδημόσιο πτώχευσε από την κακοδιαχείριση την μη παραγωγικότητα και τις αμοιβές του υπερογκου αριθμού των μη παραγωγικών ΔΥ.
Και μιλάμε για αγκυλώσεις;
Ποιος προσπαθεί να βγάλει το μάτι ποιου;! Αυτός που εργάζεται και αποδίδει φταίει;Και ναι οι Γιατροί είναι σε άλλη κατηγορία και πρέπει να πληρώνονται (άλλο το τι ισχύει τώρα και άλλο καπέλο τα φακελάκια) γιατί πρέπει να έχεις γιατρούς.
Κατ' αναλογία πρέπει να έχεις και δασκάλους για να μαθαίνεις και κάτι και να μην είσαι στούρνος και σε άγουν και σε φέρουν οι μορφωμένοι όπως γίνονταν μέχρι και την δεκαετία του 80 σε κάτι χωριά ανά την επικράτεια και Καθηγητές Πανεπιστημίων γιατί αυτοί είναι που θα βγάλουν κανένα επιστήμονα και κανένα μυαλό για να παράγει και κάτι - ίσως κάποια στιγμή - αυτή η χώρα.
Για στρατιωτικούς - δικαστικού - σκουπιδιάρηδες ο νοών νοείτω.
Αλλά δεν νομίζω ότι ο υπάλληλος του εκάστοτε υπουργείου πρέπει να πληρώνεται για τους λόγους που ανέφερα. Ειναι Αντιπαραγωγικός και ως εκ τούτου πρέπει να αμοίβεται με τα ελάχιστα.
Ετσι μόνο το Δημόσιο θα είναι μη ελκυστικό για τους νέους οι οποίοι θα πρέπει να μάθουν να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία (κάποτε οι γονείς το έλεγαν αυτό στα παιδιά τους) και όχι παράσιτα που θα τρέφονται από την παραγωγικότητα των άλλων που πρέπει να εργόζονται τα διπλάσιο χρόνο για να αντισταθμίσουν την έλλειψη παραγωγικότητας όσων ΚΑΘΟΝΤΑΙ και ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΝΥΘΧΗΜΕΡΟΝ.Και ναι ξέρω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. ΔΥ που εργάζονται και μπράβο τους.
Ουφ κουράστικα.... παίζει να είναι και το μεγαλύτερο ποστ που έχω κανεί ποτε...
-
Αρα λοιπόν η εξασφάλιση μόνιμης εργασίας και πρέπει να έχει και την τιμή της: ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ανάλογους της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.
+1000
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Βγαίνει ο υπάλληλος των 1000 ή και λιγότερων ευρώ και λέει ότι there is no such thing like ΔΥ με 3, 4 κλπ χιλιάρικα το μήνα. ΥΠΑΡΧΕΙ, αλλά το πιο πιθανό ακόμα και στην υπηρεσία του να είναι ούτε τον έχει δει, και να τον έχει δει ούτε ξέρει πόσα παίρνει. Πώς τα παίρνει ο άλλος; Ρωτήστε το Μπάμπη που μαζεύει αποδείξεις διοδίων.
Βγαίνει ο ιδιωτικός ή ο Ε.Ε και λένε ότι δεν λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ στο δημόσιο. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Και εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα με τη ΔΕΗ και ήρθε το συνεργείο σε χρόνο dt και με αντιμετώπισαν καλύτερα από την όποια ιδιωτική. Σημαίνει αυτό ότι όλα στη ΔΕΗ είναι άψογα; Όχι.
Το πρόβλημα του δημοσίου είναι η βυσματική κατανομή του. Γίνονται όλοι 'βοηθητικοί', μπαίνουν 5 άτομα σε ένα πόστο που θέλει 2 και μετά το πάνε με βάρδιες. ('Αφού βγαίνει η δουλειά και χωρίς εμένα' = άδεια από τη σημαία). Και μετά λένε δεν βγαίνει η δουλειά, θέλουμε άτομα για το πόστο που δεν κάθεται κανείς. Και τότε λένε φέρτε σταζ, όπου φυσικά εκεί λαμβάνουν δράση εκ νέου οι Μαυρογυαλούροι. Και έρχεται ο σταζ, βγάζει δουλειά που θα πρεπε να βγάλουν οι άλλοι που κάθονται και λέει -δικαίως- γιατί να φύγω; Αφού με χρειάζονται.
Αν αυτό πιστεύετε ότι κάτι που πρέπει να συνεχιστεί είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Το εγληματικό της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι όλες οι δουλειές του δημοσίου άχαρες και γραφειοκρατικές. Υπάρχουν σημαντικά πόστα (υπ οικονομικών, ανάπτυξης, υγείας, ΔΕΚΟ) όπου επιβάλλεται να υπάρχει νοοτροπία προσανατολισμένη στην απόδοση ΑΛΛΑ έχουμε το ίδιο χάλι που περιέγραψα πιο πάνω. Και αυτό είναι καταδικαστικό για την ανάπτυξη μιας χώρας.κοίτα να δεις που συμφωνώ με τον εντι που και που
+1000
μπράβο, έτσι
έτσι θα ενθαρρύνουμε αυτούς που θέλουν να δουλέψουν
αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν είστε τρελά γελασμένοι -
1 εικόνα 1000 λέξεις για αυτό που κάνετε εδώ μέσα.

-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
1 εικόνα 1000 λέξεις για αυτό που κάνετε εδώ μέσα.
+1
δεν έχεις καθόλου άδικο... -
@charmak
Πιστεύεις δλδ ότι δίνοντας μεγαλύτερους μισθούς σε ΜΟΝΙΜΟΥΣ - δλδ χωρίς φόβο απόλυσης που έχουν μπει στο δημόσιο για να βολευτούν - ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, τους δίνεις και κίνητρο για να δουλέψουν;
Αυτό δεν έχει δουλέψει στην Ελλάδα ΠΟΤΕ. Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει τώρα; OMG + 3 LOL δλδ. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Μια και είμαι της άποψης ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι (δεν περιλαμβάνω Γιατρούς, Δασκάλους-Καθηγητές, Στρατιώτικούς-Σκουπιδιάρηδες) θα πρέπει να αμοίβονται με τόσα ώστε όταν μαθαίνει κάποιος ότι είναι ΔΥ να τους κοιτάει συγκαταβατικά και να λεει: 'Τρεις και εξήντα αλλά τουλάχιστον μήνας μπάινει μήνας βγαίνει έχεις μια κάποια ασφάλεια'. (Κάτι σαν τις ταινίες με το Χόρν που το να γίνεις ΔΥ ήταν το τελευταίο καταφύγιο για να μην πεινάσεις) καταλαβαίνετε ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ σαν αυτό του Μεταξά στους Ιταλούς.
Γιατι τοση κακια??? Αληθεια γιατι θελεις να τους λυπασαι??? Δε σας καταλαβαινω ρε γμτ και κριμα που το μεγαλυτερο μερος της κοινωνιας μας διακατεχεται απο το συνδρομο του 'να βγαλει το ματι του αλλου'.
Αληθεια οι γιατροι- δασκαλοι γιατι ειναι σε αλλη κατηγορια?? Μηπως προσφερουν κατι στην κοινωνια??? γιατροι διεφθαρμενοι, δασκαλοι το ιδιο ή αδιαφοροι, απο την εμπειρια μου τουλαχιστον.
Ελεος πια με τις αγκυλωσεις!!
Ποια κακία; Ποιες αγκυλώσεις;
Καμία αγκύλωση.
Καμία κακία.Είναι η ωμή πραγματικότητα.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην τράστια αγκύλωση του ΔΤ που έχει να ταίσει τόσους ΔΥ και στην κακία αυτού του κράτους που έχουμε βάλει όλοι οι μη ΔΥ συνέταιρο για να καταφέρει αυτό να πληρώνει τη μάζα των ανίκανων που διοικούν και εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα.
Πες μου ποιοι από αυτούς που εργάζονται ως ΔΥ:- μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ΙΤ.
- μπορούν να αντέξουν την πίεση και το άγχος
- μπορούν να εργαστούν με στόχους που αν δεν πιάσουν μπορεί την επόμενη ημέρα να μην εχουν δουλειά και να περιμένουν ένα μπόνους μήπως και ξελασπώσουν.
Γιατί θα πρέπει ενας ΔΥ με 10ετή προϋπηρεσία (σκ@τ@ προϋπηρεσία δλδ, βασικά δεν έχει πλέον νύχια από το ξύσιμο και του έχει απονεμηθεί η χρυσή τσουγκράνα) να αμοίβεται καλύτερα από ένα αντίστοιχου επιπέδου ΙΥ που αύριο μπορεί να μην έχει δουλειά;
Ως ΙΥ (σχετικά καλά αμοιβόμενος) μέχρις στιγμής έχω συναίτερο το ΕΔ κατά 37+% (αυτές είναι οι κρατήσειςυπέρ του δημοσίου) στον τζίρο (Αμοιβή + εισφορές) για να μην έχω σχολεία, δρόμους, υγεία και όλα αυτά γιατί πρέπει να παίρνει ένας ΔΥ με αντίστοιχη προυπηρεσία περίπου όσα παίρνω εγώ και αυτός δεν αγχώνεται κιόλας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό τρώω και μια ποινή 5 ετών στην εργασιακή μου εξέλιξη (κάτι σαν φυλακή ας πούμε) γιατί το κ@λοδημόσιο πτώχευσε από την κακοδιαχείριση την μη παραγωγικότητα και τις αμοιβές του υπερογκου αριθμού των μη παραγωγικών ΔΥ.
Και μιλάμε για αγκυλώσεις;
Ποιος προσπαθεί να βγάλει το μάτι ποιου;! Αυτός που εργάζεται και αποδίδει φταίει;Και ναι οι Γιατροί είναι σε άλλη κατηγορία και πρέπει να πληρώνονται (άλλο το τι ισχύει τώρα και άλλο καπέλο τα φακελάκια) γιατί πρέπει να έχεις γιατρούς.
Κατ' αναλογία πρέπει να έχεις και δασκάλους για να μαθαίνεις και κάτι και να μην είσαι στούρνος και σε άγουν και σε φέρουν οι μορφωμένοι όπως γίνονταν μέχρι και την δεκαετία του 80 σε κάτι χωριά ανά την επικράτεια και Καθηγητές Πανεπιστημίων γιατί αυτοί είναι που θα βγάλουν κανένα επιστήμονα και κανένα μυαλό για να παράγει και κάτι - ίσως κάποια στιγμή - αυτή η χώρα.
Για στρατιωτικούς - δικαστικού - σκουπιδιάρηδες ο νοών νοείτω.
Αλλά δεν νομίζω ότι ο υπάλληλος του εκάστοτε υπουργείου πρέπει να πληρώνεται για τους λόγους που ανέφερα. Ειναι Αντιπαραγωγικός και ως εκ τούτου πρέπει να αμοίβεται με τα ελάχιστα.
Ετσι μόνο το Δημόσιο θα είναι μη ελκυστικό για τους νέους οι οποίοι θα πρέπει να μάθουν να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία (κάποτε οι γονείς το έλεγαν αυτό στα παιδιά τους) και όχι παράσιτα που θα τρέφονται από την παραγωγικότητα των άλλων που πρέπει να εργόζονται τα διπλάσιο χρόνο για να αντισταθμίσουν την έλλειψη παραγωγικότητας όσων ΚΑΘΟΝΤΑΙ και ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΝΥΘΧΗΜΕΡΟΝ.Και ναι ξέρω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. ΔΥ που εργάζονται και μπράβο τους.
Ουφ κουράστικα.... παίζει να είναι και το μεγαλύτερο ποστ που έχω κανεί ποτε...
Λες στο τελος οτι υπαρχουν κ εξαιρεσεις. Αυτοι γιατι να πληρωσουν την αντιπαραγωγικοτητα των υπολοιπων? Το ζητημα δεν ειναι να πεινασουν οι ΔΥ επειδη οι περισσοτεροι ξυνονται, αλλα να γινει ξεκαθαρισμα! Τωρα βεβαια για να γινει αυτο πρεπει να βρουν το θαρρος καποιοι να παρουν αποφασεις.
Εκτος αυτου απο τους ανθρωπους του κυκλου μου που δουλευουν (πραγματικα οι ανθρωποι και για πολλους περισσοτερους συνηθως) στο δημοσιο, κανεις δεν αμοιβεται με ποσα μεγαλυτερα του αντιστοιχου ΙΥ.. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
@charmak
Πιστεύεις δλδ ότι δίνοντας μεγαλύτερους μισθούς σε ΜΟΝΙΜΟΥΣ - δλδ χωρίς φόβο απόλυσης που έχουν μπει στο δημόσιο για να βολευτούν - ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, τους δίνεις και κίνητρο για να δουλέψουν;
Αυτό δεν έχει δουλέψει στην Ελλάδα ΠΟΤΕ. Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει τώρα; OMG + 3 LOL δλδ.Βεβαίως ναι. Αν θέσεις μετρήσιμους στόχους και επίδομα ή πριμ επίτευξης αυτών, μπορείς να πετύχεις θετικά αποτελέσματα, ακόμα και από αυτούς τους 'βολεμένους', τους'άχρηστους' κ.λπ....
By the way αυτό το '...που (όλοι) έχουν μπει στο δημόσιο για να βολευτούν...' να το δεχτώ όσο δέχομαι ότι όλοι που γίνονται γιατροί το κάνουν για το φακελάκι, όλοι οι δικαστικοί για να τα παίρνουν κ.λπ.... -
Φάτε τον Lippi. (Lippi, σε λάθος χώρα τα λες αυτά, εδώ είναι η χώρα χαιδέματος δημοσιουπαλληλικών αυτιών).
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Φάτε τον Lippi. (Lippi, σε λάθος χώρα τα λες αυτά, εδώ είναι η χώρα χαιδέματος δημοσιουπαλληλικών αυτιών). -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
@charmak
Αυτό δεν έχει δουλέψει στην Ελλάδα ΠΟΤΕ. Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει τώρα; OMG + 3 LOL δλδ.Για μένα γιατροί και εφοριακοί θα μπορούσαν να παίρνουν σημαντικά περισσότερα χρήματα. ΑΛΛΑ, αν πιαστούν για παρανομία ΦΥΛΑΚΑ. Εδώ απλώς δίνεται το πρόσχημα να πουν (ειδικά οι γιατροί) 'Σκατά λεφτά μας δίνει το κράτος, οπότε κι εμείς κλέβουμε με όποιο τρόπο μπορούμε'.
Και η περίπτωση του bonus θα μπορούσε να εφαρμοστεί άψογα στους εφοριακούς σαν ένα είδος 'νόμιμης μίζας'. Πολύ περισσότερο για τους so called ράμπο ελεγκτές. Είναι πραγματικά ανόητο ένας τέτοιος υπάλληλος να παίρνει λιγότερα από 4.000 το μήνα. Αν είναι να φέρνει στο ταμείο τα προβλεπόμενα κουκιά, τότε και λίγα παίρνει μπορώ να πω. Από την άλλη βέβαια αν του φαίνονται λίγα τα 4 χηνάρια τη σήμερον ημέρα και θέλει τα πουρμπουάρ των 20, 30 κλπ καφετιών τότε υπάρχει και ωραιότατη φυλακή.
Αλλά εδώ με το καθεστώς ατιμωρησίας και ΕΔΕ σε κόντρα ΕΔΕ, προτιμά η κάθε τέτοια περίπτωση να παίρνει τα υποτιθέμενα λίγα, να σκούζει για αυτά και μετά να κλέβει κατά το δοκούν.
Καταλαβαίνετε βέβαια ότι αυτά είναι όνειρα θερινής και όποιας άλλης εποχής νυκτός για τα δεδομένα της Ελλάδας. Είναι τέτοιο το νομικό πλαίσιο που ευνοεί την ατιμωρησία, οπότε λογικό είναι και οι κάστες που ανέφερα να προτιμούν τα λίγα νόμιμα και τα πολλά παράνομα. Με τα σκέτο περισσότερα νόμιμα δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν χρυσό βίο για τα δισέγγονα τους αλλά μόνο για τα παιδιά τους. -
Ωραία... 4000 χ 14 (καποτε τεσπα) = 56000 το χρόνο.... Βγαλε και τους φόρους, να δουμε πόσα τους μένουν...Παλι παραπονο θα είχαν.....!
-
delete
-
Και οι δυο γονείς μου είναι ΔΥ, ούτε στιγμή δεν τους έχω ζηλέψει. Και τα λέω αυτά μετά από 12ωρη+ εργασία σήμερα, και διανύοντας την 4η εβδομάδα εκτός έδρας.
Η ανασφάλεια είναι μεγάλο σαράκι, αλλά και τα λίγα χρήματα είναι ΜΑΚΡΑΝ χειρότερα.
Φέτος συνταξιοδοτείται και η μητέρα μου και όλο το ...βιος τους μετά από 30+ χρόνια εργασία έκαστος, είναι ένα παλιό διαμέρισμα 40 ετών σήμερα και 2 αυτοκίνητα (το Niva χάρη στο εφάπαξ, η Xsara αποκτήθηκε με οικονομίες... ).
Ό,τι έβγαλαν αυτοί σε 30 χρόνια, αν τα πράγματα πάνε καλά θα χρειαστώ λιγότερα από 10...
Και φυσικά, δεν μπορώ να πω ότι κάθονταν (εντάξει, η μάνα, μετά από 2 μετατάξεις, τα τελευταία χρόνια κάθεται, πριν όμως ΟΧΙ. ).
Προτιμώ την ανασφάλεια λοιπόν και πορεύομαι αναλόγως: έχω μια μόνιμη σύμβαση με εταιρεία και ταυτόχρονα, όποτε μπορώ, χτυπάω με φίλους και άλλες δουλειές. Να πεινάσω δεν πρόκειται. Την κλάψα και την μίρλα δεν αντέχω πάντως... Σας φταίει όλων το δημόσιο, λες και στον ιδιωτικό όλα είναι καλώς καμωμένα...
Επαγγελματική αποκατάσταση [Διάσπαση]