-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
προσανατολισμένο στο εκτός πίστας.η αλήθεια είναι οτι έχω αφήσει πίσω μου τις νύχτες λαικής διασκέδασης και κινούμαι πιο πολύ σε underground στέκια.
μικρότεροι χώροι, καλύτερη επαφή με το πιο συνεκτικό και συνειδητοποιημένο κοινό.
χώρος για εικαστικές παρεμβάσεις και ακουστικούς πειραματισμούς. -
-
-
πέρα απο τη πλάκα
η αναφορά στο ύψος του πέδιλου έγινε με αφορμή την αναφορά στη σκληρότητα της μπότας.
διαβάζω οτι ενώ κάθε πέδιλο έχει σκληρότητα αντίστοιχη του μήκους του, αύξουσα συνάρτηση, η μπότα έχει σταθερή σκληρότητα ανεξάρτητα μεγέθους. οπότε πρέπει να ληφθεί υπόψιν.
άρα για μακρυά πέδιλα, που απο οτι βλέπω είναι κυρίως αγωνιστικά=σκληρά (διορθώστε με αν έχω λάθος), μήπως μια μαλακή μπότα (αντίστοιχη του επιπέδου μου) είναι κακός συνδυασμός?Ο χρήστης leonp έγραψε:
μόνο μπότες θέλω
είναι το νούμερο που είναι 'στραβό' και δεν βρίσκεις εύκολα(ψιλοσιχαίνομαι κιόλας). τα υπόλοιπα θα τα νοικιάζω για μια σεζόν τουλάχιστον.Μέτρησε καλά το πόδι σου (εκατοστά = mondo size) και μη βασίζεσαι σε πίνακες μετατροπής από νούμερο παπουτσιού. Να χρησιμοποιείς μόνο τη μέτρηση σε εκατοστά.
βάζω κάτω ένα χάρακα και τον πατάω, μετράω απο το μεγάλο δάχτυλο (ναι είμαι Αιγυπτιακός τύπος) μέχρι τη φτέρνα (με τριγωνάκι παίρνω προβολή και όλα τα ωραία γεωμετρικά).
μου βγαίνει 30-30,5. 1 ολόκληρο εκατοστό (ή δυο mondo νούμερα) μικρότερη απο τους πίνακες μετατροπής.
στο πλάτος είμαι 105mm.
τι να υποθέσω?
φυσικά καταστήματα στην Αθήνα με αξιόλογο στοκ (δεν μας ενδιαφέρουν οι τιμές αρχικά) ποια συστήνετε? για δοκιμή θέλω να πάω. -
Δεν πολυέχει νόημα να μετράς το πόδι σου για να βρεις το νούμερο σου για την μπότα. Το σωστό νούμερο είναι... αυτό που σου κάθεται καλά στο πόδι και δεν είναι απαραιτήτως το ίδιο σε κάθε μάρκα.
Ο μόνος τρόπος να διαλέξεις σωστά μπότες είναι να τις δοκιμάσεις.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν πολυέχει νόημα να μετράς το πόδι σου για να βρεις το νούμερο σου για την μπότα. Το σωστό νούμερο είναι... αυτό που σου κάθεται καλά στο πόδι και δεν είναι απαραιτήτως το ίδιο σε κάθε μάρκα.Ο μόνος τρόπος να διαλέξεις σωστά μπότες είναι να τις δοκιμάσεις.
+οο
Αρχίσαμε νωρίς φέτος....
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Αρχίσαμε νωρίς φέτος....
http://www.mtbaker.us/snow-report/la-nina-2010-11
φυσικά καταστήματα στην Αθήνα με αξιόλογο στοκ (δεν μας ενδιαφέρουν οι τιμές αρχικά) ποια συστήνετε? για δοκιμή θέλω να πάω.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θα πάμε μια Στύγα και θα τα θυμηθείς όλα σε 10 sec
Στο ανακαινισμενο μεν, καταχρεωμενο δε χιονοδρομικο, που κοντεψε να κλεισει εντος του καλοκαιριου.
-
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πέρα απο τη πλάκα
η αναφορά στο ύψος του πέδιλου έγινε με αφορμή την αναφορά στη σκληρότητα της μπότας.
διαβάζω οτι ενώ κάθε πέδιλο έχει σκληρότητα αντίστοιχη του μήκους του, αύξουσα συνάρτηση, η μπότα έχει σταθερή σκληρότητα ανεξάρτητα μεγέθους. οπότε πρέπει να ληφθεί υπόψιν.
άρα για μακρυά πέδιλα, που απο οτι βλέπω είναι κυρίως αγωνιστικά=σκληρά (διορθώστε με αν έχω λάθος), μήπως μια μαλακή μπότα (αντίστοιχη του επιπέδου μου) είναι κακός συνδυασμός?μόνο μπότες θέλω
είναι το νούμερο που είναι 'στραβό' και δεν βρίσκεις εύκολα(ψιλοσιχαίνομαι κιόλας). τα υπόλοιπα θα τα νοικιάζω για μια σεζόν τουλάχιστον.Μέτρησε καλά το πόδι σου (εκατοστά = mondo size) και μη βασίζεσαι σε πίνακες μετατροπής από νούμερο παπουτσιού. Να χρησιμοποιείς μόνο τη μέτρηση σε εκατοστά.
βάζω κάτω ένα χάρακα και τον πατάω, μετράω απο το μεγάλο δάχτυλο (ναι είμαι Αιγυπτιακός τύπος) μέχρι τη φτέρνα (με τριγωνάκι παίρνω προβολή και όλα τα ωραία γεωμετρικά).
μου βγαίνει 30-30,5. 1 ολόκληρο εκατοστό (ή δυο mondo νούμερα) μικρότερη απο τους πίνακες μετατροπής.
στο πλάτος είμαι 105mm.
τι να υποθέσω?
φυσικά καταστήματα στην Αθήνα με αξιόλογο στοκ (δεν μας ενδιαφέρουν οι τιμές αρχικά) ποια συστήνετε? για δοκιμή θέλω να πάω.Το ύψος του σκι είναι συνάρτηση των : πεδίου χρήσης, ύψος χιονοδρόμου, βάρος χιονοδρόμου.
Η σκληρότητα της μπότας έχει σχέση με την απόκρισης της στην πίεση. Σκληρή=άμεση απόκριση (μεταφορά της δύναμης από τα πόδια στα σκι).
Η επιλογή της σκληρότητας γίνεται ανάλογα με το επίπεδο του χιονοδρόμου.
Ο αρχάριος χρειάζεται μαλακές μπότες γιατί τα καλάμια του δεν συνηθισμένα και εάν επιλέξει σκληρή μπότα θα πονάει με αποτέλεσμα να μην την πιέζει. Έτσι θα ρίχνει το βάρος πίσω άρα δεν θα πιέζονται τα σκι (δεν θα λειτουργούν-καμπυλώνουν) και με αυτή την λάθος στάση του σώματος είναι αυξημένος ο κίνδυνος για σακάτεμα χιαστών.
Ο προχωρημένος χιονοδρόμος ανάλογα με τον τρόπο που κάνει σκι επιλέγει και σκληρότητα. Εαν προτιμά τις γρήγορες εναλλαγές, δυναμικό τρόπο ('καίει' τα γόνατα του κάθε φορά που κάνει σκι) θα χρησιμοποιήσει σκληρή μπότα. Εαν κάνει σκι σε χαλαρούς ρυθμούς μαλακότερη μπότα. Η επιλογή του προχωρημένου εξαρτάται και από το βάρος του.Αυτά είναι τα βασικά. Δυστυχώς έτσι όπως τα 'έκαναν' οι εταιρίες με τα πάρα πολλά διαφορετικά μοντέλα η επιλογή έχει γίνει λίγο πολύπλοκη. Είναι απαραίτητη η μεμονωμένη αξιόλογη, πέρα από τα γενικά που έγραψα παραπάνω.
-
Ακούγεται πως στο χ.κ. Καϊμάκτσαλαν έχουν κόψει το ρεύμα λόγω οφειλών. Κυκλοφορούν και διάφορα μεταξύ των οποίων πως δεν θ'ανοίξει λόγω χρεών κλπ διοικητικών προβλημάτων. Ανήκει στην νομαρχία γαρ.
Η δε ιστοσελίδα....' 'κατεβασμένη''.
Για να δούμε... -
Δώσαμε από 110€ προκαταβολή για ετήσια κάρτα.
Τον ήπιαμε; -
Πήρες τελικά ε?
-
Τα καταθέσαμε σε λογαριασμό.
Εδώ λένε ότι θα πέσει χρήμα στο χιονοδρομικό αλλά περίμενε πρώτα να δούμε αν έχουν λεφτά για πετρέλαια που χρειάζεται για να πατάνε τις πίστες.
Θα είναι όπως πολύ παλιά που δεν πατούσαν τις πίστες (ΠΟΤΕ). -
Καλύτερα! Ένα χιονοδρομικό αποκλειστικά για freeriders!
-
freeriders you say?
Youtube Video -
Παίδες εγώ θα ξαναπάω Courchevel 1 βδομαδούλα. Είναι κόλλημα.......
Μου έχει κάτσει στο πετσί
-αυτή η αγωνία αν θα ανοίξει η Στύγα
-ποσα εκατοστά βαθος θα έχουν οι λακκούβες μετά το Λιβάδι
-αν θα προλάβουμε τα λεωφορεία που ανεβαίνουν χωρις αλυσίδες
και άλλα ωραία.Για φέτος που είναι δύσκολα τα πράγματα οικονομικά να δω ποιος θα ρίξει λεφτά σε χιονοδρομικά και δρόμους.... φοβάμαι για εκπτώσεις στην ασφάλεια
-
Ο χρήστης snowreport.gr έγραψε:
Χ.Κ. Παρνασσού. Μετά την δημοσίευση της προκήρυξης σύμβασης για ανάθεση έργου 24 εκ Ευρώ χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (εφημερίδα Το Βήμα 2/9/2010) για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων του χιονοδρομικού, είναι πλέον βέβαιο ότι στην επόμενη διετία το κέντρο θα γίνει εφάμιλλο με αυτά των ευρωπαϊκών Aλπεων. Τι σημαίνει αυτό στη πράξη? Σκεφτείτε μόνο ότι θα μπορείτε να βρίσκεσθε σε λίγα λεπτά από το parking στην κορυφή του Βάκχου έτοιμοι να κατεβείτε τη πίστα..E? Ποιος ηρθε?
-
-
Με τα νέα λιφτ πόσο θα έχει η ετήσια;
1.800 ευρώ;
ΣΚΙ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ?