-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Το ίδιο λέμε!
Το τωρινό SM3 είναι το Fluence, το προηγούμενο SM3 ήταν το Almera!
Το τωρινό Fluence καμία -ούτε αισθητική, ούτε τεχνική- σχέση με το Almera!Το λάθος πίσω διορθώθηκε.
Από το: http://renaultnewsgr.blogspot.com/2010/ ... otors.html -
Το δεύτερο τουτούνι είναι SM3(Renault Fluence)
-
Ακριβώς! Εδώ φαίνεται καλύτερα:
Το εμπρός είναι sm 5, (Renault Latitude) -
Ενώ το SM5/Latitude δείχνει μεν μοντέρνο αν και θα μπορούσε δε να είναι ... Kia, Nissan, Toyota κλπ και για Renault το θεωρώ 'κατώτερο των περιστάσεων', το SM3/Fluence είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα με την πρόσοψη της Renault δείχνει ξεχωριστό. Νομίζω ξεφευγει απο την Απωανατολίτικη σχεδιαστική αισθητική.
-
Το SM5 πάντως μυρίζει Άπω Ανατολή ενώ το SM3 ευρωπαϊκοφέρνει έντονα.Πιστεύω πως πρέπει να έχουν σχεδιαστεί σε διαφορετικό κέντρο σχεδιασμού(αν υπάρχει τέτοιο στην Κορέα μάλλον εκεί σχεδιάστηκε το SM5 ενώ το SM3 μάλλον στην Ευρώπη).Πάντως και με την μάσκα του SM3 να ερχόταν το Fluence μια χαρά θα ήταν.Στην τελική νομίζω πως δεν φέρνουν και τόσο για αυτοκίνητα της ίδιας εταιρείας το SM5 με το SM3.
-
ρε παιδια ποιο latitude..? laguna δεν ειναι το SM5 με ελαχιστες τροποποιησεις για να μην ειναι 5αθυρο..?
οσο για το fluence/SM3 ουτε εμενα μου μοιαζει απωανατολιτικο, αλλα βορειοαμερικανικο, κατι που για τα γουστα μου ειναι μια χαρα..!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ρε παιδια ποιο latitude..? laguna δεν ειναι το SM5 με ελαχιστες τροποποιησεις για να μην ειναι 5αθυρο..?οσο για το fluence/SM3 ουτε εμενα μου μοιαζει απωανατολιτικο, αλλα βορειοαμερικανικο, κατι που για τα γουστα μου ειναι μια χαρα..!
Αδυναμία στα αμερικάνικα ακούω .Που είσαι ρε φίλε τόσο καιρό.Δεν είμαστε τελικά ούτε εγώ ούτε εσύ οι τελευταίοι των Μοϊκανών.Όχι δεν είναι Laguna το SM5 αλλά άλλο αυτοκίνητο απλά έχουν κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη όπως π.χ. γίνεται με το Espace και το Vel Satis .Κατ' τα άλλα άλλο τουτούνι το ένα άλλο το άλλο.
Από αμερικάνικα εγώ γουστάρω πάντως Cadillac CTS.Κιμπάρικο τουτούνι όχι τρίχες. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ρε παιδια ποιο latitude..? laguna δεν ειναι το SM5 με ελαχιστες τροποποιησεις για να μην ειναι 5αθυρο..?Το Latitude ... αρχικά σαν Samsung SM5 έχει σχεδιαστεί στην Κορέα. Είναι επάνω στη D platform (της Nissan) που είναι και η Laguna, το Maxima, το Murano κλπ.
Αντίστοιχα το Fluence (που κάπου στο νετ διάβασα ότι σχεδιάστηκε στην Γαλλία και δώθηκε ως σχέδιο στην Samsung) είναι επάνω στην C platform που είναι και τα (προηγούμενα και τωρινά) Megane, Koleos, Qasqhai, XTrail κλπ. -
ρε παιδια ποιο latitude..? laguna δεν ειναι το SM5 με ελαχιστες τροποποιησεις για να μην ειναι 5αθυρο..?
οσο για το fluence/SM3 ουτε εμενα μου μοιαζει απωανατολιτικο, αλλα βορειοαμερικανικο, κατι που για τα γουστα μου ειναι μια χαρα..!
Αδυναμία στα αμερικάνικα ακούω .Που είσαι ρε φίλε τόσο καιρό.Δεν είμαστε τελικά ούτε εγώ ούτε εσύ οι τελευταίοι των Μοϊκανών.Όχι δεν είναι Laguna το SM5 αλλά άλλο αυτοκίνητο απλά έχουν κοινό πάτωμα και μηχανικά μέρη όπως π.χ. γίνεται με το Espace και το Vel Satis .Κατ' τα άλλα άλλο τουτούνι το ένα άλλο το άλλο.
Από αμερικάνικα εγώ γουστάρω πάντως Cadillac CTS.Κιμπάρικο τουτούνι όχι τρίχες.κοιτα, οχι αδυναμια οπου και οπως ναναι...
στις αμερικανικες νταλικες,φορτηγα,φορτηγακια, απλα.....πλιτς
μετα στα αμερικανικα σενταν και βανακια, αλλα ολα αυτα μονο για την αισθητικη τους, και οχι τα τελειως τεραστια, ετσι..?
τα σουβλακια τους δε μου αρεσουν καθολου στην πλειοψηφεια..
που να παμε ομως για να μην ειμαστε offtopic -
+1
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Latitude ... αρχικά σαν Samsung SM5 έχει σχεδιαστεί στην Κορέα. Είναι επάνω στη D platform (της Nissan) που είναι και η Laguna, το Maxima, το Murano κλπ.
Αντίστοιχα το Fluence (που κάπου στο νετ διάβασα ότι σχεδιάστηκε στην Γαλλία και δώθηκε ως σχέδιο στην Samsung) είναι επάνω στην C platform που είναι και τα (προηγούμενα και τωρινά) Megane, Koleos, Qasqhai, XTrail κλπ.αλλο και αυτο.. η πλατφορμα δεν κανονιζει και την τυπολογια της αναρτησης..?
koleos με πολλαπλους , ενω laguna με ημιακαμπτο.. maxima/murano πολλαπλους -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Το Latitude ... αρχικά σαν Samsung SM5 έχει σχεδιαστεί στην Κορέα. Είναι επάνω στη D platform (της Nissan) που είναι και η Laguna, το Maxima, το Murano κλπ.
Αντίστοιχα το Fluence (που κάπου στο νετ διάβασα ότι σχεδιάστηκε στην Γαλλία και δώθηκε ως σχέδιο στην Samsung) είναι επάνω στην C platform που είναι και τα (προηγούμενα και τωρινά) Megane, Koleos, Qasqhai, XTrail κλπ.αλλο και αυτο.. η πλατφορμα δεν κανονιζει και την τυπολογια της αναρτησης..?
koleos με πολλαπλους , ενω laguna με ημιακαμπτο.. maxima/murano πολλαπλουςΌχι δεν κανονίζει.Μην πηγαίνει και πολύ μακριά.Η πλατφόρμα του Clio 2 παίρνει πολλαπλούς ως Duster 4χ4.Αλλά και το Golf 6 νομίζω πως έχει κοινή πλατφόρμα με το 4 που έχω και έχει ημιάκαμπτο.
Και όσον αφορά τα αμερικάνικα που είπαμε παραπάνω (βλέπεις είχα δουλειά χθες γι αυτό κι εφυγα πάνω στο καλύτερο) συμφωνώ απολύτως μαζί σου.Δεν είναι όλα ωραία αλλά κάτι φορτηγάκια αλλά και μερικά τουτούνια είναι γ@μηστερα .Δεν σου κρύβω πάντως πως ένας λόγος που επέλεξα το Fluence είναι ότι μου αμερικανόφερνε κι εμένα αλλά δεν το είχα πει ούτε του παπά μέχρι να το πάρω γιατί κάτι γνωστοί μου θα με έπερναν με τις .Να καταλάβεις το έχω πάρει και είσαι ο 3ος άνθρωπος που το λέω. -
χαχα, τωρα το ειδε ολο το φορουμ..
που δε θα ηταν offtopic να βαζαμε ομορφες αμερικανιες -
Με διαφορετική μάσκα το Fluence στην αφρικάνικη αγορά.
Με διαφορά στο σήμα μόνο σαν Samsung
Πιο διαφοροποιημένη (και ωραιότερη) στου ευρωπαικού Fluence
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
χαχα, τωρα το ειδε ολο το φορουμ..Έπρεπε να το εξωτερικεύσω.Με σκότωνε
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Με διαφορετική μάσκα το Fluence στην αφρικάνικη αγορά.
Με διαφορά στο σήμα μόνο σαν Samsung
Πιο διαφοροποιημένη (και ωραιότερη) στου ευρωπαικού Fluence
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες Cosneo.Στην πρώτη θυμίζει λίγο Megane Classic.
Πάντως όντως η ευρωπαική έκδοση είναι καλύτερη.Αλλά μου κάνει εντύπωση που υπάρχει μία μάσκα για την Ευρώπη και μία για τις άλλες αγορές. -
].Αλλά και το Golf 6 νομίζω πως έχει κοινή πλατφόρμα με το 4 που έχω και έχει ημιάκαμπτο.
Εντάξ , μην του φορτώσουμε και άλλη γενιά πίσω του 6αριου... Την πλατφορμα που χρησιμοποιει την εχουν ενα σωρο αμαξια του group , αλλα σαφως όχι ένα αυτοκινητο που ξεκινησε να φτιαχνεται 13 χρονια πριν...
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
]
.Αλλά και το Golf 6 νομίζω πως έχει κοινή πλατφόρμα με το 4 που έχω και έχει ημιάκαμπτο.
Εντάξ , μην του φορτώσουμε και άλλη γενιά πίσω του 6αριου... Την πλατφορμα που χρησιμοποιει την εχουν ενα σωρο αμαξια του group , αλλα σαφως όχι ένα αυτοκινητο που ξεκινησε να φτιαχνεται 13 χρονια πριν...
Σίγουρα δεν είναι η ίδια.Γιατί κάτι τέτοιο είχα διαβάσει
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
χαχα, τωρα το ειδε ολο το φορουμ..
που δε θα ηταν offtopic να βαζαμε ομορφες αμερικανιεςΘα φτιάξουμε ένα.
-
]
.Αλλά και το Golf 6 νομίζω πως έχει κοινή πλατφόρμα με το 4 που έχω και έχει ημιάκαμπτο.
Σίγουρα δεν είναι η ίδια.Γιατί κάτι τέτοιο είχα διαβάσει
Οκ δεν ειναι οτι πιο εγκυρο ,αλλα αυτο εχω αυτη τη στιγμη
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... latform#A5
The PQ35 platform is designed to be more modular and flexible than previous A platforms. For the first time, a fully independent suspension front and rear will be present in all A platform vehicles
και απο κατω εχει την λιστα με τα αυτοκινητα που χρησιμοποιουν την PQ35
Renault Fluence