ποσο εχει το εισιτηριο μπολονια - παρισι με τρενο.ξερει κανεις ?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Υπάρχουνε ακόμα τραίνα που θα σου επιτρέψουνε να ταξιδέψεις με ανεμελιά όπως παλιά;
Πώς θα ανοίξετε ρε ντερβίσια το παράθυρο τού τραίνου,να βγάλετε έξω το κεφάλι σας να δείτε το τοπίο και τα μπροστινά βαγόνια να χορεύουν πάνω στίς ράγες;Ενας γνωστός,αποκάλεσε τα σύγχρονα τραίνα,ώς 'σαρκοφάγους'.
Ερμητικά κλειστά,και αέρας απο το ερ-κοντίσιον
θα διάλεγα αεροπλάνο
Άσε Αντρέα, μη μιλήσουμε για ατμόσφαιρα... ένα στα δύο αεροπλάνα που μπαίνω τον τελευταίο καιρό, ο κλιματισμός έχει τα χάλια του.
Ερμητικά κλειστά τρένα ε? Χμ... μάλλον έχω χρόνια να ταξιδέψω. Τελευταία φορά πρέπει να ήταν Θεσσαλονίκη - Αθήνα, με νυχτερινό δρομολόγιο καρβουνιάρη σε 8κλινη, παρέα με 7 'μυστήριες' φάτσες Αλβανών, λιώμα από τις μπίρες όλοι. Ακόμα και έτσι, μου αρέσει το τρένο. Έχει την περιπέτειά του (αποκλειστήκαμε από το χιόνι περίπου 4 ωρίτσες άλλωστε ), σηκώνεσαι περπατάς, πιάνεις κουβέντα, κάνεις τσιγάρο. Άμα διψάσεις ή κατουριέσαι σε ελληνικό τρένο έχεις πρόβλημα βέβαια, αλλά νταξ...
Με το τσιγάρο έχω πρόβλημα... παντού απαγορεύεται
-
Με 'καρβουνιάρη' και 'μουντζούρη' μπορώ να κάνω τόν γύρο του κόσμου Σπύρο.
Με TGV κ.λ.π,όχι.Απαγορεύεται το τσιγάρο στό τραίνο;
-
Τελευταίο ταξίδι από Σόφια-Θεσσαλονίκη!
Ξαναθυμήθηκα τις εποχές, που μας πήγαινε η μάνα μου με το τραίνο στην Γερμανία για επίσκεψη στους συγγενείς!
Ωραία είναι. Και τα παράθυρα ανοίγανε κανονικά..
-
Αν δέν ανοίγει το παράθυρο,νοιώθω σαν γάτα στο κουτί
Αυτό που έλεγα στόν Σέρ-Γκάς
Ο Χαρλευ-άς στήν διαφήμηση του ΡΑΒ-4,ήμουνα εγώ,όταν κατεβαίναμε στήν Αθήνα με το 206 του Μάρκου,για το Τζι-Τι-Αι τής χρονιά πρόπερσυ
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Με 'καρβουνιάρη' και 'μουντζούρη' μπορώ να κάνω τόν γύρο του κόσμου Σπύρο.
Με TGV κ.λ.π,όχι.Μαζί σου φίλε!
Απαγορεύεται το τσιγάρο στό τραίνο;
Σε καρβουνιάρη, όχι. Στα ερμητικά κλειστά τρένα που λες, είμαι σίγουρος πως ναι
-
Δέν μπορεί ρε φίλε να αφήνουν τους καπνιστές στόν σταθμό.Θα υπάρχουν θέσεις καπνιστών σίγουρα
αν όχι...τό χάνουμε το τραίνο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δέν μπορεί ρε φίλε να αφήνουν τους καπνιστές στόν σταθμό.Θα υπάρχουν θέσεις καπνιστών σίγουρααν όχι...τό χάνουμε το τραίνο
Δεν το ξέρω σίγουρα. Κάποιος που έχει κάνει ταξίδι με μοντέρνο τρένο ας μας διαφωτίσει.
-
Το δικό μου πιάνετε;
Πάτρα - Φέρρες (Αλεξ/πολη)
σε 27 ώρες...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δέν μπορεί ρε φίλε να αφήνουν τους καπνιστές στόν σταθμό.Θα υπάρχουν θέσεις καπνιστών σίγουρα
αν όχι...τό χάνουμε το τραίνο
Δεν το ξέρω σίγουρα. Κάποιος που έχει κάνει ταξίδι με μοντέρνο τρένο ας μας διαφωτίσει.
Στο intercity ίσως να επιτέπεται το κάπνισμα σε βαγόνι-καφετέρια-μπαρ (αν υπάρχει). Στα βαγόνια, σίγουρα απαγορεύεται. Απ' ότι θυμάμαι κάποιοι χώνονται στον χώρο μεταξύ 2 βαγονιών και καπνίζουν εκεί...
Προσωπικά έχω ορκιστεί να ΜΗΝ ξαναμπώ σε καρβουνιάρη, εκτός και αν πρόκειται για εκδρομή με παρέα, χαβαλέ κλπ. Αν θες να φτάσεις κάπου και δεν σε νοιάζει η διαδρομή, είναι θάνατος.
Βέβαια ο χαβαλές στο κουπέ του καρβουνιάρη είναι άλλο πράμα! Ακόμη θυμάμαι το απίστευτο γέλιο που είχαμε ρίξει πριν περίπου 7 χρόνια (πότε πέρασαν ρε γμτ; ) για να κατέβουμε Αθήνα, σε Rockwave...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
πάντως το τρένο, καμια σχέση με αεροπλάνο.. βλέπεις ρε παιδί μου, έχεις επαφή με τον κόσμο, γνωρίζεις ανθρώπους και γενικά είναι γαμάτα.
στο αεροπλάνο, γνωρίζεις αεροδρόμια.
είναι δίκια σου η επιλογή..εσείς έχετε κάνει η έχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι ανάλογο? αν όχι, θα σας έλεγα να το κάνετε (εκτος αν έχετε πρόβλημα στη μέση η κάτι).είναι μοναδική εμπειρία...
γνωρίζεις μέρη, λαούς τα πάντα..θα τα ξαναπούμε
(έχω ξεφύγει)skye
Αν ολα πανε καλα θα πραγματοποιησω το 'απολυτο' ταξιδι με σιδηροδρομο:
Μοσχα-Βλαδιβοστοκ-Μοσχα με τον Υπερσιβηρικο
Και εγω ετοιμαζω το ταξιδι αυτο, μαλλον για το Πασχα του 2008 που πεφτει και πιο αργά. Καλυτερα θα ειναι απο Βλαδιβοστοκ να παρεις ενα αεροπλανακι και να πας στο Πεκινο και απο εκει να παρεις τον υπερμογγολικό μεσω Ουλαν-Μπαταρ.
Εγω αν εχω χρονο θα κανω Μοσχα-Βλαδιβοστοκ με στοποβερ στο Ιρκουτσκ και μια ακομη πολη (Εκατερινεμπουργκ ή Νοβοσιμπιρσκ), απο εκει καραβι για Ιαπωνια, ξανά καραβι απο Οζακα για Σανγκαι, παλι τρενο για Πεκινο και επιστροφη με τον Υπερμογγολικο με στοποβερ στο Ουλαν-Μπαταρ και Ουλαν-Ουντε. Εξαιρετικα χρησιμο λινκ ειναι το http://www.seat61.com, οπου εναλλακτικα και σε ταξιδι ενός μηνα θα κανω (οπως βλεπω εκει) τον κυκλο Πεκινο-Χαρμπιν-ΟυλανΟυντε-ΟυλανΜπαταρ-Πεκινο και θα γυρισω απο το δρομο του μεταξιου. Αυτο ομως θελει ενα μηνα.
Κατα τα αλλα, επειδη ο skye ρωτησε για βορρα, να σε βοηθησω εφοσον το εψαξα προσφατα: Αν αξιζει μια απο τις βορειες χωρες αυτη ειναι η ασυλληπτη Νορβηγια. Θα σου προτεινα κατι συνδυαστικο τρενου-πλοιου, ξεκινωντας απο καπου ευρωπαϊκα πηγαινεις Στοκχολμη και παιρνεις τη γραμμη για Ναρβικ (μαπα το Ναρβικ) στη Νορβηγια, καραβι ή λεωφορειο για Λοφοτεν, καραβι για Μποντο, τρενο για Τροντχάιμ, καραβι για Μπεργκεν με οπωσδηποτε σταση Αλεσουντ (αν το καραβι δεν σταματαει για 3-4 ωρες τουλαχιστον) και το χάιλάιτ ειναι (απο οσους το εχουν κανει αλλα και απο ΟΟΟΟΛΕΣ τις πηγες στο δικτυο) το τρενο Μπεργκεν- Οσλο.
Μια φορα παντως γυρισα απο Λονδινο με τρενο. Γαμω! Ειδικα η αυγη διπλα σε αμπελια στην οχθη της λιμνης της Γενευης, αξεχαστη.
-
Εντάξει HUNTER....εχεις τα δίκια σου....Γι αυτό και ΄γω τα τελευταία χρόνια παίρνω το αυτοκίνητο και χάνομαι στις Αλπεις ή οπου αλλού....Εκει το τζάμι ανοίγει τουλάχιστον και οι μυρωδιές στα 2500 μ σου ερχονται και σε απογειώνουν....Φέρυ απο Πάτρα.....Ancona...Bologna...Milano....Aosta....tunnel Mont Blanc...Geneve...Dole...Dιjon...Paris (θεικό....η πιό γα...τη πρωτεύουσα στον κόσμο(κι ασε τους Αγγλους στην gayland να χτυπιώνται για το Λονδίνο...)...Και ολα αυτά μέσα απο τις national routes...να βλέπει το μάτι τα ομορφα..να ανασαίνει το πνευμόνι της γής τις μυρωδιές και το κεφάλι να δαιμονίζεται απ το ταξίδι...Κι υστερα...Στρασβούργο....Γερμανία...Αυστρία....Salzbourgerland...Tirol...απίστευτα τοπία...αλλοι ανθρωποι...αλλοι μεζέδες...και μπυρόνια original....Αν περάσεις το Grossckloknerpass (κάπου στα 2700 περνάει ο δρόμος) θα σου μείνει αξέχαστο..Νομίζεις πως πισω απο τον επόμενο βράχο θα σκάσει μύτη ο Θεός για κουβέντα...Και καταρράκτες...νερά..πολλά νερά ..και χιόνια το κατακαλόκαιρο....ολη η Αυστρία ειναι πράσινη...γεμάτη χωριουδακια χαμένα στο πουθενά..φιλόξενα..και με πολλά gasthouse...φθηνά και πεντακάθαρα.. οχι σαν τα δικά μας 'νομισματοσφαγεία'...Κι υστερα Πράγα....ομορφιά....κουλτούρα..πολύς και ομορφος κόσμος και μπόλικη βρώμα....κατάλοιπο του πάλαι ποτέ 'υπαρχτού' ...Ωραίοι οι Τσέχοι...θα πάνε γρήγορα μπροστά....ξύπνιος λαός...κι απο ομορφιές η χώρα τους ειναι κάτι σαν την πεδινή Αυστρία...
Εχω τόσα να γράψω...τόσα να πώ...αλλά το πώς νοιώθει κανείς ειναι υποκειμενικό...Πρέπει να ταξιδέψει κάποιος για να καταλάβει...Αλλωστε η μάθηση(και οι αναμνήσεις )ειναι βιωματική....Βούρ λοιπόν...φάτε τα φράγκα σας..γιατί γεράματα χωρίς αναμνήσεις ειναι χαμένη( τσάμπα) ζωή....Κι αφήστε τους κρυόκωλους φίλους σας(εχω κι εγώ τέτοιους...) να σχεδιάζουν απο τους καναπέδες το...επόμενο ταξίδι τους που δεν θα κάνουν...ποτέ....Τίποτα δεν ειναι δύσκολο..θέληση και κέφι να υπάρχει μόνο...Vive la France..... -
Εντάξει HUNTER....εχεις τα δίκια σου....Γι αυτό και ΄γω τα τελευταία χρόνια παίρνω το αυτοκίνητο και χάνομαι στις Αλπεις ή οπου αλλού....Εκει το τζάμι ανοίγει τουλάχιστον και οι μυρωδιές στα 2500 μ σου ερχονται και σε απογειώνουν....Φέρυ απο Πάτρα.....Ancona...Bologna...Milano....Aosta....tunnel Mont Blanc...Geneve...Dole...Dιjon...Paris (θεικό....η πιό γα...τη πρωτεύουσα στον κόσμο(κι ασε τους Αγγλους στην gayland να χτυπιώνται για το Λονδίνο...)...Και ολα αυτά μέσα απο τις national routes...να βλέπει το μάτι τα ομορφα..να ανασαίνει το πνευμόνι της γής τις μυρωδιές και το κεφάλι να δαιμονίζεται απ το ταξίδι...Κι υστερα...Στρασβούργο....Γερμανία...Αυστρία....Salzbourgerland...Tirol...απίστευτα τοπία...αλλοι ανθρωποι...αλλοι μεζέδες...και μπυρόνια original....Αν περάσεις το Grossckloknerpass (κάπου στα 2700 περνάει ο δρόμος) θα σου μείνει αξέχαστο..Νομίζεις πως πισω απο τον επόμενο βράχο θα σκάσει μύτη ο Θεός για κουβέντα...Και καταρράκτες...νερά..πολλά νερά ..και χιόνια το κατακαλόκαιρο....ολη η Αυστρία ειναι πράσινη...γεμάτη χωριουδακια χαμένα στο πουθενά..φιλόξενα..και με πολλά gasthouse...φθηνά και πεντακάθαρα.. οχι σαν τα δικά μας 'νομισματοσφαγεία'...Κι υστερα Πράγα....ομορφιά....κουλτούρα..πολύς και ομορφος κόσμος και μπόλικη βρώμα....κατάλοιπο του πάλαι ποτέ 'υπαρχτού' ...Ωραίοι οι Τσέχοι...θα πάνε γρήγορα μπροστά....ξύπνιος λαός...κι απο ομορφιές η χώρα τους ειναι κάτι σαν την πεδινή Αυστρία...
Εχω τόσα να γράψω...τόσα να πώ...αλλά το πώς νοιώθει κανείς ειναι υποκειμενικό...Πρέπει να ταξιδέψει κάποιος για να καταλάβει...Αλλωστε η μάθηση(και οι αναμνήσεις )ειναι βιωματική....Βούρ λοιπόν...φάτε τα φράγκα σας..γιατί γεράματα χωρίς αναμνήσεις ειναι χαμένη( τσάμπα) ζωή....Κι αφήστε τους κρυόκωλους φίλους σας(εχω κι εγώ τέτοιους...) να σχεδιάζουν απο τους καναπέδες το...επόμενο ταξίδι τους που δεν θα κάνουν...ποτέ....Τίποτα δεν ειναι δύσκολο..θέληση και κέφι να υπάρχει μόνο...Vive la France.....
ΣΑΣ...ΑΝΑΨΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ???? -
Αμα τα γράψεις άλλες δύο φορές,θα με κάνεις να πάρω τα βουνά!!!
-
SORRY για την διπλοδημοσίευση αλλά ενα μικροπρόβλημα με το COMPUTER με ανάγκασε να το διπλοποστάρω...
-
Ο χρήστης gt57 έγραψε:
SORRY για την διπλοδημοσίευση αλλά ενα μικροπρόβλημα με το COMPUTER με ανάγκασε να το διπλοποστάρω...Χαριτολογώντας το είπα,μή νομίζεις ότι σού τήν ''έπεσα'
Ολοι μας τήν πατάμε συνεχώς
-
Παιδιά καταρχήν να πω συμφωνώ κι επαυξάνω για όλα τα προαναφερθέντα θετικά του τρένου αναφορικά με αίσθηση κλπ.. Έχοντας κάνει αρκετές διαδρομές με τρένο στην κεντρική Ευρώπη θα πρότεινα ιδιαίτερα τη Βαυαρία (νότια του Μονάχου) ολάκληρη την Ελβετία (απίστευτη χώρα σε ότι αφορά το τρένο κι όχι μόνο), ιδιαίτερα δε το ιδιωτικό δίκτυο της RhB (Raetische Bahn) μετρικού εύρους γραμμής (παίρνετε τρένο από Ζυρίχη, κατεβαίνετε στο Landquart και αλλάζετε σε μετρικό -προπτεινόμενες διαδρομές προς saint moritz και davos -). Απίστευτα τοπία και απίστευτα τεχνικά έργα (σήραγγες, γέφυρες). Επίσης από Αυστρία αξίζει αρκετά η διαδρομή από Βιέννη προς Graz και ιδιαίτερα από Βιέννη προς το Mariazell. Το τελευταίο είναι μια γραφική κωμόπολη με αρκετό τουρισμό ωστόσο, σε μια απίστευτη περιοχή, γύρω στα 100χλμ νοτιοδυτικά της Βιέννης. Για να πας εκεί αλλάζεις τρένο στο St Polten και καβαλάς τρένο που τρέχει σε ράγες των 760mm, δηλαδή πολύ στενού εύρους. Το τοπίο είναι εντελώς απίστευτο όπως και η διαδρομή - εμπειρία του ταξιδιού. Εϊχα την τύχη να ταξιδέψω εκεί τον Ιούλιο του 2003 κι εύχομαι να το ξανακάνω σύντομα...
-
ΠεΡι τσιγαρου. απαγορευοταν, εγω ομως σα γνησιος ελληνας καπνισα......δεν αντεχα...ομως καπνισα στην τοαυλετα με ανοιχτο παραθυρο, το καθε βαγονι ειχε 2 και ηταν ξημερωματα....ελεος, τοσες ωρες ταξιδι που να την παλεψω...
εντυπωσεις εχω να γραψω πολλες.....οταν πιασω πισι στα χερια μου γιατι γραφω απο το κιουτεκ τωρα.. - topic:timeago_later,4 years
-
ποσο εχει το εισιτηριο μπολονια - παρισι με τρενο.ξερει κανεις ?
-
-
Ο χρήστης scoopy έγραψε:
ποσο εχει το εισιτηριο μπολονια - παρισι με τρενο.ξερει κανεις ?http://www.tgv-europe.com/en/?rfrr=Home ... %20Kingdom
και αν ξέρεις Γαλλικά
http://www.voyages-sncf.com/