-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ε ναι, μετά το ΔΝΤ ακολουθεί μπουμ ανάπτυξηςΓια την Αργεντινή τι έχεις να πεις, μετά το ΔΝΤ;
-
Κανένας δεν θα 'θελε να περάσει όσα οι Αργεντίνοι τα τελευταία 10 χρόνια.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Κανένας δεν θα 'θελε να περάσει όσα οι Αργεντίνοι τα τελευταία 10 χρόνια.Γιατί, αν εξακολουθήσει το μοντέλο 'ανάπτυξης' που έχει συλλάβει ο ΓΑΠ ξέρεις τι θα περάσεις εσύ τα επόμενα 10 χρόνια;
-
Ευτυχώς, δεν το 'χει συλλάβει ο ΓΑΠ .
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ειδικα δε για τον Madox... τα νουμερα ερμηνευονται οπως θελει ο καθενας.... Δεν εχεις ακουσει να λενε οτι ειδικα στην Ελλαδα τα νουμερα ευδοκιμουν αλλα οι ανθρωποι οχι???. Κρινω απο αυτα που αντιλαμβανομαι εγω και οχι απο οτι γραφεται η λεγεται απο τα ΜΜΕ και τον Τυπο... Πιστευω να εχω αυτο το δικαιωμα, και να μην χρειαζεται να απολογουμαι.. που δεν πιστευω ο,τι γραφεται η λεγεται.
Εσεις, που προφανως εμπιστευεστε καποιες πηγες πληροφορησης κατι θα ξερετε παραπανω και το κανετε, αλλωστε οπως στρωνει ο καθενας ετσι και κοιμαται στην τελικη....
Kαλα εσυ δε σκας μονο γαιδαρο αλλα και ολη την συνομοταξια των Equidae horse και African wild ass μαζι!
http://en.wikipedia.org/wiki/Donkey
Ο αριθμος που δημοσιευει η αναξιοπιστη Ε οπως ισχυριζεσαι ,ειναι ο αριθμος των υπαλληλων που προεκυψε απο την ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ.Το γεγονος οτι ο αριθμος δεν σου αρεσει δε σημαινει οτι ειναι και ΑΝΑΛΗΘHΣ .
Next year -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ε ναι, μετά το ΔΝΤ ακολουθεί μπουμ ανάπτυξης
Για την Αργεντινή τι έχεις να πεις, μετά το ΔΝΤ;
Στην αργεντινη φιλε μου κατασχεσαν τις περιουσιες του κοσμου που ειχαν στις τραπεζες ,αντιλαμβανεσαι τις συνεπειες ,φανταζομαι.
Η αργεντινη ακομα δεν μπορει να δανειστει απτις αγορες και υπαρχει πολυ κοσμος που πειναει. -
delete
-
Το φάντασμα της μεσαίας τάξης πλανάται πάνω από τον κόσμο
18/9/2010
Του Γιώργου ΠαυλόπουλουΟ νομπελίστας οικονομολόγος Μάικλ Σπενς, μιλώντας προς τους Financial Times στο πλαίσιο ενός αφιερώματος που δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου με τίτλο «η κρίση της μεσαίας τάξης στην Αμερική», εμφανιζόταν εξαιρετικά ανήσυχος. «Έχω ένα αίσθημα που με κατατρώει όσον αφορά το μέλλον της Αμερικής.
Όταν οι άνθρωποι χάνουν το αίσθημα της αισιοδοξίας, τα πράγματα τείνουν να γίνουν πιο ρευστά. Το μέλλον που φοβάμαι περισσότερο για την Αμερική είναι η Λατινική Αμερική: μια κοινωνία με ολοένα μεγαλύτερες ανισότητες, η οποία θα είναι ευάλωτη σε βίαιες μετατοπίσεις (...) Δείτε τι συμβαίνει με το Tea Party. Αν και δεν συμφωνώ με τις απόψεις τους, τα μέλη του είναι Αμερικανοί των μεσαίων στρωμάτων, οι οποίοι υπέφεραν σιωπηρά επί χρόνια».
Απειλές και προκλήσεις
Περίπου 3,5 χρόνια νωρίτερα, στις 9 Απριλίου του 2007 -προτού καν, δηλαδή, εκδηλωθεί η μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση- η εφημερίδα The Guardian έφερνε στη δημοσιότητα μια μελέτη του βρετανικού υπουργείου Άμυνας για τις απειλές και προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τις επόμενες δεκαετίες. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, οι συντάκτες εκτιμούσαν ότι «τα μεσαία στρώματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μια επαναστατική τάξη, αναλαμβάνοντας τον ρόλο τον οποίο ο Μαρξ επιφύλασσε για το προλεταριάτο».
Επιστρέφοντας στο σήμερα, είναι σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα εάν η ανάκαμψη είναι οριστική ή επίκειται μια δεύτερη συνεχόμενη ύφεση στον ανεπτυγμένο κόσμο. Το σίγουρο, πάντως, όσον αφορά τις μεσαίες τάξεις, είναι ότι πλήττονται βίαια από τη λιτότητα, την άγρια φορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας -και ναι μεν δεν έχουν αποκτήσει επαναστατικά χαρακτηριστικά, όμως μεγάλο τμήμα τους έχει ήδη «προλεταριοποιηθεί» (επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη που επακριβώς είχε κάνει ο Μαρξ για τις περιόδους των μεγάλων κρίσεων).
Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στις τάξεις της νέας γενιάς, του φυσικού αιμοδότη των μεσαίων τάξεων της Ευρώπης και των ΗΠΑ μεταπολεμικά. «Η ποίηση και η μουσική που συνόδευαν την εκδήλωση για την έναρξη του Παγκόσμιου Έτους της Νεολαίας δεν μπόρεσαν να απαλύνουν την εικόνα: το παρόν και το μέλλον είναι μαύρα για τους νέους. Μεγάλα θύματα της κρίσης του 2008-'09, μοιάζουν να έχουν συνθηκολογήσει, σε βαθμό που αρκετοί να κάνουν λόγο για τη χαμένη γενιά», έγραφε πρόσφατα η γαλλική εφημερίδα le Monde, παρουσιάζοντας στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία 81 εκατ. νέοι ηλικίας 16-24 ετών είναι σήμερα άνεργοι!
Δεν είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς για την ανησυχία που διακατέχει πολλούς αξιωματούχους των διεθνών οργανισμών και υπηρεσιών. Ούτε προκαλούν έκπληξη οι ολοένα πιο συχνές αναφορές στο ενδεχόμενο η κρίση να απειλήσει τις δημοκρατίες ή να οδηγήσει ακόμη και στο ξέσπασμα πολέμων. Κάτι ήξερε, φαίνεται, το Κολέγιο Πολέμου του αμερικανικού Πενταγώνου όταν, τον Δεκέμβριο του 2008 προειδοποιούσε πως η κρίση μπορεί να οδηγήσει «σε εκτεταμμένη αναταραχή και ανάγκη χρήσης του στρατού για την επιβολή της τάξης».
Είναι, πιθανότατα, ο ίδιος λόγος που κάνει τον Γκίντεον Ραχμάν να ισχυρίζεται (βλέπε το ένθετο των FT στο σημερινό φύλλο) ότι η κατάρρευση της Lehman Brothers ήταν πιο σημαντική από εκείνη των Δίδυμων Πύργων...
Κινδυνεύει ο κόσμος μας!
«Όσο λιγοστεύει η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, οι άνθρωποι ενδέχεται να στραφούν σε μη παραγωγικές ή και βίαιες δραστηριότητες, που πιθανόν να οδηγήσουν στην αστάθεια, την κατάρρευση της δημοκρατίας, ακόμη και στον πόλεμο». Αυτό ισχυρίστηκε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, στη συνδιάσκεψη του Όσλο με θέμα την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας. «Είναι κάτι περισσότερο από τον κίνδυνο της μακροοικονομικής σταθερότητας, κινδυνεύει η σταθερότητα του κόσμου μας», πρόσθεσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζοντας ότι η κρίση δεν θα ξεπεραστεί, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας.
Η λιτότητα έχει τα όριά της...
Τους τεράστιους κινδύνους που ενέχει η σκληρή πολιτική λιτότητας για την Ελλάδα επισήμανε πρόσφατα ο πρόεδρος ενός από τα πλέον έγκυρα ευρωπαϊκά ινστιτούτα, του γερμανικού IFO, κατά τη διάρκεια συνάντησης πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών που έγινε στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας.
«Είναι αδύνατο να περικόψουν τους μισθούς κατά 30% χωρίς σημαντικές ταραχές», σημείωσε ο Χανς Βέρνερ Ζιν, για να προσθέσει: «Η πολιτική της αναγκαστικής εσωτερικής υποτίμησης, ο αποπληθωρισμός και η ύφεση θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου». -
Nozomi αφου γνωριζεις οτι στην Ελλαδα ολοι μονο να λενε ειναι αλλα κανεις δεν αναλαμβανει τις ευθυνες.
-
Δηλαδη αν καταλαβα καλα οι μονες λυσεις που προτεινεις ειναι 'να παιξουμε ξυλο με τους μπατσους',ή να 'παιρνουμε τσιμπουκια στους μπατσους για τα επομενα χ χρονια'(κατι που πραττουμε στο ακεραιο τωρα).
Αλβανια ή φεουδο.Μεσοβεζικη,διπλωματικη,πολιτικη λυση φανταζομαι ειναι για σενα ουτοπια.Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τελευταία φορά που πήγε να το παίξει μια μικρή χώρα 'αναρχοαυτόνομη' ήταν η Σερβία του Μιλόσεβιτς, και όλοι γνωρίζουμε τι τράβηξε !Το πως πορεύεται μια χώρα δεν μοιάζει με το 'να παίξουμε ξύλο με τους μπάτσους', και μετά να πάμε σπίτι στο οποίο μας ζει ο καπιτάλας μπαμπάς !
Ας το καταλάβουν αυτό κάποιοι...Ένα μυρμήγκι μπορεί να πληρώσει πολύ ακριβά τα νταηλίκια με τα βουβάλια.
Και απώλειες εδαφών δεν αναπληρώνονται μετά. -
Αφου καταλαβες αυτο μαλλον εχει χαμηλο IQ.
-
delete
-
Όχι 'μπορεί'. Είναι μαθηματικά βέβαιο.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δηλαδη αν καταλαβα καλα οι μονες λυσεις που προτεινεις ειναι 'να παιξουμε ξυλο με τους μπατσους',ή να 'παιρνουμε τσιμπουκια στους μπατσους για τα επομενα χ χρονια'(κατι που πραττουμε στο ακεραιο τωρα).
Αλβανια ή φεουδο.Μεσοβεζικη,διπλωματικη,πολιτικη λυση φανταζομαι ειναι για σενα ουτοπια.Δεν είπα να παίρνουμε τσιμπούκια στους δανειστές μας, αλλά η κουτοπόνηρη (ανατολίτικη) νοοτροπία 'τόσο καιρό μας δανείζατε, τώρα θα κτυπήσουμε μια στάση πληρωμών και να σας, σας την φέραμε' δεν είναι μαγκιά, και μπορεί να μας κοστίσει ακριβά.
Μα αυτο ακριβως πραττει η κυβερνηση απο την ωρα που επιασε -παλι- την εξουσια.Δεν υπαρχει διεξοδος πλεον και τζαμπα το συζηταμε.
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εστειλα email στον Παγκαλο οπου του ειπα οτι εγω δεν εφαγα τιποτα και να παει να αυτοθει!!!! .
Μου απαντησε με το http://www.youtube.com/watch?v=4JRII7sm0FQ
-
«ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Εισόδημα: 640.632,2 ευρώ
Ακίνητα: Διαθέτει 38 περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων στην Αθήνα το 100% τριών διαμερισμάτων (80, 85 και 86 τ.μ.), το 50% δύο διαμερισμάτων το ένα με οικόπεδο (120,71 και 120 τ.μ.), 5 διαμερίσματα και μία οικία στην Χαλκίδα, αγόρασε από κοινού με σύζυγο διαμέρισμα 122,25 τ.μ. έναντι 90.992,68 ευρώ, 11 αγροτεμάχια (6 στην Κέα έκτασης 13.015 τ.μ., 4 στην Ελευσίνα 18.264 τ.μ. και 1 στην Χαλκίδα έκτασης 8.119 τ.μ.), 8 οικόπεδα (4 στην Αττική και 4 στην Εύβοια), 3 βοσκοτόπους στην Εύβοια έκτασης 113.500 τ.μ. και 3 γραφεία στην Αθήνα
Καταθέσεις: 17.693,86 ευρώ
Μέσα: Παραχώρησε ένα ΙΧ στον αδελφό του
ΣΥΖΥΓΟΣ
Εισόδημα: 206.538,07 ευρώ
Ακίνητα: 5 οικόπεδα στα Καλύβια, 5 διαμερίσματα στην Αττική, 2 γραφεία στην Αττική, 2 πάρκινγκ στα Καλύβια, αγόρασε ένα αγροτεμάχιο στην Κέα 9.021 τ.μ. και από κοινού με σύζυγο ένα διαμέρισμα 122,25 τ.μ., πούλησε 1 αγροτεμάχιο στην Ελευσίνα 19.625 τ.μ. έναντι 490.616,19 ευρώ, 1 διαμέρισμα στα Καλύβια έναντι 150.000 ευρώ και ένα πάρκινγκ
Καταθέσεις: 15.168,49 ευρώ
Μετοχές: 4.860,843 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, πούλησε 4.060 μετοχές και 2.753 μερίδια αξίας 153.459,5 ευρώ
Συμμετοχές: Μεταβίβασε το μερίδιο σε τεχνική εταιρεία
Μέσα: 1 ΙΧ 2.429 κ.ε.»
Επιχειρησα με τα λιγοστα στοιχεια του ποθεν αισχος του T-REX ,να βγαλω καποια συμπερασματα(υποψιν δεν ειμαι ουτε λογιστης ουτε εφοριακος)
1-Τα διαμερισματα ειναι παμφθηνα.Με μολις 90χιλ αγοραζεις 122τ.μ φυσικα στο πουθενα(δεν διευκρινιζεται η περιοχη).Στην περιοχη που μενω με αυτα τα χρηματα αγοραζεις 60τμ δεκαπενταετιας και βαλε.
2-Το στρεμμα στην ελευσινα (αγροτεμαχια) ειναι πολυ τσουχτερο(ιδιως οταν το πουλας).Κοστιζει 25000ευρω(ουτε χασισι δεν συμφερει να σπειρεις).
3-Τα οικοπεδα ονομαζονται ενιοτε και βοσκοτοποι ή αγροτεμαχια.
4-Τα παιδια του ζευγους θα ασχοληθουν με την κτηνοτροφια και την γεωργια.
5-Με συνολικο ετησιο εισοδημα 860000χιλ ευρω εχουν μολις 32χιλ καταθεσεις.Να φανταστω οτι επενδυουν αμεσα οτι βγαζουν σε μετοχες και ακινητα,πληρωνουν υπερογκους φορους,εχουν τεραστια καθημερινα εξοδα,ή απλα δεν εμπιστευονται τις ελληνικες τραπεζες.
6-Η αμοιβη του κ παγκαλου σαν βουλευτη το 2008 μαζι με τις αποζημιωσεις εφτασε τα 100χιλ ευρω περιπου.Τα υπολοιπα 540χιλ ειναι απο ενοικια? -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τελευταία φορά που πήγε να το παίξει μια μικρή χώρα 'αναρχοαυτόνομη' ήταν η Σερβία του Μιλόσεβιτς, και όλοι γνωρίζουμε τι τράβηξε !Το πως πορεύεται μια χώρα δεν μοιάζει με το 'να παίξουμε ξύλο με τους μπάτσους', και μετά να πάμε σπίτι στο οποίο μας ζει ο καπιτάλας μπαμπάς !
Ας το καταλάβουν αυτό κάποιοι...Ένα μυρμήγκι μπορεί να πληρώσει πολύ ακριβά τα νταηλίκια με τα βουβάλια.
Και απώλειες εδαφών δεν αναπληρώνονται μετά.Ρε μάστορα, και αυτό το θέμα και το άλλο πιο κάτω με τα τσιμπούκια το υπεραπλουστεύεις, δεν ανάγονται τέτοια ζητήματα σε επίπεδο τσαμπουκά δυό ατόμων.
Δεν σου είπε κανείς πως μια ωραία μέρα ο πρωθυπουργός της ελλάδας θα βγεί απευθυνόμενος στην παγκόσμια κοινότητα και θα πεί 'Σας γαμώ όλους'. Λάθος καταλαβαίνεις τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων. Κανείς δεν είπε πως δεν θα πληρώσει χρέη η ελλάδα η πως θα κλείσει τα εμπορικά της σύνορα, θα πρέπει όμως να μπορέσει να δώσει κίνητρο στην εγχώρια παραγωγή. Η μέχρι σήμερα κατάσταση για τους έλληνες διευκόλυνε μόνο την εισαγωγή προιόντων. Οι φόροι μας τελείωσαν τι να κάνουμε, αφου δεν μπορεί να βάλει χέρι άμεσα στο ιδιωτικό κεφάλαιο θα πρέπει να πάρει μπροστά η μηχανή παργωγής που έχει μπλοκάρει και μάλιστα άμεσα. Κι αφού υπάρχουν κανόνες και συνθήκες που εμποδίζουν να πάρει μπροστά θα πρέπει να αλλάξουν. Οπως λέτε οι περισσότεροι αυτό που ενδιαφέρει τους δανειστές είναι να πάρουν τα λεφτά τους, ε αν δεν δημιουργήσουμε προιόν για εγχώρια κατανάλωση και για εξαγωγές δεν θα τα πάρουν, ας μας αφήσουν να δημιουργήσουμε το πλαίσιο να το παράξουμε. Αλλοιώς θα πάρουν τ @@ μας.
-
οι καταθεσεις ειναι στις αλλες λιστες με τις ξενες τραπεζες...
και η συζυγος παγκαλου δε τα παει και ασχημα -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
...αυτό που ενδιαφέρει τους δανειστές είναι να πάρουν τα λεφτά τους, ε αν δεν δημιουργήσουμε προιόν για εγχώρια κατανάλωση και για εξαγωγές δεν θα τα πάρουν, ας μας αφήσουν να δημιουργήσουμε το πλαίσιο να το παράξουμε. Αλλοιώς θα πάρουν τ @@ μας.Και αυτό φαίνεται να προσπαθούν. Είδαν κι απόειδαν ότι αλλιώς δεν γίνεται. Μένει να δούμε το πως...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!