-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Canon sx30is με 35χ optical zoom, 24-840 35mm equivalent http://www.dpreview.com/news/1009/10091411sx30is.asp
αν είχε 1080p την είχα πάρει χτες.Πολύ... σκοτάδι δεν θα πέφτει με τέτοιο φακό;
• 24- 840mm equiv
• F2.7 - F5.8Όχι.Στο ευρυγώνιο άκρο είναι αρκετά φωτεινός, και στο tele το f/5.6 είναι βασικά το στανταρ έτσι κι αλλιώς. Σκέψου ότι οι superzoom για dslr φτάνουν και το f/6.3 στο tele άκρο. [ ]
-
αν φοβηθείς κάτι αυτό θα είναι ο θόρυβος, διότι ένας τέτοιος φακός σε νορμαλ διαστάσεις θα πρέπει να έχει ζευγαρωθεί με ένα αρκετά μικρό αισθητήρα. βάλε και 14mp άρα μιλάμε για σημαντική πυκνότητα pixel = μεγαλύτερη πιθανότητα θορύβου.
επίσης οι παραμορφώσεις είναι ένα θέμα, αλλά δεδομένου οτι μιλάμε για φιξ φακό μάλλον θα υπάρχει in camera lens correction (αυτό το κάνει και στα dslr σώματα της η Canon αν είναι με canon φακούς).αυτό που δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω είναι γιατί δεν δίνει 1080p.απο την στιγμή που το είχε σε προηγούμενο μοντέλο της, το έχει στις dslr, το έχουν οι ανταγωνιστές.
εκτός αν θα υπάρχει ακόμα καλύτερο μοντέλο στο prosumer lineup. -
Νομίζω πως αυτό που έχεις να φοβηθείς δεν είναι ο θόρυβος αλλά το κούνημα. Με 840 στο tele πρέπει να δίνουν το τρίποδο δώρο!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Νομίζω πως αυτό που έχεις να φοβηθείς δεν είναι ο θόρυβος αλλά το κούνημα. Με 840 στο tele πρέπει να δίνουν το τρίποδο δώρο!Με σταθεροποιητή και αρκετά φωτεινό φακό δεν τίθεται θέμα κουνήματος
-
840 σε 35mm equivalent? Φυσικά και τίθεται θέμα camera shake.
-
Μετά την επιτυχημένη συμβίωση με την FZ28, με την πρώτη ευκαιρία πάω για...
http://www.dpreview.com/news/1007/10072 ... cfz100.aspΕίναι πολύ βολικό τελικά να κρατάς μόνο ένα τεμάχιο μαζί σου, και να μπορείς να κάνεις τα πάντα. Με τους όποιους συμβιβασμούς αποδέχεσαι.
-
Μια και έκανα πριν αναφορά σε τρίποδο, χρησιμοποιείτε τρίποδο για τις φωτογραφίες σας; Διάβαζα προχθές ένα βιβλίο για την φωτογραφία όπου συγγραφέας θεωρούσε πως σχεδόν πάντα πρέπει να τραβάμε με τρίποδο και ομολογούμενως με έβαλε σε σκέψεις. Είχα αγοράσει παλιά ενα τρίποδο των 30 Ευρώ οποίο όμως έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα. Αρκετά πιο βολικό μου φάνηκε ένα μικρό τριποδάκι της Cullmann. Σκεφτόμουν αν αξίζει να δώσω 200 - 250 Ευρώ για ένα καλό τρίποδο, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν θα κάθομαι να στήνω και να ξεστήνω τρίποδα όπου βγάζω φωτογραφίες. Ποιά είναι η δικιά σας εμπειρία;
-
Μην μασάς.
Το τρίποδο είναι καλό για εκεί που το θές.
Δηλαδή τι διάβασες στο βιβλίο και σε έκανε να αλλάξεις γνώμη;Αν επιμένεις και θες να πάρεις (κακό δεν κάνει, αλλά το κουβεντιάζουμε) δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα...
Απλά θα κοιτάξεις να πάρεις ένα στιβαρό που να αντέχει την μηχανή σου. -
Με βάση το βιβλίο (The Digital Photography Book), το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα μετά την μηχανή είναι το τρίποδο. Έριξα μια ματιά και στο dpgr και έβλεπα κάτι συζητήσεις για τρίποδα και κεφαλές με τιμή 250-300 Ευρώ και μπήκα σε σκέψεις. Αρχικά μήπως πρέπει να χρησιμοποιώ πράγματι περισσότερο το τρίποδο και αν ναι τι τύπου (και κόστους κατ' επέκταση) να αγοράσω.
-
Ανάλογα τι τραβάς...
Αν σου αρέσουν τα νυχτερινά οκ...
Αν σου αρέσουν τα εφε με τα φώτα των αυτοκινήτων οκ...Αλλά μην πάρεις κάτι ακριβό και στο τέλος μένει μέσα στην ντουλάπα...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ανάλογα τι τραβάς...Αν σου αρέσουν τα νυχτερινά οκ...
Αν σου αρέσουν τα εφε με τα φώτα των αυτοκινήτων οκ...Αλλά μην πάρεις κάτι ακριβό και στο τέλος μένει μέσα στην ντουλάπα...
Γενικά αν έχεις ανάγκη να τραβάς με ταχύτητα χαμηλότερη από 1/60 χρειάζεσαι τρίποδο.
Και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, αλλά γενικά βάρος είναι.Εγώ το χρησιμοποιώ τακτικά..
-
Τελικά ανακοινώθηκε και η τιμή της X100:
the premium compact will retail at US$1,000 when it hits stores next March
Με τη γνωστή 'ισοτιμία' δολ=ευρώ... κάπου 1000 ευρώ άντε λίγο παρακάτω.
Έχουν ξεφύγει εντελώς. Στα μισά κάτι γίνονταν... -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Τελικά ανακοινώθηκε και η τιμή της X100:the premium compact will retail at US$1,000 when it hits stores next March
Έχουν ξεφύγει εντελώς. Στα μισά κάτι γίνονταν...Γενικά, αυτές οι... vintage-looking έχουν απαράδεκτες τιμές. Όπως οι ψηφιακές Leica με το look των παλαιών φιλμάτων ή η Olympus Pen. Νταξ, η Oly έχει το κάτι διαφορετικό και interchangeable φακούς, αλλά πάλι είναι πολλά τα λεφτά.
-
Έχουν τέτοιες τιμές γιατί οι ...vintage αγοραστές είχαν συνηθίσει σε ακριβές μηχανές.
-
εγώ έχω πάρει καλό τρίποδο ας πούμε, των 150€, με κλίσεις και ιστορίες, αλλά το πήρα για συγκεκριμένη δουλειά. από κει και πέρα σπάνια το χρησιμοποιώ σε εξορμήσεις.
Θάνο είδες το mail που σου χα στείλει με τον κόκκο?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Έχουν ξεφύγει εντελώς. Στα μισά κάτι γίνονταν...Γενικά, αυτές οι... vintage-looking έχουν απαράδεκτες τιμές. Όπως οι ψηφιακές Leica με το look των παλαιών φιλμάτων ή η Olympus Pen. Νταξ, η Oly έχει το κάτι διαφορετικό και interchangeable φακούς, αλλά πάλι είναι πολλά τα λεφτά.
Και αυτή έχει full APS-C sensor και viewfinder και ενσωματωμένο φλάς ενώ το 35αρι με F2 την κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για φωτογραφία δρόμου.
Από την άλλη ένας συνάδελφος με PEN φλερτάρει άγρια με την Fuji και θέλει να μου την πασάρει
Tant mieux λοιπόν -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και αυτή έχει full APS-C sensor και viewfinder και ενσωματωμένο φλάς ενώ το 35αρι με F2 την κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για φωτογραφία δρόμου.
Από την άλλη ένας συνάδελφος με PEN φλερτάρει άγρια με την Fuji και θέλει να μου την πασάρει
Tant mieux λοιπόνKαι δεν χτυπάς μια SLR να ξεμπερδεύεις (ή να μπλέξεις πιο άσχημα...)?
-
Η PEN θα είναι, αν την αγοράσω δλδ, για όταν δεν θέλω να κουβαλάω την SLR
SLR υπάρχει εδώ και καιρό Σπύρο Nikon D60
Υπόψιν την δίνει πακέτο με αυτόν
http://www.dpreview.com/lensreviews/panasonic_20_1p7_o20/ -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Θάνο είδες το mail που σου χα στείλει με τον κόκκο?Ωχ ναι! Νόμιζα οτι σου είχα απαντήσει
Ρε συ, οκ έχει κόκκο... αλλά ενας γραφίστας ΑΝΕΤΑ το φτιάχνει... συν οτι δεν θα γίνει εξώφυλλο των Times, άρα κανένα πρόβλημα.
Τώρα αν ήταν για πελάτη... ναι οκ... θέλει μάζεμα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η PEN θα είναι, αν την αγοράσω δλδ, για όταν δεν θέλω να κουβαλάω την SLR
SLR υπάρχει εδώ και καιρό Σπύρο Nikon D60Πφφ... έχω χάσει επεισόδια λέμε
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι συμπλήρωμα στην SLR πρέπει να είναι κάτι πολύ 'τσεπάτο'. Μικρό, αλλά με κομπλέ ρυθμίσεις. Πχ. Μια Canon A3000-Α3100
Μετά την αγορά της 500D, κράτησα την G7 (σε κατάσταση κουτιού, παρά τα χρόνια της) για περιπτώσεις που απαιτούν φορητότητα. Τζίφος... Βαριέμαι να την κουβαλήσω.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;