-
Δεν συγκρίνεται στον οικονομικό τομέα ενα μεταχειρισμένο και ένα καινούριο.Τα τελη είναι ψίχουλα σε σχέση με ότι γλιτώνεις με την αυτή καθ αυτή αγορά του αυτοκινήτου ασε που δεν ξέρουμε και τι θα παίξει ακόμα με αυτά.Μετά δεν νομίζω να αξίζει να χρεωθείς τοσα λεφτά να επιβαρύνεις και τους γονείς σου μόνο και μόνο για να χεις να λές οτι έχεις καινούριο αμάξι.+1 σε ότι ειπε ο bekos και εγώ θα σου έλεγα να διέθετες και κατι παραπάνω για να μήν πάρεις αμάξι δεκαετίας γιατι σε όλα τα αμαξια κάπου εκεί αρχίζουν τα (σοβαρα)προβλήματα και οπως και να το κάνουμε το αμάξι πενταετίας θα ναι πιο ομορφο πιο ασφαλες, θα έχει το standar το ABS,τους αερόσακους,το aircondition ktl...Όπως και νά χει μη βιαστείς και μην σε απασχολούν τα τέλη κτλ. παρέ πολλές αποψεις πριν αποφασίσεις,το τι λεω εγω και καθε εγώ δεν έχει σημασία σημασία έχει να ζυγίσεις σωστά οσα θα ακούσεις με πρώτη γνώμη φυσικά του εαυτού σου και να αποφασίσεις αυτό που σου ταιριάζει εσένα καλύτερα και όχι του μπαμπη του μήτσου της κολλητής μου τις μαρίκας .
-
Για την περίπτωση μτχ ή καινούριου γενικά είμαι υπέρ του καινούριου. Συμφωνώ όμως με τον dbeko αν ισχύει νεαρή και 'νέα' οδηγός.
Σαν συγκεκριμένες επιλογές πάντως το Panda και το Fiesta (λίγα χιλιόμετρα) δείχνουν καλά. Στα υπερ του πρώτου, καινούριο, εγγυήσεις, κατανάλωση, φτηνή συντήρηση/ανταλλακτικά, μακροχρονια συμβίωση. Στα υπερ του 2ου, φτηνό, ξέρεις το παρελθόν του, πιο δυνατό. Στα κατα του 1ου, παραπάνω λεφτα απο το μτχ -δεν ξέρω αν αποσβένονται σε λιγότερα προβλήματα, έξοδα κίνησης/πάγια/συντήρησης/κατανάλωσης/πάγια κλπ, στα κατά του 2ου όσο και σκυλί να είναι μετα απο πάνω απο 10 χρόνια όλο και κάτι θα χαλάσει, αυξημένη κατανάλωση και περιορίζεται η μακροχρόνια συμβίωση. (Το Polo το βγάζω εκτός αφού δεν είχε και την φήμη του αξιοπιστου, απροβλημάτιστου και φτηνοσυντήρητου αυτοκινήτου).
Ως προς τα τέλη. Τίποτα δεν είναι ξεκαθαρισμένο αλλά στη χώρα που ζούμε και κάτι να ξεκαθαριστεί για φέτος και του χρόνου πάλι νομίζω ότι στο μέλλον κάτι θα 'θολώσει'. Οι 'οικολογικοοικονομικές' ανησυχίες των κρατούντων αλλά και το γινόμενο € με εκπομπές CO2 νομίζω είναι καλό δελεαρ για τα κρατικά ταμεία. (Περισσότερο απο τα κυβικά). Ο χρόνος θα δείξει! -
ευχαριστω για τη βοηθεια ρε σεις
βρηκα τελικα και τον πινακα με τα τελη του 2010 κι εκανα μια συγκριση με βαση αυτα (αν και θα αλλαξουν παλι). Ουσιαστικα, η χρονολογια πρωτης ταξινομησης και η κατηγορια Euroκατι για τους ρυπους πανε πακετο και ανεβαζουν 50, 100 ή 150 το κοστος πανω στο ποσό που πληρωνεις για τα κυβικα.
τουλαχιστον εγω με το φτωχο μου μυαλο αυτο καταλαβα απο εδω --> http://www.express.gr/afieroma/auto/228 ... 28866.php3*** γενικα οχι απλα δε θελω να λεω οτι εχω καινουριο αμαξι. τυπικα δε θελω να εχω καν αμαξι. ειναι απλα επιτακτικη πλεον η αναγκη λογω δουλειας και αλλων δραστηριοτητων μου που πλεον τα ΜΜΜ δεν με βολευουν καθολου. Και δεν υπαρχει και αλλο αμαξι να δανειζομαι. Οποτε σκεφτομαι να αγορασουμε με τη μανα μου και να το μοιραζομαστε κατα καποιον τροπο. Αλλα ειναι αληθεια οτι δεν οδηγω καλα. Για την ακριβεια ειμαι ο χάρος ο ιδιος (για να καταλαβετε 3 μηνες παιδευομαι με μαθηματα. ε
Εχω κανει πανω απο τα διπλασια και ακομα να δωσω). . Οποτε ετσι και παρω καινουριο, παει το αυτοκινητακι, την εβαψε!Τεσπα, ευχαριστω παντως. Κι αν εχει και κανας αλλο να δωσει συμβουλη δεκτη...δεκτοτατη.
ΥΓ: εκ των προτερων ζητω δημοσια συγγνωμη που σε λιγες βδομαδες (ελπιζω) θα κυκλοφορω ελευθερη στους δρομους της πολης. Εγω δε θα μου εδινα διπλωμα παντως!
-
Σκεφτομαι να βαλω αυτοκολλητα στο αυτοκινητο (καποια ειδικά για αυτοκινητο εννοειται),αυτα οταν θελησω να τα βγαλω,θα πρεπει να παω και στον φαναρτζή; Στο πλύσιμο ποσο ανθεκτικα ειναι;
-
-
Αυτογνωσία φαίνεται να υπάρχει οπότε μπορεί να προστεθεί και η υπευθυνότητα. Εκεί έξω (... στο δρόμο) δεν θα είσαι μόνη αλλά μαζί με άλλους εξωγήινους που νομίζουν ότι είναι οι μόνοι, οι γρήγοροι, οι έχω ή παίρνω την προτεραιότητα, οι αργά και δεξιά, οι έχω μεγάλο ή ακριβό αυτοκίνητο και φύγε απο την μέση και άλλοι!
Δέουσα προσοχή και συγκέντρωση στην οδήγηση χρειάζεται και θα δεις ότι όλα είναι εύκολα! Πιο δύσκολο είναι το παστίτσιο! Παρεπιμπτόντως αν καποιος άγνωστος στο δρόμο σου πει 'να πας να φτιάξεις κανένα παστιτσιο' να του πεις πως ξέρεις. Αυτός σίγουρα ουτε αυγο δεν θα μπορεί να βράσει και σίγουρα θα έχει ξεχασει πως κάποτε υπήρξε και αυτός νέος και άπειρος οδηγός!Θα σου έλεγα να δεις και κανένα νεότερο 1000άρι Matiz ή Atos, 1200άρι Micra ή κάτι άλλο με τα λεφτά που διαθέτεις για το Fiesta και το Polo.
Λέμε μτχ για νέο οδηγό αλλά καλό θα είναι να έχει και κάποιες ευκολίες έστω ένα μαλακό κιβωτιο και συμπλέκτη (μην αφήνεις το τιμόνι για να βάλεις με 2 χέρια ταχύτητα ή να μην παθαίνεις κράμπες κάθε φορά που τον πατάς), ένα ABS, ένα a/c κλπ.
Και μια απορία που έχω και εγώ. Αυτοί οι αερόσακοι πόσο ικανοί προς χρήση είναι 10, 12 χρόνια μετά? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σκεφτομαι να βαλω αυτοκολλητα στο αυτοκινητο (καποια ειδικά για αυτοκινητο εννοειται),αυτα οταν θελησω να τα βγαλω,θα πρεπει να παω και στον φαναρτζή; Στο πλύσιμο ποσο ανθεκτικα ειναι; >http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=45121&p=1985338#p1985338Μήπως ο Τίγρης εννοεί τα διαφανή αυτοκόλλητα με λογότυπα, κάτι σαν διαφημιστικά ας πούμε?
Αυτά (που εννοώ εγώ) δεν βγαίνουν απο μόνα τους και αντέχουν στο πλύσιμο. Οταν αφαιρούνται, θελουν λίγη υπομονή, αλλά δεν αφήνουν ίχνη, ειδικά αν καθαρίσεις την περιοχή που ήταν κολλημένα με νερωμένη βενζίνη και πανί. Ενα γυαλιστικό-κέρωμα μετά την αφαίρεση μπορεί να το θέλει, ανάλογα της κατάστασης βέβαια που βρίσκεται και το υπόλοιπο αυτοκίνητο, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλες επιφάνειες (πχ ολόκληρη πόρτα) και ξεκόλλημα μετά απο 1+ χρόνο. -
Tα κοινα stickers εννοω,πραγματι.
Αλλα με την ευκαιρια εμαθα και τι ειναι αυτα τα μαυρα ματ αυτοκινητα που βλεπω ολο πιο συχνα τελευταια! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μήπως ο Τίγρης εννοεί τα διαφανή αυτοκόλλητα με λογότυπα, κάτι σαν διαφημιστικά ας πούμε?Αν εννοείται αυτά που είναι σαν λίστες κάτω απο τους καθρεφτες στις πόρτες (http://driving.pblogs.gr/files/99860-fa13_1.JPG) σε πολλά τα έχω δει ξεθωριαμένα. Σίγουρα το πλύσιμο, βούρτσες κλπ τα ταλαιπωρούν.
-
ξερει καποιος πως βγαινουν οι σταμπες απο τα αποσμητικα αυτοκινητου (??) δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι.
με ατμο? η θα κανει κακο στο πλαστικο?
πριζω με τις ερωτησεις μου για αυτο το θεμα .... αλλα πρεπει ν φτιαχτει
-
εχω μια ερωτηση γυρω απο την απεργια των φορτηγατζηδων και δεν ηξερα που να το βαλω. αν οι μοντς πιστευουν οτι πρεπει να μπει καπου αλλου ας το μετακινησουν.
πρεπει να κατεβω μια απο αυτες τις μερες αθηνα απο την εθνικη αθηνων λαμιας για γιατρους στην αχαρνων μεταφεροντας ηλικιωμενα ατομα.
δεν ξερω αν κλεισουν την εθνικη αλλα και το μποτιλιαρισμα που ακουω στις ειδησεις μου κοβει το αιμα ,δεν μπορω να μεινω μποτιλιαρισμενος με ηλικιωμενα ατομα 2 και τρεις ωρες, ακομα και μονος μου να ειμαι με πιανει στεναχωρια και ανασφαλεια ,ισως επειδη εχει πεθανει ο σκυλος μου μεσα στο αυτοκινητο σε κλειστη εθνικη την ωρα που τον μετεφερα στο χειρουργειο.
η ερωτηση ειναι θα συνεχισουν οι κινητοποιησεις και μετα την ψηφιση του νομοσχεδιου η οποια ειναι αυριο?
και δευτερον υπαρχει κοπανα να παρακαμψουμε το σημειο που γινεται μποτιλιαρισμα?
υπαρχει σταθμος ραδιοφωνικος που να μεταδιδει συνεχως την κινηση ωστε να γνωριζω κινουμενος τι συμβαινει μπροστα μου και αναλογως να κανω παρακαμψη?
ευχαριστω -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Στο BMW πάντως είναι άλλα τα φώτα στροφής και άλλα τα ομίχλης. Είστε σίγουροι ότι είναι όντως το ομίχλης που ανάβει;
Ειναι σιγουρο Χρηστο. Στo Ibiza που εχει ενας φιλος μου αναβει το ενα φως ομιχλης αναλογα με το που στριβει
TO ENA FOS ANABEI EXW TO IBIZA TO ALO MENI PORIAS
-
γεια σου ρε παιδια.ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι εχω γινει εξω φρενων.
εδω και καποια χρονια λογο κοινων γουστων και αλλων διαφορων λογων 'μοιραζομαι' αναγκαστηκα το αμαξι -audi a8 1998- με τον μικρο μου αδερφο 19 χρονων.
λοιπον εεε χωρις πλακα το τι εχει κανει στο αμαξι δεν λεγεται,εχω δει αντιρανταρ,neon,αεροτομες,και οτι αλλο θελετε.ποδι κατευθιαν.
πριν μισο χρονο αναβω τα φωτα και ηταν xenon (!!!), εφυγαν και αυτα.
πριν 2 πλεον μερες παιρνω το αμαξι τι βλεπω ?? συσκευη CB που τελικα μου εξηγησε οτι ηταν απλος 'τηλεβοας' που μιλας εξω ομως εχει και σειρηνα οχι κανονικη ξερετε αυτη που κανει σαν παπια.
μπροστα στην μασκα εχει βαλει ασπρα φωτα στυλ ομιχλης με εφε σαν χριστουγεννιατικα.
μαλωσαμε πολυ για τα διαφορα κουμπακια και τις τρυπες στο ταμπλο αλλα στο τελος στεναχωρηθηκα και λεω οτι εγινε το εκανε ας τα αφησω.
οταν παμε στο θεμα 'νομιμοτητα' ομως τι κανω?
το μεγαφωνο το εχει μεχρι και ο μαναβης με το ντατσου 'ελα καρπουζι' δεν βρισκω κατι το παρανομο.
για τα φωτα ψαξαμε μαζι και βρηκα καποια λινκς με νομους που λενε οτι φαροι και εναλλασσομενα φωτα με χρωμα αστυνομιας (μπλε),ασθενοφορου (μπλε?),πυροσβεστικης (κοκκινο),ιατρων (πρασινο),security (πορτοκαλι),θα πρεπει να χρησιμοποιουνται μονο απο τα οχηματα των αρμοδιων οργανισμων,ομως τι προβλεπεται για αλλα χρωματα ?
με την κορνα δεν θελω να παιζω γιατι το αυτοκινητο ειναι στο ονομα μου και εγω θα την πληρωσω στο τελος αν καποιος θεωρησει οτι καποιος θελει να το παιξει 'ασφαλιτης'.
δεν βρηκα κατι που να λεει για την συγκεκριμενη κορνα,παρα μονο για σειρηνες που απαγορευονται εκτος αν ειναι οχημα των παραπανω οργανισμων,οπως και να εχει το θεωρω 'επικινδυνο' να υπαρχει πανω!σας παρακαλω τα φωτα σας οσο πιο γρηγορα γινεται. ευχαριστω!
-
πραγματικα, χαιρομαι που δεν εχω αδερφο.. ειναι ισως απο τα καλυτερα πραγματα που εχουν συμβει στη ζωη μου
-
Nομικά δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο όπως τα περιγράφεις μιας κ στην χώρα μας οι κάθε είδους ''επεμβάσεις'' δεν χρειαζονται εγκριση ΚΤΕΟ!
Κινδυνο θα διατρέξουν τα μάτια μας όταν το αντικρίσουμε -
Δεν βαζεις μια φωτο απο το αμαξι και στο viewtopic.php?f=5&t=35906
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πραγματικα, χαιρομαι που δεν εχω αδερφο.. ειναι ισως απο τα καλυτερα πραγματα που εχουν συμβει στη ζωη μουκαι εμενα μεχρι που εμαθα στα 5 οτι εχω αδερφη τοτε ειπα οτι ολα πια ειναι πιθανα σε αυτη την ζωη ακομη και να ερθουν εξωγηινοι να με παρουν
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
εχω μια ερωτηση γυρω απο την απεργια των φορτηγατζηδων και δεν ηξερα που να το βαλω. αν οι μοντς πιστευουν οτι πρεπει να μπει καπου αλλου ας το μετακινησουν.
πρεπει να κατεβω μια απο αυτες τις μερες αθηνα απο την εθνικη αθηνων λαμιας για γιατρους στην αχαρνων μεταφεροντας ηλικιωμενα ατομα.
δεν ξερω αν κλεισουν την εθνικη αλλα και το μποτιλιαρισμα που ακουω στις ειδησεις μου κοβει το αιμα ,δεν μπορω να μεινω μποτιλιαρισμενος με ηλικιωμενα ατομα 2 και τρεις ωρες, ακομα και μονος μου να ειμαι με πιανει στεναχωρια και ανασφαλεια ,ισως επειδη εχει πεθανει ο σκυλος μου μεσα στο αυτοκινητο σε κλειστη εθνικη την ωρα που τον μετεφερα στο χειρουργειο.
η ερωτηση ειναι θα συνεχισουν οι κινητοποιησεις και μετα την ψηφιση του νομοσχεδιου η οποια ειναι αυριο?
και δευτερον υπαρχει κοπανα να παρακαμψουμε το σημειο που γινεται μποτιλιαρισμα?
υπαρχει σταθμος ραδιοφωνικος που να μεταδιδει συνεχως την κινηση ωστε να γνωριζω κινουμενος τι συμβαινει μπροστα μου και αναλογως να κανω παρακαμψη?
ευχαριστωη ερώτηση μετακινήθηκε εδώ. Την ανεβάζω στην κορυφή να μην χαθεί στο πλήθος [mod]
-
Εαν ερχεσαι απο βορεια προαστεια μπορεις να πας μεσω Τατοιου η μεσω Ηρακλειου.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
η ερωτηση ειναι θα συνεχισουν οι κινητοποιησεις και μετα την ψηφιση του νομοσχεδιου η οποια ειναι αυριο?Σήμερα το πρωί που κατέβηκα Αθήνα (από Θεσσαλονίκη), δεν συνάντησα πουθενά στη διαδρομή απεργούς. Η κίνηση ήταν φυσιολογική στην εθνική. Αντίθετα, είχαν συγκέντρωση και πορεία πεζή, **ακριβώς **μπροστά στο ξενοδοχείο μου.
Φυσικά αυτές οι πληροφορίες μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Κάνε ζάπινγκ στο ραδιόφωνο, ειδικά ανάμεσα στους ειδησεογραφικούς σταθμούς.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο