-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δυστυχώς όμως οι κυβερνήσεις μας δεν τα συνηθίζουν κάτι τέτοια ριζοσπαστικά.Μεγάλη (πικρή) αλήθεια. Το ζήτημα ωστόσο είναι πως τη λύση καλείται να βρει η παρούσα κυβέρνηση ένεκα ανυπαρξίας έτερου πολιτικού σχηματισμού με κυβερνητικές αξιώσεις. Και αν δεν τα καταφέρουν (πράγμα που πλέον πολύ φοβάμαι) μετά τί? Εκτός και αν το μέλλον είναι ήδη γνωστό στους κυβερνητικούς και απλά αναμένουμε τα γεγονότα...
-
Μια εξισωση με ελαφρα μειωση του φορου στο κινησης, θα ηταν καλη περιπτωση πραγματι.
Ο Παπακωνσταντινου ηλιθιος δεν ειναι,ξερει καλα οτι ηδη απο περισυ τα νοικοκυρια εχουν μειωσει την καταναλωση πετρελαιου και φετος θα την μειωσουν κι αλλο αν βοηθησει ο καιρος,δεν περιμενει απο εκει να εισπραξει αλλα απο το οτι οσοι χρησιμοποιουσαν το θερμανσης για αλλους σκοπους τωρα θα αναγκαστουν να πληρωσουν φορο. -
Οι επιχειρηματικές ενώσεις βάλλουν ομαδικά κατά του Μνημονίου, αποκαλύπτοντας ενδιαφέροντα, αν και αντιφατικά, ρήγματα στον αστικό χώρο
Το Μνημόνιο -επικαιροποιημένο ή όχι- έχει πλέον μόνον εχθρούς στην Ελλάδα (όπως ο «Άσος» και το τσιγάρο είχε μόνο φίλους). Την ώρα που οι διεθνείς «εταίροι» της χώρας επιδίδονται σε μια εργώδη προσπάθεια πολιτικής στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου προσωπικά (με κορυφαίο χάπενινγκ τη βράβευσή του με το γερμανικό βραβείο «Quadriga» για την προσφορά του στην αποτροπή της πτώχευσης της χώρας-sic!), οι εγχώριοι «κοινωνικοί εταίροι» κόβουν λάσπη.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες μια ομοβροντία δηλώσεων, ανακοινώσεων, καταγγελιών και αιτημάτων από σχεδόν όλες τις επιχειρηματικές ενώσεις της χώρας στέλνει το Μνημόνιο πιστωτών και κυβέρνησης στο πυρ το εξώτερον. Και η κυβέρνηση που, με ταξική αυταπάρνηση, υπερασπίστηκε κάθε αντεργατικό μέτρο του «ευαγγελίου» της τρόικας απέναντι στις πιέσεις συνδικάτων, τώρα δείχνει διάθεση να βάλει νερό στο κρασί της.
Οι αντιδράσεις που καταγράφονται από τις επιχειρηματικές ενώσεις εμπορίου, υπηρεσιών και βιομηχανίας, στο πλαίσιο των επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ξεφεύγουν από τη συνήθη εθιμοτυπία του Σεπτεμβρίου. Και καταδεικνύουν ότι η διακριτική στήριξη ή ανοχή που προσέφεραν στην κυβέρνηση και στην τρόικα οι επιχειρηματικοί φορείς μέχρι σήμερα -προφανώς επενδύοντας προσδοκίες στις βασικές φιλοεργοδοτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου- βαίνει στο τέλος της. Με διακυμάνσεις, ο αστικός χώρος της οικονομίας και της μεγάλης, μεσαίας και μικρής επιχειρηματικότητας επικρίνει με οξύτητα βασικές κατευθύνσεις του Μνημονίου και ζητά τη μερική ή ολική αποδέσμευση από αυτό.- Η ΓΣΒΕΕ -συνομοσπονδία των μικρομεσαίων- παρουσίασε στοιχεία για 170.000 λουκέτα που έρχονται προκαλώντας απώλεια 300.000 θέσεων εργασίας και προειδοποίησε με μαζική «στάση πληρωμών» των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο.
- Η ΕΣΕΕ -συνομοσπονδία των εμπόρων- ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για νέους φόρους και επέσεισε τον κίνδυνο «αφελληνισμού» των επιχειρήσεων.
- Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων χαρακτήρισε απογοητευτικά τα αποτελέσματα των μέτρων και έστρεψε τα πυρά της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
- Το ΕΒΕΑ χαρακτήρισε τοκογλυφική διαδικασία το Μνημόνιο και ζήτησε ή την άμεση απεμπλοκή από τους όρους του ή την άμεση αλλαγή των όρων αυτών.
- Και ο ΣΕΒ, η ηγεμονεύουσα συλλογική έκφραση της εργοδοτικής πλευράς, διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια νέων περικοπών και φόρων.
Προβλέψεις και εσωτερικές αντιθέσεις
Τρία είναι τα κοινά χαρακτηριστικά στις αντιδράσεις του αστικού- επιχειρηματικού χώρου απέναντι στις ζοφερές και ήδη καταγραφόμενες επιπτώσεις του ολετήρα «Μνημόνιο»: Πρώτον, η επίγνωση ότι τα πιθανά οφέλη που θα μπορούσαν να αντλήσουν από τις πιο αντεργατικές ρυθμίσεις (φθηνότερη εργασία και απολύσεις) δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις καταστρεπτικές επιπτώσεις της βαθιάς και μακρόχρονης ύφεσης.
Δεύτερον, το μέτωπο έναντι των τραπεζών, οι οποίες παραμένουν απρόθυμες να εκχωρήσουν στις επιχειρήσεις έστω και ένα μέρος της ρευστότητας που, αφειδώς, τους προσφέρουν η κυβέρνηση και η ΕΚΤ. Και τρίτον, ο (ανομολόγητος δημοσίως) φόβος ότι η αποτυχία ακόμη και των δημοσιονομικών στόχων του Μνημονίου θα φέρει το πολιτικό σύστημα προ αδιεξόδου και την κοινωνία σε κατάσταση αναβρασμού.
Φυσικά, ο αστικός-επιχειρηματικός χώρος δεν είναι ένα ενιαίο, συμπαγές ταξικό μόρφωμα.
Στο «αιτηματολόγιο» των επιχειρηματικών φορέων μπορεί να διακρίνει κανείς αντιθέσεις που η ύφεση μπορεί να τις καταστήσει χαοτικές. Μπορεί όλες να προβάλουν ως λύσεις τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και την επιδότηση του κόστους εργασίας, αλλά διαφωνούν για τις καταστροφές που τους απειλούν. Την ώρα που η συνομοσπονδία των εμπόρων προβάλλει την απειλή «αφελληνισμού» του κλάδου, το ΕΒΕΑ ζητεί να αρθούν τα «αντικίνητρα για ξένες επενδύσεις». Ενώ οι μικρομεσαίοι επιτίθενται, ευθέως, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που έχει κλείσει τη στρόφιγγα του δανεισμού, ο ΣΕΒ, τα μέλη του οποίου έχουν ποικίλες διασυνδέσεις με τον τραπεζικό Λεβιάθαν, τηρεί σιγή ιχθύος στο πεδίο αυτό. Και, φυσικά, βαθύτερες είναι οι διαχωριστικές γραμμές που διαπερνούν τον επιχειρηματικό χώρο στα κεντρικά ζητήματα της οικονομικής πολιτικής: η ηγεσία των βιομηχάνων πριμοδοτεί με κάθε τρόπο τη συρρίκνωση του κράτους, την άρση κάθε κρατικού παρεμβατισμού, ώστε να ευνοηθεί η συγκέντρωση του κεφαλαίου και η μονοπώληση των πιο κερδοφόρων κλάδων της οικονομίας, ενώ οι μικρομεσαίοι ζητούν απεγνωσμένα περισσότερο παρεμβατισμό, προστατευτισμό και ρυθμίσεις επιβίωσης.
Δεν πρόκειται για πρωτοφανή ρήγματα. Η ιδιοτυπία της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, που για δεκαετίες ευνόησε έναν πληθωρισμό μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, φαίνεται ότι βαίνει προς τη λήξη της με βίαιους και ταχείς ρυθμούς. Ένα σημαντικό μέρος του περιούσιου λαού της «μεσαίας τάξης», στις συνθήκες της ελεγχόμενης χρεοκοπίας και της πρωτοφανούς ύφεσης που προκαλεί, οδηγείται σε μαζική φτωχοποίηση και προλεταριοποίηση. Αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνεται και το πολιτικό σύστημα.
Η μεν κυβέρνηση του Μνημονίου επιχειρεί με τρικ -και ενόψει εκλογών του Νοεμβρίου- να παγώσει επώδυνες ρυθμίσεις, όπως η μετάταξη του 30% των αγαθών με ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23%. Η δε Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά ενισχύει τη ρητορική της κατά του Μνημονίου, αντιλαμβανόμενη και τις διαφοροποιήσεις στον ευρύτερο αστικό χώρο από τον οποίο αντλεί εκλογική πελατεία.
Αντίστοιχες διαφοροποιήσεις, άλλωστε, μπορεί κανείς να «διαβάσει» και στην κριτική στάση μέρους του εκδοτικού κατεστημένου που πριν από λίγους μήνες στήριζε με αξιοθαύμαστο φανατισμό το μονόδρομο του Μνημονίου.
Ναι μεν, αλλά…
Οι διαφοροποιήσεις αυτές στον αστικό χώρο δεν είναι αδιάφορες για τον κόσμο της εργασίας, προνομιακό θύμα της τρόικας.
Προφανώς, οι στρατιές των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολουμένων που θα βάλουν λουκέτα, θα πτωχεύσουν, θα γίνουν από εργοδότες εργαζόμενοι ή (το πιθανότερο) άνεργοι και θα αντιμετωπίζουν την ανυπαρξία του κράτους πρόνοιας στη διάρκεια των πέτρινων χρόνων του Μνημονίου, είναι οι εγγύτεροι σύμμαχοι των μισθωτών.
Ταυτόχρονα, όμως, έχουν τις συνήθεις «αναπηρίες» των μικροαστικών στρωμάτων, πάντα ταλαντευόμενων και αβέβαιων στις κοινωνικές συγκρούσεις. Απτό παράδειγμα και η ετεροχρονισμένη αλλά επιλεκτική «έκρηξή» τους κατά του Μνημονίου του οποίου ζητούν να αρθούν οι όροι που συρρικνώνουν, δραματικά, τους τζίρους και αδειάζουν τα ταμεία τους. Θα ζητήσουν, άραγε, κάποια στιγμή να αρθούν και τα μέτρα που άδειασαν τα πορτοφόλια των μισθωτών που, εκτός από (φθηνοί και αναλώσιμοι) υπάλληλοί τους, είναι και υποψήφιοι πελάτες τους;Πηγή: Δρόμος
Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου -
Μη μου πεις ρε 8άρια ότι κόφτεσαι για πετρέλαιο... Μένεις επαρχία και δεν έχεις σπίτι σου μια ξυλόσομπα; (απ' ότι έχω καταλάβει μένεις σε μονοκατοικία).
Είναι εγκληματική μαλακία πολλών που είχαν ξυλόσομπα και την πέταξαν. Μια μικρή τέτοια σομπίτσα κάνει φούρνο ένα μεγάλο δωμάτιο ή ένα μικρό σπιτάκι. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μη μου πεις ρε 8άρια ότι κόφτεσαι για πετρέλαιο... Μένεις επαρχία και δεν έχεις σπίτι σου μια ξυλόσομπα; (απ' ότι έχω καταλάβει μένεις σε μονοκατοικία).
Είναι εγκληματική μαλακία πολλών που είχαν ξυλόσομπα και την πέταξαν. Μια μικρή τέτοια σομπίτσα κάνει φούρνο ένα μεγάλο δωμάτιο ή ένα μικρό σπιτάκι.Eχεις επιχειρησει να ζεστανεις το σπιτι σου με ξυλοσομπα??
Να σου μαθω ενα τραγουδακι-γνωμικο σχετικα με τη θερμανση με τζακι-ξυλοσομπα??
'Απο μπρος σε δερνει η πύρα(=ζεστη) κι απο πισω η μαυρη μοιρα'.
Ειπαμε ρε συ Εντη να τα ξερεις ολα αλλα οχι και να υποδεικνυεις τροπους θερμανσης σε ανθρωπους που εχουν δοκιμασει τα παντα στο τομεα αυτο...
-
Ένας φίλος μου είχε παλιά ξυλόσομπα-κουζίνα και έκανε ΦΟΥΡΝΟ ένα δωμάτιο γύρω στα 30 τμ και με ανοιχτές τις πόρτες είχε μια κάποια ζέστη τον υπόλοιπο χώρο.
Εγώ δυστυχώς μόνο τζάκι, όπου ισχύει αυτό που λες. -
delete
-
Eντυ η ζωή σε συνθηκες φούρνου, δεν λέει τίποτα, ή μαλλον κακό κάνει...Ο ανθρωπινος οργανισμός θέλει σταθερή και μέτρια θερμοκρασία για είναι υγιής και οι ξυλόσομπες δεν προσφέρουν κατι τέτοιο....
-
Έχει κανείς κάποιο λινκ για αυτά τα συστήματα που συνδέεις το τζάκι με τα καλοριφέρ;
Μου είχε πει μάστορας που έβαζε τέτοια κόλπα ότι αν μπορείς να βρίσκεις ξύλα εύκολα (τσάμπα) συμφέρει απείρως περισσότερο από συμβατικό καλοριφέρ. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έχει κανείς κάποιο λινκ για αυτά τα συστήματα που συνδέεις το τζάκι με τα καλοριφέρ;
Μου είχε πει μάστορας που έβαζε τέτοια κόλπα ότι αν μπορείς να βρίσκεις ξύλα εύκολα (τσάμπα) συμφέρει απείρως περισσότερο από συμβατικό καλοριφέρ.δες εδώ:
viewtopic.php?f=13&t=21190
viewtopic.php?f=13&t=32881 -
Παντως δεν ειναι off topic. Ειναι στο ΜΕΤΑ το ΔΝΤ...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μια εξισωση με ελαφρα μειωση του φορου στο κινησης, θα ηταν καλη περιπτωση πραγματι.Μα αυτό δεν θα κάνουν; Θα μειωθεί και ο ΕΦΚ στο ντίζελ κατά 5-10 λεπτά.
Eχεις επιχειρησει να ζεστανεις το σπιτι σου με ξυλοσομπα??
Να σου μαθω ενα τραγουδακι-γνωμικο σχετικα με τη θερμανση με τζακι-ξυλοσομπα??
'Απο μπρος σε δερνει η πύρα(=ζεστη) κι απο πισω η μαυρη μοιρα'.
+1. Οι σόμπες είναι πολύ σημειακές πηγές θερμότητας, δεν μπορείς να ζεστάνεις ομοιόμορφα ολόκληρο σπίτι με μια σόμπα.
*From an economic point of view World War II was, above all, a burst of deficit-financed government spending, on a scale that would never have been approved otherwise. Over the course of the war the federal government borrowed an amount equal to roughly twice the value of G.D.P. in 1940 — the equivalent of roughly $30 trillion today.
Had anyone proposed spending even a fraction that much before the war, people would have said the same things they’re saying today. They would have warned about crushing debt and runaway inflation. They would also have said, rightly, that the Depression was in large part caused by excess debt — and then have declared that it was impossible to fix this problem by issuing even more debt.
But guess what? Deficit spending created an economic boom — and the boom laid the foundation for long-run prosperity. Overall debt in the economy — public plus private — actually fell as a percentage of G.D.P., thanks to economic growth and, yes, some inflation, which reduced the real value of outstanding debts. And after the war, thanks to the improved financial position of the private sector, the economy was able to thrive without continuing deficits.
The economic moral is clear: when the economy is deeply depressed, the usual rules don’t apply. Austerity is self-defeating: when everyone tries to pay down debt at the same time, the result is depression and deflation, and debt problems grow even worse. And conversely, it is possible — indeed, necessary — for the nation as a whole to spend its way out of debt: a temporary surge of deficit spending, on a sufficient scale, can cure problems brought on by past excesses. *
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Παντως δεν ειναι off topic. Ειναι στο ΜΕΤΑ το ΔΝΤ... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μια εξισωση με ελαφρα μειωση του φορου στο κινησης, θα ηταν καλη περιπτωση πραγματι.
Μα αυτό δεν θα κάνουν; Θα μειωθεί και ο ΕΦΚ στο ντίζελ κατά 5-10 λεπτά.
Πηγή ? Βρήκα μόνο αυτό δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι (ΔΟΛ γαρ )
-
Λέτε;
http://www.market-talk.net/index.php/id/9354
Όσα ξέρει η αγορά, δεν ξέρουν οι γραφειοκράτες όλοι
Μπορεί βέβαια καθημερινά να ακούμε διαψεύσεις περί αναδιοργάνωσης του Ελληνικού χρέους, αλλά όσα ξέρει η αγορά, δεν ξέρουν οι γραφειοκράτες όλοι.Και για όσους δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα των αριθμών και το ότι, μια αναδιαπραγμάτευση του Ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη (και η μόνη διέξοδος της Ελλάδος μετά από την υποχρεωτική αναδιοργάνωση της οικονομίας λόγου τρόικας), τότε δεν έχουν παρά να δουν το διάγραμμα.
Βασικά το διάγραμμα λέει ότι καθώς περνάει ο χρόνος, το discount που απαιτεί η αγορά, για να έχει στην κατοχή της Ελληνικά ομόλογα όλο και μεγαλώνει. Και θα συνεχίσει να μεγαλώνει (λέω εγώ) μέχρι να έρθει η στιγμή της αναδιοργάνωσης. And you can take that one to the bank also.
Γιώργος Καισάριος
-
Λέμε
Υπό ποίες συνθήκες θα γίνει όμως είναι το ζήτημα και ποια ακριβώς μορφή θα έχει.
Α και το πότε φυσικά, πράγμα το οποίο σχετίζεται με τα άλλα 2 βέβαια. -
Ωπα....! Αλλοι Λιακόπουλοι μας βρήκαν...!! Καινούριο και τουτο πάλι...!!
http://www.youtube.com/watch?v=jRWSzuzW ... r_embedded
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Eντυ η ζωή σε συνθηκες φούρνου, δεν λέει τίποτα, ή μαλλον κακό κάνει...Ο ανθρωπινος οργανισμός θέλει σταθερή και μέτρια θερμοκρασία για είναι υγιής και οι ξυλόσομπες δεν προσφέρουν κατι τέτοιο....Σωστά. Η μητέρα μου ψήνει ακόμα φαγητό στην ξυλόσομπα (μασίνα) της κουζίνας.
Δεν μπορείς να σταθείς μέσα, ζαλίζεσαι απο την ζέστη.Εγώ έβαλα σύστημα πέλλετ και γελάω με τους φίλους που πέρυσι με κορόϊδευαν οικΩλόγο-κωλολόγο ...
Τώρα ψάχνονται κι αυτοί για σόμπα-καλοριφέρ πέλλετ. Οι 7-8 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σοβαρά στην Ελλάδα, δεν προλαβαίνουν ούτε στο τηλέφωνο να μιλήσουν αυτό τον καιρό. -
Ο χρήστης ECODRIVE έγραψε:
Eντυ η ζωή σε συνθηκες φούρνου, δεν λέει τίποτα, ή μαλλον κακό κάνει...Ο ανθρωπινος οργανισμός θέλει σταθερή και μέτρια θερμοκρασία για είναι υγιής και οι ξυλόσομπες δεν προσφέρουν κατι τέτοιο....
Σωστά. Η μητέρα μου ψήνει ακόμα φαγητό στην ξυλόσομπα (μασίνα) της κουζίνας.
Δεν μπορείς να σταθείς μέσα, ζαλίζεσαι απο την ζέστη.Εγώ έβαλα σύστημα πέλλετ και γελάω με τους φίλους που πέρυσι με κορόϊδευαν οικΩλόγο-κωλολόγο ...
Τώρα ψάχνονται κι αυτοί για σόμπα-καλοριφέρ πέλλετ. Οι 7-8 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σοβαρά στην Ελλάδα, δεν προλαβαίνουν ούτε στο τηλέφωνο να μιλήσουν αυτό τον καιρό.ποσο φθηνοτερο ειναι το πελλετ σε σχεση με το πετρελαιο?
μιλαω φυσικα για να ζεσταθει ολο το σπιτι και οχι μονο 1-2 δωματια. -
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!