-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
εκ νεου απορια :φιλος, μιλησε με εθνικη και του ειπαν οτι βολικος τροπος ειναι δημιουργια λογιαριασμου απο δω
και με μια καρτα που θα παρει, αναληψη απο οποιοδηποτε τραπεζα της ξενης χωρας. Η προμηθεια, μικρη.
Μοιαζει αρκετα καλυτερο αυτου που θα 'κανα. Ισχυει το παραπανω ;εγώ αυτό έκανα στη Γερμανία.
6€ μου κρατούσε για 1.000-1.500€ που σήκωνα.
νομίζω στο είπα κ πολύ παλαιότερα.
πάρε κ μία πιστωτική ή και χρεωστική κάρτα visa κ πέρνα κ τα γερά ψώνια στην ελληνική, οπότε θα τα πληρώνουν οι γονείς σου στην Ελλάδα. -
Το Υπουργείο Οικονομικών, με τη συνδρομή των ειδικών φοροελεγκτικών σωμάτων, έχει αρχίσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όσους μετέφεραν πάνω από 30.000 ευρώ στο εξωτερικό.
Με αυτό τον τρόπο, θα εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν μεγάλες καταθέσεις, που δεν δικαιολογούντο από τα εισοδήματα τους.
Με τη βοήθεια της Τραπέζης της Ελλάδος, έχει ήδη ετοιμαστεί η σχετική λίστα, με πληροφορίες κυρίως από τα Κυπριακά Τραπεζικά ιδρύματα..
Έτσι, αντιμέτωποι με τις Ελληνικές φορολογικές αρχές, θα βρεθούν όσοι μετέφεραν τις καταθέσεις τους στη Κύπρο, αφού υπάρχει στενή συνεργασία των δύο κρατών στις διασταυρώσεις στοιχείων.
Παράλληλα, το υπουργείο οικονομικών, ζητά τη συνεργασία των Ελβετικών Τραπεζών, για να δοθούν αναλυτικές καταστάσεις καταθετών από προηγούμενες περιόδους, ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος.
Το ίδιο ερευνά το υπουργείο, και για το ποιοι και τι ποσά μετέφεραν σε τράπεζες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύντομα, αναμένονται οι πρώτες κλήσεις φορολογουμένων και οι αναδρομικοί έλεγχοι, ώστε να εντοπιστούν τα αδήλωτα εισοδήματα.
Ένα ακόμα πεδίο έρευνας, είναι και οι φορολογούμενοι που έκαναν αναλήψεις από τις τράπεζες τους... σε ποσά άνω των 30,000 ευρώ, ανεξάρτητα για το που κατέληξαν τα χρήματά τους.
Όποιος δεν τα δικαιολογεί τον ήπιε και καλά να πάθει.
Απο κάτι παλίες υποθέσεις των γιατρών την διαφορά από τις φορολογικές δηλώσεις την θεωρεί αδήλωτο εισόδημα και τσιμπάει 40% συντελεστή στις περισσότερες περιπτώσεις. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εγώ αυτό έκανα στη Γερμανία.
6€ μου κρατούσε για 1.000-1.500€ που σήκωνα.
νομίζω στο είπα κ πολύ παλαιότερα.
πάρε κ μία πιστωτική ή και χρεωστική κάρτα visa κ πέρνα κ τα γερά ψώνια στην ελληνική, οπότε θα τα πληρώνουν οι γονείς σου στην Ελλάδα.Mονο να σηκωνω θελω, οπως λες.
Ας επιβεβαιωσει ενας ακομα για να ζμπρωξω το θεμα. -
Καλησπέρα. Σε συνέχεια από εδώ: viewtopic.php?f=15&t=36701&start=735
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα έξοδα φακέλου που πληρώνουμε όταν πάρουμε κάποιο δάνειο, όποιο κι αν είναι αυτό, κανονικά έχουν απαγορευθεί αλλά οι τράπεζες το εισπράτουν και σου λένε ότι αν θες να τα διεκδικήσεις προχώρα δικαστικά. Αυτό μου είπε κι εμένα υπάλληλος της εθνικής όταν εξόφλησα το δάνειο για την αγορά της Τσέχας μου. Βέβαια τα κάπου 145 € δεν θα τα πήγαινα δικαστικά να τα πάρω πίσω διότι περίμενα ότι τα έξοδα δικηγόρου και μόνο θα ήταν περισσότεραμε.
Σήμερα όμως και κρίνοντας από τον εαυτό μου βέβαια, οι περισσότεροι έχουμε πάρει κάμποσα δάνεια, οπότε και τα έξοδα φακέλων πολλαπλασιάζονται. Αφού λοιπόν ζήτησα από τις τράπεζες αντίγραφα συμβολαιών, γιατι τα είχα πετάξει, πάνω στα οποία φαίνονταν η παρακράτηση ποσού για έξοδα φακέλου, τα πήρα και τα έδωσα στον συνήγορο του πολίτη με έξοδα αμοιβής του μόνο 50 €. Μέσα σ ένα μήνα με είχε ήδη καλέσει η ΑΛΦΑ να μου πεί ότι στον λογαριασμό μου κατατέθηκαν κάπου 800 € από το στεγαστικό. Και οι άλλες τράπεζες δίνουν το κατιτί τους σιγά σιγά. Μόνο από το Ταμιευτήριο έφαγα πακέτο διότι δεν αναφέρουν μέσα στην σύμβαση πουθενά τα έξοδα φακέλου.
Πρότασή μου είναι να ρωτήσετε και να πράξετε ανάλογα, ιδίως όσοι έχουν στεγαστικά (λόγω μεγαλύτερου ποσού). Αυτό ισχύει σ εξοφλημένα αλλά και ανεξόφλητα δάνεια διότι τα έξοδα φακέλου παρακρατούνται στην αρχή.
Ευχαριστώ
Γιάννης -
Μπράβο φίλε Pilioriti που το κυνήγησες και τον κόπο που έκανες να το κοινοποιήσεις για να επωφεληθούν κι άλλα άτομα.
Πρόκειται για την απόφαση 5253/2003 του Εφετείου Αθηνών
http://www.ekpizo.gr/el/financialservices/99/actions_at_law/ -
Για μετατροπή ευρώ σε δολάρια οι τράπεζες έχουν συνήθως 2 τιμές πώλησης . Μια για συνάλλαγμα και μια για τραπεζογραμμάτια , οι διαφορά τους είναι μικρή. Πότε ισχύει η κάθε μία;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Για μετατροπή ευρώ σε δολάρια οι τράπεζες έχουν συνήθως 2 τιμές πώλησης . Μια για συνάλλαγμα και μια για τραπεζογραμμάτια , οι διαφορά τους είναι μικρή. Πότε ισχύει η κάθε μία;Νομίζω:
Τραπεζογραμμάτια όταν παίρνεις/δίνεις χαρτονομίσματα (προφανές) χωρίς περιορισμούς σε ύψος ποσού'Συνάλλαγμα' όταν έχεις τραπεζικές, ταξιδιωτικές, κλπ, επιταγές.
Νομίζω ότι μέχρι ενός ποσού (30k; ] οι τιμές είναι ίδιες.
-
Οι επίσημες τιμές σε τράπεζες ή ανταλλακτήρια ισχύουν για μικρά ποσά 2-3-10.000 ευρώ. Γενικά για κάτι πάνω από 3-5.000 καλό είναι να προσπαθεί κανείς να παζαρέψει για κάτι καλύτερο γιατί έχει ελπίδες να το πετύχει.
-
edit
Δηλαδή βγάζω από το τσαντάκι 20.000 ευρώ ( τραπεζογραμματια) και ζητώ να ανοιχτεί λογαριασμός σε δολάρια , δεν θα τα πάρω εκείνη τη στιγμή . Μάλλον ισχύει η ισοτιμια για τραπεζογραμμάτια;;
μάλλον όχι , αν μου έδιναν όμως δολάρια χαρτονομίσματα=τραπεζογραμμάτια πως είναι δυνατόν να τα πωλούν φτηνότερα σε σχέση με μια επιταγή π.χ -
editΔηλαδή βγάζω από το τσαντάκι 20.000 ευρώ...
Και αμεσως αρχιζουν οι ερωτησεις
-
Πφφφ , σιγά το ποσόν
-
Έχει κάνει προθεσμιακή κατάθεση ένας συνάδελφος στην τράπεζα Κύπρου εδώ στην Ελλάδα και του έδωσαν λέει έγγραφο με το οποίο του εγγυώνται οτι σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας η κατάθεσή του δεν κινδυνεύει.
-
ναι ε? ενδιαφερον αν το θυμηθώ αυριο θα περασω να ρωτησω
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ναι ε? ενδιαφερον αν το θυμηθώ αυριο θα περασω να ρωτησωΜην πάς , έχουν 'γλαρόσουπα' !!!
Έχει κάνει προθεσμιακή κατάθεση ένας συνάδελφος στην τράπεζα Κύπρου εδώ στην Ελλάδα και του έδωσαν λέει έγγραφο με το οποίο του εγγυώνται οτι σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας η κατάθεσή του δεν κινδυνεύει.
@ mousatos : Απο χθές που το διάβασα, ειχα μεγάλες αμφιβολίες και πίστευα ότι ο φίλος/συνάδελφος σου το είδε στον ύπνο του το συγκεκριμένο έγγραφο. Αν θέλει βέβαια σου το δείχνει και μας το επαληθεύεις.
Στο προκείμενο :
Εγώ πάντως , παρά το γεγονός ότι αισθανόμουν 'γελοίος', αλλά για να επιβεβαιώσω την αλήθεια του πράγματος και για να μην έχω 'τύψεις' ότι ειμαι ανακριβής, τελικά έκανα την ερώτηση σε 2 υποκαταστήματα των Αθηνών, για να αποκλείσω και την περίπτωση 'άγνοιας' κάποιου υπαλλήλου, καθόσον είμαι και καταθέτης στην συγκεκριμένη τράπεζα.
Αποτέλεσμα : Ειδα στον ύπνο μου τον Μ. Αλέξανδρο και μου είπε ότι θα γίνω ο διαδοχός του !!!
Καλημέρα σας! -
Πιστωτική VISA στην Alpha με πιστωτικό 600 Ευρώ. Θα είναι εύκολο να αυξηθεί στα 1000-1200 ή θα αρχίσουν να τα μασάνε;
-
Έχει κάνει προθεσμιακή κατάθεση ένας συνάδελφος στην τράπεζα Κύπρου εδώ στην Ελλάδα και του έδωσαν λέει έγγραφο με το οποίο του εγγυώνται οτι σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας η κατάθεσή του δεν κινδυνεύει. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Πιστωτική VISA στην Alpha με πιστωτικό 600 Ευρώ. Θα είναι εύκολο να αυξηθεί στα 1000-1200 ή θα αρχίσουν να τα μασάνε;Για πελατη καλοπληρωτη ειναι πολυ ευκολο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πιστωτική VISA στην Alpha με πιστωτικό 600 Ευρώ. Θα είναι εύκολο να αυξηθεί στα 1000-1200 ή θα αρχίσουν να τα μασάνε;
Για πελατη καλοπληρωτη ειναι πολυ ευκολο
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου , άτομο σοβαρό ,ματσωμένο και δικτυωμένο . Προφανώς η διευκόλυνση δεν είναι για τον κάθε τυχαίο.
Τον επισκέπτομαι 1-2 φορές το μήνα στο γραφείο του και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν συζητάμε και για τέτοια θέματα. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά θα τον ξαναρωτήσω. -
Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου , άτομο σοβαρό ,ματσωμένο και δικτυωμένο . Προφανώς η διευκόλυνση δεν είναι για τον κάθε τυχαίο.
Τον επισκέπτομαι 1-2 φορές το μήνα στο γραφείο του και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν συζητάμε και για τέτοια θέματα. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά θα τον ξαναρωτήσω.Μηπως τα χρηματα εχουν μεταφερθει στην Κυπρο οποτε μια ελληνικη χρεοκοπια δεν τα επηρεαζει;
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα