-
Γεια σας.
Μεχρι τωρα απο την μεγαλη μου κορη και απο το νηπιο τα μικρα , γνωριζα οτι για να γραφτουν σε νηπιο η δημοτικο χρειαζοταν χαρτι απο παιδιατρο και αν κατι ειχε διαπιστωσει ο παιδιατρος πηγαινες στον αναλογο γιατρο.
Τωρα λοιπον για να γραφτουν τα δυο μικρα στο δημοτικο ο διευθυντης ζηταει να εχουν απο καρδιολογο,
οφθαλμιατρο και οδοντιατρο γνωματευσεις.
επειδη ειμαι επαρχια παω στο τοπικο νοσοκομειο , οποτε μαθαινω οτι οι καρδιολογοι δεν εξεταζουν παιδια κατω των 14 , το οφθαλμολογικο ειναι κλειστα τα ραντεβου μεχρι τελους του χρονου (το ιδιο μου ειχαν πει και τον περασμενο γεναρη) και βεβαια δεν εχει οδοντιατρικο τμημα.
δηλαδη με το καλημερα μου ζητανε κανα 200αρι για γιατρους.
προφανως και αποκλειεται να δωσω για την δωρεαν υποχρεωτικη παιδεια αυτα τα λεφτα.
αλλα επειδη ο διευθυντης ειναι γνησιος ηλιθιος δημοσιος υπαλληλος , ενας ευθυνοφοβος που ακολουθει και το κομα του νομου τι στο διαολο θα κανω. θα τα στελνω σχολειο και θα τα διωχνει? -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Α, ρε τυχεράκηδες... Κοιμάται, ξυπνάει, τρώει, ξανακοιμάται κ όλα καλά.
Ενώ εμείς...
Χτες είχαμε την πρώτη μας απολογία ενώπιον οργάνων τάξης... Ο γιος μου, αυτός ο παράνομος...2 παιδιά στα 15, πήραν 2 ψαροντούφεκα κ βούτηξαν. Δεν χτύπησαν ψάρια, ούτε το ήθελαν εδώ που τα λέμε, αλλά τι σημασία έχει... Για το Κράτος, είναι παράνομοι. Για να μην είναι, θα έπρεπε να έχουν άδεια. Την οποία, όμως, μπορούν να πάρουν μόνον αφού κλείσουν τα 16. Οπότε?
Ρώτησα στα δικαστήρια, τέτοια δικογραφία δεν θυμούνται να έχουν ξαναδεί. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το όργανο είχε ξυπνήσει στραβά, εκείνο το πρωί...
Χωρίς πλάκα, η συμπεριφορά του συγκεκριμένου λιμενικού ήταν τουλάχιστον απαίσια. Δεν ξέρω, ρε γμτ, αλλά βλέπεις 2 παιδιά να βγαίνουν απ' τη θάλασσα, αντί να τα αρχίσεις αμέσως σε απειλές για πρόστιμα 1.500 Ε και δικαστήρια, δεν θα ήταν καλύτερα να τα πλακώσεις σε συστάσεις, επί τόπου αλλά και αφού τα κουβαλήσεις συνοδεία των γονέων τους στον λιμενικό σταθμό? Όλες οι παρανομίες που γίνονται στις θάλασσες εξαντλούνται σε παιδιά που, απλά, δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 16, ώστε να βγάλουν την απαραίτητη άδεια? Ε δεν είναι και 12 χρονα, 15 κλεισμένα είναι κ 1,80 ύψος...
Τα συγκεκριμένα 2 παιδιά πάντως, δεν θα δυσκολευόντουσαν να του σκάσουν 2 μολότοφ, αν τους παρουσιαζόταν η ευκαιρία...Aπό Παλούκι, Κατάκωλο ή Κυλλήνη?
-
κομπλεξικοί λιμενόμπατσοι έλεος που τους έκανε και μήνυση έπιασε το λήσταρχο νταβέλη ο τύπος και χάρηκε
αλλά κι εσύ ρε ηλία, τί ανατροφή είναι αυτή, μολότωφ σε όργανα της τάξης
-
Ας μη μιλήσω για μερικούς λιμενικούς
-
To ψαροντουφεκο παντως ειναι οπλο...αρκει να κανεις ενα λαθος την ωρα που οπλιζεις...γι αυτο και ο νομος δεν προβλεπει να εχουν αδεια 15χρονοι.
-
ναι ρε τίγρη, απλά το παράκανε ο τύπος...
κάνε μια σύσταση, φώναξε τους γονείς, αλλά δικαστήριο πάει πολύ, ιμο -
-
ότι και να λέμε, καλώς ή κακώς, ανήλικος δεν πρέπει να έχει ψαροντούφεκο.
Τα σχόλια μερικών δεν τα καταλαβαίνω.
Συμφωνώ ότι η σύσταση θα ήταν η καλύτερη λύση. Αλλά δεν γίνεται πάντα έτσι -
Ψαροντούφεκο? Ανήλικος? Ρε σεις, στα 15 πηδάνε κ πηδιούνται, ένα ψαροντουφεκάκι της πλάκας* τα θεωρείτε ανίκανα να χειριστούν???
*το μικρότερο της αγοράς, έξω απ' το νερό δεν καρφώνει ούτε φελιζόλ κ αμφιβάλω κ μέσα ότι θα μπορούσε να τρυπήσει μια μικρή σάλπα στους 50 πόντους. Αν δεν αρχίσει μ' αυτό κ με προσοχή φέτος, αλλά πάρει κανα τέρας του χρόνου που θα έχει βγάλει άδεια, εγώ θα μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί θα έχει κλείσει τα 16?
Όχι ρε ντρίφτη, ΑΝ, είπα, ΑΝ.
Μάνο, έχεις δίκαιο. Σε κάτι ρεμάλια σαν τα παιδιά μου οφείλεται η ερήμωση των θαλασσών.Παλούκι.
Ο χρήστης otso έγραψε:
...Τωρα λοιπον για να γραφτουν τα δυο μικρα στο δημοτικο ο διευθυντης ζηταει να εχουν απο καρδιολογο, οφθαλμιατρο και οδοντιατρο γνωματευσεις.
επειδη ειμαι επαρχια παω στο τοπικο νοσοκομειο , οποτε μαθαινω οτι οι καρδιολογοι δεν εξεταζουν παιδια κατω των 14 , το οφθαλμολογικο ειναι κλειστα τα ραντεβου μεχρι τελους του χρονου (το ιδιο μου ειχαν πει και τον περασμενο γεναρη) και βεβαια δεν εχει οδοντιατρικο τμημα...Τα γράφεις έτσι ωραία όπως μας τα είπες σ' ένα χαρτί, το καταθέτεις στο σχολείο ζητώντας οδηγίες εγγράφως και παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου. Μάλλον θα τα γράψουν αμέσως, με μια βεβαίωση από τον παιδίατρο.
-
Ψαροντούφεκο? Ανήλικος? Ρε σεις, στα 15 πηδάνε κ πηδιούνται, ένα ψαροντουφεκάκι της πλάκας* τα θεωρείτε ανίκανα να χειριστούν???*το μικρότερο της αγοράς, έξω απ' το νερό δεν καρφώνει ούτε φελιζόλ κ αμφιβάλω κ μέσα ότι θα μπορούσε να τρυπήσει μια μικρή σάλπα στους 50 πόντους. Αν δεν αρχίσει μ' αυτό κ με προσοχή φέτος, αλλά πάρει κανα τέρας του χρόνου που θα έχει βγάλει άδεια, εγώ θα μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί θα έχει κλείσει τα 16?
Δεν ξερω τι κανουν τα παιδια σου στον ελευθερο χρονο τους αλλα το γεγονος οτι στην Ελλαδα η πιο δημοφιλης μεθοδος αντισυλληψης ειναι η..εκτρωση ,δειχνει οτι το επιχειρημα σου ειναι σαθρό.
Ο νομος δεν μπορει να προβλεψει τα παντα,στην προκειμενη περιπτωση αυτο που λεει ειναι μην δινετε σε καποιον πολυ μικρο στην ηλικια ψαροντουφεκο,δεν θα μπορουσε να λεει κατι αλλο αλλωστε,οπως πχ να οριζει επιτροπες με ψυχολογους και κινησιολογους που θα αποφαινονται εαν ενας πχ 12 χρονος ειναι σε θεση να χειριστει ψαροντούφεκο!
-
Ψαρεύουν.
Κοίτα, στα 12 δεν του έδωσα ψαροντούφεκο, στα 15 πήρε δανεικό κ αποφάσισα ότι είναι καλύτερο ό, τι κάνει τουλάχιστον να το έχω ελέγξει εγώ. Πως είπες για τις εκτρώσεις? Ε, εγώ του(ς) δίνω προφυλακτικά.
Δεν είναι 12, είναι 15 πατημένα - σε 5 μήνες 16. Είναι κ παράδειγμα για τα επόμενα. Παίρνει ένα μαχαιράκι κ ένα λεμόνι κ είναι ικανός σε 2 ώρες να έχει φάει κ να σου έχει κ ψαρομεζέ, από αχινοσαλάτα μέχρι κάβουρα ή κ κανα χταπόδι. Από το να τον ψάχνω στις ξαπλώστρες με φραπόγαλα, το προτιμώ. Κι ας κοστίζει κάτι παραπάνω. -
Ψαρεύουν.Κοίτα, στα 12 δεν του έδωσα ψαροντούφεκο, στα 15 πήρε δανεικό κ αποφάσισα ότι είναι καλύτερο ό, τι κάνει τουλάχιστον να το έχω ελέγξει εγώ. Πως είπες για τις εκτρώσεις? Ε, εγώ του(ς) δίνω προφυλακτικά.
Δεν είναι 12, είναι 15 πατημένα - σε 5 μήνες 16. Είναι κ παράδειγμα για τα επόμενα. Παίρνει ένα μαχαιράκι κ ένα λεμόνι κ είναι ικανός σε 2 ώρες να έχει φάει κ να σου έχει κ ψαρομεζέ, από αχινοσαλάτα μέχρι κάβουρα ή κ κανα χταπόδι. Από το να τον ψάχνω στις ξαπλώστρες με φραπόγαλα, το προτιμώ. Κι ας κοστίζει κάτι παραπάνω.Aπό ότι κατάλαβα με την δική σας συναίνεση σε μια αίτηση θα αποκτήσει κανονική άδεια.
Το πρόστιμο μάλλον θα το πληρώσει αυτή την φορά.
Δυστυχώς υπάρχει κόσμος που δεν είναι τόσο προσεκτικός και στο Λιμενικό δέχονται και καταγγελίες και πρέπει να επέμβουν -
Εγω αν και δεν ειμαι νομικος υποπτευμαι οτι μπορει να μπλεξουν και οι γονεις,κατι σαν να οδηγει 15χρονος αυτοκινητο.
Απο την αλλη μπορει μεχρι να γινει καποιο σχετικο δικαστηριο ο υιος του Ηλια να εχει παει φανταρος μετα απο σπουδες ,οπως γινονταν σε αναλογες περιπτωσεις με τα μηχανάκια. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω αν και δεν ειμαι νομικος υποπτευμαι οτι μπορει να μπλεξουν και οι γονεις,κατι σαν να οδηγει 15χρονος αυτοκινητο.
Απο την αλλη μπορει μεχρι να γινει καποιο σχετικο δικαστηριο ο υιος του Ηλια να εχει παει φανταρος μετα απο σπουδες ,οπως γινονταν σε αναλογες περιπτωσεις με τα μηχανάκια.Παραμεληση εποπτειας ανηλικου ;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Aπό ότι κατάλαβα με την δική σας συναίνεση σε μια αίτηση θα αποκτήσει κανονική άδεια.
Δυστυχώς υπάρχει κόσμος που δεν είναι τόσο προσεκτικός και στο Λιμενικό δέχονται και καταγγελίες και πρέπει να επέμβουνΑφού κλείσει τα 16.
Τα 2 15χρονα μπήκαν στη θάλασσα για 10 λεπτά. Ο λιμενικός της περίπτωσής μας μάλλον έπινε καφέ στο μαγαζί δίπλα στο κύμα κ τα παρακολουθούσε. Τεσπα, το θέμα (μου) δεν είναι το πρόστιμο, είναι το κατά πόσον στη συγκεκριμένη περίπτωση δυο παιδιά που δεν μπορούν να βγάλουν ακόμα άδεια και μπήκαν μεν με ψαροντουφεκάκια στη θάλασσα αλλά στην πραγματικότητα δεν ψάρευαν πρέπει να τύχουν τέτοιας συμπεριφοράς από έναν λιμενικό, ή θα ήταν καλύτερο να νουθετηθούν και να καθοδηγηθούν - κι αν το ξανακάνουν, κόψε τους τον κώλο! -
Aπό ότι κατάλαβα με την δική σας συναίνεση σε μια αίτηση θα αποκτήσει κανονική άδεια.
Δυστυχώς υπάρχει κόσμος που δεν είναι τόσο προσεκτικός και στο Λιμενικό δέχονται και καταγγελίες και πρέπει να επέμβουνΑφού κλείσει τα 16.
Τα 2 15χρονα μπήκαν στη θάλασσα για 10 λεπτά. Ο λιμενικός της περίπτωσής μας μάλλον έπινε καφέ στο μαγαζί δίπλα στο κύμα κ τα παρακολουθούσε. Τεσπα, το θέμα (μου) δεν είναι το πρόστιμο, είναι το κατά πόσον στη συγκεκριμένη περίπτωση δυο παιδιά που δεν μπορούν να βγάλουν ακόμα άδεια και μπήκαν μεν με ψαροντουφεκάκια στη θάλασσα αλλά στην πραγματικότητα δεν ψάρευαν πρέπει να τύχουν τέτοιας συμπεριφοράς από έναν λιμενικό, ή θα ήταν καλύτερο να νουθετηθούν και να καθοδηγηθούν - κι αν το ξανακάνουν, κόψε τους τον κώλο!Το ότι μπήκαν στη θάλασσα με τα ψαροντούφεκα αλλά δεν ψάρευαν όπως και το ότι ναι μεν είχαν ψαροντούφεκο αλλά «παιδικού μεγέθους» κάνει κάτι σαν το «ολίγον έγκυος», σόρρυ αλλά έτσι ακούγεται σε μένα.
Αφού γνωρίζεται τον νόμο θα έπρεπε να κάνετε υπομονή μέχρι να γίνουν 16 ετών και 1 λεπτό (δηλαδή σε λίγους μήνες από τώρα) και μετά, αφου πάρουν την άδεια, ας βγάλουν ότι μέγεθος ψαροντούφεκου θέλουν και βουρ στο κύμα...
Με το ίδιο σκεπτικό δηλαδή θα του δώσεις και το «μικρό» αυτοκίνητο σου όταν πάει 17 ετών και 11 μηνών όχι για να οδηγήσει κανονικά αλλά για να κάνει μια μικρή βόλτα γύρω από το τετράγωνο ;;;Στο θέμα της προειδοποίησης θα συμφωνήσω πως ίσως να ήταν καλύτερα να γίνει έτσι και όχι κατευθείαν δικαστήρια κλπ αλλά όπως από ότι είπες συμπεραίνω πως έχει ξαναπάρει το ψαροντούφεκο και δεν είναι η πρώτη του φορά.
Ή δεν το κατάλαβα σωστά ;;;;
Μήπως δηλαδή είχαν γίνει και άλλη φορά αντιληπτοί με το ψαροντούφεκο από το όργανο ;;; -
Όχι.
Απλά, το όργανο είχε κάτι προηγούμενα με τον πατέρα του άλλου παιδιού.Κατά τα λοιπά, ας μας πει ποιός δεν θα βάλει το παιδί του στο τιμόνι αν δεν κλείσει τα 18.
-
Εγώ όχι, όχι όμως γιατί το θεωρώ απαράδεκτο και μη αποδεκτό, αλλά γιατί δε βλέπω το λόγο για καμία βιασύνη, ούτε στα 19 θα τον έβαζα στο τιμόνι, ούτε στα 20...Άμα θέλει ας πάει να βγάλει δίπλωμα, εγώ θα τον βάλω στο τιμόνι ;
Και ναι φυσικά, αν με ενδιέφερε, θα τον έβαζα στο τιμόνι και στα 17 απλά θα γνώριζα ότι είναι παράνομο και θα πλήρωνα το πρόστιμο αν με πιάνανε...Είναι απολύτως βέβαιο ότι το κατώφλι των 18 δεν λέει απολύτως τίποτα, απλά ο νόμος πρέπει να βάλει ένα όριο και έχει επιλέξει τα 18...Ε όπως παραβιάζω και άλλους νόμους και απλά αν με 'πιάσουν' πληρώνω το τίμημα και τελειώνει η υπόθεση (πχ όρια ταχύτητας), σιγά μην αναγνωρίω καμιά 'ιερότητα' στο όριο των 18 για να πιάσει τιμόνι κάποιος...
-
Κατά τα λοιπά, ας μας πει ποιός δεν θα βάλει το παιδί του στο τιμόνι αν δεν κλείσει τα 18.Οι γιοί μου είναι παράνομοι γιατί οδηγούν ποδήλατο μερικές φορές χωρίς να κρατάνε το τιμόνι, χωρίς άδεια και γιατί κάποιες φορές μεταφέρουν και συνεπιβάτη, από όσα τουλάχιστον ξέρω, μπορεί να είναι και σε άλλα παράνομοι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Μπορεί να τη θεωρώ παράλογη σε κάποια ή τρομερά σωστή, το θέμα είναι ότι αυτό ισχύει. Αν τους πιάσουν (υπάρχει προηγούμενο σε κάποιο νησί να θυμάμαι καλά) είναι παράνομοι. Άδικο, δίκαιο... είναι εκτός νόμου. Ή δεχόμαστε δίκαιο την κρίση και τις αρχές του καθενός (ο πατέρας μου με έμαθε να χειρίζομαι όπλα από 10 χρονών, με θεωρούσε προσεχτική και τον εαυτό του καλό δάσκαλο, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι νόμος) ή δεχόμαστε ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο ή κάνουμε ότι μπορούμε να τον αλλάξουμε. Από κει και πέρα το κλάψιμο κατόπιν εορτής είναι απλά κλάψιμο και τίποτα άλλο. Επιλογές και συνέπειες. Θα είχε νόημα αν θεωρούσες το νόμο άδικο ΠΡΙΝ το συμβάν και έκανες κάτι να αλλάξει. Τώρα... θα σε θυμηθώ όταν θα κλαίγομαι αν πιάσουν τους δικούς μου. Ως τότε, μακριά από ...μένα και ας γίνεται χαμός.
Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ... -
Όχι.
Απλά, το όργανο είχε κάτι προηγούμενα με τον πατέρα του άλλου παιδιού.Έτσι εξηγείται...
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...